El Greco (2007)

Reaction score
59
[IMGl]http://img152.imageshack.us/img152/7741/dvreav00095xqr3.jpg[/IMGl]

[imdb=EL GRECO]tt0905329[/IMDB]

Η επική ιστορία του ασυμβίβαστου καλλιτέχνη και υπερασπιστή της ελευθερίας, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, κατά κόσμον El Greco.

Τον 16ο αιώνα η αναζήτηση του El Greco για ελευθερία και έρωτα εκτυλίσσεται από τις αυλές της Κρήτης και της Βενετίας μέχρι το Τολέδο στην Ισπανία.

Εδώ, έρχεται αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο εχθρό του, την Ιερά Εξέταση. Χωρίς ποτέ να υποχωρεί στη μάχη με την άρχουσα τάξη της εποχής του, η ιστορία του El Greco συνδυάζει ασυνήθιστο ηρωισμό, αγάπη, προδοσία, αλλά και τη δύναμη ενός άντρα και της δημιουργικής του συνείδησης να ξεπεράσει την άγνοια και τη βαρβαρότητα.

Μια ιστορία που εμπνέει το σήμερα και ενεργοποιεί δημιουργικά το αύριο.

Βασισμένο στο βιβλίο El Greco – ο Ζωγράφος του Θεού του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Κυκλοφορει 28/3/2008 απο την AUDIOVISUAL

Reaction score
59
Κυκλοφορησε !

Αν και δεν με " γεμισε " αυτη η ταινια προτεινω να την δειτε για το ελληνικο θεμα της.

Reaction score
3
Απάντηση: El Greco (2007)

Την είδα και μάλιστα στο τοίχο μου....
Εικόνα και ήχος πολύ καλά.

Reaction score
8

Εγω παλι στο πανι ειδα περιεργο καδρο στρογγιλεμενες ακρες...
Σαν ταινια ενδιαφερουσα,για Ελληνικη δε παραγωγη απο τις καλυτερες
νομιζω τουλαχιστον στα τεχνικα μερη της.

Reaction score
0
Τι άνευρο, φλατ και άνισο πράγμα, ήταν αυτό βρε παιδιά; Σας ομολογώ οτι στενοχωρήθηκα για την ταινία. Ενώ είχε ΟΛΑ τα εχέγγυϊα να βγει ένα άριστο αποτέλεσμα, θύμιζε πίνακα.... αφηρημένης τέχνης, με όλα τα υλικά ριγμένα άτακτα στον καμβά.
Κρίμα για το θέμα που πραγματεύεται. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός, αλλά έτσι αισθάνθηκα!

Reaction score
0
Το φτυαρι .
Το πληκτρολογιο μου για ενα φτυαρι .
Τελικα η Finos Films εκανε Παραγωγες .

Η μουσικη αξιζει αν και δεν γουσταρω Βαγγεληδες και τετοιες μουσικες .

Reaction score
6

Η παραγωγή δεν ήταν κακή.
Τα λεφτά που ριξανε φαίνονται στην ταινια αλλα όπως έχουμε πει πολλάκις μονο τα λεφτα δεν μπορούν να εγγυηθούν το αποτέλεσμα.
Τα ωραία σκηνικά , τα εξαιρετικά κουστουμιά και η καπως καλη μουσική του Βαγγελη δεν φτάνουν .
Η σκηνοθεσία ηταν πολύ αδύναμη και ουτε στα σημεία που θα περίμενε κανεις να πατήσει γκαζι εγινε κάτι ( προς το φινάλε της ταινιας ) καθως αυτό πέρασε χωρις να αφησει τιποτα παρα μονο αμηχανία για το δίωρο που εφυγε ανεκμεταλευτο.
Για το cast αστο καλυτερα.
Όχι φτυάρι αλλα ολοκληρο εκσκαφέα θελω ετσι και αρχίσω.
Εβλεπα την Ματσούκα και δεν πίστευα πως εβαλαν αυτό το χαρούμενο να παιξει .
Προς έκπληξη μου η σοβαρότερη ερμηνεία ηταν αυτή του Λαζόπουλου και όχι πως εκανε και τιποτα ιδιαίτερο στην ταινία.
Να πω και για τον πρωταγωνιστή;;
Ας το αφήσω για κανέναν αλλον….

Για το είδος του 4,5/10

Reaction score
0
Re: Απάντηση: El Greco (2007)

Η παραγωγή δεν ήταν κακή.
Τα λεφτά που ριξανε φαίνονται στην ταινια αλλα όπως έχουμε πει πολλάκις μονο τα λεφτα δεν μπορούν να εγγυηθούν το αποτέλεσμα.
Τα ωραία σκηνικά , τα εξαιρετικά κουστουμιά και η καπως καλη μουσική του Βαγγελη δεν φτάνουν .
Η σκηνοθεσία ηταν πολύ αδύναμη και ουτε στα σημεία που θα περίμενε κανεις να πατήσει γκαζι εγινε κάτι ( προς το φινάλε της ταινιας ) καθως αυτό πέρασε χωρις να αφησει τιποτα παρα μονο αμηχανία για το δίωρο που εφυγε ανεκμεταλευτο.
Για το cast αστο καλυτερα.
Όχι φτυάρι αλλα ολοκληρο εκσκαφέα θελω ετσι και αρχίσω.
Εβλεπα την Ματσούκα και δεν πίστευα πως εβαλαν αυτό το χαρούμενο να παιξει .
Προς έκπληξη μου η σοβαρότερη ερμηνεία ηταν αυτή του Λαζόπουλου και όχι πως εκανε και τιποτα ιδιαίτερο στην ταινία.
Να πω και για τον πρωταγωνιστή;;
Ας το αφήσω για κανέναν αλλον….

Για το είδος του 4,5/10
Νομιζω οτι γλυφεις τον Σμαραγδη :143:

Reaction score
14

Μόλις την είδα. Όμορφη ταινία και απ'ότι φαίνεται δυνατή παραγωγή.

Reaction score
1

Εκανα μιά βολτούλα σήμερα στα ΜΜ μαζί με άλλο ταινιόπληκτο μέλος και φίλο μου, και με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε την Special Edition της ταινίας προς πώληση...μόνο για 4 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εχω πολλές φορές κράξει την ΑudioVisual, και θα το ξανακάνω όταν με δουλεύουν με τα ωραία μου λεφτά, αλλά αυτή τη φορά τους δίνω συγχαρητήρια και με το παραπάνω, όχι μόνο για την τιμή, ούτε και για την πραγματικά εκπληκτική συσκευασία, αλλά πιο πολύ για την εκπληκτική ποιότητα της εικόνας του DVD (!!!!!) και την εξαιρετική αίσθηση του DTS ήχου !!!...που σημαίνει ότι άμα θέλουν μπορούν και όταν μπορούν τότε καλό είναι να τους επιβραβεύουμε ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ AUDIOVISUAL !

Το διπλό DVD έρχεται σε μιά απίθανη κασετίνα με κάλυμμα !

Ανοίγει σε τρία φύλλα όπου πίσω από τα δισκάκια υπάρχουν εικόνες από την ταινία.

Μέσα υπάρχει και 10σέλιδο booklet με εικόνες και πληροφορίες !

Και στα δύο player που την έβαλα να παίξει (Dune Prime 3.0 και Pioneer BDP-120) έπαιξε γρήγορα και απροβλημάτιστα, με λαμπερή εικόνα και ολοζώντανα χρώματα !
Δεν με ενδιαφέρει αν άρεσε ή όχι η ταινία, αν παίζει ο Λαζόπουλος (μπλιάχ) ή η Ματσούκα...και μόνο για τη συλλογή η ταινία τα σπάει.Ξανά Μπράβο στην AudioVisual !

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam