H.265 ναι ή όχι;

Reaction score
2
Καλησπερα στο φορουμ.ευχαριστω για τη φιλοξενια του θεματος..
ειλικρινα δε μπορω να βγαλω ακρη με το προτυπο συμπιεσης h.265 και αν αυτο τελικα υποστηριζεται αυτοματα οπως λενε καποιοι με τον t2 αποκωδικοποιητη.
κοιτουσα την lg 49sk8100.Γνωστη αλυσιδα ηλεκτρονικων αναφερει πως η συγκεκριμενη τηλεοραση υποστηριζει αυτο το προτυπο συμπιεσης που μαλλον θα ειναι απαραιτητο οταν ξανα αλλαξει το τηλεοπτικο σημα.
απο την αλλη ομως επικοινωνησα με τη ιδια την lg και ο εκπροσωπος δηλωνε αγνοια τοσο στο να μου απαντησει θετικα η αρνητικα οσο και στο γιατι η εταιρεια αυτη το ανεφερε..του εκανε εντυπωση.τελος ζητησε χρονο να μου απαντησει.
για την ιστορια να αναφερω επισης πως η συγκεκριμενη αλυσιδα μιλουσε για refresh rate πραγματικο στα 100hz ενω ο εκπροσωπος της lg μου λεει ξεκαθαρα πως αυτο δεν ισχυει και ειναι στα 50hz.
ξερει κανεις να μου πει τι συμβαινει τελικα με τον αποκωδικοποιητη και αν οι t2 υποστηριζουν εξ ορισμου αυτο το προτυπο συμπιεσης;
οσο για την εν λογω αλυσιδα τα συμπερασματα δικα σας..

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.476
https://www.lg.com/gr/press-releases/lg-pr-lg-tv-monitors-with-new-dvb-t2-spec

Επιπλέον, η συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχει βέλτιστη αξιοποίηση του τηλεοπτικού φάσματος ανεβάζοντας σημαντικά την χωρητικότητα του πολυπλέκτη από τα 24 στα 36 Mbit/s. Το πρότυπο επιτρέπει τη μετάδοση 18 καναλιών SD, 6 προγραμμάτων HD έναντι 12 προγραμμάτων SD στην τεχνολογία DVB-T και 4 προγραμμάτων HD. Μάλιστα αν υιοθετηθεί και ο αλγόριθμος συμπίεσης H.265 HEVC, τότε ανεβαίνει σημαντικά ο διαθέσιμος αριθμός καναλιών σε 30-36 SD και 10-12 HD κανάλια. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται και ταυτόχρονη μετάδοση προγραμμάτων σε SD και HD ανάλυση από τη στιγμή που όλοι οι δέκτες DVB-T2 είναι HD.

Reaction score
2
σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα και παλι δεν ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα.."Μάλιστα αν υιοθετηθεί και ο αλγόριθμος συμπίεσης H.265 HEVC," αυτο δηλαδη σημαινει πως ολες οι t2 υποστηριζουν hevc; το αν υιοθετηθει ο αλγοριθμος αυτος δε σημαινει πως καθε τηλεοραση με t2 θα υποστηριζει αυτον τον αλγοριθμο..τουλαχιστον εγω ετσι το καταλαβαινω..
επισης υπαρχει και ο αλγοριθμος h264 που νομιζω ετρεχε καποτε σε χωρες του εξωτερικου.υπηρχαν δηλαδη αποκωδικοποιηση t2 αλλα με h264 αλγοριθμο που σημαινει πως δεν υποστηριζουν h265 και απο οτι ειχα διαβασει δεν μπορουν να αναβαθμιστουν σε αυτον τον αλγοριθμο..
τελος παντων εγω δε βγαζω ακρη.,το θεμα ειναι πως και οι εταιρεις δε βοηθανε πανω σε αυτο.
εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι πως θελουν να σπρωξουν μοντελα που δεν υποστηριζουν αυτους τους αλγοριθμους και απο την αλλη τα μαγαζια απλα να πουλησουν εξτρα αποκωδικοποιητες οταν φτασει η ωρα.

Last edited:

Reaction score
16.353
Σωστά το καταλαβαίνεις, δεν συνεπάγεται το ένα το άλλο... Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει σιγουριά στους αγοραστές είναι να βγει κάποια οδηγία από το ΨΗΠΤΕ που να καθορίζει τη χρήση του T2/Η.265 μελλοντικά, και την υποχρεωτική υποστήριξη τους από τις τηλεοπτικές συσκευές και δέκτες που θα βρίσκονται στην αγορά από ένα σημείο και πέρα. Από όσο ξέρω, δεν υπάρχει ακόμα τέτοια οδηγία, οπότε κάθε κατασκευαστής κάνει τα δικά του...

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.476
"Μάλιστα αν υιοθετηθεί και ο αλγόριθμος συμπίεσης H.265 HEVC," αυτο δηλαδη σημαινει πως ολες οι t2 υποστηριζουν hevc;
Γενικά, αν μια τηλεόραση είναι 4K παίζει σίγουρα HEVC απο τις εισόδους HDMI. Άρα έχει H265 decoder.

Παλιότερο νήμα για το θέμα:
https://www.avsite.gr/forum/threads/Αποκωδικοποιητής-Τ2-και-Η-265.161353/

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
lg 49sk8100
Λοιπόν, υπάρχει η 49 sk8100 PLA και η 49 sk8100 LLA .
H PLA, είναι 50χζ.
Η LLA, είναι 100χζ (όπως και όλα τα μεγαλύτερα μεγέθη της σειράς 8100)
Έχουν πάντως IPS πάνελ (όλες οι LG lcd του '18, εκτός από όσες σειρές
έχουν 50" και 70" μοντέλα που έχουν VA panel αυστηρά).

Όλες έχουν DVB-T2 HEVC δέκτη.
(Όπως άλλωστε και το 95-100%, ανάλογα την εταιρεία, όλων των μοντέλων
του 2017 και του 2018.

Δεν εννοώ no-name ανώνυμες η περίπου no-name επώνυμες τβ βέβαια). :drinks:

Reaction score
2
Λοιπόν, υπάρχει η 49 sk8100 PLA και η 49 sk8100 LLA .
H PLA, είναι 50χζ.
Η LLA, είναι 100χζ (όπως και όλα τα μεγαλύτερα μεγέθη της σειράς 8100)
Έχουν πάντως IPS πάνελ (όλες οι LG lcd του '18, εκτός από όσες σειρές
έχουν 50" και 70" μοντέλα που έχουν VA panel αυστηρά).

Όλες έχουν DVB-T2 HEVC δέκτη.
(Όπως άλλωστε και το 95-100%, ανάλογα την εταιρεία, όλων των μοντέλων
του 2017 και του 2018.

Δεν εννοώ no-name ανώνυμες η περίπου no-name επώνυμες τβ βέβαια). :drinks:
αναφερομαι στην σειρα pla..η lg δινει 50 hz ενω η εταιρεια στην οποια αναφερομαι δινει 100hz.
την lla δε τη βρηκα πουθενα στην ελλαδα.μαλλον δεν εισαγεται το μοντελο.
για τις παραπανω ιντσες στη σειρα pla γνωριζω πως ειναι στα 100hz απλα δε θελω να ανεβω σε ιντσες.ειμαι οριακα.
και μιας και το ανεφερες..ips vs va panel..που πλεονεκτει και που υστερει το ενα με το αλλο.;

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members