hi fi σύστημα μέχρι 4000 €

Reaction score
0
Γεια χαρα σε ολους. Ειμαι καινουργιος στο φορουμ σας και θα θελα τη βοηθεια σας στο εξης: Θα μπορουσε κανεις με ενα ποσο 4000 € max να φτιαξει ενα αξιοπρπεπες συστημα (πηγη, ενισχυτη, στερεοφωνικα ηχεια)? Ειμαι ερασιτεχνης μουσικος (jazz πιανο), εχω αποψη για το τι συνιστα καλο ηχο, νομιζω καλο 'αυτι' αλλα ειμαι πολυ νεος στο χωρο του high fidelity και χωρις πολλες γνωσεις τεχνικες. Οποιαδηποτε συμβουλη ως προς το που να κινηθω, μαρκες, τι να διαβασω, ακομη και συγκεκριμενες προτασεις για συσκευες ειναι ευπροσδεκτες. Ακουω κυριως jazz μουσικη, ροκ και ελληνικο εντεχνο στυλ Ιωαννιδη Αλκ.

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα και πολλες ευχες σε ολους.

Βασιλης

Reaction score
8
Ξεκιναμε απο τα ηχεια

MARTIN LOGAN PURITY μετρητοις περιπου στα 2.500 και αυτοενισχυομενα, που σημαινει οτι δεν χρειαζονται τελικοι ενισχυτες

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.508
Θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις, (προσωπικά δεδομένα κι έτσι...). Δηλαδή:

1. Πόσο υπολογίζεις να απέχουν τα ηχεία από τα αυτιά σου;
2. Ποιες είναι οι διαστάσεις του δωματίου;
3. Μήπως τα ηχεία θα είναι αναγκαστικά πολύ κοντά στον πίσω ή τους πλαϊνούς τοίχους;
4. Μήπως υπάρχει διαθέσιμο laptop;

(Καλώς ήρθες στο κλουβί με τις τρελές.)

D

deleted user 10898

Guest
ναι και μετα ελα σπιτι μου να ακουσεις το συστημα που προτεινει ο θανασις κ (με άλλη πηγη)....

παντως για απαντα στις ερωτησεις του ημιθεου γιατι τα πανελς εχουν λιγο θεμα στην τοποθετηση...

Reaction score
676
εγω θα σου προτεινα να ακουσεις το κορυφαιο συνδιασμο CD player και ολοκληρωμενου ενισχυτη της Holfi μαζι με τα μικρα ηχεια της Totem (ειτε τα Arro ειτε τα Rainmaker). Τον συνδυασμο μπορεις να τον ακουσεις στην Future Days Audio και δε νομιζω οτι μπορεις ευκολα να βρεις κατι καλυτερο εως τα 4000 Ευρω....

Εναλλακτικα με το παραπανω σετ ενισχυτη - cd player θα μπορουσες να συνδυασεις τα Hyperion Sound 586. Αυτος ο συνδιασμος παιζει ακομα καλυτερα (το εχω ακουσει στο παρελθον) αλλα μαλλον δε θα μπορεσεις να τον ακουσεις καπου. Τελος ισως να αξιζε να δεις τα Holfi με τα ηχεια Usher 6311 εαν εχεις μεγαλουτσικο χωρο και τα ηχεια βασης σου πεφτουν μικρα....

Reaction score
0
Re: hi fi σύστημα μέχρι 4000 €

Eιστε πραγματικα απιστευτοι. Ευχαριστω απο καρδιας για την αμεση ανταποκριση.

Λιγα λογια λοιπον για το χωρο μου, για τον οποιο επισυναπτω προχειρο σχεδιαγραμμα:

Ειναι ενας μεγαλος ενιαιος χωρος (~ 60-65 τμ) καθιστικου-κουζινας, οπου το καθιστικο χωριζει με σκαλοπατακι απο την κουζινα. βεβαια δεν ειμαι για μεγαλες εντασεις γαι να κρατησω τις λεπτες ισορροπιες με τον απο κατω γειτονα. Επισης, παρα το μεγαλο μεγεθος, οι επιλογες για θεση ηχειων δεν ειναι πολλες.

(παιδια βαζω το link της εικονας γιατι την ιδια δε καταφερα να την ενσωματωσω στο κειμενο)

Η πρωτη επιλογη ειναι η Α1, Β1, που πασχει στα ακολουθα σημεια:

1. αναγκαστικα πρεπει τα ηχεια να ειναι κοντα στον τοιχο (ειδικα το Α1, εχει 35 εκ. αποσταση το πλαινο μερος του τζακιου απο τον τοιχο – ισως ακομη και να το κολλησω στον τοιχο αν αναψω το τζακι να υπαρχει προβλημα θερμανσης της περιοχης (ειμαι μια βδομαδα στο νεο σπιτι και δεν ξερω ακομη πολλα πραγματα)).
2. συνεπως φανταζομαι θα εχω προβληματα φασης, ενισχυσης μπασων, αλλο? Στα Martin Logan που μου προτεινατε υπαρχει εντονοτερο προβλημα τοποθετησης απʼ οτι σε συμβατικα ηχεια?

Η επιλογη Α2, Β2, ειναι κοντα στην μπαλκονοπορτα αλλα γενικα παλι κοντα σε τοιχο θα ειμαι λογω γεωμετριας (αντε καμια 20ρια εκ. αποσταση απο την πλατη του ηχειου – δε το βλεπω για κατι καλυτερο και με αξιοπρεπες waf). Οι ειδικοι του χωρου εχετε αποψη συνολικα για το θεμα της τοποθετησης?

Ως προς τις επιλογες τωρα που μου δωσατε, τα ηλεκτροστατικα εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις συντηρησης? Ευαισθησιες οι μεμβρανες? (εχω κορουλα 5 μηνων) ειδικο καθαρισμο? Δεν εχω καμια εμπειρια. Μηπως υπαρχουν πολλες απαιτησεις συντηρησης και θα πρεπει να καταφυγω δεδομενων των συνθηκων σε συμβατικο ηχειο?

Γενικα δεν εχω εμπειρια ακριβου hi-end ηχου απο συστημα. Αν το καλοσκεφτω, ο καλυτερος ηχος που εχω ακουσει ηταν στη συναυλια του Michel Camilo στο Μεγαρο πριν καποιους μηνες, τα εκπληκτικα AKG ακουστικα μου κι ενα καλο ηχοσυστημα που εχω στο Punto μου. Στην Πατρα που ζω κι εργαζομαι δεν εχω επιλογες καταστηματων εξειδικευμενων στον ηχο. Σε μια βολτα σε mainstream καταστημα ηλεκτρικων ειδων που εχει κι ενα υποτυπωδες studio τον καλυτερο ηχο τον ακουσα απο ενα ζευγαρι Canton δαπεδου των 1200 , με ενισχυτη Τσακιριδη και πηγη δε γνωριζω (με χρωματισμο φυσικα, οχι καμια τρομερη στερεοφωνικη εικονα, κλπ, απλα αξιοπρεπη στοιχειωδως ηχο). Σε ποια μαγαζια της Αθηνας θα πρεπει να απευθυνθω για να διευρυνω λιγο της γνωσεις/εμπειριες μου? (ασχετο, τα ML οντως μπορω να τα βρω στην τιμη των 2500 που προτεινει ο φιλος Θανασης καπου στην Αθηνα?

Κωστα ναι, υπαρχει laptop (πληροφορικαριος ειμαι). Μια που το θετεις, να κανω δειλα δειλα μια ερωτηση? Αν ζητησω τη δυνατοτητα απο το ηχοσυστημα μου να μπορω να αξιοποιησω καπως τη 500GB συλλογη επιλεγμενης jazz που εχω σε mp3, ειναι ιεροσυλια για το χωρο των audiophile? :))

Μαλλον σας κουρασα. Να πω πως εκτιμω απεριοριστα τη βοηθεια και την ανταποκριση σας, κατι βεβαια οχι αγνωστο πια στο Internet απο ανθρωπους με μερακι κι αγαπη γι αυτο που κανουν.

Να στε ολοι καλα,

Βασιλης

ΥΓ μια τελικη ερωτηση, συμβατικα ηχεια στυλ KEF, KLIPSCH κλπ τα απορριπτουμε?

D

deleted user 10898

Guest
δυσκολα θα στηθουν πανελ σε τοσο μικρη αποσταση απο τον πισω τοιχο. πας σε συμβατικα.
κεφ, κλιπσ, φοκαλ κλπ , αρχισε να ακους...
διαλεξε αρχικα εαν θες βασης η δαπεδου. μετα ακου για να δεις ποιος ηχος σου αρεσει.
τα mp3 σε καλο bitrate με ενα καλο dac δεν θα εχεις προβλημα.
Νικος

Reaction score
8
Μαλιστα.
Παμε απο την αρχη.
Καταρχας αποτι βλεπω ειμαστε ιδιοχωριανοι, οποτε κατα καποιον τροπο εισαι τυχερος. Το κακο ειναι η κορουλα. Αυτο δυστηχως δεν συμβιβαζεται με την μακροημερευση συσκευων και ιδιαιτερα ηχειων. Στο λεω ως παθων μιας και εχω στην κατοχη μου δυο ινδιανους 4,5 και 6 χρονων και κατα την διαρκεια της αναπτυξης τους εχω μετρησει τρυπημενες μεβρανες, κατεστραμενα σουπερ τουιτερ κ.λπ. Θα πρεπει να αρχισεις να ανησυχεις οταν αρχισει και δειχνει γιατι η φυσικη θεση του παραπανω δακτυλου ειναι στα κεντρα των μεγαφωνων στις βελονες των πικαπ κ.λπ.
Τριτον, αν και υπαρχουν αυτην την στιγμη πανελς για να ακουσεις, τα Αναλυσις Ωμεγα, δυστηχως παλι θα ελεγα οτι λογω τοποθετησης δεν μπορουν να μπουν στον χωρο σου. Επιπλεον η θεση που προτεινω να μπουν τα ηχεια σου ειναι η δευτερη οπου εστω και με γυναικια γκρινια μπορουν να απομακρυνθουν λιγο απο τους πισω τοιχους. Να της επιβληθεις βρε τι ανδρας εισαι; Τι θα κανει με ενα μωρο στην αγκαλια. Πιχτεις και κανενα η επωμενη που εχω βρει δεν ενδιαφερεται για τετοιες λεπτομερειες. Προσεξε το που εχω βρει, γιατι μονο τοτε ανησυχει και ημερευει, γιατι αμα πεις που θα βρω, η απαντηση ειναι πια θα σε παρει βρε μονο εγω σε ανεχομαι. Τελος παντων πισω στο θεμα μας.

Λοιπον μεχρι την Κυριακη βραδι, γιατι την Δευτερα φευγουν, υπαρχουν στον χωρο μου τα KEF XQ5 δαπεδου και XQ1 βασης τα οποια μπορεις να ακουσεις με τους μεγαλους Τσακιριδαιους και τον προ της φωτογραφιας που εχω.

Επισης στην σοφιτα μπορεις να ακουσεις τα μικρα κλιπς με εναν λαμπατο DARED και ενα σαμπ το rel strata συνδεδεμενο σε υπολογιστη.
Εδω να απαντησω στο ερωτημα σου. Σαφως μπορεις να απολαυσεις μουσικη επιπεδου χαι εντ απο υπολογιστη και μαλιστα με κορυφαιο αποτελεσμα. Απλα το σιντι πλευερ προσφερει μεγαλυτερη ευεληξια σε καθημερινη χρηση, αλλα οχι σε ποιοτητα ηχου.
Τελος πρωτου μερους να παρω μια ανασα και συνεχιζω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.508
Μερικές προτάσεις τοποθέτησης, (αν ταιριάζουν οι διαστάσεις του καναπέ, κ.ο.κ.)

Γενικά, νομίζω πως δεν είναι σωστό να έχει κανείς πλάτη προς την εστία του σπιτιού (το τζάκι). Αν τα ηχεία είναι πολύ κοντά στον τοίχο, νομίζω πως ένα ηχείο βάσης με 7άρι γούφερ είναι επαρκές. Αλλιώς, πας για κολώνα δαπέδου με δύο 7άρια γούφερ.

Πρόταση:

1. CD player Marantz CD 5002 ή 6001, (αν θυμάμαι καλά τα μοντέλα), ή κάποιο DVD player των 100 – 200 ευρώ, που προφανώς ήδη υπάρχει και παίζει με την TV.
2. DAC Benchmark DAC1 USB, με το CD player συνδεδεμένο στην ηλεκτρική ή την οπτική είσοδο, και το laptop στη USB. Οι είσοδοι είναι επιλέξιμες και ο DAC φέρει ποτενσιόμετρο στάθμης, οπότε λειτουργεί σαν –άριστης ποιότητας - προενισχυτής.
3. Ένας αξιοπρεπής τελικός γύρω στα 200W στο κανάλι σε τάξη D, κατά προτίμηση με είσοδο balanced. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Harman Kardon HK990 που φέρει ενσωματωμένο DAC, αλλά δε θυμάμαι αν έχει θύρα USB για το laptop. Και να μην έχει όμως, το laptop μπορεί να συνδεθεί στην οπτική είσοδο, οπότε εντάξει.
4. Ένα ζευγάρι ηχεία, αναλόγως της τοποθέτησης.

Reaction score
8
Συνεχιζουμε.
Αν υποθεσουμε οτι θες να κρατησεις την γυναικα και λογω των δυσκολιων του χωρου σου, θα σου προτεινα αυτα

Απο γυναικια αποδοχη κορυφαια, οπως και η αποδοση τους σε περιεργους χωρους, ενω και η τιμη τους στα 1000 ευρω καταπληκτικη.
Τα ηχεια αυτα λογω του παντοκατευθυντικου ηχου τους ακουγονται σχεδον το ιδιο σε οποια περιεργη θεση καθεσαι στο σαλονι και απο ολους, πραγμα που δεν συμβαινει με τα κοινα ηχεια. Τα ηχεια αυτα δεν ειναι χαι ενδ με την εννοια του μονιτορ ηχου και του ακριβους εστιασμου, αλλα σε κανουν να θες να ακους ασταματητα μουσικη, συγχωρουν τις μετριες ηχογραφησεις και φτιαχνουν μια τεραστια στερεοφωνικη εικονα.
Και εδω παλι εισαι τυχερος μιας και την Δευτερα θα παραλαβω τα παραπανω ηχεια μιας και τα αγορασα ως περιφεριακα ηχεια για το δικο μου χομ σινεμα. Αν θελησεις καποια ακροαση απο τα παραπανω στειλε μου πι.εμ να τα πουμε.

Reaction score
8
1. CD player Marantz CD 5002 ή 6001, (αν θυμάμαι καλά τα μοντέλα), ή κάποιο DVD player των 100 – 200 ευρώ, που προφανώς ήδη υπάρχει και παίζει με την TV.
2. DAC Benchmark DAC1 USB, με το CD player συνδεδεμένο στην ηλεκτρική ή την οπτική είσοδο, και το laptop στη USB. Οι είσοδοι είναι επιλέξιμες και ο DAC φέρει ποτενσιόμετρο στάθμης, οπότε λειτουργεί σαν –άριστης ποιότητας - προενισχυτής.
αυτη η λυση του Κωστα ειναι οντως μια κορυφαια επιλογη απο καθε αποψη στο θεμα της πηγης.

Reaction score
0

Θαναση και Κωστα οτι και να πω για ευχαριστω, θα ειναι λιγο πραγματικα. Θαναση θα την τιμησω τη γενναιοδωρη προσκληση σου. Αυριο φευγω για επαγγελματικο ταξιδι στην ΑΘηνα. Θα σου στειλω ΡΜ ομως για ενα ραντεβου σε λιγεσ μερεσ, οποτε θα εξυπηρετει εσενα. Οι ντιζαινιες που μου προτεινες στο τελος τι μαρκα/μοντελο ειναι?

Ευχαριστω πολυ για ολα,

Βασιλης

Reaction score
8
Βασιλη εγω ως αργοσχολος συνταξιουχος μπορω οποιο απογευμα θες.

Αμ ναι το ξεχασα ριναι το μικροτερο μοντελο της γερμανικης DUEVEL τα PLANETS.
Αντιπροσωπος υπαρχει και στην Πατρα ο Οπφεας και μεχρι προτεινος τουλαχιστον ειχε ενα ζευγαρι πλανετς για επιδειξη.

Reaction score
0

οκ Θαναση, το βρηκα απο το ονομα του αρχειου της εικονας - Συνταξιουχος? το '45' ηλικια στο προφιλ σου ισχυει?

Ο Ορφεας ειναι Ζαιμη αν δε κανω λαθος?

Ευχαριστω πολυ και παλι.

Βασιλης

Reaction score
8
ναι του δημοσιου

ειναι μετα την πλατεια πυροσβεστιου ακριβως διπλα στην ψησταρια την Γωνια.

Τιποτα βρε Βασιλη, μια παρεα ειμαστε.

D

deleted user 10898

Guest
μονο να προσθεσω σε αυτο που προτεινει ο ΚΚ πως benchmark απευθειας σε class D πρεπει να το ακουσεις πριν το παρεις γιατι δεν ειναι για ολα τα γουστα...

Reaction score
8
ναι οντως και εγω θα προτιμουσα λαμπα στο τελικο σταδιο, που αν και θα προσθετε καποιους χρωματισμους, θα ηταν πιο ευπεπτη απο τον μεσο χρηστη σε σχεση με την ψυχρη ουδετεροτητα του παραπανω συνδυασμου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.212
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος