dvdr985 u.s.a MIA BOHΘΕΙΑ

Reaction score
0
εχω ενα dvdr985 philips αγορασμενο στις Η.Π.Α και το εχω κανει regions 2
με ττον απλο τροπο που ειχα βρει σε ενα site...play 1-5-9 121.212.005.00x
oπου χ η περιοχη που θελουμε να δουμε!εγω φυσικα δεν εχω λογο να αλλαζω περιοχες μου αρκει το r2.
ορισμενους δισκους τελευταια δε μου τους διαβαζει.. και ειδικα αυτους που ειναι αντιγραφης regions 2,ποτε-ποτε κανει το θαυμα και παιζουν ομως..
παρακαλω επειδη στα αγγλικα δε τα καταφερνω..μια βοηθεια για αυτο που βρηκα αν βοηθαει σε κατι...
I checked the back of my 642 and it is 120V only. sorry.
dont know about the other models (630, etc.) but of course, in order to sell it in the corresponding countries, should be matching, but not a universal power supply. those are far and few between for this kinda price range.

Out of box firmware version is: ver0113 642/17 02 1
check using remote: Open Tray-5-6-9-OK

Did the update to version: ver0409
could not find any documentation as to what the fixes/improvements are for v0409. At your own risk!

I didnt even know what version this was until i did it!
Web site indicates nothing! Poor documentation! Shame!

I still like philips region free tho... :)
But DVDR985 is a POS! I have one to sell if you're interested! :p

Unplugged unit as instructed, then after about 5 minutes, plugged back in and removed the disc by pressing the open/close button directly.

Found that i had black and white rolling video (i am on s-video cable). damn. whoever did the firmware defaulted it to PAL. should have made 2 versions to download, PAL and NTSC.

Here's the steps for getting back to NTSC blindly:
- if you messed with menus, then power off, and power on again.
on your remote, press:
- system menu, down arrow 2x (video setup), ok, right arrow, up, ok, left arrow, ok, (image will clear but you're not done yet), then left arrow again, ok again (to confirm). whew. sux.

Did open tray-5-6-9-ok and found that it was defaulting to:
ver0409 630/00 01 2 and pressed down arrow 4x to get back to my North American 642/17 01 1 version. Make sure to press 'OK' as instructed on the screen below or it will turn back on as a 630 again. dont know if that's good or bad...
What's the diff between these models? Regions? Features too? Hmm...

Update observations:
- had to reapply Region Free patch again. open tray-7-8-9-ok-0. this time just a plain '0' appears.
R1, R2, R3 discs play ok. Still Region Free, thank god.
- in system menu, i now have a DivX VOD registration code.
- Every DTS 5.1 DVD i play has the error: 'could not decode DTS!' dont know if this existed b4 update. sounds ok tho...
(Toto Amsterdam, Fifth Element Superbit, Wasabi)
- still can only do up to 8x FF/REW. I prefer my 727 as it can go as high as 32x.
- tried my DVD-R disc with MPEG1 movies, still has the problem of skipping around when i try and REW a movie. sux. Also will NOT play my MPEG1 movies extracted from my ReplayTV 5040 using DVarchive. Dont really wanna have to recode (takes 30 min+) them with Nero to be able to play them on TV... :(

Next step for Philips would be a DVI HD port on the back with 64x FF/REW (like Akai!). We'll be waiting and ready to buy. Make sure it is still remote menu Region Free hackable or we'll go to another maker! :p

Reaction score
5
Επειδή ανάφερες ότι το μηχάνημα παίζει και δεν παίζει ειδικά τα αντίγραφα δισκάκια και σαν Writer που είναι σίγουρα συμβατό με τα δισκάκια αυτά, αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το laser χρειάζεται καθαρισμό και ο μηχανισμός κίνησης του καθαρισμό και λίπανση.

Πολύ σπάνια έχω συναντήσει αντίγραφα δισκάκια με κωδικό περιοχής και το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να μην έχει καμία σχέση με firmware update.

Μια προσπάθεια καθαρισμού ίσως να σου έλυνε το πρόβλημα :wink:

Reaction score
5
Αλλωστε αν υπαρχει θεμα region θα σου βγαλει μηνυμα το player οτι δεν συμπιπτουν τα region.
Συμφωνω οτι ισως να θελει καθαρισμο, εκτος και αν ειναι πεσμενο το laser
οποτε θα θελει αλλαγη.
Για καθαρισμο μην χρησιμοποιησεις τα cd δισκακια καθαρισμουμε το βουρτσακι, δεν κανουν αυτα.
Θα πρεπει να το ανοιξεις και να καθαρισεις το φακο.
Αν δεν ξερεις πες μου να βοηθησω.

Reaction score
0
Eyxaristo poly paidia !
nai an mporeis steile moy ti diadikasia katharismoy!

*kai ena neo stoixeio sto provlima :otan to dvd menei aposyndemeno apo to reyma gia ores to proto diskaki (oxi antigrafis) to paizei standar..molis arxizo enalages
me diskoys antigrafis -R mplokarei vgazei "no disc" kai pote pote to petaei exo,kai den anoigei oyte ta gnisia..diskakia
me minyma "opening"meta to reading.Ta antigramena ayta genika de ta anoigei pleon oyte meta tin aposyndesi apo to reyma gia ores,pantos ta anoige prin sigoyra!

Reaction score
0
Υπάρχουν φορές που παίζει κάποια εγγράψιμα και τα ΙΔΙΑ δισκάκια άλλες φορές δεν τα παίζει, ή άλλα εγγράψιμα τα παίζει και άλλα δεν τα παίζει ;
Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να παίζει ρόλο το software με το οποίο έχει δημιουργηθεί το αντίγραφο (σύνηθες φαινόμενο εάν έχει "καεί" απευθείας ο φάκελλος VIDEO TS χωρίς να έχει δημιουργηθεί image, ή ακόμη και η ποιότητα του εγγράψιμου δίσκου.

Reaction score
0
Ontos etsi einai!
diladi an de valo tora xana antigafis disko -R den exo provlima!
PAIZEI ola ta R2!!
mallon ayto poy les 8a einai...giati apo ena allo promi8eyti de synantoysa provlima pote!parolo poy itan ki ayta -R.
pantos perimeno ti diadikasia ka8arismoy kai blepoyme...
thx

Reaction score
0
ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Παιδια εκανα κατι που επρεπε να κανω απο τη πρωτη στιγμη....
εκτος απο το DVDR985 u.s.a που εχω εγω,εχει και ο αδελφος μου ακριβως το ιδιο!
Εκανα λοιπον τεστ στο νεο dvdr985 και παιζει κανονικα ολα τα δισκακια.
απλα εκανα το σπασιμο 1-5-9 play 121212005002 γιατι ηταν αχρησιμοποιητο στο κουτι του!
μαλλον η διαδικασια καθαρισμου πρεπει να λυσει το προβλημα στο δικο μου..(ελπιζω)!
εκτος κι αν τα πραγματα εχουν γινει λαθος απο την αρχη στο δικο μου dvdr..οταν περασα μια καινουρια εκδοση γνησια της fhilips original απο το site, πριν κανω το σπασιμο.
αντιθετα με αυτο του αδελφου μου που απο το κουτι του εβαλα το κοδικο και ολα οκ!!

Reaction score
5
Λοιπον πως θα καθαρισεις το laser.
Μονο το φακο εστιασης δηλαδη.
Το βγαζεις απο το ρευμα, ανοιγεις καπακια και φτανεις στο μηχανισμο.
Θα δεις την κεφαλη αναγνωσης και το φακο.
Ισως να εχει και 2 φακους διπλα διπλα, αν εχει 2 ξεχωριστα laser (Για Cd & DVD).
Aν δεν μπορεις να δεις το φακο αν εμποδιζεται απο το καπακι που κλειδωνει το δισκακι στο μηχανισμο θα πρεπει να το βγαλεις.
Το φακο τον καθαριζεις με μια μπατονετα-ξερεις αυτο για τα αφτια!- (επειδη δεν αξιζει να πας να παρεις stick καθαρισμου laser).
Στο βαμβακι θα βαλεις καθαρη βενζινη ή αλκοολη (100% καθαρο οινοπνευμα). Να μην σταζει βεβαια! ΜΗΝ χρησιμοποιησεις το φαρμακευτικο οινοπνευμα γιατι εχει 5% νερο και αφηνει λεκεδες.
Με κυκλικες κινησεις απο το κεντρο προς τα εξω του φακου καθαριζεις.
1-2 φορες θελει, μην το παρακανεις.
Και ΜΗΝ τον πιεζεις, οσο ΠΙΟ ΑΠΑΛΑ μπορεις, θα τον δεις να κουνιεται οπως τον καθαριζεις αλλα μην ανησυχεις.

Για τη λιπανση του αξονα που κινειται ο μηχανισμος χρειαζεται ειδικο λιπαντικο που ειναι ακριβο. Λιπαινεται ο αξονας που πανω του κυλαει ολος ο μηχανισμος. Επειδη χρειαζεται καποιο ειδικο λιπαντικο ''σαπουνι'' καλυτερα να μην δοκιμασεις λιπανση. Μπορεις βεβαια να βαλεις λιγο λαδι (μια σταγονα) μηχανης - το ΠΙΟ ΛΕΠΤΟ που υπαρχει. Και αυτο κανει δουλεια, αλλα για λιγο καιρο αφου κολλαει πανω του η σκονη και τα σωματιδια και πηζει. Η λιπανση γινεται παντως πανω στον αξονα μεταξυ των 2 σημειων που πιανει επανω του ο μηχανισμος. Μπορεις βεβαια αν το λιπαντικο που ειχε ο μηχανισμος εχει φυγει στην ακρη να το βαλεις πανω στον αξονα.

Τις πιο πολλες φορες φταει ο φακος και οχι η λιπανση.

Βεβαια να ξερεις οτι το laser εχει καποιες ωρες λειτουργιας. Μετα αρχιζει και πεφτει η ενταση του, οποτε δεν μπορει να διαβασει τα αντιγραμμενα αρχικα (επειδη οι πληροφοριες τους δεν ειναι τοσο πολυ ''χαραγμενες'' στο δισκο). Αν ειναι και βρωμικος ο φακος ειναι πιο εντονο γιατι μειωνει την ηδη πεσμενη ενταση της δεσμης.

Υ.Γ.Το ειδα το mail σου...

Reaction score
0
To ekana telika to ka8asisma sto fako me leyko oinopneyma kai mpatoneta!to apotelesma itan emfanes ap th proti stgmi..apo mia xlomi apoxrosi poyeixe o fakos,me 1-2 perasmata gialise!to mhxanismo de ton peiraxa mias kai to akoyo kala..exalooy den einai kai polydoylemeno..
sto zoymi tora ..ta αντίγραφα δισκάκια exakoloy8ei na mi ta paizei!
meta to reading bgazei 'no disc', i apo mono toy meta to reading, kanei opening!
sta ypoloipa nomizo oti i katastasi beltio8ike,diladi orismena diskakia poy eixa polla spasimata ..ta pezei apsoga!entyposi pantos moy kanei pos se αντίγραφα δισκάκια +RW den exo synantisei pote problima....
telos panton de peirazei ..to poly poly an do oti de symferei na allaxo laser,pairno ena ftino player, san deytero gia enalaktiki lysi.
an gnotrizetai peri timon laser,doste moy mia idea.
eyxaristo

Reaction score
5
entyposi pantos moy kanei pos se αντίγραφα δισκάκια +RW den exo synantisei pote problima....
Ισως να εχει να κανει με τον τροπο που γραφονται τα δισκακια R η RW.
Tα R οταν γραφονται ''χαραζεται'' η επιφανεια τους, αλλα οι ''χαρακιες'' (ας το πω ετσι) δεν γινεται σχεδον ποτε να εχουν το ''βαθος'' (δυνατοτητα ανακλασης της ακτινας του laser) με τα εργοστασιακα, οποτε αν το laser του player ειναι λιγο πεσμενο σε ενταση δεν φτανει για να διαβαστει.
Ενω τα RW οταν γραφονται αλλαζει η μοριακη δομη της επιφανειας τους, δηλ. να καθρεφτιζει ή οχι την laser, οποτε και αδυναμο να ειναι το laser θα ανακλαστει.

Θα δω αν διατιθενται laser για dvd και θα σου πω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK