Lcd Απογοήτευση

Reaction score
417
Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίζει να γλυκοκοιτάω τις plasma lcd τηλεοράσεις.
Ευκαιρία λοιπόν όταν χθες ένας φίλος ήθελε να πάει σε μία γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών να κοιτάξει ψυγείο και μου ζήτησε να πάμε παρέα, να χαζέψω τι παίζει.
Θεωρώντας σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στο forum ότι οι lcd είναι καλύτερες γι αυτό και ακριβότερες, περίμενα να το δω στην πράξη.
Πράγματι τα χρώματα σε εντυπωσίαζαν με την πρώτη επαφή σε σχέση με τις plasma.
Αλλάζοντας όμως την γωνία θέασης και δεν λέω ότι πήγα εντελώς πλάι, δύο βήματα έκανα σε μία θέση 110 μοίρες, η άποψη μου για τις lcd άλλαξε προς το αρνητικό.
Το μαύρο χάθηκε εντελώς και την θέση του πήρε ένα μπλε-μελιτζανί χρώμα το οποίο μου θύμισε τους γνωστούς lcd projectors σε σχέση με τους dlp.
Αντίθετα οι plasma όσο και πλάι να πήγαινα δεν άλλαζε η εικόνα τους.
Η lcd ήταν μία LG και δεν ξέρω αν το πρόβλημα το έχουν όλες οι lcd, ή το είχε το συγκεκριμένο μοντέλο.
Γνώριζα ότι στις lcd η ιδανική θέση είναι στις 90 μοίρες, αλλά περίμενα ότι η εικόνα θα αλλάζει αν πας αρκετά στο πλάι και όχι κάνοντας 2 βήματα.
Συμβαίνει έτσι σε όλες τις lcd ή υπάρχουν μοντέλα που το έχουν βελτιώσει;
Αν και πιστεύω ότι οι LG θεωρούνται απο τις καλύτερες στις plasma-lcd οθόνες.

Reaction score
5
Ολες οι LCD εχουν συγκεκριμενη γωνια θεασης (οριζοντιο και καθετο επιπεδο) και εξω απο αυτην αρχιζεις να βλεπεις το backlight...
Οσο προχωραει η τεχνολογια ομως (και ανεβαινει και η τιμη βεβαια) αυτη η γωνια μεγαλωνει...

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.550
Οι 170+/- μοιρες που λενε δεν εχουν καμια σχεση με το τι ισχυει.
Εχω παρει προσφατα ενα LG monitor 23'' (L2320A) WUXGA(1200X1920)
και θα ελεγα οτι 90 μοιρες ειναι μια ρεαλιστικη τιμη ΟΚ δηλαδη για computer αλλα οχι
για TV.
Επισης το μαυρο ειναι μετριο,αρκετα κατωτερο απο PLASMA.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.973
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1