Denon X4400H vs Marantz 6012

Denon X4400H ή Marantz 6012 για Home Cinema;

• Denon X4400H

Votes: 19 86,4%
  • Marantz 6012

Votes: 3 13,6%

• Total voters
    22
Reaction score
142
Fans του D&M group, τα φώτα σας παρακαλώ!!!

Κατ' αρχάς το setup. 5.2.2 στο σαλόνι, HDMI out 2 προς το υπνοδωμάτιο και 2 ηχεία στη βεράντα. Ενισχυτής Emotiva XPA-9 ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει μόνο την 5άδα και ο Yamaha τα Front Heights και τα Zone 2. Δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα ηχεία λόγω του ότι ο καναπές είναι τέρμα πίσω, κολλητά στον τοίχο.

To μικρόβιο για Dirac έχει μπει εδώ και καιρό και ετσι, μετά από το σχετικό ψάξιμο ΄"ετσιμπίθη" σήμερα από αμέρικα, μεταχειρισμένο MiniDSP DDRC-88A σε εξαιρετική τιμή και με επίσης εξαιρετική ισοτιμία €/$ 1,26 το οποίο θα βρίσκεται εδώ το Πάσχα. Οπότε είμαι σε αναζήτηση νέου AVR και πώληση του Yamaha 2060 ο οποίος δεν έχει height preouts.

Σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω καθαρά ως προ και να σηκώσει τα πάντα ο Emotiva οπότε η αναζήτηση με οδήγησε σε αυτούς τους 2 τους οποίους βρίσκω από Γερμανία στην ίδια τιμή (900€), ενώ η καλύτερη τιμή που έχω βρει τον Yamaha 3070 πχ είναι τα 1850€

Απ' ότι είδα έχουν πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά με λίγες διαφορές όπως πχ πιο "μουσικός" και με καλύτερο remote app ο marantz αλλά χωρίς Auro 3D και με λίγο "φτηνότερη" κατασκευή.

Με δεδομένο το ότι ακούω ελάχιστα μουσική λοιπόν, κλίνω περισσότερο προς τον Denon αλλά θα ήθελα και μερικές γνώμες σε περίπτωση που μου έχει ξεφύγει κάτι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις/προτάσεις

Reaction score
1.391
Εχω τον 4400 κ είμαι πολύ ευχαριστημένος..
Δυναμικός με ανάλυση χωρίς να κουράζει..
Επίσης πολύ καλός κ σε δικαναλη ακρόαση.
Νομίζω πως δε θα χρειαστείς τελικούς.
Κ γω της φιλοσοφίας αυτής ήμουν . Να τον έχω μΌνο προ ..
Αλλά έχω παροπλισει τους τελικούς ..
Ακόμη κ με 87 db ηχεία είναι γίγαντας ...

Reaction score
4.327
Ανάλογα τα ηχεία, αλλά πάντα με τελικούς το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο

Reaction score
142
Και μια ακόμα ερώτηση: Έχω διαβάσει ότι οι Denon γενικά ζεσταίνονται περισσότερο από τους Yamaha.

Στο έπιπλο που θα μπει, θα έχει 4cm κενό από την κάθε πλευρά, 3cm από πάνω, ενώ μπροστά το πορτάκι έχει σίτα ηχείων και πίσω εντελώς ανοιχτό με κενό 15cm από τον τοίχο.

Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα με θερμοκρασίες;

Reaction score
15.548
δεν ισχυει αυτο που λες στους AV ...ομως στην περιπτωση σου ειναι προτιμοτερος denon-marantz μιας και εχουν στις ψυκτρες απο κατω ανεμιστηρες να βοηθουν τετοιες καταστασεις.

υπαρχει και αυτο αν βολευει με 100 ευρω
https://www.acinfinity.com/componen...ponent-cooling-blower-system-rear-exhaust-17/

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.612
Δεν χωράει αυτό γιατί είναι 3,81cm.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
1.391
Και μια ακόμα ερώτηση: Έχω διαβάσει ότι οι Denon γενικά ζεσταίνονται περισσότερο από τους Yamaha.

Στο έπιπλο που θα μπει, θα έχει 4cm κενό από την κάθε πλευρά, 3cm από πάνω, ενώ μπροστά το πορτάκι έχει σίτα ηχείων και πίσω εντελώς ανοιχτό με κενό 15cm από τον τοίχο.

Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα με θερμοκρασίες;
Ναι θα έχεις θέμα..
Όπως με κάθε ενισχυτή που θα χώσεις εκεί.. δεν είναι θέμα του ντενον.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
142
Κανοντας μερικές αλχημείες με τη διάταξη των ραφιων μέσα στο έπιπλο, μπορώ να αφήσω κενό από πάνω 5,5cm όποτε στη χειρότερη μπορώ μετά να βάλω και το Aircom που προτείνει ο Κώστας.

Ο ενισχυτής ζεσταίνεται το ίδιο ακόμα και όταν δεν δουλεύουν τα τελικά του στάδια;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.285
Οχι, ζεσταίνεται λιγότερο, αλλά το 5,5 παραμένει λίγο κατά τη γνώμη μου.

Reaction score
15.548
αν δεν εχεις αλλου να μπει ειναι καλη λυση.....εχω διαβασει καλα σχολια...τα βαζουν και σε rack με πολλα μηχανηματα και τελικους.

....εμενα απο πανω εχει 3cm κενο αλλα εχω κενο γυρω γυρω....

παρε και εναν yami που δεν ζεσταινεται :D
....ολοι οι AV εχουν θεμα μιας και ταχουν ολα σε μικρο χωρο με μηδενικες ψυκτρες ....οποτε ειναι φυσικο επομενο το ζεσταμα ..

και ενας αλλος......

yami.jpg

Reaction score
142
Τελικά το παζλ ολοκληρώθηκε! Θα βάλω 2 Aircom, ένα πάνω στον Emotiva και ένα πάνω στον Denon.

Οπότε, σύμφωνα με τις διαστάσεις όλων που "σούμαρα" σε ένα excel, θα δημιουργηθεί ένα υπέροχο σάντουιτς:

Oppo / Aircom / Denon / Ράφι / DRC 88A / Aircom / Emotiva = σύνολο 56,72cm!

Από τα 58,5cm που έχω καθαρό στο έπιπλο, περισσεύει και 1,78 για να μπορεί να κάτσει και λίγη σκόνη πάνω στο Oppo, έτσι, για το μάτι!

Denon λοιπόν και σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις προτάσεις!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514