Fiber γενικότερα

Reaction score
1.238
Το όλο πρόβλημα είναι ποιος κανει τη διαχείριση του dhcp;
Γι αυτό τραβάνε ζόρια τα ρούτερ των παρόχων;
Αν είναι έτσι ένα managed switch βοηθάει η πάλι τη δουλειά τη κάνει το ρούτερ;

Reaction score
23.517
Εγώ έχω όλο το σπίτι σε δικό μου ρούτερ που δίνει και wifi και βλέπει προς τα έξω με το cosmote στο οποίο είναι σβησμένο και το wifi. Βέβαια όταν βάζεις πολλές συσκευές και ακόμα χειρότερα όταν πρέπει να βάλεις mesh για να πιάνει παντού θέλει λεφτά η ιστορία.

Reaction score
12.232
Το ξέρω πως είναι πολλές αλλά δεν είναι τόσο απλή λύση η αλλαγή ρούτερ με τη voip.
Ξέρεις αν υπάρχει τρόπος να καταργηθεί το ρούτερ του παρόχου τελείως;
Ναι έχω κάνει δοκιμή όταν έκαναν την εγκατάσταση της ίνας που ακόμα δεν είχα βάλει τπτ πάνε αλλά δεν υπήρξε διαφορά
Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Μπορείς να ζητήσεις τα διαπιστευτήρια του voip απο τον πάροχό σου καθώς και τα διαπιστευτήρια για τη κλήση pppoe, οπότε στη συνέχεια μπορείς να συνδέσεις όποιο router θέλεις. Ούτως ή άλλως, τη σύνδεση με την οπτική ίνα τη κάνει το ont ( που δεν είναι αυτό που κάνει τη κλήση internet στο πάροχο, απλά λειτουργεί σαν ένα modem ). Σε VDSL σύνδεση της cosmote, χρησιμοποιώ ένα zyxel v8623-t50b και παρατημένο σε ένα συρτάρι το arcadyan που μου έδωσε ο πάροχος.

Reaction score
1.238
Εγώ έχω όλο το σπίτι σε δικό μου ρούτερ που δίνει και wifi και βλέπει προς τα έξω με το cosmote στο οποίο είναι σβησμένο και το wifi. Βέβαια όταν βάζεις πολλές συσκευές και ακόμα χειρότερα όταν πρέπει να βάλεις mesh για να πιάνει παντού θέλει λεφτά η ιστορία.
Το wifi κομμάτι το έχω λύσει και δεν είναι όσο ακριβό φαντάζεσαι. Άσε που μπορείς να το στήσεις σταδιακά.
Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι να έχεις utp καλώδια να περισσεύουν ώστε να βάλεις access point
Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Μπορείς να ζητήσεις τα διαπιστευτήρια του voip απο τον πάροχό σου καθώς και τα διαπιστευτήρια για τη κλήση pppoe, οπότε στη συνέχεια μπορείς να συνδέσεις όποιο router θέλεις. Ούτως ή άλλως, τη σύνδεση με την οπτική ίνα τη κάνει το ont ( που δεν είναι αυτό που κάνει τη κλήση internet στο πάροχο, απλά λειτουργεί σαν ένα modem ). Σε VDSL σύνδεση της cosmote, χρησιμοποιώ ένα zyxel v8623-t50b και παρατημένο σε ένα συρτάρι το arcadyan που μου έδωσε ο πάροχος.
Νομίζω με τη cosmote είναι ευκολότερα τα πράγματα πάνω σε αυτό το κομμάτι

Κάτσε να έρθουν να διορθώσουν το πρόβλημα που υπάρχει και μετά θα τους ζαλίσω με το αν μπορώ να αφαιρέσω το ρούτερ τους και να βάλω το δικό μου
Έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που τρώγονται καιρό να κάνω γιατί κάθε φορά που αλλάζω μόντεμ πρέπει να ξανά στήσω από την αρχή όλο το δίκτυο με τις συσκευές
Όλο το αναβάλλω γιατί βαριέμαι και στη τελικη δε ξέρω αν αξίζει το κόστος και ο χρόνος μου

Last edited:

Reaction score
1.238
Είμαι σε σχετικά καλό δρόμο επίλυσης του προβλήματος. Ναι ακόμα δεν έχει λυθεί 100% Ή γραμμή παίζει απο 92mbps -97 και σπανίως 100+.
Τώρα μου σταμπουνάνε πως απώλειες μέχρι 10% θεωρούνται αποδεκτές. Τους απαντώ αυτο ισχύει για vdsl και μου απαντάνε πως ισχύει και για fiber.
Στο site τους δεν βρίσκω κάτι σχετικό. Ισχύει; Τι πάει τόσο λάθος; Θα μου στείλουν λέει και νέο εξοπλισμό για δοκιμή

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.431

Reaction score
1.238
Ενεργοποιήθηκε χτες και αναβάθμιση της γραμμής. Περιμένω τώρα τον νέο εξοπλισμό μπας και δω και το μέγιστο της γραμμής σταθερά
1000017564.jpg

Ποιος πρόγραμμα έχει η cosmote που ανταγωνίζεται το starlink ;
Αυτό; https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/ote_satellite_internet.html. Με τα έως 50 Mbps; Και με αυτή τη τιμή;;;
Starlink έχει κανείς από εδώ; Αξίζει; Το σκέφτομαι για το χωριό επειδή ψαχνομαι μιας και η ταχύτητα εκεί θα είναι δράμα. Στη 50αρα γραμμή μου λένε θα έχω max 25 και στη 100αρα max 60
Με 60 καλά θα είναι σχετικά αλλά δε πιστεύω θα είναι σταθερή οπότε σκέφτομαι για starlink

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.047
Starling τα 350 τα έχει και με την τρελή βροχή τη χθεσινή, με φουλ κακοκαιρία.

Μέγιστο είδα 430-φευγα.

Reaction score
1.238
Οπότε ευχαριστημένος;. Η κεραία στη ταράτσα με το ρούτερ συνδέονται με utp καλώδιο; Γιατί δεν αναφέρει τι καλώδιο είναι απλώς πως το παρέχει . Έχω περασμένο utp μέσα στο τοίχο που πάει ταρατσα και ελπίζω να μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Το ρούτερ πόσες εξόδους rj45 έχει;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.602
Θα με ενδιέφερε αν δεν ήταν τόσο ακριβός ο εξοπλισμός.
Εγώ εδώ που είμαι με αρχαίο χαλκό του 70 , κάνω καθημερινά restart , και φτλανω μέχρι 25mbps.
Σε κάποιες φάσεις βλέπω και 1,5mbps. Καλά το upload δεν το συζητάμε , είναι απλά αστείο , 300 kbps όταν έχω 1,5 mbps down.
Εχω φτάσει σε σημείο να κάνω και δύο και τρία restarts την ημέρα.
Αυτά με ZTE 1600 , ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ το δεν το θυμάμαι καν πως το λέγανε δεν δούλευε καθόλου ούτε με restart.
Α το θυμηθηκα , το ARCADYAN .

Reaction score
1.238
Ναι θα μπορούσε να έχει φτηνότερο εξοπλισμό αλλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη υπηρεσία οπότε και φτηνό είναι. Απο το να τραβιέσαι συνεχώς με restart και να βρίζεις μια φορά τα δίνεις

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.047
Το ρούτερ πόσες εξόδους rj45 έχει;
Νομίζω 2, αλλά δεν είμαι σίγουρος. 1 χρησιμοποιώ, προς το switch.
Έχει και wi-fi 5G.

Η κεραία στη ταράτσα με το ρούτερ συνδέονται με utp καλώδιο; Γιατί δεν αναφέρει τι καλώδιο είναι απλώς πως το παρέχει . Έχω περασμένο utp μέσα στο τοίχο που πάει ταρατσα και ελπίζω να μπορώ να το χρησιμοποιήσω.
Δεν μπορείς.
Χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνον το δικό του καλώδιο, με δικά του βύσματα, το οποίο βγαίνει σε συγκεκριμένα μήκη, ώστε να δίνει ρεύμα στο πιάτο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.626
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder