Focal cms

Reaction score
539
Απάντηση: Focal cms

Δε σε βλέπω για 6αρια Γιώργο, δε χωράνε σε αυτό το χώρο.
Μάλλον προς τα cms40 σε βλέπω, ή και ακόμη μικρότερα, δυστυχώς.

Reaction score
766

Έχοντας στο παρελθόν τα cms-50 μπορώ να σου πω πως είναι πολύ ωραία ηχεία. Για ακροάσεις ιδίως από υπολογιστή σε κοντινή απόσταση δεν θα το μετανιώσεις
φίλε μου, και γω ψήνομαι για τα cms...αλλά μάλλον πως δεν θα μου χωρέσει το 50άρι...να τα στριμώξω μπορώ, αλλά μετά δε θα παίζουν όπως πρέπει...

Reaction score
766

Δε σε βλέπω για 6αρια Γιώργο, δε χωράνε σε αυτό το χώρο.
Μάλλον προς τα cms40 σε βλέπω, ή και ακόμη μικρότερα, δυστυχώς.
Δημήτρη και πιο μικρά??...θέλουν το χώρο τους έτσι?...

συμφωνώ, οτι με όλα τα ηχεία πρέπει να υπάρχουν οι βασικές προϋποθέσεις...

αν τελικά πάω στο 40άρι, ποιές είναι οι μίνιμουμ αποστάσεις που θα πρέπει να έχω, για να πω οτι έδωσα τα φράγκα και το ηχείο αποδίδει?

Reaction score
539

Ισχύει ότι και με όλα τα ηχεία Γιώργο, δεν είναι κάτι διαφορετικό.
Όπως δε θα έβαζες κανένα ηχείο βάσης με μισό μέτρο απόστασης μεταξύ τους, έτσι δε θα βάλεις και τα monitors.
Νομίζω, στην περίπτωσή σου, η λύση είναι κάποιο ποιοτικό μικρό ηχείο υπολογιστή (υπάρχουν σοβαρές προτάσεις από διάφορες εταιρίες, όπως focal, b&w, harman kardon, klipsch, bose).

Εγώ πάντως, με δεδομένο ότι το κυρίως σύστημα είναι στο ίδιο χώρο, μάλλον θα έπαιρνα ένα ζευγάρι ακουστικά της προκοπής.

Edit: Το cms40 βλέπω είναι 23.8x15.6x15.5. Χμμμ, μικρούλι είναι, δεν είν'κακό, καμία σχέση με το adam που μίλαγα εγώ.

Reaction score
84

φίλε μου, και γω ψήνομαι για τα cms...αλλά μάλλον πως δεν θα μου χωρέσει το 50άρι...να τα στριμώξω μπορώ, αλλά μετά δε θα παίζουν όπως πρέπει...
Σαν πρόταση υπάρχουν κ τα XTZ MH-800 DSP τα οποία είναι ένα σετ ηχείων για υπολογιστή με ενισχυτή( νομίζω class D ) , είσοδο usb και DSP το οποίο βελτιώνει πάρα πολύ την απόδοσή τους. Τα άκουσα στην αντιπροσωπεία ( Location Sound) πριν λίγους μήνες και θεωρώ πως αξίζουν! Και ενώ είναι για ακροάσεις nearfield, σε απόσταση 2-3 μέτρων που τα άκουσα εγώ έπαιζαν πολύ καλά, με καλή στερεοφωνική εικόνα και γέμιζαν ένα μεγαλούτσικο χώρο.Άσε που είναι κομπλέ, ούτε dac χρειάζεσαι, ούτε έξτρα καλώδια, τίποτα. Ψάξ'το λιγάκι, ήταν και είναι ανάμεσα στις επιλογές μου για το γραφείο. Το software που παίρνεις μαζι θα σε βοηθήσει ενδεχομένως να βελτιώσεις αδυναμίες του χώρου σου, χωρίς να είναι βέβαια ένα πλήρες σύστημα room correction.

Reaction score
766

Ισχύει ότι και με όλα τα ηχεία Γιώργο, δεν είναι κάτι διαφορετικό.
Όπως δε θα έβαζες κανένα ηχείο βάσης με μισό μέτρο απόστασης μεταξύ τους, έτσι δε θα βάλεις και τα monitors.
Νομίζω, στην περίπτωσή σου, η λύση είναι κάποιο ποιοτικό μικρό ηχείο υπολογιστή (υπάρχουν σοβαρές προτάσεις από διάφορες εταιρίες, όπως focal, b&w, harman kardon, klipsch, bose).

Εγώ πάντως, με δεδομένο ότι το κυρίως σύστημα είναι στο ίδιο χώρο, μάλλον θα έπαιρνα ένα ζευγάρι ακουστικά της προκοπής.

Edit: Το cms40 βλέπω είναι 23.8x15.6x15.5. Χμμμ, μικρούλι είναι, δεν είν'κακό, καμία σχέση με το adam που μίλαγα εγώ.
Δημήτρη το κοιτάζω και για ακουστικά...αποφάσισα να κάνω στον ίδιο χώρο και τα του υπολογιστή, για να υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν μαζί και τα συστήματα ήχου και εικόνας, και να έχω μια "ολιστική" εμπειρία πάνω στο θέμα...

τι είπα τώρα ε?...:biggrin::biggrin:...μ άλλα λόγια με έτρωγε...

Reaction score
766

Σαν πρόταση υπάρχουν κ τα XTZ MH-800 DSP τα οποία είναι ένα σετ ηχείων για υπολογιστή με ενισχυτή( νομίζω class D ) , είσοδο usb και DSP το οποίο βελτιώνει πάρα πολύ την απόδοσή τους. Τα άκουσα στην αντιπροσωπεία ( Location Sound) πριν λίγους μήνες και θεωρώ πως αξίζουν! Και ενώ είναι για ακροάσεις nearfield, σε απόσταση 2-3 μέτρων που τα άκουσα εγώ έπαιζαν πολύ καλά, με καλή στερεοφωνική εικόνα και γέμιζαν ένα μεγαλούτσικο χώρο.Άσε που είναι κομπλέ, ούτε dac χρειάζεσαι, ούτε έξτρα καλώδια, τίποτα. Ψάξ'το λιγάκι, ήταν και είναι ανάμεσα στις επιλογές μου για το γραφείο. Το software που παίρνεις μαζι θα σε βοηθήσει ενδεχομένως να βελτιώσεις αδυναμίες του χώρου σου, χωρίς να είναι βέβαια ένα πλήρες σύστημα room correction.
φίλε Ixar, αυτά δεν τα χα δει καθόλου!!!...θα το ψάξω...thank you!!!

Reaction score
84

φίλε Ixar, αυτά δεν τα χα δει καθόλου!!!...θα το ψάξω...thank you!!!
Να σαι καλά, τα ΧΤΖ έχουν και έξοδο ακουστικών για ακροάσεις βραδινές. Και το παιχνίδι με τις καμπύλες ισοστάθμισης είναι ενδιαφέρον

Reaction score
766

βρήκα και ένα review των xtz εδώ...καλό συστηματάκι για desktop χρήση...

αυτό που παίζει αρκετό ρόλο στην τελική απόδοση του συστήματος, απ οτι λέει ο reviewer, είναι το σύστημα με τα φίλτρα ισοστάθμισης...

πάντως, αν πάω σε τέτοιο σύστημα ξεχνάω μάλλον το "παίξιμο-ψάξιμο" με studio ήχο...όπως δίνουν τα καθαρόαιμα monitor...

γύρω στα 500 ευρά κοστίζουν τα xtz, αλλά "κομπλέ"...θα δω τι θα κάνω...

Reaction score
84

αν ενδιαφέρεσαι για studio ήχο τότε ναι, δεν θα σε καλύψουν τα ΧΤΖ. Εγώ αν θυμάμαι καλά τα άκουσα με 1 ή δύο καμπύλες ισοστάθμισης. Τα πρότεινα επειδή έχεις και θέμα χώρου, είναι μικρούλια. Τεσπα, μη φανεί πως τα διαφημίζω. Υπάρχουν και κάποιες κόρνες απο ακρυλικό, Fergusson Hill Fh-007 αν θυμάμαι καλά για χρήση σε γραφείο, δεν τα έχω ακούσει όμως. Είναι πολύ "μουράτα" χαϊεντάδικα εντελώς αυτά! Πάντως, φίλος που έχει genelec και άκουσε τα focal που είχα μου ειχε πει σαφώς πως τα genelec τον κούραζαν σε ακροάσεις, τα είχε μόνο για τη μουσική που γράφει, ενώ τα cms-50 του φάνηκαν πολύ πιο ξεκούραστα χωρίς να χάνουν σε πιστότητα-αληθοφάνεια.

Reaction score
766

αν ενδιαφέρεσαι για studio ήχο τότε ναι, δεν θα σε καλύψουν τα ΧΤΖ. Εγώ αν θυμάμαι καλά τα άκουσα με 1 ή δύο καμπύλες ισοστάθμισης. Τα πρότεινα επειδή έχεις και θέμα χώρου, είναι μικρούλια. Τεσπα, μη φανεί πως τα διαφημίζω..
όχι "γιατρέ" μου...καλά έκανες και μου τα πρότεινες, γιατί όντως δεν τα είχα υπόψη μου και υπάρχει και το πρόβλημα του χώρου...

μεταξύ των focal 40 και xtz τελικώς θα κινηθώ...

θα σας ενημερώσω σύντομα...

Reaction score
84

Άριστες επιλογές και τα δύο. Και άριστοι οι αντιπρόσωποι επίσης. Καλή αγορά εύχομαι

Reaction score
2.976
Re: Απάντηση: Focal cms

Καλημέρα!Μόλις είδα το θεματάκι και είπα να αναφέρω μια εναλλακτική άποψη, μια και έψαχνα κάτι ανάλογο τελευταία...
Παρέλαβα χθες τα Adam Artist 3 (υπάρχουν και τα 5 με λίγο μεγαλύτερο woofer και συνολικό μέγεθος).
Η μονάδα των μεσοχαμηλών με 4,5 ίντσες και tweeter ταινίας της Adam (που άλλωστε ειδικέυεται σ' αυτά).Είσοδοι balanced και unbalanced,mini-jack, καθώς και USB για άμεση σύνδεση σε υπολογιστή (μέχρι 48κΗΖ/16Bit).
Καλή-πειστική κατασκευή, αρκετές δυνατότητες διασύνδεσης και πάνω απ' όλα ηχητική ποιότητα που μετά από λίγες ώρες χρήσης με κερδίζει όλο και περισσότερο...Ειδικά οι μεσουψηλές-υψηλές μ' εχουν "κερδίσει" με την έκταση, τη διαύγεια και το ξεκούραστο ταυτόχρονα άκουσμα.Αυτός ήταν άλλωστε και ο μεγαλύτερος φόβος μου, μήπως δηλαδή το συγκεκριμένο tweeter κουράζει με σκληρό -επιθετικό ήχο κτλ.Όμως φαίνεται ότι αυτό το "ακκορντεόν" κάνει δουλειά :thumbsup:!
Το μέγεθος είναι αρκετά μικρό, στα πλαίσια των προαναφερθέντων.Νομίζω οτι μικρότερα από αυτα δεν είναι εύκολο να βρεθούν στην κατηγορία, θα πρέπει μάλλον να κοιτάξει κάποιος για desktop ηχεία υπολογιστή.
Εγώ τα τοποθέτησα σε γραφείο, με άνοιγμα μεταξύ τους περίπου 1μ, ενώ κι εγώ κάθομαι σε παρόμοια απόσταση, με δυνατότητα μικρομετακίνησης.Η σκηνή που σχηματίζουν μπροστά μου και η στερεοφωνική "ψευδαίσθηση" που δημιουργούν μπροστά μου είναι ικανοποιητικότατη, σχεδόν εντυπωσιακή θα έλεγα κάτω από τέτοιες συνθήκες...Με βάση την όποια εμπειρία μου θα θεωρούσα αδύνατο ένα σύστημα παθητικών ηχείων και ενισχυτή αυτής της οικονομικής τάξης και φυσικού μεγέθους να πετύχει παρόμοιο αποτέλεσμα.
Φυσικά το χαμηλό τους με απόλυτα κριτήρια υπολείπεται (αν ήταν ποτέ δυνατόν!), αλλά αυτό που δίνουν είναι γρήγορο, χωρίς να χάνεται, και καθαρό.Το ηλεκτρικό μπάσο ακούγεται σαν τέτοιο, η μπότα ξεχωρίζει, δε γίνονται όλα μια νότα χαμηλού για να γεμίζει ο χώρος...Όλες οι (υποκειμενικές πάντα) ακουστικές εκτιμήσεις κρύβουν μια επιφύλαξη, καθώς τα ηχεία παίζουν λίγες μόνο ώρες, αλλά θεωρητικά η όποια αλλαγή επέλθει θα πρέπει να είναι προς το καλύτερο.
Βέβαια, έχω σαν αναφορά και μέτρο σύγκρισης το "κυρίως" οικιακό ηχοσύστημα μου, το οποίο είναι πλήρως ενεργό, οπότε κάποιος μπορεί να με θεωρήσει κάπως προκατειλλημένο υπέρ τέτοιων λύσεων.Το γεγονός όμως οτι με βρίσκω σε στιγμές να τα συγκρίνω με τα Meridian του σπιτιου (με κόστος ...κάπως μεγαλύτερο των Adam) σημαίνει πολλά για μένα.Κι αν μερακλώσω πολύ κάποια στιγμή, υπάρχει και το subακι τους για συμπλήρωμα!:sneaky:
Νομίζω αξίζουν μια ματια...

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Απάντηση: Re: Απάντηση: Focal cms

Έτυχε να ακούσω πρόσφατα τα μικρούλια τα 40άρια με το αντίστοιχο sub και εντυπωσιάστηκα από τον τονικά ουδέτερο και μεγάλο ήχο τους όπου δυσκολευόσουν να πιστέψεις από πού προέρχεται. Σημαντική η συμβολή του sub. Χωρίς αυτό δεν μπορώ να γνωρίζω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα σε μια απόσταση ακρόασης περί τα 2 μέτρα (όπου και τα άκουσα).

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.454

To sub που συνδεετε στα ηχεια?Σε ποια υποδοχη?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514