GARRARD 401 Project

Reaction score
371
Αφού επί τέλους βρήκα λίγο χρόνο, να σας παρουσιάσω το νέο μου πικάπ, που βασίζεται στο γνωστό διαχρονικό GARRARD 401.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ίσως κάποιοι από εσάς είδατε μία αγγελία σε "διπλανό" φόρουμ σχετικά με τη πώληση 4 GARRARD 401.
Μιά και πάντα ήθελα να δοκιμάσω ένα τέτοιο παλιό πικάπ, αγόρασα τελικά ένα από αυτά.

Φανταστείτε την έκπηξη μου όταν διαπίστωσα ότι ήταν τελείως αχρησιμοποίητο (με τις ζελατίνες του!!!).
Που να φανταστώ ότι περίμενε πάνω από 35-40 χρόνια για να το χρησιμοποιήσω εγώ.

Φυσικά αυτό που πήρα ήταν ο μηχανισμός του πικάπ, μαζί με ένα βραχίονα τύπου S της ROTEL (προφανώς κατασκευασμένο από κάποια άλλη εταιρία γι' αυτήν). Πήρα δηλαδή αυτά :

Reaction score
371
Απάντηση: GARRARD 401 Project

Και φυσικά μετά την αγορά του πικάπ, άρχισε η διαδικασία για τη δημιουργία της βάσης που θα το φιλοξενούσε.

Μετά από πάρα πολλές ώρες ψάξιμο και μελέτης στο διαδύκτιο, αποφάσισα να φτιάξω μία στιβαρή βάση αφού όπως λένε και οι περισσότεροι που έχουν ασχοληθεί με το εν λόγω πικάπ, όσο περισσότερο στιβαρή είναι η βάση, τόσο καλύτερα ακουστικά αποτελέσματα υπάρχουν.

Νέα λοιπόν έρευνα για το ποιός θα μπορούσε να μου φτιάξει τη βάση.

Και μετά από διάφορες συζητήσεις με φίλους, καταλήγω στον Γιώργο τον Δάρα.
Ο Γιώργος είναι ένας φοβερός τύπος και έχει ένα πολύ καλά εξοπλισμένο μηχανουργείο με CNC μηχανήματα.
Ασχολείται με διάφορες custom made κατασκευές και έχει αρκετή εμπειρία με κατασκευές στον χώρο του "high end", όπως rack, βάσεις για πικάπ, κουτιά-προσόψεις συσκεών κλπ.

Για να πάρετε μιά ιδέα :
http://www.deltaartdesign.gr/article.php?cat=18

http://www.deltaartdesign.gr/article.php?id=47

http://www.deltaartdesign.gr/article.php?id=49

Reaction score
371

Αφού λοιπόν συζητήσαμε για το πως θα πρέπει να είναι η βάση του πικάπ (αρκετές φορές άλλαξαν τα σχέδια), καταλήξαμε ότι ένας συνδυασμός από ξύλο και αλουμίνιο θα μας έδινε ένα πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η βάση λοιπόν αποτελείται από 5 φέτες ξύλο 20χιλ. και 4 φέτες αλουμίνιο 5χιλ.
Για λόγους αισθητικής και για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα μηχανήματα, το ξύλο βάφτηκε μαύρη λάκα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία βάση, που μαζί με τον μηχανισμό του πικάπ έφτασε τα 27-28 κιλά.

Το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου εξαιρετικό και είναι το παρακάτω :

:

Για περισσότερες εικόνες :

http://www.deltaartdesign.gr/article.php?id=75

Reaction score
2.566
O Γιώργος είναι φοβερός μάστορας, έχω φτιάξει κι εγώ εκεί αρκετά πράγματα!
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα του πικάπ, πανέμορφο!!

Reaction score
4.236

Δηλαδη απ οτι βλεπω εβαλες δυο βραχιονες.

Κατα πασα πιθανοτητα η φιλοσοφια λειτουργιας του συγκεκριμενου πικαπ ειναι παρομοια με το γνωστο techniks.

Το αποτελεσμα απ οτι δειχνουν οι φωτο ειναι εξαιρετικο.
Πως ακουγεται ομως? Για πες μας και εντυπωσεις.

Reaction score
371

Το αποτελεσμα απ οτι δειχνουν οι φωτο ειναι εξαιρετικο.
Πως ακουγεται ομως? Για πες μας και εντυπωσεις.
Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.
Από κοντά το πικάπ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό από ότι στις φωτογραφίες.

Για το πως ακούγεται, θα μου επιτρέψετε να το "ζήσω" λίγο ακόμα πριν σας πω τις εντυπώσεις μου, μια που μόλις πριν από λίγες μέρες κατάφερα να του βάλω επάνω τη κεφαλή BENZ Wood SL .
Οι πρώτες εντυπώσεις όμως είναι παρα πολύ θετικές.

Σε άλλο thread αναφέρομαι στις διαφορές μεταξύ της Dynavector De Kaitora Rua και της Benz Wood SL
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?107279-DYNAVECTOR-Te-Kaitora-Rua-vs-BENZ-Wood-SL

Τώρα σχετικά με τους 2 βραχίονες που φοράει, ο ένας είναι ο ROTEL και είναι αυτός που ήρθε με το πικάπ.

Ο άλλος είναι μία καταπληκτική μετατροπή του πασίγνωστου Rega που κάνει ένας φοβερός Άγγλος ονόματι Jeff Spall και μου τον είχε συστήσει ένα άλλο μέλος του φόρουμ (που είχε πάρει ένα παλιότερο μοντέλο του βραχίονα πριν από καιρό).

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο site του, όπου αναφέρονται και διάφορα τεστ:

http://www.audiomods.co.uk/

Reaction score
371

Ο βραχίονας ήρθε άψογα συσκευασμένος στη παρακάτω συσκευασία, με ασημένια καλωδίωση και δύο αντίβαρα για να δέχετε όλες σχεδόν τις κεφαλές :

Reaction score
371

Ο βραχίονας είναι πραγματικά εντυπωσιακός και όπως διαπίστωσε και ο Γιώργος ο Δάρας(που σαν μηχανουργός η γνώμη του μετράει ιδιαίτερα), είναι ένα μικρό θαύμα μηχανολογικής κατασκευής.

Όπως θα διαπιστώσατε, έχει μικρομετρική ρύθμιση για το vta, που μπορεί να ρυθμίζεται την ώρα που παίζει ο δίσκος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.920

Πολύ ωραία δουλειά, συγχαρητήρια στον κ. Δάρα. Φαντάζομαι το σασί του πικάπ κάθεται πάνω σε ελατήρια, έτσι δεν είναι;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Καλά θυμόμουνα για Αγγλική πατέντα.Εξαιρετική δουλειά και το πλατώ και ο βραχίονας .Και σε πολλή καλή τιμή επίσης .
Άντε μου έγινες κι εσύ diyης.:107::444:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869

Εξαιρετική κατασκευή, ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα.

Reaction score
371

Πολύ ωραία δουλειά, συγχαρητήρια στον κ. Δάρα. Φαντάζομαι το σασί του πικάπ κάθεται πάνω σε ελατήρια, έτσι δεν είναι;
Όχι δεν κάθεται σε ελατήρια αφού η επειρία μου από πικάπ με ελατήρια δεν είναι και τόσο θετική.
Η απόσβεση είναι κυρίως μέσω μάζας.

Βέβαια έχουν χρησιμοποιηθεί "layers" διαφορετικών αποσβεστικών ιδιοτήτων αλλά και ειδικό αποσβεστικό υλικό σε διάφορα σημεία ανάμεσα τους.

Στο γνωστό τεστ "κτυπήματος" της βάσης με το χέρι, δεν υπάρχει καμμία απολύτως επίδραση στη κεφαλή!!

Reaction score
3.901

Με γειές και με απολαύσεις!!!

Πότε θα το πουλήσεις??????????:138:

Reaction score
250

Μιχάλη συγχαρητήρια για το όχι και τόσο ορθόδοξο εγχείρημα ! Η κατασκευή φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα και ελκυστική!

Περιμένουμε ακουστικές εκτιμήσεις και αναφορά σε συγκρίσεις με τις προηγούμενες "συμβατικές" αναλογικές επιλογές σου.
Επίσης ευπρόσδεκτη από τον οποιoνδήποτε θα ήταν μια εκτεταμένη αναφορά στο πικάπ αυτό. Μια "αρχαία" και ιδιόμορφη πηγή στο όνομα της οποίας ορκίζονται πολλοί χομπίστες της underground προσέγγισης του hobby !

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: GARRARD 401 Project

Συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα. Θα ήθελα να ρωτήσω, μια και το είχε συγγενής μου πολλά χρόνια και το έζησα από κοντά, αν θυμάμαι καλά είχε κίνηση με idler wheel και εξ αυτού κάμποσο wow, ειδικά με σημερινά στάνταρ. Πως το διαχείρίζεστε αυτό?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.971
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1