Lift

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Σκηνη πρωτη
(Μουσικη υποκρουση απο βαζα και πιατα που σπανε)
Αχουρι μου το εκανες το σπιτι αχρηστε!Κοιτα πως κρεμεται το ρημαδι που ξοδεψες μια περιουσια.Τωρα ολοι οι καλεσμενοι μας θα κοιτουν το...εξαμβλωμα αντι για το σαλονακι Λουι Κενζ.Να το παρεις και να το πας στην μανα σου, και μια και θα εισαι εκει,ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ!

Σκηνη δευτερη
(Μουσικη υποκρουση απο αρπες και πουλακια που τιτιβιζουν χαρουμενα)
Μπραβο αντρουλη μου, μπραβο καμαρι μου, μπραβο αφεντη μου!Και ταινιουλες απολαμβανουμε και το ντεκορ του σπιτιου μας δεν αλλαξε σε τιποτα.Τι φαγητο θες για αποψε νοικοκυρη μου?

Οι περισσοτεροι απο εμας ζουμε την πρωτη αλλα θα θελαμε την δευτερη.
Φανταστειτε την σκηνη:
Με το πατημα ενος κουμπιου κατεβαινει απο...το πουθενα προβολεας και οθονη και ξεκινα η αγαπημενη σας ταινια την οποια και απολαμβανετε στα χαδια του γλυκυτατου ημισεως.
Τελειωνει η ταινια?Παλι το κουμπακι και ολα εξαφανιζονται.Τιποτα που να δειχνει πως στον χωρο υπαρχει στημενο home theater.

Η λυση ειναι απλη και ονομαζεται Lift.
Για προβολεις, plasma, LCD κλπ

Πολλοι απο εμας τα ξερουμε στις αναζητησεις μας στο internet.
Γνωριζατε ομως πως κατασκευαζονται και στην χωρα μας και μαλιστα απο εναν ανθρωπο που και πολυ μερακι διαθετει και δεν κυνηγα να γινει Ωνασης απο αυτη την ιστορια.

Απο τον Σακη περιμενω να μας "μπασει" περισσοτερο στην νοοτροπια του Lift.
Απο εσας περιμενω τις οποιες αποριες και συζητησεις σε ενα...παρεξηγημενο θεμα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
πολύ καλό...

Ξέρουμε που παίζουν οι τιμές??? και από που το προμηθευόμαστε???

(ακόμα δεν πήρα προβολέα το lift με μάρανε χαχαχα...)

Reaction score
0
Αντρέα το θέμα του Projector Lift όπου πρώτο-ασχολήθηκα πριν από περίπου 5 χρόνια, ξεκίνησε με την δυσκολία ένταξης κυρίως τρίφακων προβολέων σε σαλόνι ή σε επαγγελματικό χώρο (αίθουσες παρουσιάσεων).

Η προσπάθεια μου ήταν να πετύχω το μικρότερο βάθος που δεσμεύει στην ψευδοροφή ώστε να είναι εύκολο στην εγκατάσταση και σε σπίτια τα οποία έχουν μικρό βάθος ψευδοροφής χωρίς βέβαια να χάσουμε από αξιοπιστία.

Με την έλευση των DLP όπου ο ανταγωνισμός άρχισε να «φέρνει» ποιο πολλούς προβολείς στα σαλόνια και τα πράγματα άλλαξαν και στα lift.

Έγιναν πιο μικρά πιο κομψά αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν «παρά πόδας» την πτώση των τιμών στους βιντεοπροβολείς, διότι τα κιλά και το μέγεθος ενός προβολέα δεν παίζουν το πρωτεύοντα ρόλο στην μείωση του κόστους των Lift.

Tα 5, 10 ή 20kg στην μηχανική θεωρούνται κοστολογικά ασήμαντα μπροστά στην γραμμικότητα της κίνησης και την εξασφάλιση της αρχικής θέσης ακόμη και μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας.

Σε αυτό το σημείο να πώ ότι ένα από τα ειδικά μοντέλα που κατασκευάζω είναι στην παγκόσμια αγορά το πιο μικρό σε ύψος, δηλαδή σε 168mm βάθους ψευδοροφής μπορώ να τοποθετήσω προβολέα ύψους μέχρι 135mm, δηλαδή το ύψος του μηχανισμού είναι 33mm.

Ένα άλλο θέμα το οποίο έχει να κάνει με την κατασκευή ενός lift είναι η ασφάλεια του μηχανισμού. Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά αν σκεφτείτε ότι κάτω από το lift ζουν ή εργάζονται άνθρωποι και πάση θυσία θα πρέπει να προστατευτούν από λάθος χειρισμό, αστοχία υλικού, σεισμός κλπ.

Ό λόγος ασφάλειας φορτίου που χρησιμοποιώ είναι 1:8 ενώ σε ειδικές περιπτώσεις 1:10 ή και μεγαλύτερος.

Αρκετά σας ζάλισα με τα τεχνικά.

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι, ο λόγος ύπαρξης ενός Projector Lift είναι για την απόκρυψη του προβολέα….

….. η παραπάνω χρήση αφορά περίπου το 50% των πωλήσεων Lift ενώ το άλλο 50% πηγαίνει σε σπίτια ή αίθουσες όπου οι ιδιοκτήτες έχουν προχωρημένη αισθητική και το θέμα οπτικοακουστικών σηματοδοτεί χαρακτήρα σύγχρονο αυτοματοποιημένο σπίτι :wink:.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Σακη, περιμενουμε φωτο απο εγκαταστασεις η οτι αλλο υλικο υπαρχει.
Εαν εχεις την ευγενη καλοσυνη ασφαλως... :wink:

Reaction score
1
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα είναι αυτό που ξεκίνησες Ανδρέα.Ελπίζω να γίνουν και κάποιες αναφορές σε τιμές,μιάς και λίγο έως πολύ,όλοι θέλουμε να τον κρύψουμε.(τον προβολέα).

Reaction score
0
Σχετικά με το κόστος των Projector Lifts θα πρέπει να ξέρω διαθέσιμο χώρο στην ψευδοροφή, επιθυμητή κρέμαση και βάρος προβολέα για να μπορώ να σας απαντήσω σωστά.
Πολύ γενικά οι τιμές κυμαίνονται από 1.600 - 2.500€ και πωλούνται από τα ενημερώμένα καταστήματα πωλήσεως οπτικοακουστικών ειδών.
Θα προσπαθήσω να σας περάσω και κάποιες σχετικές φωτογραφίες από ανάλογες εγκαταστάσεις.

Reaction score
0
Η χρήση του lift είναι ως εξής πηγαίνω στον επάνω όροφο και το ανεβοκατεβάζω με τα χέρια :D

Χωρίς πλάκα η χρήση εννοείται πώς είναι ηλεκτρική με διακόπτη και υπάρχει η δυνατότητα τηλεχειριστηρίου είτε RF ή IR.

Επίσης θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι στις φωτογραφίες βλέπετε τον πιο κοινό τύπο lift από τα 5 μοντέλα που κατασκευάζω.

Επίσης υπάρχουν Projector Lift τα οποία τοποθετούνται στον τοίχο (Projector Wall Lift) και βγαίνει ο προβολέας σαν "κούκος" είτε κατεβαίνει σαν μπουκαπόρτα πλοίου, και τέλος είναι τα Table Lift τα οποία ο προβολέας αναδύεται από την κατασκευή και τοποθετείται συνήθως σε τραπέζια ή πίσω από τον καναπέ.

Reaction score
41
Εντυπωσιακότατες!!!
Συγχαρητήρια................

Αλήθεια....όταν είναι "κλειστός" ο χώρος κλείνει αεροστεγώς?
Δηλ. ο προβολέας είναι απομονωμένος από σκόνη-ζέστη κ.ο.κ?

Reaction score
0
Αγαπητέ Γιάννη,

Ο χώρος που είναι το Lift & o προβολέας σφραγίζει αλλά όχι αεροστεγώς.

Φαντάσου ότι είναι σαν να έχεις ένα ντουλάπι στο ταβάνι.
Εννοείται ότι η σκόνη που θα μπεί εντός είναι ελάχιστη σε σχέση με την σκόνη που δέχεται ο προβολέας αναρητμένος από μια βάση.

Reaction score
41
Αγαπητέ Γιάννη,

Ο χώρος που είναι το Lift & o προβολέας σφραγίζει αλλά όχι αεροστεγώς.

Φαντάσου ότι είναι σαν να έχεις ένα ντουλάπι στο ταβάνι.
Εννοείται ότι η σκόνη που θα μπεί εντός είναι ελάχιστη σε σχέση με την σκόνη που δέχεται ο προβολέας αναρητμένος από μια βάση.
Σάκη ευχαριστώ για την πληροφορία!
Επαναλαμβάνω τα συγχαρητήριά μου! Πολύ καλή δουλειά!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.477
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134