DVD player με scaler και HDMI από την Sony

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Aπό πλευράς αισθητικής το DVPNS92V ανήκει στις συσκευές της σειράς QS και θα διατίθεται σε μαύρο ή ασημί χρώμα. Είναι συμβατό με δίσκους DVD-Video, VCD, CD και SACD καθώς και με όλα τα εγγραφόμενα φορμά (DVD+R/RW, DVD-R/RW, CD-R/RW). Διαθέτει αποκωδικοποιητές για MP3, JPEG, και DivX και είναι συμβατό με δίσκους DTS. H συσκευή είναι βασισμένη στο transport Precision Drive 3 και χρησιμοποιεί μετατροπείς 12bit/108MHz στο τμήμα του βίντεο. Στο ψηφιακό κομμάτι επεξεργασίας, η Sony έχει ενσωματώσει scaler που επιτρέπει στην έξοδο του player να ανέβει μέχρι τα 720p/1080i, ενώ ο αλγόριθμος Precision Cinema Progressive που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία, προσφέρει δυνατότητα προοδευτικής σάρωσης και στα δύο συστήματα (PAL/NTSC). Προσφέρεται επίσης και αλγόριθμος καταστολής τεχνουργημάτων (V-Edge Compensation). Στις εξόδους του DVPNS92V περιλαμβάνεται HDMI και η Sony δεν κρύβει την πρόθεσή της να προσφέρει μία πηγή εικόνας κατάλληλη να συνδυασθεί με τις τηλεοράσεις της νέας σειράς Bravia. To player θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Οκτώβριο του 2005, αλλά η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr
από το avmentor.gr

Reaction score
0
Αντε να πεφτουν οι τιμες σιγα σιγα, γιατι μας ειχανε "καβαλησει" :twisted:
Μπραβο στη SONY που μας εκπλησει ευχαριστα τον τελευταιο καιρο :D

Reaction score
0
Παιδια πήρα το sony ns92v πριν 5 μέρες στα 260 €. Είναι κυριολεκτικά θαυμάσιο.
Παίζει τα πάντα απο cd,dvd και divx με ελληνικούς υπότιτλους , ελληνικό μενού, ρύθμιση delay και πολλές ρυθμίσεις σε εικόνα και ήχο,SACD ktl.
Χρώματα άπαιχτα στη Hitachi 32LD7200 και ήχος αρκετά καλός για τα λεφτά του.
Κι έρχομαι στα αρνητικά που στην ουσία είναι ένα και βασικό κατά τη γνώμη μου.Όταν κάνει upscaling στα 720p ή στα 1080i στα DVD μου κόβει 1 εκ της εικόνας από αριστερά και 1/2εκ (μισό εκ) από πάνω.
Επικοινώνησα με τη sony αλλά απάντηση δεν πήρα.(το περίεργο θα ήταν να πάρω)
Η επλογή δική σας. Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι αυτή η τεχνολογία δεν ωρίμασε ακόμη , πόσο μάλλον τα blueRay kai ta HD-DVD

Reaction score
5
Θα παρεις απαντηση, θα παρεις....
Ολοι παιρνουν....

Παντως η αναλυση της TV σου ειναι 1366¤768 οποτε μαλλον φυσιολογικο ειναι να εχει το κενο γυρω γυρω για να βλεπεις καθαρο 720p.

Κανει ομως upscale στα 1080? Επειδη απο οσο ξερω τα DVDp προσαρμοζουν την εξοδο τους σε σχεση με την αναλυση στης συσκευης που συνδεονται... Με την εννοια του "ποιος ο λογος να δωσω σημα 1080 αν το panel τηε TV-Proj ειναι π.χ. 720" ...

Reaction score
0
φίλε Ανδρεάδη, το πρόβλημα είναι ότι το κενό αυτό δεν είναι περιμετρικά της οθόνης αλλά μόνο αριστερά και πάνω ,το Denon 1920 και το Philips 5900 που δοκίμασα δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα (βέβαια έχουν άλλα )
Το ίδιο ασύμμετρο κενό εμφανίζεται και στα720p kai στα1080i όχι όμως και στα 576.
απ' αυτά που διάβασα σε ξένα fora το πρόβλημα είναι στο scaler του dvd της sony

Reaction score
5
Εχω την εντυπωση οτι το καθε DVDp κανει upscale στα 1080i ή στη μεγιστη αναλυση που δεχεται η TV και απο εκει και περα η TV-proj αναλαμβανει να γεμισει την οθονη αναλογα με την αναλυση της αυξανοντας ή μειωνοντας το σημα εισοδου....

Reaction score
0
φίλε Γιώργο αυτό ξέρω κι εγώ.Στη hitachi 32ld7200 με την ανάλυση που αναφέρεις το πρόβλημα εμφανίζεται μονο μ΄αυτό το dvd της sony, γιατί και με το
philips5900 και με το denon 1920 κλείδωσε κανονικότατα στα 720p και στα 1080i.Αυτά τα δυό dvd είναι ίδιων προδιαγραφών αλλά το πρώτο <<φοράει.. zoran778 και το δεύτερο faroudjia δυο τσιπάκια δοκιμασμένα σε πάρα πολλά upscaler DVD.
Tωρα τι φταίει με αυτο το sony και τι τσιπ <<φοράει>> μπορώ να το δω μόνο αν ανοίξω το κουτί οπότε αντίο εγγύηση και επιστροφή (γιατί αυτό σκοπεύω να κάνω).
Με βλέπω μάλλον για denon 1920(χωρίς lip-sync αν βρω) ή για samsung 950.Εδώ θέλω τη βοηθεια τη δική σου και των φίλων που μας διαβάζουν,αν υπάρχει κάποια πρόταση την ακούω με χαρά γιατί κυριολεκτικά έχω πελαγώσει μ΄αυτή μου την επιλογή. Έδωσα 2000€ για τη hitachi και κόλλησα στα dvd των 250-300€.

Reaction score
5
Οι TV της sony εχουν καποιες ρυθμισεις για το zoom... κατι smart, wide κλπ, δε θυμαμαι ακριβως, αλλα κανουν stretch την εικονα....

Απο την αλλη ομως σκεφτομαι αν ειναι καλο να δωσεις σημα HD στα 720p και η TV ή το DVDp να σου το κανει 768 pixel....

Επισης το θεμα ειναι αν το DVDp μπορει να κανει upscale Σε αλλη αναλυση εκτος απο τα 720p...

Reaction score
0
΄φίλε Γιώργο, τις ίδιες απορίες έχω κι εγώ, υποτίθεται ότι η τηλεόρασή μου έχει πέντε δυνατότητες προεπιλογής zoom και ρυθμίσεις κεντραρίσματος πάνω κάτω.Το κακό είναι ότι όταν το σήμα έρχεται από την είσοδο hdmi η τηλεόραση κλειδώνει στο full 16:9 και δε μπορώ να κάνω μικρορύθμιση. Σκέφτηκα να δοκιμάσω με την DVI είσοδο της τηλεόρασης αλλά ρε γ..... δεν πέταξα τόσα λεφτά για να δουλεύω με αντάπτορες.
Στο κάτω κάτω μόνο το sony το κάνει αυτό στην Hitachi και όχι τα άλλα.Το κακό ειναι ότι έχω ....πολλές ταινίες divx kai to συγκεκριμένο sony έπαιζε τους υπότιτλους μια χαρά ενώ το denon δεν τους αναγνωρίζει καν.Το δε philips αστο καλύτερα, δίνει όσο και τα 130 € που κάνει(τίμιο αλλά φτηνό).Που θα βρω ένα dvd :cry: που να έχει τα καλούδια της sony(εικόνα -τιμή-divx κτλ) αλλά χωρίς το image shifting.Βόηθα φίλε κι εσυ κι όποιος άλλος μπορει.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095