hdmi matrix 2x4 (switch/splitter) προβλημα στον ήχο

Reaction score
2
Καλησπέρα για την διασύνδεση 2 πηγών με tv και projector, πήρα ένα hdmi splitter με 2 εισόδους και 4 εξόδους. Την τρίτη έξοδο την ένωσα στον ενισχυτή (rxv663) . Δεν χρησιμοποίησα την έξοδο hdmi του ενισχυτή καθώς είναι 1.3β και δεν περνάει 3d σήμα.
Όλα πίστευα ότι λειτουργούσαν καλά μέχρι που έβαλα ταινεία με Dolby true hd ήχο.
Τότε κατάλαβα ότι το κινέζικο spliteraki παρότι έγραφε 1.4b και dolby dts pass through κτλ δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
Οπότε πριν αγοράσετε να το έχετε υπόψην.
Τελικά σύνδεσα την πηγή μου μέσω οπτικής ίνας στον ενισχυτή. Το αποτέλεσμα είναι να έχω ήχο DTS αλλά μάλλον υποβαθμισμένο (δεν ξέρω πολλά από ορολογίες) καθώς δεν ανάβουν κάποια εικονίδια δίπλα από το εικονίδιο DTS που ανάβαν όταν συνδέω την πηγή με τον ενισχυτή με hdmi χωρίς την παρεμβολή του splitter.
Από ότι διάβασα ,από οπτική περνάει μόνο compressed DTS.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Έτσι είναι, δοκίμασες όμως μήπως περνάει 3D απ' τον ενισχυτή;

Last edited:

Reaction score
638
Καλησπέρα για την διασύνδεση 2 πηγών με tv και projector, πήρα ένα hdmi splitter με 2 εισόδους και 4 εξόδους. Την τρίτη έξοδο την ένωσα στον ενισχυτή (rxv663) . Δεν χρησιμοποίησα την έξοδο hdmi του ενισχυτή καθώς είναι 1.3β και δεν περνάει 3d σήμα.
Όλα πίστευα ότι λειτουργούσαν καλά μέχρι που έβαλα ταινεία με Dolby true hd ήχο.
Τότε κατάλαβα ότι το κινέζικο spliteraki παρότι έγραφε 1.4b και dolby dts pass through κτλ δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
Οπότε πριν αγοράσετε να το έχετε υπόψην.
Τελικά σύνδεσα την πηγή μου μέσω οπτικής ίνας στον ενισχυτή. Το αποτέλεσμα είναι να έχω ήχο DTS αλλά μάλλον υποβαθμισμένο (δεν ξέρω πολλά από ορολογίες) καθώς δεν ανάβουν κάποια εικονίδια δίπλα από το εικονίδιο DTS που ανάβαν όταν συνδέω την πηγή με τον ενισχυτή με hdmi χωρίς την παρεμβολή του splitter.
Από ότι διάβασα ,από οπτική περνάει μόνο compressed DTS.
Φιλε μου τα hdmi spliter εχουν συνηθως δυο εξοδους και τεσσερις εισοδους και οχι το αναποδο οπως γραφεις. Υπαρχουν βεβαια τα 2Χ4 που εχουν δυο εισοδους και τεσσερις εξοδους αλλα δεν εχουν πολυ ζητηση. Μηπως εχεις δυο εξοδους ? Εαν εχω δικιο ο ενισχυτης σου πρεπει να συνδεθει στην εξοδο και οχι στην εισοδο . Οπου το spliter εχει idmi in βαζεις πηγη οπου εχει out βαζεις τηλεοραση προτζεκτορα ή ενισχυτη . Εαν θελεις να τα συνδεσεις και τα τρια κανεις θυσιες ,μπορεις να συνδεσεις προτεκτορα και ενισχυτη στο out του σπλιττερ και τηλεοραση στο out του ενισχυτη ετσι θυσιαζεις το 3 d της τηλεορασης αφου θα παιρνει σημα απο τον ενισχυτη εν θελεις μπορεις να θυσιασεις το 3d του προβολεα εαν τον συνδεσεις στον ενισχυτη ή το hd ηχο εαν αφησεις τον ενισχυτη στην οπτικη .
Δεν φταινε για ολα οι κινεζοι για μερικα οπως η καταραμενη φτωχια μας δερνει και που δεν αφηνει να παρεις 3d ενισχυτη φταινε οι Γερμανοι αυτο να το θυμασαι και οταν βρεθεις με λεφτα να παρεις Γιαπωνεζικο ενισχυτη :sneaky:

Υ.Σ Οι αμερικανοι δεν λενε τυχαια read the facking manual ειναι το πρωτο πραγμα που κανω οταν αγοραζω συσκευες για να μην παιδευομαι .:p

Last edited:

Reaction score
638
Έτσι είναι, δοκίμασες όμως μήπως περνάει 3D απ' τον ενισχυτή;
Στρουμφακι μου τελειωνει η μερα και μαλλον εισαι κουρασμενο και μπερδευεσαι ευκολα

Reaction score
2
Κατ'αρχάς δοκίμασα αν περνάει 3d από ενισχυτή και δεν είδα εικόνα.
Στα υπόλοιπα .. 2χ4 είναι το splitter (ac ήχο και λοιπά πτωχά φορμά τα περνάει από το hdmi στον ενισχυτή), τώρα όποιος και να μου φταίει δεν έχει σημασία, το manual του κινέζου γράφει ότι περνάει DTS HD κτλ.
Αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιο hdmi matrix και του έχει δουλέψει το dts ας στείλει ένα link. To συγκεκριμένο το είχα πάρει 50euro.
Βέβαια δεν ξέρω και κατά πόσο έχει σημασία εφόσον μου δουλεύει από οπτική. Και έτσι καλό ήχο έχει, υποθέτω ότι είναι συμβατό το DTS HD με το DTS που παει στον ενισχυτή ,περιέχει όλα τα κανάλια αλλά ίσως σε μικρότερη δειγματολειψία. Θα ασχοληθώ αυτές τις μέρες με τη θεωρία να μάθω.
Φίλε svellini H πηγή 3d (popcorn mediaplayer) που έχει και προτεραιότητα βγάζει 1 hdmi οπότε δεν υπάρχει τρόπος να το στείλω απευθείας και σε ενισχυτή (που δεν παίζει αν δεν είναι απευθείας DTS HD) και σε TV.

Reaction score
638
Κατ'αρχάς δοκίμασα αν περνάει 3d από ενισχυτή και δεν είδα εικόνα.
Στα υπόλοιπα .. 2χ4 είναι το splitter (ac ήχο και λοιπά πτωχά φορμά τα περνάει από το hdmi στον ενισχυτή), τώρα όποιος και να μου φταίει δεν έχει σημασία, το manual του κινέζου γράφει ότι περνάει DTS HD κτλ.
Αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιο hdmi matrix και του έχει δουλέψει το dts ας στείλει ένα link. To συγκεκριμένο το είχα πάρει 50euro.
Βέβαια δεν ξέρω και κατά πόσο έχει σημασία εφόσον μου δουλεύει από οπτική. Και έτσι καλό ήχο έχει, υποθέτω ότι είναι συμβατό το DTS HD με το DTS που παει στον ενισχυτή ,περιέχει όλα τα κανάλια αλλά ίσως σε μικρότερη δειγματολειψία. Θα ασχοληθώ αυτές τις μέρες με τη θεωρία να μάθω.
Φίλε svellini H πηγή 3d (popcorn mediaplayer) που έχει και προτεραιότητα βγάζει 1 hdmi οπότε δεν υπάρχει τρόπος να το στείλω απευθείας και σε ενισχυτή (που δεν παίζει αν δεν είναι απευθείας DTS HD) και σε TV.

Βαζεις σε παρακαλω ενα λινκ που να οδηγει στο spliter που αγορασες ?

Reaction score
638
Λοιπον εχεις δικιο 2 εισοδους και 4 εξοδους λογικα θα επρεπε να παιρνεις hd ηχο απο τον ενισχυτη .
Ψαξε λιγο τις ρυθμισεις στον προβολεα και την τηλεοραση σου μηπως ειναι ενεργοποιημενο το το ARC και μπερδευει τα πραγματα απενεργοποιησε και το HDMI CEC απο τις συσκευες σου για καλο και για κακο .
Δοκιμασε να βαλεις τον ενισχυτη σε αλλες εξοδους και ειδικα σε αυτην που λεει το manual οτι προηγειται συνηθως ειναι η 1 και πες μας τι εγινε . Δοκιμασε και ταινια που να μην ειναι 3d και κοιτα τις ρυθμισεις στην πηγη να ειναι hdmi pass through 7.1

Reaction score
2
ok το απόγευμα θα κάνω τη δοκιμή. HDMI CEC τι είναι ? δεν το έχω δει έτσι πουθενά στα menu. έχει άλλο όνομα. Αν και το splitter κανει και τη δουλειά του buffer λογικά και δεν θα επηρεάζεται. Αυτό που λες να το συνδέσω στη πρώτη θύρα ίσως να έχει αποτέλεσμα

Reaction score
638
Το προβλημα που αναφερεις μπορει δημιουργειται για πολλους λογους δοκιμασε να το βαλεις στην hdmi out 1, δοκιμασε να παιξεις με συνδεδεμενο μονο τον ενισχυτη και με την τηλεοραση στην εξοδο του ενισχυτη και κυριως δοκιμασε και με αλλη πηγη μηπως στην πηγη που χρησημοποιησες εχει ς δωσει να βγαζει ηχο dts και οχι pass through 7.1.
Στο τελος δοκιμασε να κανεις σκαντζα τα καλωδια

HDMI ARC

http://hdguru.com/what-is-hdmi-arc-and-what-does-it-do-for-your-hdtv/

HDMI CEC

http://www.pcmag.com/encyclopedia/term/59877/hdmi-cec

Reaction score
2
Τα δοκίμασα όλα , άλλαξα και καλώδια δεν είδα φως. Η επιλογές από την πηγή είναι passthrough ή downmix. Το δεύτερο το στέλνει σαν pcm 2 κανάλια. Πάντως το γεγονός ότι ούτε από την οπτική που βγάζει το splitter δεν περνάει τον ήχο σαν DTS όπως θα έπρεπε, δείχνει ότι αδυνατεί εντελώς να επεξεργαστεί την πληροφορία του ήχου. Εντάξει μικρό το κακό για εμένα. Ας μείνει απλά το πόρισμα ότι από ebay τουλάχιστο , τα matrix των 40-50 ευρώ δεν κάνουν ότι υπόσχονται.

Reaction score
638
Δοκιμασες να συνδεσεις απ ευθειας τον ενισχυτη με την πηγη και την τηλεοραση χωρις το spliter ?
Εαν βγαζει hd ηχο χωρις την παρουσια του spliter τοτε φταιει το σπλετερ εαν οχι ψαχνεσαι

Reaction score
638
Τοτε ειχε δικιο το μικρο στρουμφακι :superman: και το αδικησα δεν γινεται τιποτα μαυρο στους Κινεζους

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid