Focal, JBL, Fostex, M-audio, Mackie

Reaction score
403
Ψαχνω για ηχεια, και μαλλον προσανατολίζομαι για ενεργα λογω των χρησεων που τα προορίζω..οι μαρκες του τιτλου ειναι αυτες για τιε οποιες εχω διαβασει καποια review για τα ενεργα τους ηχεια.

η χρηση θα ειναι ποικίλη λογω του οτι δεν μπορω προς το παρων να χτισω και ενα δευτερο συστημα.

Χρησεις
1) Πολύωρη ακροαση μουσικης
2) final cut pro και ableton (οχι επαγγελματικη χρηση)

Ο κυριως χωρος που θα τοποθετηθουν ειναι 3x6m και μερικες φορες θα μετακινούνται στο γραφειο που ειναι 4x3,5.

Θελω να μπορουν να παιζουν πολλες ωρες σε μεγαλες εντασεις, οριο 1000-1500ε, με sub αν χρειάζεται.

Πηγη θα ειναι ενα squeezebox touch.

Δεν εχω προβλημα να κοιταξω και παθητικα αν εξυπηρετουν τις χρησεις που ανεφερα.
ευχαριστω εκ τον προτέρων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.785
Απάντηση: Focal, JBL, Fostex, M-audio, Mackie

ίσως να δεις κι αυτό, νομίζω θα σε βολέψει μια χαρά:

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=33882

για σαμπ δε ξέρω πόσο κοστίζει το δικό του, αλλά ίσως να μπορεί να συνδυαστεί με ένα από αυτά τα δυο:

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=31213
http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=31648

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

JBL LSR 4328P ACTIVE
Mε room correction,ψηφιακή είσοδο και τηλεχειρισμό.

Αdam A8X

Genelec 8130A

FOCAL CMS 65
ή το cms40 με το sub(μάλλον προτιμότερο)

KRK ROKIT 10-3 μαζί με το ERGO

Όλα αυτά είναι πέριξ των 1500,λίγο πάνω-λίγο κάτω.

Τώρα στο κάτω άκρο,δλδ πέριξ του 1000άρικού δεν νομίζω να βρείς πιο πλήρης λύση εκτός της σειράς studiophile της m-audio(μάλλον το dsm1)

Reaction score
215

Τα pelonis με 106 db max spl δεν θα ειναι μη επαρκη για αυτο που ζητησε ο φιλος μας??? (βλεπω ζηταει υψηλες εντασεις)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.785

σε τόσο μικρό χώρο και για τοποθέτηση πάω σε γραφείο, νομίζω πως παραείναι πολλά τα 106 db max spl.

το ομοκεντρικό τουίτερ τους θα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε near-field ακρόαση, ενώ το μικρό τους μέγεθος και το σχήμα τους θα είναι σημαντικές ευκολίες στην τοποθέτηση και στις μετακινήσες.

ΙΜΗΟ τουλάχιστον...

Reaction score
403

Frequency Response: 75Hz-35kHz (±3dB)
Frequency Range: 63Hz-37kHz (-10dB)

Ποια είναι η διάφορα μεταξύ των 2;
Γενικά είναι καλύτερο να είναι όσο πιο χαμηλό το νουμερο των Hz και όσο μεγαλύτερο των ΚΗz;

Για τα focal τι είναι προτιμοτερο,
A) 2x cms 40 + το focal sub
B) 2x cms 50 + focal sub ή ένα πιο φτηνό.
Γ) 2x cms 65

Τα ηχεία κυρίως θα είναι στο σαλόνι (θα τοποθετηθούν σε βάσεις δαπέδου ή mount στον δεξι και αριστερο τοίχο) και θα μεταφέρονται στο γραφείο για λίγες μέρες το μήνα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Για τα focal τι είναι προτιμοτερο,
A) 2x cms 40 + το focal sub
B) 2x cms 50 + focal sub ή ένα πιο φτηνό.
Γ) 2x cms 65
To B λογικά.
Πάρε και ένα τηλ στην αντιπροσωπία να σου πουν.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

To B λογικά.
Πάρε και ένα τηλ στην αντιπροσωπία να σου πουν.
Πράγματι ο ιδανικός συνδιασμός είναι ο Β. Συνδιάζει μικρό αλλά με μεγάλους ενισχυτές (130 WRms) ηχείο + το Sub που με 11" woofer + 300 WRms ενισχυτές δουλέυει εξαιρετικά σαν full range σύστημα 430 W Rms , διατηρώντας κατά τα άλλα την φιλοσοφία των δορυφόρων που εξαφανίζονται.

Αν ο χώρος είναι μικρός και η ακρόαση γίνεται σε απόσταση 1 περίπου μέτρου τα CMS 40 είναι επίσης εφάμιλλη λύση αλλά με 50 W Rms ενισχυτές. Αυτό σημαίνει πως δεν κάνεις εύκολα πάρτυ με πάνω από ... 10 άτομα.

Reaction score
403

Για sub Υπάρχει τίποτα καλύτερο σε αλλη εταιρια στα λεφτά που ζητάει το focal sub;
Ή μήπως πρέπει να είναι της ίδιας εταιρίας για να "δενει"με τα αλλα;

Σε σύγκριση focal με jbl 4328 ποιο λέτε;
Αυτο που είναι χρήσιμο είναι ο ασυρματος χειρισμός των jbl αλλα και το room correction, αν δουλεύει σωστά..

Reaction score
403

και κατι λιγο ασχετο..πριν καταληξω σε ενεργα μονιτορ καλοεβλεπα τα jbl studio 190, τα οποια τα ειχα ακουσει στα mediamarkt και μπορω να πω οτι μου αρεσαν. Πριν λιγο ειδα οτι κυκλοφορησαν τα studio 580..η ερωτηση μου ειναι, τι ενισχυτικα χρειαζονται και ποιου κοστους, για να παιξουν αξιοπρεπώς; σε ποσα τετραγωνικα και πανω, μπορουν να τοποθετηθουν για να παιζουν σωστα χωρις μπουμαρισματα και αλλα προβληματα..;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Πριν λιγο ειδα οτι κυκλοφορησαν τα studio 580..η ερωτηση μου ειναι, τι ενισχυτικα χρειαζονται και ποιου κοστους, για να παιξουν αξιοπρεπώς; σε ποσα τετραγωνικα και πανω, μπορουν να τοποθετηθουν για να παιζουν σωστα χωρις μπουμαρισματα και αλλα προβληματα..;
Τα JBL STUDIO 580 θα είναι εντός Νοεμβρίου στην Ελλάδα, μόνο που, μάλλον, είναι έξω απ το budget σου.

Εκτός αν έχεις κι άλλα λ7 και μας τα κρύβεις!
Η εφορία της γειτονιάς σας.:107:

Reaction score
403

Η αλήθεια είναι ότι και τα 1500€ είναι έκτως budget..μιας και ξεκίνησα με budget 600€.
Η αγορα των ηχειων θα γίνει μάλλον τέλη Νοεμβρίου ή τέλη Δεκεμβρίου, οπότε μπορώ να υπολογιζω λίγο παραπάνω..

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505