ground loop?

Reaction score
6.520
Aλλαξα το ενεργο που εκτελουσε χρεη κεντρικου και αντικαθιστωντας το με παθητικο τσιμπησα εντονο βομβο, προσπαθωντας να αλλαξω αντιστρεψω καλωδια ρευματος δεν αλλαξε τιποτε , φεριτες κλπ παλι τιποτε, ξανασυνδεω το ενεργο και σιγη νεκρα ...
Η συνδεσμολογια ειναι av-(rca~xlr)-->ber peq-(xlr-xlr)--> τελικος-σαμπ.(απο το σαμπ ακουγεται δηλαδη)
Εαν χρησιμοποιησω ενα passive di box που θα κανει και τη μετατροπη rca-->xlr , με ground lift(εαν χρειαστει) θα τον εξαφανισω ?
Δηλ av- rca -->di xlr->ber peq-xlr-xlr--> τελικος σαμπ.
Υπαρχει αλλος τροπος να κοπει η γειωση στη αρχικη καλωδιωση ηχου απο τον av ?
Eνταξυ εαν ειναι το di σιγουρα λειτουργικο και σωστοτερο θα ακολουθησω αυτη την οδο , αλωστε ειναι μικρο το κοστος...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.372
Δοκίμασε να κόψεις γη από κάνα μηχάνημα, το ίδιο είναι με αυτό που λες.

Reaction score
6.520
Εννοεις απο καλωδιο τροφοδοσιας? ο av δεν εχει, το ενεργο εχει αλλα οταν εμπαινε στην αλυσιδα εξαφανιζοταν ο βομβος.:idk:
Καπου πρεπει να μεινει και καμια γειωση νομιζω για να μην :focus: ο τελικος εχει και αυτος...γιαυτο ειπα καπου απο την ηχητικη αλυσιδα και οχι απο τροφοδοσιες, απλα δε ξερω αυτα τα di κατα ποσο επηρεαζουν, δυναμικα-αποκρισης συχνοτητας..
Εχω τη δυνατοτητα απο τον ισοσταθμιστη να το κανω αυτο,να μπλοκαρω δηλαδη τη γειωση της τροφοδοσιας .,θα δω...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
απλα δε ξερω αυτα τα di κατα ποσο επηρεαζουν, δυναμικα-αποκρισης συχνοτητας..
Τα δυναμικά τα στέλνουν αδιάβαστα!!

Η ασφάλεια πάνω από όλα!!!
Για να μην κόβεις, δοκίμασε να μονώσεις με ταινία την επαφή της γείωσης.

Πάντως, όπως το περιγράφεις, μάλλον σου χρειάζεται μια γείωση στο σύστημα και αυτή στην δίνει το ενεργό. Μόλις βγει από την αλυσίδα έχεις θέμα.
Δοκίμασε ένα καλώδιο με κροκοδειλάκια, από το σασί του AV (επάνω σε καθαρή βίδα ή γείωση του πικάπ προενισχυτή, αν έχει και όχι βαμμένο σασί) συνδεδεμένο στη γείωση της πρίζας.

Βγάζεις τον AV από την τροφοδοσία, συνδέσεις το καλώδιο στην γείωση και μετά ξανασυνδέεις στο δίκτυο.

Last edited:

Reaction score
6.520
Προφανως οι av , λογω της πληθωρας των συσκευων εχουν καταργησει τη γειωση για να μην εχουμε τετοια φαινομενα, μαλλον οχι στη περιπτωση μου ομως... θα το δοκιμασω , χρονο να βρω πνιγομαι..
Γειωση εχω ξεχωριστη παει κατευθειας μονο χοντρο καλωδιο σε τριγωνο στον ακαλυπτο ...

Reaction score
15.469
Γειωση εχω ξεχωριστη παει κατευθειας μονο χοντρο καλωδιο σε τριγωνο στον ακαλυπτο ...
κι εγω ,
(το τριγωνο ειναι θαμμενο στο καθιστικο μου - απεναντι - οξω απ' τη μπαλκονοπορτα που βλεπετε στσι φωτο τσι συστηματαρας μου),
αμα το φερω επαε θα δω καμμια βελτιωση ?
(γενικως - δεν εχω θορυβους )

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.780
κι εγω ,
(το τριγωνο ειναι θαμμενο στο καθιστικο μου - απεναντι - οξω απ' τη μπαλκονοπορτα που βλεπετε στσι φωτο τσι συστηματαρας μου),
αμα το φερω επαε θα δω καμμια βελτιωση ?
(γενικως - δεν εχω θορυβους )
If it works, don't fix it.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Άσχετο με το θέμα αλλά χρήσιμο γενικά...
Για να δουλεύει καλά η γείωση θέλει καρβουνόσκονη στη λακκούβα της και πότισμα, αραιά και που.

Reaction score
6.520
Up!! αφαιρεσα το ενεργο , συνδεσα ενα καλωδιο στη γειωση της βιδας -πικαπ προς τη γειωση και ..τελος αυτο ηταν εξαφανιστηκε ο βομβος!! και δεν ηταν μονο αυτο, μειωθηκε ο θορυβος ακομη ...σημαντικοτερο ...:superman:καλυτερα δυναμικα !!
Πολλες φορες οι απλες λυσεις ειναι οι ιδανικοτερες...και τσαμπα :cool:
Νομιζω ειναι η καλυτερη λυση για μενα μιας και τα οφελη ηταν διπλα!! Τhanks Peter:hi:

Στη γειωση ειχα τοποθετησει στις βεργες χαλκου αλατι ορυκτο , εκει εχει σχετικα υγρασια το χωμα εκ φυσεως...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.292