HDMI mode

Reaction score
0
Πηρα το Denon 1920 . Ενταξει φαινεται, παιζει το HDMI του αλλα στα setup του οσον αφορα το HDMI μπερδευτηκα τελειως. Αν ξερει κανενας να μας κανει μια μικρη διαλεξη.
Το video out εχει επιλογες τις scart, component interlace, component progressive.
Και σημειωνει οτι "In the HDMI output mode, even when VIDEO OUT is set to COMPONENT PROGRESSIVE, signals are output always as Interlace". Δεν καταλαβαινω το HDMI δεν μπορει να δειξει progressive????
Εχει ενα HDMI SELECT και διαλεγεις μεταξυ ΥCbCr και RGB. Tι διαφορα εχουν αυτα? Και λεει οτι αν η οθονη δεν ειναι συμβατη με το YCbCr , το player θα βγαζει RGB ασχετως τι εχεις επιλεγμενο.
Kαι για κερασακι εχει το hdmi picture να διαλεξεις μεταξυ normal και enhanced ( if the black white contrast is not clear) και αυτο το setting ισχυει μονο στο HDMI RGB output.
Πολυ δυσκολη καναμε την ζωη μας ρε παιδια......

Reaction score
5
"In the HDMI output mode, even when VIDEO OUT is set to COMPONENT PROGRESSIVE, signals are output always as Interlace". Δεν καταλαβαινω το HDMI δεν μπορει να δειξει progressive????
Και εγω αυτο καταλαβαινω. Οτι απο το HDMI βγαζει σημα πλεκτης σαρωσης...

Εχει ενα HDMI SELECT και διαλεγεις μεταξυ ΥCbCr και RGB. Tι διαφορα εχουν αυτα? Και λεει οτι αν η οθονη δεν ειναι συμβατη με το YCbCr , το player θα βγαζει RGB ασχετως τι εχεις επιλεγμενο.
Απλα λεει οτι αν η TV δεν ειναι συμβατη να δεχθει ψηφιακο σημα YCbCr (ας πουμε ψηφιακο component) το DVDp θα στειλει ψηφιακο RGB. Αυτο γινεται επειδη η μια συσκευη επικοινωνει με την αλλη και ανταλλασει δεδομενα ...συμβατοτητας.

Kαι για κερασακι εχει το hdmi picture να διαλεξεις μεταξυ normal και enhanced ( if the black white contrast is not clear) και αυτο το setting ισχυει μονο στο HDMI RGB output.
Χμμμ... μπορει να ειναι και καλο κερασακι...

Reaction score
0
Πως λεει οτι το HDMI βγαζει μονο interlaced? Αφου βγαζει μεταξυ αλλων και 720p.
Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ YCbCr καιRGB? Δεν ειναι και τα δυο το σημα στο καθε βασικο χρωμα?

Reaction score
5
RGB = Red Green Blue (δηλαδη το καθενα καλωδιο εχει την πληροφορια του χρωματος και της αντιστοιχης φωτεινοτητας)

YCbCr = Y (πληροφορια φωτεινοτητας συνολικης-ασπρομαυρο δηλαδη χωρις χρωμα) Cb (πληροφορια Μπλε) and Cr (πληροφορια Κοκκινου).
Το Πρασινο υπολογιζεται απο το κοκκινο και το μπλε.

Reaction score
0
Θεωρητικα ποια ειναι πιο καλη ?
Ειδα ενα εργο ψες (μαντεψε ποιο). Το ειχα στο YCbCr. Εχω την εντυπωση οτι σε καποιες σκηνες το 1920 βαζει κατι σαν κοκκο στις επιφανειες , στα προσωπα κλπ. Δεν δοκιμασα το RGB, γιατι στο μαγαζι δοκιμασαμε το 1920 σε κατι LCD τηλεορασεις και ηταν πολυ πιο καλο το YCbCr και θεωρησα οτι αυτη ειναι η πιο καλη (ειναι και η default αλλωστε).
Λες να φταιει που πειραξα λιγο τις ρυθμισεις εικονας του 1920 (εχει brightness, contrast, sharpness, gamma correction ) ????
Οταν και η πηγη και η οθονη εχουν ρυθμισεις εικονας , πως πρεπει να τα ρυθμιζουμε? Δηλαδη , απο που ξεκινουμε, πρεπει να τα πειραζουμε και τα δυο ή αφηνουμε την πηγη ανεγγιχτη? Δυστυχως δεν νομιζω να εχουμε κυπριο Βαγγελη Λαμπρου. Σαν γενικες οδηγιες ομως?

Reaction score
50
Τελικά με progressive HDMI τι γίνεται; Λίγο περίεργο δεν είναι να μην έχει; Έχει και δίκιο ο Βάιος, είναι λίγο αντιφατικό να μην έχει progressive, αλλά από την άλλη να δίνει 720p...

NIX

Reaction score
0
Αυτό που λέει μάλλον είναι οτι αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις την component για να πάρεις προοδευτική σάρωση δεν θα σταματήσεις να βλέπεις απο την HDMI,αλλά το σήμα θα υποβιβαστεί σε πεπλεγμένο.

Reaction score
0
Ο κοκκος μαλλον ηταν επειδη ειχα αυξησει λιγο το sharpness (στο +2) . Ομως για να φυγει τελειως πρεπει να το παρω στο -5.(εχει απο -6 μεχρι +6).
Εχασα την εμπιστοσυνη μου στα ρυθμιστικα του 1920. Θα τα βαλω ολα στο μηδεν και θα πειραξω μονο τα ρυθμιστικα του προβολεα.

Reaction score
5
Ο κοκκος μαλλον ηταν επειδη ειχα αυξησει λιγο το sharpness (στο +2) . Ομως για να φυγει τελειως πρεπει να το παρω στο -5.(εχει απο -6 μεχρι +6).
Εχασα την εμπιστοσυνη μου στα ρυθμιστικα του 1920. Θα τα βαλω ολα στο μηδεν και θα πειραξω μονο τα ρυθμιστικα του προβολεα.
Καλυτερα ετσι. Αμα μπλεξεις με τις ρυθμισεις και των 2... χαθηκες. Οχι επειδη θα μπερδευτεις, αλλα επειδη ολα θα σου φταινε, γι αυτο που (δε) βλεπεις...!!! Μεχρι να σου σπασουν τα νευρα, να τα βαλεις ολα στο 0 και στις προεπιλογες για να απολαυσεις την ταινια!!

Οσο για την ποιοτητα εικονας μεταξυ RGB και component, σε DVD ειναι καλυτερο το component επειδη ετσι εινα γραμμενη η πληροφορια στο δισκακι.

Reaction score
0
Τελικα, πρεπει να πειραξεις οπωσδηποτε και το color και το gamma correction του 1920 γιατι το γκριζο του καφεκοκκινιζει πολυ (magenta?) .
Ο,τι και να κανει καποιος ομως νομιζω αν δεν εχει χρωματικα φιλτρα, δουλεια σωστη δεν κανει.
((Γιωργο εχεις και εσυ HS50, ετσι? Μπορεις να μου στειλεις τις ρυθμισεις εικονας που εχεις?))

Reaction score
0
Το Denon 1920 ειναι το πρωτο dvd player που αποκτω και δειχνει την μαυρη σκια του THX στο THX optimizer για brightness.
Απλως το αναφερω.......

Reaction score
5
Τελικα, πρεπει να πειραξεις οπωσδηποτε και το color και το gamma correction του 1920 γιατι το γκριζο του καφεκοκκινιζει πολυ (magenta?) .
Ο,τι και να κανει καποιος ομως νομιζω αν δεν εχει χρωματικα φιλτρα, δουλεια σωστη δεν κανει.
((Γιωργο εχεις και εσυ HS50, ετσι? Μπορεις να μου στειλεις τις ρυθμισεις εικονας που εχεις?))
OK.
Μαλλον αυριο ομως... χθες τον ειχα αναψει, και εβλεπα HD... αλλα δεν ειχα δει το μηνυμα σου. (και οπως καταλαβαινεις στην αρχη ειπα "τι ωραια που δειχνει το HD" και μετα αρχισασ να προσπαθω να δω καμια ατελεια στην εικονα, οπότε τον εσβησα και πηγα για υπνο)

Αν δεν σου τις στειλω σημαινει οτι το ξεχασα, οποτε στειλε ενα πμ :oops:

Aπο οσο θυμαμαι παντως δεν τις ειχα πολυπειραξει απο τις προεπιλεγμενες ειτε γιατι μου φαινοντουσαν ΟΚ (με το THX) ειτε γιατι τις πολυπειραζα, οπότε βαρεθηκα, σπαστηκα, εβαλα τις default και ειδα ταινια. :lol:

Reaction score
5
Λοιπον... σε συνδεση component και σε οθονη με gain 1.1

RCD = OFF
Contrast = 82 (ή 87, ε βγαζω τα γραμματα μου)
Bright... = 59
Color = 53
Hue = 51
Sharp = 50
Black level adj = Low
Gamma = 1
Color temp = Low
IRIS = Auto
Lamp = Low

Reaction score
0
Ευχαριστω Γιωργο. Κυριως διαφερουμε στην αντιθεση ( το εχω στο 100% ) και στην φωτεινωτητα (σχεδον 50 ) και το black level το εχω στο Off γιατι μαυριζει λιγες λεπτομερειες στις σκοτεινες σκηνες. Θα δοκιμασω και τις δικες σου παντως να δω αν προτιμω την εικονα ετσι.

Χρειαστηκε να κανω ρυθμισεις και στο dvd player δηλ. στο denon 1920. Στο default η κλιμακα του γκρι εχει μια καφεκοκκινη χροια και πρεπει να διορθωθει με το gamma correction και το color. Και εβαλα και το sharpness sto -2 γιατι γινονται πιο λειες οι επιφανειες και τα προσωπα. Οταν το αυξησεις πανω απο το μηδεν νομιζω πως βαζει κατι σαν παρασιτα, κοκκο δεν ειμαι σιγουρος πως να το περιγραψω, στην εικονα.

Reaction score
0
Προσπαθησα αρκετες ωρες, και με τα ρυθμιστικα του HITECH και του THX. To μεγαλο προβλημα ειναι οτι δεν εχω γυαλια - φιλτρα για να φτιαξω τα χρωματα.
Συνδεση DENON 1920 - SONY HS 50 σε ΗDMI. Στο player εχω HDMI YCbCr. Contrast +1, color +2, gamma correction +3, sharpness -1, brightness 0.
Στον προβολεα εχεις δικιο για το contrast αμα ειναι στο max γυαλιζει πολυ και το εβαλα στο 90. Brightness 54. Οσον αφορα τα χρωματα το ειχα και εγω το color temp στο low αλλα το επαιξα αρκετα και στο middle και νομιζω οτι το ασπρο ειναι πιο φυσικο εκει. Αλλα το εβαλα στο custom 2 (βασικα middle) και εκανα και καποιες μικρορυθμισεις στα χρωματα. Ειχα μια καινουρια ταινια που εχει αρκετο πρασινο - λιβαδια , κατι τζιν μπλε γενικα εχει φωτεινες σκηνες και χρωματα και τα διορθωσα (?) λιγο. Νομιζω απλως τονισα ελαχιστα το μπλε και το πρασινο.

Reaction score
5
....Ειχα μια καινουρια ταινια που εχει αρκετο πρασινο - λιβαδια , κατι τζιν μπλε γενικα εχει φωτεινες σκηνες και χρωματα ...
Μηπως μετα εβγαζαν τα μπλε τζην και μπορουσες να ρυθμισεις το πορτοκαλι (του δερματος) και το κιτρινο (απο τα αχυρα του αχυρωνα? )

Reaction score
0
Δεν σου λεω ποια ταινια ηταν, γιατι θα σε ξενερωσω τελειως . Καλυτερα μεινε με την φαντασιωση σου... Πολυ ωραια τα σκεφτεσαι.... Εχουν δικιο οι γυναικες για μας τους αντρες .... Ο νους μας ολο σε μια σκεψη περιστρεφεται....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.313
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90