KISS DP-1100 και Μacrovision

Reaction score
1
Πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου το γνωστό player Kiss dp-1100.Φυσικά δεν έχασα χρόνο και βάλθηκα να το τεστάρω σε σύγκριση με το Pioneer 575 που έχω.Και τα δύο θα πρόβαλαν μέσω του Sanyo Z3.
Όπως όλοι γνωρίζετε το Kiss έχει την δυνατότητα να κάνει upscaling σε 1080i.Ετσι κι εγώ αφού έβαλα το Terminator 3 στο Pioneer και είδα καποιες σκηνές το έβαλα στο "καπακι" στο Kiss (το οποίο είχα ρυθμίσει στο 1080) για να δώ την διαφορά.
Η διαφορά ήταν όπως φαντάζεστε πολύ μεγάλη. Το Kiss έχει πολυ καλύτερη εικόνα πιο ζωντανά χρώματα,και πολυ πιο "συμπαγή" εικόνα γενικότερα.Για τα 200 ευρώ του είναι νομίζω άπαιχτο.Ακόμα και στον τομέα του ήχου με εξέπληξε με το σαφώς βαθύτερο μπάσο του και την καθαρότητα του.
Στην πορεία όμως ανακάλυψα οτι σε κανένα απο τα 5 dvd που είχα νοικίασει απο το video club δεν μπορούσε να κάνει upscaling στα 1080i.Όταν είχες την ρύθμιση στο 1080i ή στο 720p ή στο 576p...απλά δεν είχες εικόνα.Για να δείς έπρεπε να αλλάξεις την ρύθμιση του player και να την κάνεις 480p ή σκέτο interlaced.
Aρχικά νόμιζα οτι κάτι δεν έκανα σωστά αλλά απέκλεισα αυτην την πιθανότητα γιατί το δικό μου dvd με το TERMINATOR 3 έπαιζε κανονικά και στο 1080i.
Άρα εντόπισα οτι κάτι συμβαίνει με τα δισκάκια.
Για να μήν σας κουράζω λοιπον σας λέω πως ύστερα απο τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το support team της Kiss μου είπαν πως το πρόβλημα βρίσκεται στην κρυπτογράφηση της macrovision που έχουν τα περισσότερα dvd η οποία και εμποδίζει το player να κάνει upscaling.
Λύση επι του συγκεκριμένου δεν είχαν αλλα μου έδωσαν να καταλάβω πως σύντομα θα εμφανιστεί (όπως πάντα!) στο internet κάποιο patch το οποίο να βγάζει off το macrovision και στην συνέχεια να κάνει upscaling σε όλα τα dvd που νοικιάζουμε.
Παρότι για την ώρα το macrovision αποτελεί πρόβλημα αφού δεν αφήνει το μηχάνημα να ξεδιπλώσει τις αρετές του σας λέω οτι ακόμα και στο 480p η εικόνα του ήταν απίστευτη.
Το μόνο που έχουν να κάνουν οι κάτοχοι του εν λόγω dvd είναι να περιμένουν για το πολύτιμο patch αφού δεν νομίζω επίσημα η Kiss σε κάποιο νεο firmware να λύνει το "πρόβλημα".
Πάντως άν κάποιος γνωρίζει περισσότερα καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει αφου είναι κρίμα σε τέτοια pleyers να τους "δένεις τα χέρια".!!

Reaction score
6
Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω.
Για πιο λογο να εμποδιζει το macrovision να δεις καλυτερη εικονα;
Εκτος και αν αυτο τους βγηκε κατα λαθος.
Ειναι δυνατον να ειχαν τετοια προθεση;

Reaction score
0
Πήρα και εγώ το KISS, το εβαλα...και εχω την εξης απορια: Ειδα μια ταινια που εχω κανει με το DVDshrink σε 1080i & όντως υπάρχει διαφορά στην ποιότητα εικόνας...όμως εχω σπασιματάκια στην εικόνα...ενω αν κατεβασω σε 720p ή 576p δεν εχω τετοιο προβλημα...όμως...καμια σχεση μετα η ποιότητα εικόνας με 1080i !! Ξερει κανείς τίποτα?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το θέμα αυτό δεν αφορα μονο τα KISS αλλά όλα τα dvd players που εχουν Chip της Sigma(αυτό το ξέρω με σιγουριά, αλλά και για τους άλλους κατασκευαστές το ίδιο πρεπει να ισχύει) και είναι περιορισμός που έχει επιβάλει το Hollywood.
Ακόμη και η xcard που έχω λέει ξεκάθαρα οτι τα copy protected dvd μπορεί να τα παιξει μέχρι 576p.
Στο PC η λύση είναι γρηγορη, rip με macrovision off , region free και mount σε virtual CD σε 10 λεπτα εχεις 1080ι.

@mitsubishi με τι ποσοστό συμπιεσης εφτιαξες την ταινία;

Reaction score
0
Αν θυμαμαι καλα γυρω στα 70% ! Παιζουν ολες οσες εχω φτιαξει αλλα ..με σπασιματακια στην κινηση !!! (Μιλαω παντα για 1080i). Γιατι αραγε ???

Reaction score
0
Τελικα τι νοημα εχει αν ολες οι ταινιες που παιρνουμε απο το video club επειδη εχουν macrovision, δεν μπορουμε να τις δουμε σε 1080i ? Υπαρχει τελικα καποια λυση, που να μπορουμε να βλεπουμε σε hdtv στην αναλυση 1080i την ταινια?....γιατι τελικα υπαρχει οντως διαφορα στην ποιοτητα εικονας !!!

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.583
Δεν εχω το συγκεκριμενο dvd player
Θα το ψαξω λιγο περισσοτερο μηπως μπορεσω
να βρω κατι

Reaction score
0
Evala simera na do ton MEGA ALEXANDRO se 1080i. Para poly kali poiotita eikonas...alla re paidia moy kanei spasimatakia stin eikona ....xerei kaneis giati? panta sta 1080i (ekei einai to provlima). Exei na kanei mipos me tin taxitita anagknosis toy DVD ? Ean to lyso ayto to provlimataki, einai apsogo to KISS !

Reaction score
0
Evala simera na do ton MEGA ALEXANDRO se 1080i. Para poly kali poiotita eikonas...alla re paidia moy kanei spasimatakia stin eikona ....xerei kaneis giati? panta sta 1080i (ekei einai to provlima). Exei na kanei mipos me tin taxitita anagknosis toy DVD ? Ean to lyso ayto to provlimataki, einai apsogo to KISS !
Κατά κανόνα είναι πρόβλημα του scaler και δεν φταίει κάτι άλλο (δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να παίζεις στα 720p).
Τα τσιπάκια της Sigma το έχουν αυτό το πρόβλημα (αν το Kiss έχει Sigma επεξεργαστή τότε...)
Δυστυχώς το 1080i και πολύ περισσότερο το 1080p θέλουν μπόλικη επεξεργαστική ισχύ που δεν διαθέτουν οι scalers των φθηνών DVDp.

Reaction score
0
Τοτε αφου φτασαμε μεχρι εδω...ποιο player ειναι αυτο που κανει upscaling σε 1080i χωρις τα σπασιματακια στην κινηση...και αξιζει να το παρουμε ??? Ας ειναι και λιγο ακριβο....! Ποιο ?

Reaction score
0
Για κάτι ικανοποιητικό νομίζω ότι πρέπει να κινηθεί κάποιος στο εύρος τιμών μεταξύ 300-500 ευρώ.
Πρέπει ή να δεις ή να διαβάσεις reviews/tests αντίστοιχων players όπως Denon 1920, Panasonic S97, Philips 9000, Marantz 6600 κι ότι άλλο μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.

Για καλύτερες επιδόσεις πρέπει να πας ένα σκαλί πιο πάνω στο εύρος τιμών 700-1000 ευρώ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300