Kiss DP- 1000 ή Samsung HD-475; (για τον BENQ 5120)

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους σε αυτό το υπέροχο και κατατοπιστικότατο site! Είμαι στα πρόθυρα αγοράς projector και ενός οικονομικού μεν καλού δε progressive scan DVD player. Όσο αφορά τον projector έχω καταλήξει στον BENQ 5120. Όσο για DVDp είμαι μεταξύ σε Samsung DVD- HD745 που η τιμή του είναι πάνω κάτω στα 170 ευρώ και διαθέτει και DVI έξοδο και από ότι έχω διαβάσει βασίζεται σε ένα τσιπάκι γενιάς Zordan Vaddis 8 και τον scaler HDXtreme που όλα συνδυάζουν μια καλή συσκευή. Το άλλο πιο οικονομικό μεν και χωρίς DVI είναι το Kiss DP-1000. Ερώτηση τι προτείνετε; Ποιο πακέτο συμφέρει; Βέβαια η αγορά συσκευής με DVI είναι σίγουρα καλύτερη λύση και μέχρι να πέσουν λίγο οι τιμές στα DVI καλώδια βολευόμαστε και με S-video η composite.
Ευχαριστώ περιμένω την άποψη σας!
Συνεχίστε έτσι να μας γεμίζετε γνώσεις και πληροφορίες. :lol:

:wink:
Kiss DP- 1000
http://www.pixmania.com/gr/gr/33700/art/kiss/dvd-divx-player-dp-1000.html

Samsung HD-475
http://www.pixmania.com/gr/gr/57438/art/samsung/dvd-divx-sacd-player-dvd.html

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Καλησπερα GioD!
Οπως θα εχεις δει και σε αλλο thread που γραφουμε για τα προιοντα της Kiss, ειναι δυνατη η αποψη μας πως προκειται περι αριστων μεσων και στους δυο τομεις, εικονας και ηχου.
Θα σου προτεινα το ολοκαινουργιο DP-1100 το οποιο τολμω να πω πως μου εδωσε την καλυτερη εικονα , αλλα το δοκιμασα μονο σε προβολεις με υψηλοτερη αναλυση.
Αν θελεις μπορω να το δω με τον 5120 την Δευτερα, η αν μενεις Αθηνα μπορεις να ερθεις να το δουμε μαζι... :wink:

Reaction score
0
Ανδρεα σε ευχαριστω για την απαντηση. Λοιπον ερωτηση που μπορω να αγορασω το Kiss DP 1100; Το εχετε εσεις στο μαγαζι; Οκ θα παρω τηλ να κανονισουμε το ποτε παντως πιστευω εκτος απροπτου Τεταρτη, Πεμπτη η Παρασκευη να δουμε τον BENQ με component συνδεση με το KISS και αν τυχον παιζει καπου εκει και το Samsung να δουμε την διαφορα.

Reaction score
0
Αν ενδιαφέρεσαι για οικονομικό player με έξοδο component (αλλά όχι DVI) υπάρχει το Samsung 145 (αν δεν κάνω λάθος για τον κωδικό του μοντέλου) το οποίο έχει component έξοδο και προοδευτική σάρωση. Το πήρε ένας φίλος μου 75 ευρώ (τελική) από κάποιο Σκλαβενίτη.

Reaction score
0
Φιλε GioD στον 5120 την καλυτερη εικονα θα την δεις απο την εισοδο DVI. Ακομα και VGA [δεκαπενταπινη απο υπολογιστη] να ριξεις στην εισοδο DVI [το καλωδιο αυτο υπαρχει στην συσκευασια του προβολεα] παλι θα παρεις καλυτερη εικονα. Εγω τον συνδεσα και με το παρωχημενο πλεον amoisonic 8000 στην VGA και παλι πηρα καλυτερη εικονα απο την component. Στα ορια του το μηχανημα εφτασε οταν το συνδεσα με την DVI του υπολογιστη. Στην component με τρια DVD που επαιξε ειχε χειροτερη πυκνοτητα στα χρωματα χειροτερη ευκρινια και περισοτερο θορυβο [κοκο] στην εικονα. Το samsung 745 εχει πολυ καλα χρωματα ομως απο την αλλη συμπιεζει πολυ πληροφορια στα σκοτεινα σημεια και εχει μειωμενη αναλυση. Πιστευω πως το 945 με το DCDi να λυσει αυτα τα προβληματα. Το Denon 1910 μου αρεσε πολυ σε ευκρινια ομως με τον panasonic 700 που το ειδα το πρασινο κυριαρχουσε στην εικονα και απο τις λιγες προσπαθειες που εκανα απο τις ρυθμισεις του 700 δεν ειδα βελτιωση.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.784
Φιλε GioD στον 5120 την καλυτερη εικονα θα την δεις απο την εισοδο DVI.
Πάντως εγώ σε test 5120 με 1910, component και dvi, για να είμαι ειλικρινής δεν είδα διαφορές. Ούτε σε ευκρίνεια, ούτε σε χρωματική ισορροπία.

Νομίζω ότι με component από ένα αξιοπρεπές player θα είσαι μια χαρά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.784
Sorry,ξέχασα να σας πω ότι είμαι απόφοιτος της σχολής... τυφλών. :lol: :lol:

- Θεόφιλε υπερβάλεις βρε, προσωπική εκτίμηση έγραψα. Δόξα το Θεό ακόμα βλέπω και αυτό που βλέπω είπα.

Οι παράγοντες εξάλλου μπορεί να είναι πάρα πολλοί...
Ο περισσότερος κόσμος για παράδειγμα δεν δίνει αρκετά χρήματα για να πάρει ένα καλό compοnent καλώδιο. Από την άλλη τα σκάει εύκολα για να πάρει dvi καλώδιο. Στην δική μου περίπτωση πάντως το test έγινε με δεκάμετρο component της belden (διαμέτρου περίπου 3 εκατοστών...), το κόστος του οποίου είναι λίγο παραπάνω από το το αντίστοιχο δεκάμετρο supra dvi που βάλαμε.

- Σε κάθε περίπτωση ο φίλος GioD πρέπει να τα δει να παίζουν.

p.s. Παρεπιπτόντως, και στον δικό μου προβολέα (hitachi pj tx100), δεν είδα σοβαρές διαφορές, σε σήματα ίδιας ανάλυσης (εδώ αξίζει τον κόπο όμως)..... νομίζω.

Reaction score
0
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις.. τελικα πηρα το KiSS και πιστευω (οπως λειε και ο Νικος) οτι ρολο παιζει το ποσο καλο καλωδιο θα παρεις.. οταν το ρυθμισω και ειμαι ετοιμος θα σας πω για την ποιοτητα που Kiss σε συνδυασμο με τον 5120.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.226
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi