Energyeconomy

Reaction score
1
Απάντηση: Energyeconomy

εμενα μου θυμιζει αυτα που διαφημιζανε στις εκθεσεις αυτοκινητων που και καλα κοβανε την καταναλωση καυσιμου...

Reaction score
1

http://www.energyeconomy.gr/

Ποια ειναι η αποψη σας γι αυτο το προιον ?

Το εχει δοκιμασει κανεις ?

Χωρις να το εχω δοκιμασει εχω να πω τα ακολουθα.

η βελτιωση του συνημιτονου φ σε καθε ηλεκτρολογικη εγκατασταση μειωνει την λεγομενη αεργο ισχυ. ..σε μεγαλες βιομηχανιες παντως ( οπου υπαρχει ρητρα απο την ΔΕΗ για το συνημιτονο φ ) υπαρχουν ολοκληρες διαταξεις που προσπαθουν να το μειωσουν καθως και ιδιαιτερο ρολοι αεργου ισχυος, κατι που δεν υπαρχει στις κατοικιες μας....

μαλλον δεν πρεπει να κανει οσα υποσχεται......

Reaction score
1

εμενα μου θυμιζει αυτα που διαφημιζανε στις εκθεσεις αυτοκινητων που και καλα κοβανε την καταναλωση καυσιμου...
σωστα τα λες...αν ηταν τοσο φοβερη εφευρεση οι πρωτες που θα το εφαρμοζαν θα ηταν οι αυτοκινητοβιομηχανιες( με ελάχιστο κόστος αν γινει αναγωγη στα εκατομυρια οχηματων που παράγουν) προκειμενου να ενισχυσουν το οικολογικο τους προφιλ, αλλα και να μειωσουν τις εκπομπες ρυπων των προιοντων τους....

m_v

Reaction score
24
Re: Απάντηση: Energyeconomy

Χωρις να το εχω δοκιμασει εχω να πω τα ακολουθα.

η βελτιωση του συνημιτονου φ σε καθε ηλεκτρολογικη εγκατασταση μειωνει την λεγομενη αεργο ισχυ. ..σε μεγαλες βιομηχανιες παντως ( οπου υπαρχει ρητρα απο την ΔΕΗ για το συνημιτονο φ ) υπαρχουν ολοκληρες διαταξεις που προσπαθουν να το μειωσουν καθως και ιδιαιτερο ρολοι αεργου ισχυος, κατι που δεν υπαρχει στις κατοικιες μας....

μαλλον δεν πρεπει να κανει οσα υποσχεται......
Ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει αλλά είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνει ότι υπόσχεται.
Το πιό πιθανό είναι να περιέχει κάποιους πυκνωτές για την βελτίωση του συνημιτόνου, αλλά αυτό δεν θα έχει έχει ουσιαστική επίπτωση στον λογαριασμό.
Τα φαινόμενα απατούν
Στην επίδειξη, ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, γίνεται αμπερομέτρηση (συνολικής και όχι ενεργούς έντασης) μίας συσκευής που προφανώς μεταβάλει το συνημίτονο, έτσι με την διόρθωση του μαγικού κουτιού το συνφ2=1 από συνφ1=0,4978.
Από το video Ι1=689mA & I2=343mA

Έτσι Ρ1=Ι1*V*συνφ1=0,4978*230*0,689 =78,79W &
P2=I2*V*συνφ2=1*0,689*230=78,79W
Και Ρ1=Ρ2=78,79W, δηλαδή ίδια ενεργός ισχύς και ίδια χρέωση για μία οικιακή κατανάλωση.
Στην πράξη ίσως να εξοικονομεί μερικά ευρώ σε ετήσια βάση, οπότε σε μερικές δεκαείες θα έχει πιθανώς αποσβέσει το κόστος κτήσης του!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.292
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924