Diy-ηκες ακροάσεις!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Βραδάκι της Παρασκευή που μας πέρασε λοιπόν (6-9-2013) και τέσσερα φιλαράκια μαζευτήκαμε στο σπίτι του Τάκη (takis6c33) για να ακούσουμε τις μουσικές μας μέσα από ένα σύστημα που, από τι άλλο θα μπορούσε, απαρτιζόταν από ιδιοκατασκευές!!!
Τα μέλη της παρέας Πέτρος (PeterMeni), Τάκης (Takis6c33), Παντελής (brego) και ο εκτός forum Δήμος.

Αρχικά να πω τι δεν ήταν ιδιοκατασκευή...
Το Laptop και το transport της Meridian μοντέλο 200, το ψηφιακό καλώδιο Qed Reference καθώς και το καλώδιο ηχείων Supra Ply 3.4s.

Το υπόλοιπο σύστημα Dac δικό μου, ο γνωστός λαμπάτος ολοκληρωμένος του Τάκη με λυχνίες ΚΤ πλέον και τα ηχεία βάσης μου με μονάδες της scanspeak.
Επίσης ιδιοκατασκευές ήταν το interconnect καθώς και τα καλώδια ρεύματος.

Reaction score
1.173
Να πω και εγώ ένα ευχαριστώ για την πρόσκληση σε Πέτρο και Τάκη καθώς για την φιλοξενία.

Ήταν ένα ξεκούραστο βράδυ, μία μοναδική εμπειρία για εμένα.

Αν και έχουν ειπωθεί αρκετά για τον ενισχυτή του Τάκη, να πω και εγώ με την σειρά μου ότι είναι ένα τέρας ηρεμίας κατ' εμέ.

Σε συνδυασμό με τα τρομερά ηχεία βάσης του Πέτρου απλά σκοτώνει, τουλάχιστον με ότι άκουσα την Παρασκευή σε υψηλές στάθμες παρά τα 40w.

Ένας συνδυασμός που πρέπει να προσφέρει ατελείωτες ώρες απόλαυσης.

Το μόνο άσχημο στην υπόθεση:smg: είναι ότι γυρίζοντας σπίτι περνάνε αρκετές ώρες μέχρι να συνηθίσω στο δικό μου σύστημα.:focus: Και μετά βάζω ένα μπουρλότο στο ρακ μου και τελειώνει η υπόθεση. :roflmao:

Reaction score
1.720
Οντως ηταν μια πολυ ομορφη βραδυα με εξαιρετικους ανθρωπους που ειναι παθιασμενοι με αυτο το [παλιοχομπι] που εχουμε !!!!

Ενα ευχαριστω στον Πετρο για το κουραγιο του να κανει ολοκληρη μετακομηση και να κουβαλησει το μισο σπιτι του στο δικο μου. Και βεβαια να μην παραλειψω να κανω αναφορα γι αυτο το καταπληκτικο ηχειο βασης, που στην αρχη δεν σου γεμιζει το ματι [απο ογκο εννοω] αλλα γεμιζει τον χωρο! κλεινεις τα ματια και νομιζεις οτι παιζει κατι σε ηχειο δαπεδου!!!
Ως οικοδεσποτης θα γραψω τελευταιος τις ακουστηκες μου εντυπωσεις , οι οποιες ειναι εξαιρετικες [παντα για το ηχειο !] Ο λογς ειναι γιατι αυτο εγω ειμαι σε θεση να αξιολογησω μιας και το βαλαμε σε αντιπαραθεση με το δικο μου. Για το ενισχυτικο ας μιλησουν οι καλεσμενοι και ειδικα ο κατασκευαστης του ηχειου που το εχει ακουσει με πολλα ενυσχιτικα.

Επισης χαρηκα που γνωρισα και τον Παντελη απο κοντα [bredo] . Εξαιρετικο παιδι !!!!!!!!!!!!!
Βεβαια δεν τυνχανει να εχουμε τα ιδια ακουσματα :p αλλα πραγματικα ειναι καλο σχολειο !!!

Για τον τεταρτο εταιρο της παρεας τα λογια ειναι περιτα μιας και εχει και αυτος μεγαλες εμπειριες γυρω απο το χομπι μας , αλλα δυστυχος δεν ειναι μελος του site!

Tα υπολοιπα σχολια μετα ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Να γράψω δυο λόγια για τα μηχανήματα που απάρτιζαν το σύστημα...
Για τον ενισχυτή του Τάκη περιμένω να γράψει ο ίδιος κάποια πράγματα.
Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε εδώ.
http://www.avsite.gr/forum/threads/methexi-sound-beyond-limits.126228/

Για το dac μου μια γενική εικόνα εδώ, αν και έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις από τότε.
http://www.avsite.gr/forum/threads/dac-24-192.112211/

Τελευταία άφησα τα ηχεία για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ιδίως δε από τη σελίδα 6 της περιγραφής, όπου έχουν πάρει πλέον την τελική τους μορφή.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Υψηλής-Ποιότητας-Ηχείο-Βάσης.85820/

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Σιγουρα τα μπραβο ειναι πολλα .....μιας και οι diyδες εχοντας φτιαξει τις μηχανες με τα ιδια τους τα χερια και φυσικα εχοντας τιουναρει αυτες με τα δικα τους γουστα συνοδευομενες σαφως απο γνωση και απιστευτο μερακι προς αυτες μας αφηνουν παντα εκστασιασμενους απο τα μουσικα ακουσματα αλλα και την προσεγγιση του πραγματος.

Τα δυο μαστορια ο Πετρος μας και ο Τακης μας παντα μεσα στα πραγματα με δυναμικες και ελιτιστικες κατασκευες μας κεντριζουν το ενδιαφερον και φυσικα η γνωση τους μας προσφερεται απλοχερα!!!!!

Παντα τετοια φιλαρακια και φυσικα.....να δουμε και νεα τερατακια απο εσας!!!
Μπραβο βρε Γραναζηδες!!!

:D:geek:

Reaction score
1.720
θα κανω μια πολυ συντομη περιγραφη του ενισχυτη μια και εχουμε πει αρκετα για την εν λογω κατασκευη.

Προκειται για εναν ενισχυτη που λειτουργει σε ταξη Α/Β και σε διαταξη UL . Το βαταζ του ειναι περιπου 2χ 45 ,και λεω περιπου γιατι αναλογα με ποια λυχνια εξοδου θα επιλεχθει μπορει να φτασει και κοντα στα 2χ50. Βεβαια εχει και την δυνατοτητα να παιξει και τριοδικα με χαμηλοτερο βαταζ.
Ατου αυτης της σχεδιασης ειναι η ακαριαια κρουση που εχει ,που παρα την χαμηλη του ισχυ ,σου δινει την εντυπωση οτι προκειται για εναν ενισχυτη πολυ μεγαλυτερο!!!
Θα μπορουσα να του δωσω κι αλλο ντραιβ αρκει να ειχα εναν μετασχηματιστη εξοδου με χαμηλοτερη αντισταση plate/plate οπου οταν θα περνουσε σε Β θα εδειχνε πραγματικα τα δοντια του!! Τα υπολοιπα τα εχουμε ξαναγραψει σε παλαιοτερα σε θρεντ.

Θα ξεκινησω με το dac του Πετρου που ειχα την τυχη να το εχω παλαιοτερα για καμια εβδομαδα, αν θυμαμαι καλα , αλλα τωρα απ οτι μου ειπε το εχει βελτιωσει και αλλο!!
Βασικη πηγη μου το το γνωστο [hi-end αδικο:p] blu sky !!! Ξεκινησαν οι ακροσεις με την βασικη πηγη και τα υχεια του Πετρου.Ηπρωτη εντυπωση ηταν πολυ ποιο ζωντανη μεσαια περιοχη ,αερα στα πριμα και παρα πολυ , μα παρα πολυ γρηγορο χαμηλο!!!!! Παραλληλα η εικονα ηταν πολυ καλη!!! Αλλαγη λοιπον να παιξει η αλλη πηγη [meridian transport και το dac Πετρου.Η αλλαγη μερα με την νυχτα!!!! το κοντραστ της σκηνης ηρθε πιο μπροστα ενω παραλληλα τα οργανα που επρεπε να πανε στο βαθος πηγαν στη θεση που πρεπει!!! Ο αερας ψηλα εγινε πιο αναλυτικος η μεσαια περιοχη πηρε μαγαλυτερο σωμα, ενω το χαμηλο γεμισε ακομα πιο πολυ σε ογκο και κρουση!!!!! Σε καποιες στιγμες εκλεινα τα ματια και νομιζα οτι απεναντι μας ειχαμε καποιο ηχειο δαπεδου!!! το χαμηλο του ηταν απιστευτο για το μεγεθς του !!!! Σιγουρα αν ειχαμε να κανουμε με ενα ηχειο που να ειναι περισσοτερα db και οχι μονο 85 που ειναι το συγκεκριμενο ηχειο θα ειχαμε μεινει παγωτα!!!!!!!!!!! Ειναι ενα ηχειο που μπορει να δεχτει σφαλιαρες και απο ενισχυτες 3πλασιας , ακομα και 4πλασιας ισχυς απο τον δικο μου ενισχυτη!!!! Δεν θα μιλησω για της αλλαγες των καλωδιων , ακομα και ρευματος !! και εκει η διαφορες ηταν αρκετα μεγαλες ,κατι που συνφωνησαμε ολοι οι εταιροι της παρες!!!!!! Ειλικρινα το ηχειο αυτο στο χωρο μου ειναι οτι καλυτερο του ταιριαζει!! Μπραβο Πετρο!!!!!! Θα ηθελα στο μελλον να εχω την χαρα να ακουσω και εκεινο το μεγαλο που ετοιμαζεις!!!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Πετραν θελουμε αναλυτικο ρεπορταζ!!!!!
Μιας και είναι απαίτηση του Τάκη δεν μπορώ παρά να πω δυο λογάκια για τον ενισχυτή...
Το ηχείο μου αυτό ΔΕΝ σχεδιάστηκε για να οδηγείται από λαμπάτο ενισχυτή.
Μπορεί ναι μεν σαν φορτίο να μην είναι δύσκολο, αλλά για να οδηγηθούν σωστά τα πηνία της Scanspeak απαιτείται ρεύμα.
Επιπλέον η επιλογή για μπόλικο βαθύ χαμηλό απαιτεί πολύ καλό έλεγχο, κάτι που συνήθως μια λαμπάτη υλοποίηση δεν μπορεί να δώσει.
Δοκιμές με ενισχυτές με λυχνίες EL34 έχουν αποδείξει το παραπάνω αφού ο έλεγχος χανόταν εύκολα και το χαμηλό, λόγο <<φουσκώματος>>, επιβαλλόταν, εις βάρος του υπόλοιπου φάσματος.
Με λαμπάτο πασίγνωστης εταιρίας με λυχνίες 6550, που φημίζονται για τον έλεγχο τους, τα πράγματα βελτιώνονταν αλλά όχι σε υψηλό επίπεδο.

Αυτά ίσχυαν μέχρι οι μπόρνες εξόδου από τον ενισχυτή του Τάκη να ανταμωθούν με αυτές του ηχείου μου...
Ο έλεγχος έγινε εξαιρετικός και οι βαθιές νότες του κοντραμπάσου διαδεχόταν η μία την άλλη χωρίς υστέρηση και με εξάρσεις ακαριαίες.
Η ατάκα και τα χτυπήματα των κρουστών ταχύτατα ενώ το πετσί και η <<ουρά>> του παρών και με τη σωστή απόσβεση.
Αυτά βέβαια μέχρι τα όρια του ενισχυτή που δεν είναι καθόλου χαμηλά για τα 87 db του ηχείου οδηγούμενα από 45 watt ενισχυτή.
Η δε αίσθηση που αποκομίζεις είναι πολύ καλού 120αρη σε watt με περίσσια ικανότητα ρεύματος.
Για την μεσαία περιοχή και των αέρα ψηλά τι να πει κανείς...
Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ισχυρίζονται πως οι λαμπάτοι δεν έχουν πρίμα. Βαθιά νυχτωμένοι. Εξαιρετικό το πάνω άκρο με τρομερή διαφάνεια και ανάλυση.
Απλά πάρα πολύ υψηλού επιπέδου το γενικό άκουσμα.
Ένα άκουσμα δεν μας κούρασε ποτέ. Ο μόνος λόγος που σταματάς να ακούς μουσική από ένα τέτοιο σύστημα είναι ο χρόνος που τρέχει.

Βέβαια κάποιες εκφράσεις σαν τις παραπάνω έχουν ξαναειπωθεί σίγουρα.
Θα πω απλά ότι όποιος δεν έχει εμπειρία από DIYηκο σύστημα δεν μπορεί να τις κατανοήσει πλήρως.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.441
Πολύ θα ήθελα να έπαιζε αυτό το σύστημα φέτος στην έκθεση, γίνεται; Οι παλιοτερες, υπέροχες αναμνήσεις (του ηχειου) έχουν αρχίσει να σβήνουν...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Πολύ θα ήθελα να έπαιζε αυτό το σύστημα φέτος στην έκθεση, γίνεται; Οι παλιοτερες, υπέροχες αναμνήσεις (του ηχειου) έχουν αρχίσει να σβήνουν...
Χμμμ...
Λοιπόν ένας από τους λόγους που έγινε αυτή η σύναξη-ακρόαση ήταν για να διαπιστωθεί η συνέργεια του συστήματος, ώστε αυτό να ακουστεί στη φετινή έκθεση!
Αν βέβαια και εφόσον δεν επικρατήσει βαρεμάρα, τεμπελχανίαση ή ματαιότης του όλου εγχειρήματος!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Ματαιότητα η ματαίωση ;
Τεμπελχανίαση ...........για ποιόν χτυπάει η κουδούνα ;:rolleyes:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members