Internet radio από ενισχυτή A/V: Γίνεται;

Reaction score
0
Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν ενισχυτή που να έχει τη δυνατότητα να παίζει ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω ίντερνετ. Ο λόγος είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί σε περιοχή που το κλασικό ραδιόφωνο πιάνει με κάκιστη ποιότητα.

Είναι σημαντικό το ότι θέλω ΕΓΩ να του ορίσω ποιους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ σταθμούς θα παίζει (πχ Σκάι, Αντέννα, Σπορ FM, κτλ) και όχι τους 10 ή 20 σταθμούς του εξωτερικού που μπορεί να έχει ο ενισχυτής αποθηκευμένους.

Θέλω να μου πει κάποιος που το έχει δοκιμάσει στην πράξη, αν γίνεται.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ: Αν πάλι δεν γίνεται, θα ήθελα να μου πει κάποιος ποια άλλη λύση υπάρχει για λήψη ιντερνετικού ραδιοφώνου (από την Ελλάδα πάντα).

Reaction score
4.910
Απάντηση: Internet radio από ενισχυτή A/V: Γίνεται;

Φυσικά και γίνεται απο πολλά μοντέλα εδώ και χρόνια. Ο δικός μου Denon 4306 το κάνει εδω και τεασσεράμισυ χρόνια που τον έχω. Για να προσθέσεις όμως δικούς σου σταθμούς το κάνεις μέσω της ιστοσελίδας v-tuner που υποστηρίζει και δεν γίνεται για όλους τους σταθμούς αλλά μόνο για όσους εκπεμπουν σε ελεύθερο πρωτόκωλλο (πχ δεν γινεται για όσους ειναι μόνο σε windows media player, όπως ο Mythos FM της Θεσσαλονίκης που τον ήθελα και αυτό δεν έχει να κάνει με την μάρκα του ενισχυτή γιατι ο ίδιος περιορισμός ισχύει και στον δορυφορικό μου δεκτη όπου επίσης έχω εφαρμογή για ιντερνετικό ραδιόφωνο).
Τα παραπάνω ισχύουν για denon αλλά υποθέτω πως κάτι ανάλογο θα ισχύει για όλες τις εταιρείες που έχουν ενισχυτές που υποστηρίζουν ιντερνετικό ραδιόφωνο
Επίσης υπάρχουν και πολλές αυτόνομες συσκευές για λήψη ιντερνετικού ραδιοφώνου (τις συνδέεις και στον ενισχυτή), ή λίνουξ δορυφορικοί δέκτες ή ακόμη και ipad - iphone (έχω στο iPad μία εφαρμογή που έχει όλα τα ελληνικά ραδιόφωνα που εκπέμπουν στο ίντερνετ και έχουν μη ιδιοκτησιακό πρωτόκωλλο μετάδοσης....όπως καταλαβαίνεις ο Mythos FM πάλι δεν υπάρχει!)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@