klipsch vs mission

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Μετά από αρκετό ψάξιμο και άκουσμα με το budget συνεχώς πάνω στο κεφάλι μου (βλέπε σύζυγο)έχω καταλήξει σε δύο επιλογές home cinema, mission volare v63 main v6c center m5ds back και klipsch rf15main rc25 center rs25 back αντίστοιχα. Sub θα υπάρχει κάποιο της yamaha μάλλον το 800 και ενισχυτής θα είναι ο Denon 2105 (και αυτός λόγο γυν..εε budget δεν μπορεί να μεγαλώσει λίγο.)
Αν και είμαι και εγώ ένα από τα μέλη που μόνο ρωτάνε αν έχετε την καλοσύνη δύο λόγια για λύσεις αυτές.
Ευχαριστώ πολύ.

Ξέχασα να σας πω ότι το σύστημα αυτό θα παίζει μόνο dvd :)
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Τωρα εγω τι να σου πω?
Τοσες συμπτωσεις δεν γινονται...
Οποτε να υποθεσω πως μαλλον τα εχουμε πει ηδη :wink:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
303
Tα Denon "δένουν" πολύ καλά με τα mission. Όταν αγόρασα τον 1804 (που τον αντικαθιστά ο 2105) τον ακουσα και με mission αλλά και με b&w (αλλά εγώ τον ήθελα και για μουσική). Τελικά προτίμησα τα B&W αλλά και με τα Μission ήταν πολύ καλή η απόδοση. Εναλλακτικά σκέψου και τα B&W 603S3/LCR600/601, με sub το ΑSW650.

Τώρα όμως που το καλοσκέφτομαι κάτι μέσα μου, μου λέει ότι τα Klipsch θα είναι πιο εντυπωσιακά στο home cinema.
(προσοχή πιο εντυπωσιακά, όχι πιο σωστά)
 

Μηνύματα
202
Reaction score
0
Καταρχήν σας χαιρετώ και καλώ σας βρήκα. Είμαι νέος στην παρέα σας και μέχρι να αποκτήσω ένα υποτυπώδες γνωστικό επίπεδο στο θέμα του ήχου, πολύ πιθανόν να σας ζαλίζω με ερωτησούλες. Ελπίζω μόνο να με υπομένετε... :oops:

Μετά από αρκετό ψάξιμο και άκουσμα με το budget συνεχώς πάνω στο κεφάλι μου (βλέπε σύζυγο)έχω καταλήξει σε δύο επιλογές home cinema, mission volare v63 main v6c center m5ds back και klipsch rf15main rc25 center rs25 back αντίστοιχα. Sub θα υπάρχει κάποιο της yamaha μάλλον το 800 και ενισχυτής θα είναι ο Denon 2105 (και αυτός λόγο γυν..εε budget δεν μπορεί να μεγαλώσει λίγο.)
Αν και είμαι και εγώ ένα από τα μέλη που μόνο ρωτάνε αν έχετε την καλοσύνη δύο λόγια για λύσεις αυτές.
Ευχαριστώ πολύ.

Ξέχασα να σας πω ότι το σύστημα αυτό θα παίζει μόνο dvd :)
Φίλε tsaligo είναι απίστευτη τέτοια σύμπτωση:
Ψάχνω και εγώ για ηχεία και ενισχυτή που θα παίζουν dvd αλλά εγώ τα θέλω και για μουσική.
Επίσης έχω και εγώ τον ίδιο βραχνά με σένα (λεξικό Μπαμπινιώτη: βραχνάς ενίοτε σημαίνει γυνή) :mrgreen:
Το ωραίο πάντως είναι ότι κι εγώ κλίνω προς τα Volare V63 αλλά και το ότι ψάχνω για sub κάποιο της yamaha. Σαν πολλές συμπτώσεις πέσανε.
Λες να μαζευτεί και κανένας άλλος να πάμε για group buy; :wink:

Τέλος πάντων. Εκεί πάντως που έχω πελαγώσει είναι στον ενισχυτή. Τα ηχεία σύμφωνα με τα specs υποστηρίζουν ισχύ 25-150 W. Ο ενισχυτής που γλυκοκοίταζα μέχρι τώρα είναι ο 1500άρης της Yamaha αλλά ξαναείδα τα συνολικά watt που βγάζει και μάλλον δε φτάνουν. Λάβετε υπόψη ότι σκέφτομαι να πάρω 2 ίδια ζευγάρια Volare V63 και για τα πίσω ακριβώς για το λόγο ότι τα θέλω και για μουσική που θα παίζει και πολυκάναλα κομμάτια.

Εδώ όμως μου δημιουργείται και μια άλλη απορία:
Σα γενικό κανόνα ήξερα ότι τα ηχεία πρέπει να "σηκώνουν" περισσότερα Watt από τον ενισχυτή για να μη τύχει και "καούν" σε κάποια κακιά ώρα. Από την άλλη, μελετώντας όλο και πιο πολύ την υπόθεση ΗΧΟΣ, αντιλαμβάνομαι ότι όταν λοίπουν τα watt στον ενισχυτή ζορίζεται για να οδηγήσει σωστά τα ηχεία. Τι ισχύει τελικά;
ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ σας παρακαλώ! :(

Για να σταματήσω την πολυλογία, μιας κι έχω πλέον ως δεδομένο ότι καταλήγω στα Volare V63 μπορείτε να μου προτείνετε ένα σινεφιλ αλλά και μουσικόφιλο ενισχυτή;

Η ιδέα για sub της yamaha στέκει; Θα δέσει με τα συγκεκριμένα ηχεία;

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και περιμένω τα φώτα σας.
 


Μηνύματα
2.885
Reaction score
50
Εδώ όμως μου δημιουργείται και μια άλλη απορία:
Σα γενικό κανόνα ήξερα ότι τα ηχεία πρέπει να "σηκώνουν" περισσότερα Watt από τον ενισχυτή για να μη τύχει και "καούν" σε κάποια κακιά ώρα. Από την άλλη, μελετώντας όλο και πιο πολύ την υπόθεση ΗΧΟΣ, αντιλαμβάνομαι ότι  όταν λοίπουν τα watt στον ενισχυτή ζορίζεται για να οδηγήσει σωστά τα ηχεία. Τι ισχύει τελικά;
ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ σας παρακαλώ!  :(
Καλωσήρθες καταρχήν! Τώρα, όσον αφορά την απορία σου... εν γένει αυτός ο κανόνας που έχεις στο μυαλό σου είναι σωστός, δηλ. καλό είναι τα ηχεία να "σηκώνουν" περισσότερα Watt απ' τον ενισχυτή (καλού κακού). Από την άλλη όμως... αυτό δε σημαίνει ότι αν ένα ηχείο είναι rated 25-150 Watt (καλή ώρα τα Volare που κοιτάζεις) ένας ενισχυτής των 30 Watt θα είναι αρκετός! Ok προφανώς δε θα τα κάψει, αλλά δε θα τα οδηγήσει και σωστά. Όπως πάντα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Δηλαδή αφενώς καλό είναι ο ενισχυτής να μη δίνει πολύ παραπάνω ρεύμα απ' το άνω όριο των ηχείων, από την άλλη όμως χρειάζεται να έχει και αρκετό ρεύμα για να πάρεις το 100% (ή κάπου εκεί κοντά) των δυνατοτήτων τους. Εν ολίγης θα έλεγα ότι εν γένει καλό είναι τα ρεύματα του ενισχυτή να είναι κοντά στο άνω άκρο της ισχύος που μπορεί να δεχτεί ένα ηχείο. Εδώ μπαίνουν βέβαια και πολλοί άλλοι παράγοντες, πχ πόσο δυσκολοδήγητο είναι ένα ηχείο, πόσο ευαίσθητο είναι, σε τι εντάσεις προτιμάς ν' ακούς κτλ. Όπως καταλαβαίνεις τα παραπάνω είναι πολύ γενική διαπίστωση, αλλά νομίζω μια ιδέα παίρνεις. Προσωπικά πάντως περισσότερο θ' ανησυχούσα για την ικανότητα οδήγησης του ενισχυτή μου παρά μήπως κάψει κάνα ηχείο (ειδικά αφού δε μιλάς για μικρά ηχεία).

Καλά όλα τα παραπάνω στη θεωρία... Στην πράξη πίστεψέ με με τους ραδιοενισχυτές της κατηγορίας που κοιτάζεις αποκλείεται να φτάσεις τα ηχεία αυτά στα όριά τους. Μπορεί να δίνουν θεωρητικά 7x120 Watt πχ αλλά αυτό απέχει... παρασάγκας απ' την πραγματικότητα. Ουσιαστικά το ρεύμα αυτό θα το πετυχαίνουν το πολύ πολύ σε δικάναλη ακρόαση. Σε 5κάναλη η παρεχόμενη ισχύς σε κάθε ηχείο είναι πολύ παρακάτω. Άρα τουλάχιστον δεν έχεις να φοβάσαι μην κάψεις τα ηχεία σου:) Τώρα, σε σχέση με το setup που σκέφτεσαι (τέσσερα V63) θα έλεγα ότι ειδικά εδώ θες αρκετό ρεύμα. Δε μας λες και πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις (αν και ο... βραχνάς σου μάλλον είναι αρκετά περιοριστικός:) ); Ίσως να σε βόλευε καλύτερα συνδυασμός προ-τελικών ενισχυτών... από την άλλη, αν δε θες ν' ανέβεις περισσότερο σε ενισχυτικά, εγώ σίγουρα θα πρότεινα για πίσω ηχεία να μην πάρεις τόσο μεγάλα. Ακόμα και για πολυκάναλη μουσική μια χαρά θα σε βολέψουν και τα μικρά Volare (για πίσω, για μπροστά πάρε αυτά που σκέφτεται). Αυτά βέβαια είναι σίγουρα προσωπικές απόψεις... αν μπορείς να τ' ακούσεις είναι το καλύτερο! Βάλε και τα τέσσερα V63 σ' ένα ενισχυτή της κατηγορίας που γράφεις και αν νομίζεις ότι είσαι ικανοποιημένος εγώ... μαζί σου:) Κοίταξε πάντως και συνδυασμό με μικρότερα πίσω ηχεία. Α! ΄Οσον αφορά την επιλογή ραδιοενισχυτή συμφωνώ με το Σπύρο - αν θες να δώσεις έμφαση στη μουσική ρίξε μια ματιά στις επιλογές που σου γράφει. Τώρα για sub δε γνωρίζω ακριβώς να σου πω πως και αν θα δέσει γιατί δεν έχω ακούσει το συνδυασμό που ψάχνεις. Αλήθεια πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος που θα τα στήσεις; Φαντάζομαι θα είναι αρκετά μεγάλος για να θες τέσσερα ηχεία δαπέδου. Γενικότερα πάντως τα V63 έχουν καλό χαμηλό απ' όσο ξέρω...

Αυτά και ό,τι παραπάνω θες... ρώτα άφοβα:) Bottom line is ρίξε μια ματιά στις απόψεις μας και πήγαινε ν' ακούσεις ο ίδιος:)
 

Μηνύματα
202
Reaction score
0
Στην πράξη πίστεψέ με με τους ραδιοενισχυτές της κατηγορίας που κοιτάζεις αποκλείεται να φτάσεις τα ηχεία αυτά στα όριά τους.
Μα γι' αυτό ρωτάω, να μου προτείνετε κάποιον ενισχυτή αντάξιο των Volare.

Εδώ μπαίνουν βέβαια και πολλοί άλλοι παράγοντες, πχ πόσο δυσκολοδήγητο είναι ένα ηχείο, πόσο ευαίσθητο είναι,
Τα 89 db που βγάζουν τα Volare βοηθάνε στην εύκολη οδήγηση από τον ενισχυτή ή συνήθως χρειάζεται το κάτι παραπάνω;

Μπορεί να δίνουν θεωρητικά 7x120 Watt πχ αλλά αυτό απέχει... παρασάγκας απ' την πραγματικότητα.
Και πώς θα ξέρω ο κακόμοιρος ποια εταιρία λέει τα αληθινά watt και ποια όχι; :?

Ακόμα και για πολυκάναλη μουσική μια χαρά θα σε βολέψουν και τα μικρά Volare
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι και τα μικρά θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους αλλά μου τη σπάνε γενικώς τα stands και η ιδέα ότι θα φαίνονται τα καλώδια από πίσω. Δεν ξέρω... θα δω. Έτσι κι αλλιώς αν πάρω τα ίδια και για πίσω, θα τα πάρω αργότερα. Όλα μαζί δε γίνεται, θα μπούμε φυλακή από τα χρέη :mrgreen:

Τα sub της yamaha έχουν πολύ καλά specs. Κατεβαίνουν πιο χαμηλά από τα αντίστοιχα της mission. Δεν είμαι όμως και αποφασισμένος. Απόψεις και εντυπώσεις ψάχνω.

Αλήθεια πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος που θα τα στήσεις;
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ μεγάλος, γύρω στα 40 τ.μ. είναι αλλά όπως είπα και πριν είναι και λόγοι πρακτικοί (δε φαίνονται καλώδια), λόγοι αισθητικής (μου αρέσει η ομοιομορφία) και λόγοι πολυκάναλης χρήσης. Ίσως καταλήξω στα V62 για πίσω...

Πάντως είναι τα μόνα ζευγάρια ηχεία που έδειξα στη γυναίκα και δε στράβωσε όταν τα είδε :D . Μου είπε μάλιστα ότι φαίνεται να έχουν και καλής ποιότητας επένδυση. Τι μάτι είναι αυτό ρε παιδί μου :shock:
 

Μηνύματα
2.885
Reaction score
50
Φίλε μου όταν λέω ότι δε θα τα φτάσεις στα όριά τους δεν εννοώ ότι θα τα αδικήσεις. Απλά ότι σε 5-κάναλο setup δε θα πάρεις το 100%. Αυτό όμως μη σ' ενοχλεί, πιο πολύ "θεωρητικά" το είπα (το να φτάσεις 5 ηχεία στα όριά τους ταυτόχρονα και σε ποιότητα και σε ένταση απαιτεί δυσανάλογα πολλά έξοδα για ενίσχυση). Για να μην πολυλογώ με κάποιον από τους Denon 3805, Marantz 7500, Arcam AVR 300 σίγουρα θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος (αν και ο τελευταίος έχει αρκετά τσιμπημένη τιμή). Εδώ που τα λέμε, αν σου φανούν ακριβοί και σε χαμηλότερη κατηγορία να πας μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα. Τώρα, ο λόγος που δεν μπαίνω σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες είναι γιατί δεν έχω ακούσει όλους αυτούς τους ενισχυτές με τα Volare. Απλά δεδομένου του επιπέδου των ηχείων και των ενισχυτών νομίζω ότι θα σε καλύψουν. Τώρα για το ποια είναι αληθινά watt και ποια όχι μην το πολυσκέφτεσαι... δεν έχει κανένα νόημα να πας με μπλοκάκι και να υπολογίζεις τόσα watt ο ενισχυτής, τόσα δέχονται τα ηχεία, τόση αντίσταση έχουν άρα... θα έχω καλό αποτέλεσμα. Αυτά κοίτα τα ενδεικτικά, πήγαινε άκουσέ τα και αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα look no more. Άλλωστε το forum δε θα σου πει τι αρέσει σ' εσένα! Τα αυτιά σου (και η γυναίκα σου πιθανόν χεχε) θα σου πουν (no offence ε!). Εμείς απλά σου δίνουμε κάποιες "κατευθύνσεις" για να ξέρεις από πού ν' αρχίσεις το ψάξιμο και να μην πελαγώσεις με τις... παραφιλολογίες που πιθανόν θ' ακούσεις σε διάφορα μέρη. Οπότε πήγαινε άκου και ξανασυζητάμε. Επίσης το sub που σκέφτεσαι μάλλον έχει πολύ καλή σχέση απόδοσης/τιμής. Δεν το έχω ακούσει ο ίδιος, απλά νομίζω ότι είναι προσανατολισμένο πιο πολύ σε πολυκάναλο παρά δικάναλο setup. Και πάλι επιφυλάσσομαι όμως καθώς δεν είναι δική μου άποψη αυτή, απλά έτσι "ακούγεται".

PS Έχει δίκιο η γυναίκα σου πάντως, τα volare έχουν καλό φινίρισμα ξύλου:)
 

Μηνύματα
202
Reaction score
0
Ok να' σαι καλά που ασχολήθηκες με έναν ημιμαθή (που είναι χειροτερο και από αμαθής!). Θα επανέλθω μάλλον μετά τις γιορτές (αν έχει μείνει κανά ευρώπουλο...)
 

Μηνύματα
6
Reaction score
0
File didyme,
ego ta odigo me ton marantz 7400 kai ime arketa eyxaristimenos. An 8es pare til. sto 6944889823 na er8is na ta akusis.

Oso gia sub, telika pira to yst 800 tis Yamaha ke gia to xoro mu (25m2) ine telio. Best buy!!!
 

Μηνύματα
6
Reaction score
0
File didyme,
ego ta odigo me ton marantz 7400 kai ime arketa eyxaristimenos. An 8es pare til. sto 6944889823 na er8is na ta akusis.

Oso gia sub, telika pira to yst 800 tis Yamaha ke gia to xoro mu (25m2) ine telio. Best buy!!!
 

Μηνύματα
202
Reaction score
0
Φίλε tsaligo σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Προς το παρόν έχω φάει εμπλοκή στο θέμα αγοράς ηχείων ελέω...τίνος άλλου...της συζύγου. Ξαφνικά, εκεί που τα είχα σχεδόν όλα σχεδιασμένα και υπολογισμένα, μου ζήτησε χαλιά! Best buy και αυτά αλλά αρκετά ώστε να μου τινάξει τη μπάνκα στον αέρα.

Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα. Αλλιώς θα μου κρατάει μούτρα για καμιά πενταετία...

Όταν έλθει η ώρα πάντως θα σε χρειαστώ σίγουρα!
 


Staff online

  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.898
Μηνύματα
2.922.016
Members
38.109
Νεότερο μέλος
vichygeo1
Top