HDMI σε Component

Reaction score
22
Επειδή η ταλαιπωρία μου συνεχίζεται κι ακόμα εικόνα δεν εχω δει στο προβόλι, παρακαλώ βοηθείστε με. :105:

Το πρόβλημα.

Για διάφορους λόγους, η μόνη ΕΦΙΚΤΗ σύνδεση μεταξύ bluray player και προβολέα, φαίνεται να είναι απο HDMI(player) σε component(προβολέας).

Το ερώτημα είναι αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιον μετατροπέα για να μου προτείνετε (αλήθεια η crtάκηδες πως βλέπουν bluray ? )

Eχω βρει το HDFURY, αλλά αν υπάρχει κάτι οικονομικότερο με το οποίο επιβεβαιωμένα θα κάνω δουλειά, είμαι όλος αυτιά.

Επίσης το προβόλι φτάνει μέχρι 720p, οπότε δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να βρω κάποιο μετατροπέα που φτάνει μέχρι 720 ή 1080i και να κάνει το downscale o scaler του προβολέα (infocus sp7200 με φαρουτζα scaler), ή κάποιο άλλο εργαλείο που να φτάνει μέχρι τα 1080p

Αντε ρε παιδιά κι όποιος βοηθήσει να δω εικόνα απο το προβόλι, θα του στείλω συναγρίδα πιασμένη απο τα χεράκια μου :105:

Reaction score
54
Απάντηση: HDMI σε Component

Ο προβολέας σου μέσω της εισόδου M1-DA δέχεται ψηφιακό DVI. Το Hdmi μετατρέπεται εύκολα σε DVI με ένα ανταπτοράκι. Το μόνο πρόβλημα θα είναι ότι θα πρέπει να πάρεις ήχο από spdif.
Ο προβολέας υποστηρίζει 1080i/p και 24p.

Inputs & Outputs:
2 - Component (Gold RCA): HDTV, EDTV, and Standard TV Component
1 - Component (D5): HDTV, EDTV, Standard TV, RGB, SCART and adapter
2 - S-Video: Standard Video
1 - Composite (RCA): Standard Video
1 - M1-DA VESA: HDTV RGB, HDTV Component, Digital Visual Interface (DVI),
Computer and USB
1 - HD15 VESA: HDTV RGB, HDTV Component and Computer
1 - 9-pin D-sub male RS-232
1 - 3.5mm mini-jack IR Repeater (Niles/Xantech compatible)
2 - 3.5mm mini-jack 1 - 12V screen drop, 1 - 12V 4:3 aspect curtains

Compatibility:
Video: Component and RGB HDTV (720p, 1035i, 1080i, 1080p, 1080p-24)
DVI/HDCP for digital video and encrypted digital video.
Component EDTV (480p, 576p progressive scan), SECAM: M,
Component, Composite and S-Video standard video
[480i, 576i, 576i RGB SCART with adapter, NTSC, NTSC M 4.43,
PAL: B, F, H, I, M, N]
Computer: Digital and analog PC, Macintosh: 1280x1024
Resolution through intelligent resizing
Communication: USB and RS232

http://www.projectorcentral.com/pdf/projector_spec_1849.pdf

Reaction score
54

Να συμπληρώσω ότι εάν δεν έχεις θα χρειαστείς αντάπτορ ή καλώδιο DVI σε M1 DA.
Έτσι όμως γλυτώνεις τις μετατροπές, γιατί αν μετατρέψεις το HDMI σε component θα μεσολαβήσουν dac εικόνας (digital to analog) και η τελική ποιότητα της εικόνας θα εξαρτηθεί από αυτά.

Reaction score
22

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, αλλά πιθανότατα δεν το ανέλυσα και μπερδευτήκατε.

Για διάφορους λόγους* χρειάζομαι απο HDMI σε component και μονο.

*Οι λόγοι είναι, οτι αφού προφανώς πρώτα εχω δοκιμάσει την Μ1 είσοδο, με διαφορετικούς αντάπτορες (ακόμα και τον γνήσιο της infocus) και καλώδια (διαφορετικές μάρκες, μήκη, κλπ), δυστυχώς δεν βγαίνει εικόνα, γιά άγνωστο λόγο.
Η component είναι δοκιμασμένη και δουλευει.

Reaction score
22

Oχι αυτό κάνει δουλειά μονο σε ps.Δεν κάνει μετατροπή ψηφιακού(hdmi) σε αναλογικό (component)

Reaction score
54

John, δεν ήταν προφανές, ότι είχες κάνει το...προφανές.

Αν και δεν μπορώ να σε βοηθήσω ουσιαστικά, σου παραθέτω ένα λινκ που υπέπεσε στην αντίληψή μου http://www.hdtvsupply.com/hdtocoad.html#axzz2DPpJhcgB , ρίξε μια ματιά δεν χάνεις τίποτα.

Reaction score
22

Ναι, γι' αυτό το ανέλυσα μετά.Εχεις δίκιο.

Τα εχω δει αυτά, απλά επειδή έχω δώσει ηδη κάμποσα σε καλώδια και αντάπτορες, ήθελα να δω αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει κάτι το οποίο σίγουρα δουλευει.

Ευχαριστω

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.513
Όπως αναφέρεται και παραπάνω, δεν υπάρχει adaptor απο HDMI σε component. Χρειάζεται μετατροπέας του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό, converter.

Reaction score
64
οποτε τα καλωδιακια που πουλανε απο hdmi to component 'η ypbr ειναι απατη ?
[DOUBLEPOST=1478545549][/DOUBLEPOST]ψαχνω να βρω λυση να δινω σημα απο πηγη με hdmi σε CRT tv που ειναι ημιhigh definition μεσω των εισοδων συνηστωσων .

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.924
Μάλλον κάνει μία στοιχειώδη μετατροπή μέσα στο κέλυφος του hdmi, με κάποιο ολοκληρωμένο το οποίο χρησιμοποιεί το σήμα της πηγής ως ρεύμα , και αν δεν φτάνει αυτό μπορεί να δουλέψει το USB για τροφοδοσία.
Πάντως παθητική μετατροπή ψηφιακού σε αναλογικό δεν νοείται επ ουδενί.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.513
μιλησα και με πωλητη γιαυτο εδω https://www.skroutz.gr/s/9567654/LogiLink-RCA-male-3-5mm-HDMI-female-CV0059.html
και μου ειπε οτι κανει κανονικα τη δουλεια (εχει και επιπλεον τροφοδοτικο ) και οτι η logilink ειναι σοβαρη εταιρια δεν μπορει να μην κανει οτι αναφερει ....
Εξασφάλισε οτι αν δε δουλεύει θα το πάρει πίσω για να είσαι σίγουρος. ;)

Reaction score
64
ναι το ενα μαγαζι τουλαχιστον μου το ειπε για επιστροφη σε περιπτωση που δεν μεινω ευχαριστημενος .
εννοειται οτι αν δεν κανει αυτο που υποσχετε θα παρει δρομο ....

Reaction score
64
Τελικά αγόρασα το καλώδιο converter της logilink και δίνει σήμα στην crt jvc hv3237psue 1080i οπότε κάνει δουλειά και απο ψηφιακό δέκτη και απο blu ray player αλλά δεν έκανε απο ένα media player WD και ένα Sony Vaio laptop . Δεν τα έβλεπε καθόλου απο την hdmi.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.906
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius