DENON DVD-A1XVA variable output

Reaction score
0
Μήπως ξέρει κανείς αν το DENON DVD-A1XVA έχει ρύθμιση της στάθμης στις εξόδους 5.1;

Ισως θα έπρεπε να θέσω την ερώτηση αλλοιώς: Είναι δυνατόν να συνδέσω ένα Α1 απ' ευθείας σε πολυκάναλο τελικό και να ρυθμίζω τη στάθμη από το τηλεχειριστήριο;

Αυτό είναι κάπως ανορθόδοξο αλλά για μένα που δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω άλλες πηγές εικόνας θα μου γλίτωνε το κόστος ενός προενισχυτή AV.

Reaction score
0
Δεν νομίζω ότι γίνεται αλλά θα το ψάξω και θα σου απαντήσω σε 1-2 ημέρες. Αν πραγματικά γίνεται τότε το volume θα πρέπει να ρυθμίζεται μέσα από το βασικό μενού πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει η ταινία και να μπεις σε αρκετά υπομενού.

Μακάρι να γίνεται διότι έχω ενεργά ηχεία και θα ήταν πολύ ωραίο.

Δεν ξέρω επίσης εάν μπορεί το DVD να οδηγήσει σωστά τον τελικό. Αν είναι αρκετός τότε υπάρχει και η λύση παθητικού προενισχυτή (3 δικάναλοι...).

Θα κάνω πειράματα. Ελπίζω να μην διαλύσω κάτι...

Reaction score
5
Αν εννοείς από τις 5.1 εξόδους του dvd να δόσεις σήμα στις 5.1 εισόδους του ενισχυτή ανεβάζοντας και κατεβάζοντας την ένταση από τον πολυκάναλο αυτό γίνεται αλλά αν έχεις έλλειψη εισόδων εικόνας στον πολυκάναλο θα πρέπει το σήμα εικόνας να το συνδέσεις απευθείας στην TV.

Reaction score
0
Κατ' αρχήν ευχαριστώ όσους απάντησαν.

Η ιδέα είναι να παρακάμψω τελείως τον προενισχυτή AV (ή έστω έναν ολοκληρωμένο AV) και να οδηγήσω π.χ. πέντε μονομπλόκ ή πέντε ενεργά ηχεία απ' ευθείας, ρυθμίζοντας την ένταση από το τηλεχειριστήριο του DVD.

Αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε αρκετά DVD (πχ Crypto 310) όπως και σε αρκετά CD ή SACD (π.χ. Mark Levinson).

Φυσικά η έξοδος της εικόνας θα πηγαίνει στον προβολέα, χωρίς την παρεμβολή άλλου μηχανήματος.

Reaction score
5
Εδώ είναι το manual του A1XVA με μια ματιά που έριξα δεν είδα να έχει τέτοια δυνατότητα.

http://www.denon.co.uk/site/download.php?datei=datadir/pdf/ba/Bed_DVD-A1XV.pdf

Μπορείς να το κανείς και αλλιώς, στον πολυκάναλο από το A1XVA να συνδέσεις μόνο την ψηφιακή έξοδο σε κάποια είσοδο του ενισχυτή και να επιλέγεις ψηφιακή είσοδο για το A1XVA και αναλογική για κάποια άλλη, και από τις 5.1 εξόδους του ενισχυτή στους μονομπλόκ.

Reaction score
0
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει στην πράξη (ακόμα), νομίζω ότι δεν γίνεται διότι η ρύθμιση από το μενού του DVD για την ένταση του ήχου ανά κανάλι είναι από 0db μέχρι -10db (μείωση) σε βήματα του 1db. Δυστυχώς το -10db είναι ίσως πολύ δυνατά για τους περισσότερους. Αν ήταν -30db τότε ίσως να δούλευε.

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι η χρήση παθητικού ή ενεργού πολυκάναλου προενισχυτή. Ξέρω ότι μερικές εταιρίες κατασκευάζουν τέτοια μηχανήματα, αλλά είναι αρκετά ακριβά. Η καλύτερη ίσως λύση είναι το προϊόν της ATC MCU-6 (http://www.atc.gb.net/mcu6.html) που κοστίζει πολύ λιγότερο. Μη σε φοβίζουν τα XLR βύσματα, μπορείς να τα χησιμοποιήσεις άφοβα σε single ended μορφή. Το κακό του είναι ότι το remote control είναι με καλώδιο...

V

VIDEOMIX

Guest
Καραδήμο, εισαι τόσο τυχερός και έχεις τέτοιο εργαλείο; Τι λέει το θηρίο; Αψογο;

Υ.Γ. Δεν έχει τύχη, χρήματα είχε και το απέκτησε.

Reaction score
0
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το εργαλείο δεν το έχω ακόμα, γι' αυτό και η ερώτηση. Δυστυχώς για τέτοιου κόστους μηχανήματα χρειάζεται προσεκτικός οικονομικός σχεδιασμός για να μην χρειαστεί να κρύβεσαι από τους δανειστές σου, αλλά ούτε και να τα βάζεις στην άκρη περιμένοντας πότε θα ξαναμαζέψεις χρήματα για τους ενισχυτές.

Όσο για τις balanced εισόδους, δεν έχω πρόβλημα γιατί έτσι κι αλλοιώς ο στερεοφωνικός μου προ είναι καθαρόαιμος balanced (χωρίς single-ended εισόδους).

Όταν (και αν) το αποκτήσω, είστε προσκεκλημένοι για test-drive.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300