Gem Dandy: Το οικονομικότερο (και καλύτερο;) πλυντήριο δίσκων.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Σχεδιασμένο από τον George Merrill (βλ. πικάπ της Merrill/Scillia).
Tιμή;
GEM Dandy Hydraulic Record Cleaning Apparatus $119; Super Cleaning Solution $9
Από εμφάνιση δε λέει πολλά (ειδικά σε σχέση με τα "hiendάδικα πλυντήρια"), αλλά στο καθάρισμα φαίνεται να τα πηγαίνει καλά:

Conclusion

By now it should be obvious that I think the GEM Dandy Hydraulic Record Cleaning Apparatus is the next best thing to vinyl itself.

I'll reiterate that it is not just a cost-effective solution for those who can't justify the expense of a more expensive cleaner. It's the best cleaner I've ever used. It brought about changes I had no idea were possible from LP. I can't recommend it any more fervently than that. As for the GroOove Lube... well, it's a little more difficult to get as excited. That's not to say it's not a great idea. I just strikes me as being akin to purchasing life insurance. You know it's something you should do but the immediate payoff isn't there to the same degree as with the GEM Dandy. Still, you will like what you hear and you'll feel good about doing something healthy for your vinyl. For the asking price in terms of dollars, time and effort, it seems like a no-brainer as well. Both products are highly recommended as the best products I know to take care of your records. That they just happen to be extremely affordable is an added bonus.

Great stuff!

Full Review: 6moons.com

Reaction score
1.842
Απάντηση: Gem Dandy: Το οικονομικότερο (και καλύτερο;) πλυντήριο δίσκων.

Διαφωνώ με τη χρήση νερού βρύσης στο τελευταίο στάδιο. Χρειάζεται απιονισμένο (σαν αυτό για τα σίδερα ατμού).

Αλλιώς γεμίζει άλατα η επιφάνεια.

Reaction score
14
η μόνη λύση για πλυσιμο είναι ενα καλό kaercher... ή ο ατμοκαθαριστής που βγάζει ολο το πουρί....

Πάντως εγώ εφαρμόζω μια λύση βάζω ασπρο καθαρό οινόπνευμα πάνω στον δίσκο όταν αυτός είναι στο πλατώ και γυρίζει, εχω μια πολύ λεπτή κεφαλή που την χρησιμοποιώ για να σκάψει μέσα απο το αυλάκι, και μετά αφού στεγνώσει το οινόπνευμα τον καθαρίζω με το βουρτσάκι με τις μικροfiber Ινες.

Reaction score
47
Sorry, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη όποιος παίρνει τους δίσκους του σοβαρά (και την ακρόαση τους), και προφανώς έχει μια αξιοπρεπή δισκοθήκη - τότε είναι απαράδεκτο να μη δώσει 690€ για το μικρό έστω πλυντήριο της Clearaudio. Μία άλλη καλή ιδέα είναι οι κοινη αγορά απο 2-3 φίλους αφού σπανίως η χρήση του είναι καθημερινή.
Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού των δίσκων!

Reaction score
0
Sorry, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη όποιος παίρνει τους δίσκους του σοβαρά (και την ακρόαση τους), και προφανώς έχει μια αξιοπρεπή δισκοθήκη - τότε είναι απαράδεκτο να μη δώσει 690€ για το μικρό έστω πλυντήριο της Clearaudio. Μία άλλη καλή ιδέα είναι οι κοινη αγορά απο 2-3 φίλους αφού σπανίως η χρήση του είναι καθημερινή.
Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού των δίσκων!
Συμφωνώ και προσθέτω:
Το μικρό VIP
Το OkkiNokki
Στην ουσία και τα τρία είναι ίσια (με το clearaudio & okkinokkiνα είναι πάρα πολύ ίδια και με διαφορά περίπου 150 ε)

Reaction score
0
VPI, όχι VIP!:137:

Πάντως, η μόνη σωστή μέθοδος καθαρισμού δίσκων κατά τη γνώμη μου, είναι η αναρρόφηση, που χρησιμοποιούν τα προαναφερθέντα πλυντήρια.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members
38.292
Νεότερο μέλος
harrybani