Glenair: Το νέο ηχείο στην σειρά Prestige της Tannoy

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

H βασική ιδέα πίσω από τα ομοαξονικά μεγάφωνα είναι η δυνατότητα που παρέχουν να προσεγγιστεί μία σημειακή ηχητική πηγή, η ιδανική μορφή πηγής με τα λιγότερα προβλήματα και εκείνη που απαιτεί τις λιγότερο δραστικές επεμβάσεις μέσω του φίλτρου διαχωρισμού. Η Tannoy είναι ένας από τους κατασκευαστές που έχoυν γίνει διάσημοι για αυτού του είδους την αρχιτεκτονική και την χρησιμοποιεί όχι μόνο στα κορυφαία ηχεία της για οικιακή χρήση, αλλά και σε ηχεία για στούντιο (όπως αυτά της σειράς Ellipse). Το Glenair είναι ένα ηχείο βάσης, με καμπίνα τραπεζιοειδούς διατομής, της οποίας οι πλευρές δεν είναι παράλληλες και χρησιμοποιεί μία ομοαξονική μονάδα με γούφερ με κώνο 15 ιντσών από επεξεργασμένο χαρτί, του οποίου το σασί είναι χυτό και η ανάρτηση από ύφασμα. Στο κέντρο του γούφερ υπάρχει το διάφραγμα των υψηλών συχνοτήτων το οποίο φορτίζεται από χοάνη και χρησιμοποιεί τον γνωστό "λαιμό" της Tannoy (Τulip Waveguide) για την βελτιστοποίηση της φασικής συμπεριφοράς. Το φίλτρο που οδηγεί τις μονάδες χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά (ανάμεσά τους και ένας πυκνωτής musiCap της Hovland για τον κλάδο των υψηλών συχνοτήτων), επαργυρωμένη εσωτερική καλωδίωση για τις χαμηλές συχνότητες, χάλκινο αγωγό Acrolink μεγάλης καθαρότητας για τις υψηλές και είναι πρώτης τάξης στον κλάδο του τουίτερ και δεύτερης στον κλάδο του γούφερ. Η καμπίνα είναι ακοικτού τύπου, με διπλό reflex και είναι φινιρισμένη με φυσικό ξύλο κερασιάς. Το ηχείο είναι ευαίσθητο, φθάνοντας τα 95dBspl/2.83Vrms, έχει ελάχιστη εμπέδηση 5.5Ω και απόκριση συχνότητας από τα 32Hz μέχρι τα 25kHz.
ΙΝFO: Adamco, τηλ.: 210-644.4512, web: http://www.adamco.gr/ , http://www.tannoy.com/
http://www.avmentor.gr/tannoy_glenair.htm

Reaction score
3.470
Εύκολο φαίνεται. Με ένα καθαρό λαμπάτο βατάκι βγάζει στο 1μ. 95dB. Ετσι δεν λέιει το spec ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτές τις ψαροκασέλες της tannoy αν και παίζουν καλά, ποτέ δεν τις συμπάθησα.
Τις προάλλες άκουσα μάλιστα ένα tannoy με αυτές τις πολύ μεγάλες σαν μπαούλα καμπίνες αλλά πολύ παλιό. Πιο παλιό από μένα… δεν ξέρω τι μοντέλο ήταν. Έπαιζε θαυμάσια…

Reaction score
3
Και εμένα δεν ήταν απο τις συμπάθειές μου,αν και πρίν απο καμμιά δεκαετία είχε ξαναπεράσει ένα ζευγάρι απο το σπίτι μου,όμως λόγω ενισχυτικών,το "έστειλα" γρήγορα.
Αυτό το ομόκεντρο όμως,όσο άσχημο είναι φατσικά,τόσα πολλά ωφέλει και υπέρ έχει.
Το κακό όμως είναι,ότι εαν εθιστής στον ήχο τους ο οποίος είναι μονιτορ και δυναμικός,δεν ξεκολλάς με τίποτα,εκτός εάν πας σε μεγαλύτερο μοντέλο... :)
Θέλουν όμως ποιοτικά συνοδά,γιατί σου βγάζουν τις ατέλειες και τα προβλήματα απο αυτά.
Οσο εύκολα και εαν φαίνονται σε ευαισθησία και οδήγηση,είναι φοβερά επιλεκτικά. :|

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα δικά σου τρώγονται. Τα άλλα τα μπαούλα του παππού μου τα ρετρό είναι απίστευτα άσχημα...

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
Τα δικά σου τρώγονται. Τα άλλα τα μπαούλα του παππού μου τα ρετρό είναι απίστευτα άσχημα...
Κάποιοι φανατικοί της εταιρείας επιμένουν πως τα παλιά παίζουν καλύτερα απο τα σημερινά.
Πάντα βάσει της φιλοσοφίας της εταιρείας και του κοινού που πιστεύει σε αυτήν,γι'αυτό η σειρά Prestige,έχει το σχήμα των προγόνων,χωρίς δυστυχώς την γραμμή μεταφοράς. :(

Reaction score
1
Το σημαντικό για την Tannoy είναι ότι έχει καταφέρει να φτιάξει μια δική της ξεχωριστή ηχητική άποψη η οποία έχει αγαπηθεί από πολλούς. Τις περισσότερες φορές που άκουσα μεγάλο Tannoy και έμεινα εντυπωσιασμένος ήταν με λαμπάτα συνωδά. Φαντάζομαι πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τα Glenair.

Είμαι περίεργος να δω ρε Αναμούρλα πότε θα αγοράσεις τον MC-2000; Αν είσαι ακόμα κάτοχος των TD-12 και αν παραμένεις οπαδός της McIntosh, αξίζει να ανέβεις το σκαλοπάτι. Θα αναστενάξεις. :lol:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας