HDMI splitter ή κάτι άλλο;

Reaction score
402
Χαιρετώ!

Θα ήθελα να έχω ασυμπίεστο ήχο πχ DTS-HD MA και σήμα 4Κ HDR.

Δυστυχώς ο ενιχυτής ONKYO 5007 δεν υποστηρίζει 4Κ HDR, μέχρι την αγορά νέου ενισχυτή, θα ήθελα μια οικονομική λύση για να μπορώ να παρακολουθώ 4Κ HDR με ασυμπίεστο ήχο πχ DTS-HD MA.

Ενα HDMI splitter θα έκανε για αυτη την δουλειά;
Ως πηγές υπάρχουν, ενα mi box για 4Κ και ενα popcorn hour a300 για 1080p bluray.

Μια δύσχρηστη λύση θα ηταν,
Αναπαράγωγή μεσω του popcorn το απλο 1080p bluray για ασυμπίεστο ήχο πχ DTS-HD MA.

Ενω για εικόνα 4Κ HDR, να εχω συνδεμένο το Mi box HDMI > Projector HDMI
αλλα θα πρέπει να μπορώ να ξεκινήσω ταυτόχρονα και τα δυο media player, ωστε να ειναι συγρονισμένα.

υπάρχει κάποια άλλη λύση, εύχρηστη και οικονομική;
ευχαριστώ

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.085
Άρα με HDMI splitter γίνεται η δουλειά. Το να συγχρονίσεις την αναπαραγωγή των popcorn και mi box είναι πρακτικά απολύτως αδύνατον.

Reaction score
402
Άρα με HDMI splitter γίνεται η δουλειά. Το να συγχρονίσεις την αναπαραγωγή των popcorn και mi box είναι πρακτικά απολύτως αδύνατον.
ναι, περισσότερο για το DIY θα το έκανα μια φορά..
[DOUBLEPOST=1521562091][/DOUBLEPOST]
ωραίο φαινεται!

τι διαφορές εχει απο το Egreat H10 που βρήκα πριν λίγο;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Παρόμοια δουλειά κάνουν. Αυτό που φαντάζομαι θέλεις είναι splitter που υποστηρίζουν διαφορετικά edid στις 2 output.
Η μια περνάει κανονικά Uhd σήμα και συνεχίζει στον jvc κι η άλλη δίνει bitstream ήχο σε ενισχυτή με hdmi 1.4.

Reaction score
6.204
Εχεις δοκιμασει να συνδεσεις μεσω του avr την πηγη σε λειτουργεια pass through χωρις επεξεργασια του σηματος απο τον avr; Εμενα δουλευει μια χαρα ετσι. Αν δεν τα καταφερεις ετσι η αλλη λυση ειναι το λεγομενο ghost screen. Θελει ομως να εχει δυο εξοδους η πηγη σου. Απο τη μια περνεις εικονα κατευθειαν στην τηλεοραση και απο την αλλη εξοδο περνεις εικονα και ηχο στον avr χωρις ομως να συνδεσεις καποια οθονη στο out. Το προβλημα εδω ειναι οτι δε μπορεις να κανεις mirror τις οθονες γιατι παντα στο mirror κραταει την πιο χαμηλη αναλυση. Αρα πρεπει να τις ορισεις ως ξεχωριστες και στην ουσια στη δευτερη οθονη να μην ανοιγεις τπτ. Δε ξερω ομως αν οι πηγες σου μπορουν να το κανουν αυτο.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Εχεις δοκιμασει να συνδεσεις μεσω του avr την πηγη σε λειτουργεια pass through χωρις επεξεργασια του σηματος απο τον avr; Εμενα δουλευει μια χαρα ετσι. Αν δεν τα καταφερεις ετσι η αλλη λυση ειναι το λεγομενο ghost screen. Θελει ομως να εχει δυο εξοδους η πηγη σου. Απο τη μια περνεις εικονα κατευθειαν στην τηλεοραση και απο την αλλη εξοδο περνεις εικονα και ηχο στον avr χωρις ομως να συνδεσεις καποια οθονη στο out. Το προβλημα εδω ειναι οτι δε μπορεις να κανεις mirror τις οθονες γιατι παντα στο mirror κραταει την πιο χαμηλη αναλυση. Αρα πρεπει να τις ορισεις ως ξεχωριστες και στην ουσια στη δευτερη οθονη να μην ανοιγεις τπτ. Δε ξερω ομως αν οι πηγες σου μπορουν να το κανουν αυτο.
Μισό λεπτό. Αν συνδέσω uhd player σε avr με hdmi κι hdcp 1.4, δεν πρόκειται να περάσει το σήμα ούτε φυσικά ως pass through.
Η λύση είναι Player με 2 εξόδους hdmi ή splitter που διαχωρίζει τα edid στις output ή downscale απ' το player και μετατροπή σε sdr για να μπορεί να περάσει το σήμα απ' τον avr (έστω και pass through).
Τι πηγή έχεις συνδέσει σε ποιον avr αν επιτρέπεται;

Reaction score
6.204
πηγη εχω το pc μου με καρτα γραφικων την msi gtx 1080 gaming και την εχω συνδεδεμενη πανω στον yamaha cxa 5000 μεσω της θυρας hdmi. Ο CXA 5000 εχει hdmi 2.0 αλλα δεν ειναι συμβατος με hdcp 2.2. Το σημα περναει κανονικοτατα απο μεσα χωρις μαλιστα να παρατηρω και καποιο ουσιαστικο delay μιας και κατα κυριο λογο το συστημα μου το χρησιμοποιώ για gaming. Εχω δοκιμασει και ghost screen μεσω του displayport αλλα δεν υπαρχει λογος μιας και δεν ειδα καμια διαφορα στο latency ουτε στην εικονα. Στο panel της nvidia γραφει οτι η καρτα γραφικων μου και η οθονη ειναι hdcp capable αλλα παρεμβαλεται ενα splitter αναμεσα τους, πραγμα που σημαινει οτι αν δοκιμασω να παιξω καποια εφαρμογη προστατευμενη απο hdcp 2.2 οπως πχ καποιο uhd blue ray πιθανοτατα να μη γινεται. Για εμενα ωστόσο ειναι αδιαφορο αυτο γιατι δεν εχω καν blue ray player στο pc μου.
Επισης και με tv box beelink gt1 περναει κανονικοτατα το σημα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
πηγη εχω το pc μου με καρτα γραφικων την msi gtx 1080 gaming και την εχω συνδεδεμενη πανω στον yamaha cxa 5000 μεσω της θυρας hdmi. Ο CXA 5000 εχει hdmi 2.0 αλλα δεν ειναι συμβατος με hdcp 2.2. Το σημα περναει κανονικοτατα απο μεσα χωρις μαλιστα να παρατηρω και καποιο ουσιαστικο delay μιας και κατα κυριο λογο το συστημα μου το χρησιμοποιώ για gaming. Εχω δοκιμασει και ghost screen μεσω του displayport αλλα δεν υπαρχει λογος μιας και δεν ειδα καμια διαφορα στο latency ουτε στην εικονα. Στο panel της nvidia γραφει οτι η καρτα γραφικων μου και η οθονη ειναι hdcp capable αλλα παρεμβαλεται ενα splitter αναμεσα τους, πραγμα που σημαινει οτι αν δοκιμασω να παιξω καποια εφαρμογη προστατευμενη απο hdcp 2.2 οπως πχ καποιο uhd blue ray πιθανοτατα να μη γινεται. Για εμενα ωστόσο ειναι αδιαφορο αυτο γιατι δεν εχω καν blue ray player στο pc μου.
Επισης και με tv box beelink gt1 περναει κανονικοτατα το σημα.
Τούμπανο η κάρτα σου, αλλά φυσικά αυτά δεν μπορούν να έχουν καμία εφαρμογή στην περίπτωση του Maestro.
Όλα το θέμα είναι να μπορέσουμε να παίξουμε uhd hdr files (όχι απαραίτητα uhd bluray δίσκους) περνώντας μέσα από παλιάς τεχνολογίας ενισχυτή.
Φαντάζομαι πως και στην περίπτωση σου δεν μπορείς να δεις hdr files με metadata (γιατί πολύ απλά ο yamaha δεν μπορεί να καταλάβει τι μέρος του λόγου είναι αυτά), αλλά μπορείς κάλλιστα χρησιμοποιώντας τον έξοχο madvr να τα κάνεις μετατροπή σε sdr και να περάσει εύκολα από τον avr.
Αυτό το τελευταίο που είπα είναι μια εξαιρετική λύση, αν μιλάμε για αναπαραγωγή σε προβολέα.
Δεν είναι όμως καθόλου (μα καθόλου) καλή λύση για hdr τηλεόραση, γιατί πολύ απλά αν η τηλεόραση δεν λάβει metadata δεν μπορεί να μπει σε hdr mode (και να εκτοξεύσει τη μέγιστη φωτεινότητα της πχ για Oled από 300-350 nits στα 700-800 nits).

Reaction score
6.204
Τούμπανο η κάρτα σου, αλλά φυσικά αυτά δεν μπορούν να έχουν καμία εφαρμογή στην περίπτωση του Maestro.
Όλα το θέμα είναι να μπορέσουμε να παίξουμε uhd hdr files (όχι απαραίτητα uhd bluray δίσκους) περνώντας μέσα από παλιάς τεχνολογίας ενισχυτή.
Φαντάζομαι πως και στην περίπτωση σου δεν μπορείς να δεις hdr files με metadata (γιατί πολύ απλά ο yamaha δεν μπορεί να καταλάβει τι μέρος του λόγου είναι αυτά), αλλά μπορείς κάλλιστα χρησιμοποιώντας τον έξοχο madvr να τα κάνεις μετατροπή σε sdr και να περάσει εύκολα από τον avr.
Αυτό το τελευταίο που είπα είναι μια εξαιρετική λύση, αν μιλάμε για αναπαραγωγή σε προβολέα.
Δεν είναι όμως καθόλου (μα καθόλου) καλή λύση για hdr τηλεόραση, γιατί πολύ απλά αν η τηλεόραση δεν λάβει metadata δεν μπορεί να μπει σε hdr mode (και να εκτοξεύσει τη μέγιστη φωτεινότητα της πχ για Oled από 300-350 nits στα 700-800 nits).
Πολυ σωστα. Τα windows 10 ετσι κι αλλιως δεν ειναι συμβατα με hdr, οποτε περιοριζεται το hdr content εντος εφαρμογων. Απο παιχνιδια μονο ελαχιστα εχουν τη δυνατοτητα του hdr. Να φανταστεις απο αυτα που παιζω κανενα δεν εχει επιλογη για hdr. Το μονο που ειναι hdr και με ενδιαφερει ειναι το dolby vision του netflix αλλα δε με εντυπωσιαζει και ιδιαιτερα. Παντως και ps4 να εβαζα και να ηθελα το hdr θα το εβαζα κατευθειαν πανω στην τηλεοραση και τον ηχο με οπτικη στον pre pro. Τα πρωτοκολλο ηχου που εχουν τα παιχνιδια δεν ειναι hd και περναει κανονικα απο την οπτικη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk