lcd πανω απο τζακι

Reaction score
0
μιας και δεν βρηκα τιποτα για το θεμα και με "καιει" τωρα τελευταια, λεω να το θιξουμε.
αν γινεται, ποσους ποντους πανω απο την εστια; ποσους ποντους απο το πατωμα; παντα για το κεντρο της tv. αν παει πολυ ψηλα θα εχω προβλημα με την γωνια θεασης;
χρειαζεται να γινει εσοχη στο σημειο που θα τοποθετηθει;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καταρχήν ο τίτλος του θέματος είναι καταπληκτικός!!!

Η ιδανική θέση μιας τηλεόρασης είναι εκείνη που επιτρέπει στο μάτι να είναι στην ίδια ευθεία με το κέντρο της οθόνης...

Γι' αυτό αν έχεις προσέξει όλα τα έπιπλα που συνοδεύουν την τηλεόραση έχουν τέτοιο ύψος ώστε να ικανοποιείται η παραπάνω συνθήκη...

Τώρα ειδικά για τις lcd πρέπει να προσέξεις και την γωνία θέασης η οποία ναι μεν στα τελευταία μοντέλα έχει βελτιωθεί πολύ αλλά παραμένει ένα μικροπρόβλημα ακόμα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Φαντάζομαι θα έχεις ένα μικρό πρόβλημα ανάλογα το τι θερμότητα βγάζει ο τοίχος πάνω στον οποίο θα βάλεις την lcd. Πάντως νομίζω δεν είναι και η καλύτερη ιδέα...

Reaction score
786
Παντως αυτη η τοποθετηση ειναι πολυ "in" και την εχω δει πολλες φορες σε ασχετα με A/V (αλλα σχετικα με την διακοσμηση σπιτιου) περιοδικα.

Βλεποντας τετοιες φωτογραφιες δεν μπορω να μην αναρωτηθω αν δουλευει ποτε στα αληθεια αυτη η οθονη...

VG

Reaction score
0
Στο σπιτι των γονιων μου σκεφτόμαστε μια υλοποίηση με κάποια βάση που θα καρφωθεί πανω στο τζάκι.Εφοσον δεν θα είναι κολλημένη η τηλεόραση νομιζω οτι δεν τιθεται θέμα να χαλάσει κτλ,αλλωστε ποσο συχνα θα ανάβει το τζάκι;
Για μενα ενα μικρο πρόβλημα ειναι τα καλώδια, που αναγκαστικά θα τρέξουν...

Reaction score
5
1. Η θερμοκρασια θα ειναι προβλημα γιατι ο ζεστος αερας ο,τι και να κανεις θα περναει απο την TV, ακομα και αν ο τοιχος ειναι κρυος.

2. Τη γωνια θεασης τη σκεφτεστε μονο λογω του υψους ή θα εχει και κλιση η "καμιναδα"... ?

Reaction score
5
Παντως αυτη η τοποθετηση ειναι πολυ "in" και την εχω δει πολλες φορες σε ασχετα με A/V (αλλα σχετικα με την διακοσμηση σπιτιου) περιοδικα.

Βλεποντας τετοιες φωτογραφιες δεν μπορω να μην αναρωτηθω αν δουλευει ποτε στα αληθεια αυτη η οθονη...
Θεμη,
οταν η μανα μου καταλαβει...
οτι η τηλεοραση ΔΕΝ ειναι επιπλο (και βγαλει τα διακοσμητικα πετσετακια απο επανω),
οτι τα ενισχυτικα-ηχεια κλπ ΔΕΝ ειναι εργαλεια (οποτε ΔΕ χρειαζεται να τα παω στην αποθηκη) και
οι διακοσμητες (-τριες κυριως) οτι οι LCD ΔΕΝ ειναι πινακες ή διακοσμητικα.....

ΤΟΤΕ θα βαζουμε ενεργειακο τζακι, για να ζεσταινομαστε εμεις πραγματικα και οικονομικα και οχι για να ζεσταινουμε τον αερα του σπιτιου και να τον στελνουμε εξω... οπότε επειδη θα εχουμε το τζακι για διακοσμητικο βαζουμε την TV επανω για στολιδι....

Εμενα μου κανει εντυπωση που (ακομα και σε σχετικα με το AV περιοδικα) ο ενισχυτης ειναι ασφυκτικα στριμωγμενος σε ενα ραφι....

Reaction score
0
λοιπον επι του θεματος.
βρηκα σε ξενο φορουμ οτι η καλυτερη λυση ειναι να κολλησω ενα θερμομετρο στο σημειο που θα βαλω την τβ, να αναψω το τζακι και μετα απο δεκαπεντε λεπτα αν η θερμοκρασια δεν ξεπερνα τους 33 βαθμους κελσιου ειναι ενταξη. ολα αυτα ομως ισχυουν για πλασμα.
δεν υπαρχει ουτε ενας που να το εχει δοκιμασει;

Reaction score
41
Εάν πραγματικά θέλει κάποιος να βάλει την TV πάνω από το τζάκι η λύση είναι μία:

Κατασκευή τζακιού από γυψοσανίδα (υπάρχει και πυρίμαχη της Knauf κτλ) και η γυψοσανίδα φυσικά όχι κολλημένη στον τοίχο αλλά 7-10 πόντους από τον τοίχο.
Από θερμότητα κανένα πρόβλημα.

Βεβαίως ο εγκαταστάτης της TV, πρέπει να είναι μάστορας για να μην τα σκίσει όλα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.478
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134