HARMAN KARDON 255 - DENON 1909

Reaction score
0
Είμαι ανάμεσα στον HARMAN KARDON AVR 255 και στον DENON AVR-1909.
Θα εκτιμούσα την γνώμη σας σε σχέση με τους δυο AV.
Τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα τους.
Τα παραπάνω watt του Denon σε σχέση με το Harman
από αυτά που διάβασα για τις μετρήσεις δεν με δελεάζουν ιδιαίτερα.
Αυτό που με απασχολεί και δίνει στον Denon ένα προβάδισμα είναι το Audyssey MultEQ
σε σχέση με το Harman που δεν ξέρω τι σύστημα έχει και αν είναι τόσο κάλο όσο το Audyssey.
Τέλος ο HARMANAKOS είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ σε σχέση με οποιοδήποτε AV έχω δει.
Περιμένω της γνώμες σας...

Reaction score
784
σε ενα γερμανικο φορουμ ειχα δει οτι ο 255 εδινε καλυτερα ρευματα σε πολυκαναλο απο τους 1909,663.Σε δικαναλο ο 1909 ειναι πιο δυνατος.
Σε οτι εχει να κανει με ευκολια σε χρηση/ρυθμιση νομιζω οτι ο 255 ειναι μπροστα οχι μονο απο τον 1909 αλλα και απο οποιονδηποτε αλλο στην ιδια κατηγορια.Το osd του (και μεσω hdmi) ειναι οτι πιο ευκολο υπαρχει.Δεν θα χρειαστεις πανω απο λιγα λεπτα να τον σεταρεις.
Σε θεμα ηχου ο 255 εκανε τεραστια διαφορα σε σχεση με τον παλιο pioneer μου.Πολυ πιο μαλακος/μουσικος.Το denon δεν τον εχω ακουσει αλλα λενε οτι δεν ειναι το ιδιο μουσικος με τον 255.
Και εγω μεταξυ αυτων των δυο διαλεξα και μεχρι στιγμης δεν το εχω μετανιωσει.
Οποιον και να παρεις παντως θα σε εντυπωσιασει.
Καλες αγορες.

Reaction score
0
Απάντηση: HARMAN KARDON 255 - DENON 1909

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για λεπτομερής απάντηση σου.
Δεν σου κρύβω ότι και εγώ από θέμα αισθητικής πιο πολύ κλίνω προς το Harman
αλλά δεν θέλω να κάνω την επιλογή μου για αυτό το λόγο.
Και το ότι ο 255 είναι εύκολος στο setup του είναι σημαντικό για έμενα
διότι οι γνώσεις μου είναι ακόμα περιορισμένες.

Reaction score
784
στον 255 ποθενα δεν κανεις συμβιβασμους.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
Με τι ηχεια θα παιξει ο ενισχυτης?

Reaction score
0

Με τα Roister HT4000.
Πώς το βλέπεις?
Θα χρειαστώ ντεσιμπελόμετρο για κάνω την ρύθμιση των ηχείων
ή το σύστημα του Harman θα με καλύψει πλήρως?
Από θέμα αναβάθμισης τα πράγματα είναι εύκολα?
Θα συνδέσω επάνω ps3 & δορυφορικό δέκτη SD (nova)
με s-video από ότι είδα στις συνδέσεις που έχει
και τον Harman με την Samsung 46F86.
Στο σήμα του δορυφορικού δέκτη
τι λες θα δώ καμία διάφορα στην εικόνα από το scaler του Harman?
Και μια λεπτομέρεια ο ραδιοφωνικός του δέκτης πώς σου φάνηκε?
Ευχαριστώ,
Χρήστος

Reaction score
784
Δεν θα εχεις προβλημα.Και ο ραδιοφ(ο)νικος δεκτης μια χαρα ειναι!
Φυσικα και ΔΕΝ θα χρειαστεις ντεσιμπελομετρο.Κανει πολυ καλη ισοσταθμιση.

Reaction score
14
με κλειστά μάτια τον αγοράζεις τον 255.

Είναι πανέμορφος, ευκολόχρηστος, flexible στο assigning πηγής ήχου με πηγή εικόνας, εχει πολλές βελτιωτικές ρυθμίσεις τόσο για τον ήχο ανάλογα με τα ηχεία που διαθέτεις όσο και φυσικά σημαντικές ρυθμίσεις και για την εικόνα.

Τα Onscreen menus φυσικά είναι καλοσχεδιασμένα και πολύ λειτουργικά.

Το τηλεκοντρόλ του είναι λίγο ασχημο... αλλά λειτουργικό όμως είναι ογκώδες και τετραγωνισμένο που δίνει ασχημο feel στο χέρι όπως το κρατάς... Ομως δεν είναι κακό... αν δούλευαν και οι κωδικοί απο PANASONIC PLASMA (αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πουθενά!!!!!) θα ήταν καλό να λειτουργείς πολλές συσκευές απο αυτό.

Στην ρύθμιση του ήχου το μικρόφωνο που περιλαμβάνεται στην συσκευασία έίναι όλα τα λεφτα και όσο και να προσπάθησα οι ρυθμίσεις με το χέρι/ματι/αυτί δεν εφτασαν ποτέ τις αυτόματες που εφτιαξε το μικρόφωνο...

Ο Ηχος του ενισχυτή είναι πολύ καλός και φυσικά τα watt του που αναφέρει είναι τα πραγματικά και δεν είναι μούφα... κάπου σε κάποιο αλλο thread ο Νίκος ο Αρβανιτάκης είχε αναφέρει στα πόσα hz και στα πόσα Ohm εχουν δωθεί τα νούμερα του harman...

Θα σου ξαναπώ ότι ο 255 πέραν της εμφανισης που νομίζω είναι απο τα ομροφότερα designed μηχανάκια, ηχητικά είναι ποιοτικότατο!!!!!!

Reaction score
0

Ok HARMAN τότε !!!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Με βγάλατε εύκολα και γρήγορα από το δίλημμα.
Το θετικό είναι ότι τον 255 ήθελα και σε αυτόν κατέληξα.

PS. Την φωτιά μου την έβαλες εσύ φιλέ Γιάννη από την αγγελία του Sony αν θυμάσαι...:413:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: HARMAN KARDON 255 - DENON 1909

Ok HARMAN τότε !!!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Με βγάλατε εύκολα και γρήγορα από το δίλημμα.
Το θετικό είναι ότι τον 255 ήθελα και σε αυτόν κατέληξα.

PS. Την φωτιά μου την έβαλες εσύ φιλέ Γιάννη από την αγγελία του Sony αν θυμάσαι...:413:
αυτή η αγγελία με εβαλε και εμένα σε φωτιά....

Ομως χαίρομαι τόσο με την ποιότητα ήχου του που λέω χαλάλι... και σε περίοδο που τα οικονομικά είναι εκτός προυπολογισμού....

Reaction score
0
Είμαι και εγώ στο ίδιο δυλημα με τον φίλο interface (αν και από ότι διάβασα μάλλον επέλεξε τον 255).
Τον 255 η τον 1909 ?
Πολλοί μου προτείνουν τον έναν και πολλοί τον άλλον .
Εσείς ποιον θα μου προτείνατε σε σχέση με τα παρακάτω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=64845 .

Επίσης δυο ερωτήσεις .
Κάπου διάβασα ότι ο 255 είναι δύσκολος στην ρύθμιση του , ενώ άλλα διαβάζω εδώ μέσα , ισχύει κάτι τέτοιο ?
Σε σχέση με τον 1909 μήπως είναι πιο δύσκολος ?
Περιμένω και καμιά απάντηση από κάτοχο του 1909.

Reaction score
164
Απάντηση: Re: HARMAN KARDON 255 - DENON 1909

Επίσης δυο ερωτήσεις .
Κάπου διάβασα ότι ο 255 είναι δύσκολος στην ρύθμιση του , ενώ άλλα διαβάζω εδώ μέσα , ισχύει κάτι τέτοιο ?
Σε σχέση με τον 1909 μήπως είναι πιο δύσκολος ?
Περιμένω και καμιά απάντηση από κάτοχο του 1909.
O 255 δύσκολος; Θα σε δυσκολέψει, ειλικρινά, μόνο αν δεν έχεις ξαναδεί ενισχυτή ποτέ στη ζωή σου. Το επόμενο στάδιο ευκολίας είναι να βάζει το βύσμα του μικρόφωνου μόνος του... :126:

Reaction score
0
Και εγώ από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα αυτό έχω καταλάβει , απλά πήγα σήμερα να ακούσω ηχεία και σε ένα μαγαζί ο πωλητής μου είπε ότι ο 255 τον παίδεψε πάρα πολλή ενώ ο 1909 καθόλου και μου έκανε εντύπωση !

Reaction score
784

Και εμενα μου το ειπαν αυτο πριν τον παρω απο τα media markt.
Ισχυει μονο και μονο γιατι τα μενου του 255 ειναι σχεδιασμενα για να τα βλεπεις στην οθονη και οχι στο μικρο μενου του ενισχυτη.Λογικο ειναι μετα να ζοριζεται καποιος.
Ο ενισχυτης ειναι κορυφαιος, προτιμησε τον και δεν θα χασεις, ουτε θα δυσκολευτεις.

Reaction score
0

αν δούλευαν και οι κωδικοί απο PANASONIC PLASMA (αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πουθενά!!!!!) θα ήταν καλό να λειτουργείς πολλές συσκευές απο αυτό.!!!!!!
Γιαννάκη φίλε μου, γιατί δε δοκιμάζεις το harmony 555 της logitech να σε δει κι ο ...θεός. Ένα για όλα και πάφθηνο σε σχέση με όλα όσα δίνει. Μόνο μειονέκτημα τα σχετικά μικρά πλήκτρα.

Reaction score
0
Δεν εχω ακουσει ποτε τους Denon, Onkyo, Yamaha κλπ που ειναι στο ιδιο επιπεδο με τον H/K 255 αλλα η γυναικα αναμεσα σε ολους αυτους επελεξε Η/Κ ανετα και με διαφορα λογω εμφανισης.

Τον εχω τωρα περιπου ενα μηνα και αυτες τις μερες μου λεει ποσο ομορφος ειναι. Εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με τον 255 και χαρουμενος που η γυναικα ειναι ικανοποιημενη.

Reaction score
0

Είναι πανέμορφος, ευκολόχρηστος, flexible στο assigning πηγής ήχου με πηγή εικόνας, εχει πολλές βελτιωτικές ρυθμίσεις τόσο για τον ήχο ανάλογα με τα ηχεία που διαθέτεις όσο και φυσικά σημαντικές ρυθμίσεις και για την εικόνα.

Τα Onscreen menus φυσικά είναι καλοσχεδιασμένα και πολύ λειτουργικά.

Το τηλεκοντρόλ του είναι λίγο ασχημο... αλλά λειτουργικό όμως είναι ογκώδες και τετραγωνισμένο που δίνει ασχημο feel στο χέρι όπως το κρατάς... Ομως δεν είναι κακό... αν δούλευαν και οι κωδικοί απο PANASONIC PLASMA (αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πουθενά!!!!!) θα ήταν καλό να λειτουργείς πολλές συσκευές απο αυτό.

Στην ρύθμιση του ήχου το μικρόφωνο που περιλαμβάνεται στην συσκευασία έίναι όλα τα λεφτα και όσο και να προσπάθησα οι ρυθμίσεις με το χέρι/ματι/αυτί δεν εφτασαν ποτέ τις αυτόματες που εφτιαξε το μικρόφωνο...

Ο Ηχος του ενισχυτή είναι πολύ καλός και φυσικά τα watt του που αναφέρει είναι τα πραγματικά και δεν είναι μούφα... κάπου σε κάποιο αλλο thread ο Νίκος ο Αρβανιτάκης είχε αναφέρει στα πόσα hz και στα πόσα Ohm εχουν δωθεί τα νούμερα του harman...

Θα σου ξαναπώ ότι ο 255 πέραν της εμφανισης που νομίζω είναι απο τα ομροφότερα designed μηχανάκια, ηχητικά είναι ποιοτικότατο!!!!!!
Τι από αυτά δεν εχει ο Denon ώστε να μην τον προτιμήσουμε ;
Την εμφάνιση την βγάζω έξω , δεν νομιζω οτι πρέπει να ειναι σοβαρό κριτήριο επιλογής ενισχυτού

Reaction score
0

Ο 255 είναι ο πρώτος ενισχυτής που έχω αγοράσει ποτέ και ο πρώτος που έπρεπε να ρυθμίσω έχοντας μηδενικές γνώσεις επι του θέματος. Απο τη στιγμή που καταλαβαίνεις τη λογική του στο setup sourse όλα γίνονται παιχνιδάκι. Το πολύ ένα πεντάλεπτο σκέψης και χωρίς να ασχοληθώ με το manual, ήταν αρκετό. Χθές σεταρα τoν yamaha 463 σε ενα φίλο. Δυσκολεύτηκα πολύ περισσότερο. Όσο για ήχο, αν και ο yama έλεγε 5Χ100 watt περίπου, στα ίδια ηχεία, καμία μα καμία σχεση ο ήχος. Ο 255 δίνει ρέστα κι ας είναι 7Χ50. Αφήστε που πήγα να σηκώσω τον 463 και ήταν πούπουλο μπροστά του...

Reaction score
0
Αρα...

Έχουμε ένα σετ ηχείων 5.1 και έχουμε και τους 2 ενισχυτές , ΗΚ255 και D1909 , εσείς λέτε ότι ο ΗΚ255 θα έχει περισσότερη δύναμη , άσχετα και αν στα χαρτιά έχει 40W πιο λίγα σε κάθε κανάλι ?

Reaction score
0

Σε πολυκάναλη κατασταση ναι! Σε στερεοφωνική μπορεί να έχει λίγο λιγότερα αλλά τα ευχαριστιέσαι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.255
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87