Grado ZCE+1 Σπασμένη βελόνα

Reaction score
16
Καλημέρα στην παρέα,
ενός κακού μύρια έπονται, μετά το καμένο μεγάφωνο από Artemis σειρά έχει η σπασμένη βελόνα της Grado, όπως θα καταλάβατε τόσο η κεφαλή όσο και εγώ ερχόμαστε από το παρελθόν και επειδή η κεφαλή είναι αρκετά παλιά (30 έτη+ ) αλλά πλήρως λειτουργική δεν ξέρω εάν είναι φρόνιμο να αλλάξω βελόνα στην ίδια κεφαλή ή μήπως να την αντικαταστήσω με άλλη και με ποιά?
Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό, βεβαίως θα σας αναφέρω όλο το υπόλοιπο σύστημα καθώς και μουσικές προτιμήσεις για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Η κεφαλή Grado ZCE+1 (με πράσινη βελόνα) είναι τοποθετημένη σε ένα Dual golden one με προενισχυτή Carver C-3 τελικό Carver TFM-15 ο οποίος οδηγεί ένα ζευγάρι Audio Spectrum Artemis, σε καλώδια δεν αναφέρομαι διότι δεν είναι κάτι επώνυμο, μέτριας ποιότητας (της εποχής) RCA ofc και μεγάλης διατομής απλό πολύκλωνο πλακέ για ηχεία.

Μουσικές προτιμήσεις είναι όλων των ειδών εκτός ροκ, επίσης από το βινύλιο με ενδιαφέρει η κλασική μουσική και η τζάζ.

Στο δια ταύτα τώρα είναι τα χρήματα, δεν θέλω να βάλω κάποιο όριο χρημάτων αντ’ αυτού θα ήθελα μερικές προτάσεις για κεφαλές - βελόνες ανάλογες του υπόλοιπου συστήματος.

Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τα σχολιά σας.

ΥΓ. Μερικά παραπάνω στοιχεία για το Dual ίσως βοηθήσουν:

Tonearm aluminium tubular tonearm, Kardan, OPS

Signal-to-noise ratio (DIN 45 500)

Rumble unweighted signal-to-noise ratio 58 dB

Rumble weighted signal-to-noise ratio 80 dB

Effective tonearm length 221 mm

Offset angle 22%, 25°

Overhang 18 mm

Tangential tracking error 0,15°/cm Rad.

Καλές ακροάσεις

Νίκος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ