LG 50PA5500. Την βοήθειά σας...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Καλημέρα σας... χρειάζομαι την βοήθειά σας...

Η 50ρα LG αγοράστηκε 10/2012 με επέκταση εγγύησης για 5 χρόνια από γνωστή αλυσίδα.
Εδώ και μια εβδομάδα, παρουσιάζει 3 "κιτρινίλες/θαμπάδες" στο πάνω μέρος της οθόνης.
Πάνω αριστερά / πάνω κέντρο / πάνω δεξιά.
Είναι ιδιαίτερα εμφανή σε λευκή εικόνα και όταν είναι κλειστή.
Κατά την θέαση προγράμματος/ταινιών, ευτυχώς είναι (ακόμα) δυσδιάκριτο.
Η τηλεόραση είναι αγορασμένη 10/2012.
Ποτέ δεν έχει παίξει παιχνίδια.
Μόνο τηλ. πρόγραμμα και ματρόσκες.
Επίσης, είχε γίνει και το 200ωρο στρώσιμο με zoom in και ρυθμίσεις στο 50%.

Ενημέρωσα την εξυπηρέτηση πελατών για το πρόβλημα και άμεσα (την επομένη) έγινε η παραλαβή από το εξουσιοδοτημένο service.
Σήμερα ενημερώνομαι πως το service απεφάνθη υπαιτιότητα του πελάτη.
Μου είπαν τηλεφωνικώς πως δεν γίνεται η βλάβη να περαστεί στην εγγύηση διότι η ζημιά είναι στο φίλτρο της τηλεόρασης και οφείλεται είτε σε στατική εικόνα (πολύωρη έκθεση) είτε σε κάποιο φωτισμό από το χώρο.

Δεν δέχομαι το "στατική εικόνα". Δεν πήρα 50ρα τηλεόραση για κάδρο, να της βάλω ένα jpg και να κάθεται για ώρες.
Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι το "φωτισμός που προέρχεται από το χώρο". Προφανώς και δεν έχω κάποιον προβολέα να βαράει επάνω της... ότι φώς μπορεί να υπάρχει σε ένα τυπικό σαλόνι, υπάρχει και στο δικό μου.

Επίσης, η τηλεόραση με ενημέρωσαν από το service, έχει παίξει 8600 ώρες.
Η τηλεόραση δεν έχει υποστεί άλλη βλάβη στο παρελθόν.
Δεν έχει υποστεί ούτε κάποια αναβάθμιση, ούτε κάποιο calibration, ούτε έχει μπεί ποτέ σε κάποιο κρυφό μενού.
Να αναφέρω τέλος, πώς σε ότι αφορά κάποια πηγή θερμότητας, το καλοριφέρ είναι στον απέναντι τοίχο (περί τα 2.5-3m) και το τζάκι που υπάρχει κοντά, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

Πώς θα με συμβουλεύατε να προχωρήσω?
Δεν μπορώ να δεχθώ σαν δικαιολογία την στατική εικόνα ή κάποιο φως και να πρεπει να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας.
Νοιώθω σαν να έχουν βρεί την "χρυσή δικαιολογία" την οποία σου πετάνε και άντε να αποδείξεις τα αναπόδεικτα.

Σας ευχαριστώ για τον κόπο σας να διαβάσετε όλα τα παραπάνω.
Κάθε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.

Σας παραθέτω και εικόνα, σε μια προσπάθεια να απεικονίσω το πρόβλημα:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.107
όπως το βλέπω στη φωτογραφία με ένα photoshop διορθώνεται :p

συγγνώμη που δεν κρατήθηκα πάνω στον πόνο σου, είμαι παλιοχαρακτήρας.

Χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία θα τους πεις να σου κάνουν γραπτή έκθεση (εντός 3ημέρου) για ποιο λόγο θεωρούν ότι η βλάβη της τηλεόρασης δεν καλύπτεται από την πενταετή εγγύηση που έχεις. Αν τα γράψουν αυτά που σου λένε σε χαρτί νομίζω ότι μπορείς να τους σκίσεις σε ένα δικαστήριο....αλλά έχεις όρεξη για τέτοια; Το πιο πιθανό να κωλώσουν να τα γράψουν ή αν δεις ότι δεν σου στέλνουν γραπτή έκθεση ζήτα τη και εσύ γραπτά (e-mail, fax, ακόμη και εξώδικη πρόσκληση). Δείξε τους γενικά ότι είσαι διατεθειμένος να κινηθείς επίσημα και να δημοσιοποιήσεις σε περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο το θέμα μήπως κάνουν πίσω.
Πάντως το photoshop δυο λεπτά δουλειά είναι :laugh::laugh::laugh:

Reaction score
11
Απευθύνσου χωρίς καθυστέρηση στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης στην πλατεία Κάννιγγος.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Χαρακτηριστική η συμπεριφορά. Πρώτα αρνούμαστε τα πάντα και βλέπουμε.

Gojakla

Reaction score
7.491
Κατά 99% ήταν υπαιτιότητα δικιά μου... :(
200-250 θα κάνουν διακοπές σε άλλη τσέπη.

Gojakla

Reaction score
7.491
Μόλις λήξει η υπόθεση και επιστραφεί... Τώρα εκδικάζεται ακόμα... :p

Reaction score
766
μηπως του λενε του ανθρωπου απ την lg, οτι εβαλε τιποτα προιοντα καθαρισμου που δεν επρεπε, στην επιφανεια της tv?

γιατι ο gojakla λεει, οτι οι κιτρινιλες φαινονται κι οταν ειναι κλειστη...

Gojakla

Reaction score
7.491
Λοιπόν... ενώ πέρασε το αρχικό σοκ όπου ήθελα να τους σπάσω τα γραφεία, και αφού επιστράτευσα ψυχραιμία και λιγοστή διαύγεια που μου απομένει, μίλησα αρκετές φορές με το service αλλά και με άλλους τεχνικούς της αγοράς.
Κάθισα και σκέφτηκα και την χρήση που έγινε.
Το συμπέρασμα όλων συγκλίνει στο γεγονός πως κάποια φάση η εικόνα σε κάποιο τηλ. πρόγραμμα όντως έμεινε σταθερή για αρκετή ώρα. Άρα και δημιουργήθηκε το burn in.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση εμένα είναι η ομοιομορφία των 3 "σταμπών"... Αλλά μου εξήγησαν πως μπορεί να συμβεί.
Το γεγονός λοιπόν είναι πως πράγματι έπαιζε κανά 10ωρο την ημέρα η συσκευή από τις οποίες ώρες, εγώ είχα τον έλεγχο περίπου τις 4-5...
Συμπεραίνω λοιπόν πως άλλο μέλος της φαμίλιας άφηνε την συσκευή για αρκετή ώρα σε ένα κανάλι... σαν παρέα ένα πράμα... οπότε κάπου εκεί έγινε η φάση.
Η LG αναφέρει πως το πρώτο layer της συσκευής, το φίλτρο, παθαίνει ζημιά ΜΟΝΟ από burn in. Γι' αυτούς δλδ είναι αυταπόδεικτο. Και το γεγονός πως αλλάζοντάς το διορθώνεται το φαινόμενο, αποδεικνύει και πως δεν πρόκειται για βλάβη του panel.

Για να μην πολυλογώ, συμπαιρένω πως οι σημερινές τηλεοράσεις έχουν αρκετά αυστηρά πλαίσια λειτουργίας τα οποία πρέπει να τηρούνται... αλλιώς την πατάει εύκολα κανείς. Άρα, πάνε οι εποχές που η τηλεόραση ήταν "παρέα" και έπαιζε ολημερίς.
Μια Samsung LCD HD Ready, 9ετίας, που έχω σε άλλο δωμάτιο, παίζει σχεδόν συνέχεια και δεν καταλαβαίνει γρι.
Δεν συγκρίνεται η εικόνα και το μέγεθος βέβαια. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις.

Εν κατακλείδι πάντως, βρίσκω άκρως ενοχλητικό το γεγονός πως η λειτουργία της τηλεόρασης αποτελεί πλέον άλλη μια έγνοια.

Πάντως να ομολογήσω πως παρόλο που "έπρηξα" το service, δεν χάθηκε ούτε η ψυχραιμία ούτε η ευγένεια από μέρους τους.

Reaction score
620
Ρε Αντωνη κατι δεν καταλαβαινω. Η στατικη εικονα δεν κανει ζημια;; Εσυ τι λες; Οτι με προβολη κανονικου προγραμματος επαθε την ζημια;

Gojakla

Reaction score
7.491
Αν έμεινε η τηλεόραση 3-4 ώρες σε τελεμαρκετινγκ κανάλι που είναι γεμάτη η εικόνα από στατικά πλαίσια, έγινε το burn in.

Gojakla

Reaction score
7.491
Το δε burn in είναι το μοναδικό φαινόμενο που αναφέρεται ρητά και στα manual.
Τα διάβασα από 10 φορές αυτές τις μέρες, τα έμαθα απ' έξω... :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.965
Members
38.271
Νεότερο μέλος
xardavelas89