DVD Ripping απορίες

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.444
Καλησπέρα σε όλους και καλές Πασχαλινές Γιορτές. Ελέω άδειας αποφάσισα να συνεχίσω το dvd ripping των ταινιών μου και να τελειώσω την μετατροπη της συλλογής μου σε ηλεκτρονική έκδοση. Χρησιμοποιώ το dvd fab και τα μετατρέπω σε mkv. Ωστόσο οταν παίζω τα αρχεία απο το VLC στο nvidia sheild σε 4Κ TV το μέγεθος σε κανονική μορφή και όχι stretch ειναι ένα μικρό παράθυρο στην οθόνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να το κάνω stretch για να το δω και να χάνει ποιότητα. Οταν βάλω το DVD στο DVD player (PS4) δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Γιατί συμβαίνει αυτό αν γνωρίζετε; Αν υπάρχει λύση θα πρέπει να τα ξανακάνω απο την αρχή δυστυχώς αλλα αξιζει τον κόπο γιατί τα περισσότερα είναι κλασσικές ταινίες που δεν τις βρίσκεις σε streaming πλατφόρμες εύκολα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.683
Η 4Κ οθόνη σου έχει πάνω από 2.000 γραμμές ενώ το DVD περίπου 500.

Είναι φυσιολογικό λοιπόν όταν ανοίγεις το βίντεο αυτό να πιάνει χοντρικά το 1/4 της οθόνης και να θέλει "άνοιγμα" για να παίξει σε πλήρη οθόνη.

Όταν παίζεις ένα DVD με ένα DVD player, απλώς το παίζει by default σε πλήρη οθόνη. Δεν σημαίνει πως έχει καλύτερη ποιότητα. Κάνει το ίδιο που κάνεις κι εσύ όταν βάζεις το VLC να παίξει σε full screen.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.444
Ok οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Σε ευχαριστώ πολύ. Κάτι μου λέει ότι θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ φυσικά μέσα χιχιχι.

Reaction score
11.637
Η 4Κ οθόνη σου έχει πάνω από 2.000 γραμμές ενώ το DVD περίπου 500.

Είναι φυσιολογικό λοιπόν όταν ανοίγεις το βίντεο αυτό να πιάνει χοντρικά το 1/4 της οθόνης και να θέλει "άνοιγμα" για να παίξει σε πλήρη οθόνη.

Όταν παίζεις ένα DVD με ένα DVD player, απλώς το παίζει by default σε πλήρη οθόνη. Δεν σημαίνει πως έχει καλύτερη ποιότητα. Κάνει το ίδιο που κάνεις κι εσύ όταν βάζεις το VLC να παίξει σε full screen.
Μήπως κάνει upscale η TV;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.993
Members