Linkwitz Orion

Reaction score
2.566
Πριν από ακριβώς ένα χρόνο έφτιαξα ενα σύστημα ηχείων-ενισχυτικών πολύ υψηλής ποιότητας, με κορυφαίες μονάδες κι ενεργό κρος, σχέδιο του πασίγνωστου S.Linkwitz που το πουλάει στο site του:
http://www.linkwitzlab.com/orion-rev4.htm
Είναι τα μοναδικά Linkwitz Orion που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Το σύστημα παίζει -όπως μου έχουν πει πολλοί που ήρθαν, μερικοί εκ των οποίων μουσικοί, mastering engineers κλπ.- εξαιρετικά...
Οι καμπίνες είναι κατασκευασμένες με προσοχή στη λεπτομέρεια από επαγγελματία ξυλουργό, ενώ έχουν γίνει μετρήσεις σε κάθε ηχείο ξεχωριστά που αποδυκνείουν την ορθή κατασκευή τους και την ταυτόσημη απόκρισή τους.

Γενικά, μπορώ να πω πώς είναι ένα εξαιρετικό οπτικά και ηχητικά σύστημα, αντίστοιχο συστημάτων δεκάδων χιλιάδων €...ούτως η άλλως η τιμή μόνο για τα ηχεία αν τα πάρεις έτοιμα από Αμερική είναι 15.000$ + τελωνείο+ μεταφορικά, ενώ μόνο οι μονάδες κοστίζουν περίπου 2.500€ στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι πως το σύστημα αυτό θέλει αρκετό χώρο, όντας δίπολο ηχείο ανοιχτής μπάφλας, θέλει δηλαδή πρακτικά τουλάχιστον 20τ.μ χώρο και αυτό είναι το πρόβλημα για εμένα, αφού με τα πρόσφατα οικονομικά δεδομένα, είμαι δυστυχώς αναγκασμένος να μετακομίσω σύντομα και για 2η φορά σε έναν χρόνο και να πάω σε αρκετά μικρότερο χώρο, με αποτέλεσμα να είμαι υποχρεωμένος με βαριά καρδιά να το αποχωριστώ, αφού ουσιαστικά δεν θα μπορώ να το απολαμβάνω.

Καλύτερα λοιπόν να το πάρει κάποιος που να μπορεί να το απολαύσει, όσο πρόλαβα τουλάχιστον να το κάνω κι εγώ αυτό το χρόνο, γιατί δυστυχώς δεν περίμενα τέτοιες εξελίξεις όταν το έφτιαχνα...
Για όποιον ενδιαφέρεται, θα κανονιστεί και ακρόαση φυσικά πριν την όποια απόφαση.
Δεν είναι ένα φθηνό σύστημα, μόνο τα υλικά κόστισαν περίπου 6.000€ χωρίς να υπολογίζω τους μήνες που χρειάστηκε το όλο εγχείρημα, αλλά η τιμή που θα το δώσω είναι τζάμπα σε σχέση με το πώς παίζει, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι...

Το σύστημα αποτελείται από δύο ηχεία + ένα ενεργό αναλογικό κρος + δύο 4κάναλους ενισχυτές + 8 καλώδια ηχείων + 6 καλώδια IC + 2 καλώδια ρεύματος, όλα με εξαιρετικές επιλογές υλικών.

Τελική τιμή πώλησης, αν μου επιτρέπει το φόρουμ, θα δοθεί κατ'ιδίαν, μιας που δεν είναι προιόν καταστήματος...

Αναλυτικά στοιχεία για το σύστημα μπορείτε να βρείτε εδώ από την περσινή παρουσίαση:
http://www.avsite.gr/vb/showthread....5%F1%E9%F3%EC%FC-%F4%EF%F5-%D9%F1%DF%F9%ED%E1...

:605:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Απάντηση: Linkwitz Orion

Πρέπει να μπεί τιμή,βάση κανονισμών.

(Κρίμα που τα πουλάς..)

Reaction score
38

Πολύ κρίμα Αlex!

Tα έχω ακούσει και είναι εμπειρία...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

Τι σε επιασε ωρε? Κλειδωσε τα στην αποθηκη, και οταν ερθει η στιγμη να πας στο σωστο χωρο θα σε ενθουσιασουν ξανα οπως την πρωτη φορα.:602:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Δεν πειράζει Alex, πάμε γι΄άλλα, άλλωστε σκοπός είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Reaction score
2.566
Mπα δεν πάμε για άλλα Χάρη, το μέλλον προδιαγράφεται δύσκολο...
Το σκέφτηκα αυτό που λες Παντελή, αλλά δεν με βλέπω τα αμέσως επόμενα χρόνια, οπότε....
Τιμή δεν μπορώ να βάλω...δεν μπορώ εύκολα να τιμολογήσω τον κόπο που έχω κάνει, δεν είναι εμπορικό προιόν και δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα....θα συζητηθεί με τον όποιο ενδιαφερόμενο κατόπιν ακρόασης, μπορώ πάντως να πω πώς θα κυμαίνεται κοντά στο κόστος μόνο κατασκευής τους...... δηλαδή πολύ φθηνά για αυτό που προσφέρουν...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.784

Το πρόβλημα είναι ότι βάσει του κανονισμού πρέπει να βάλεις μια τιμή να φαίνεται εδώ και όχι με πμ και κατ΄ιδίαν.

Reaction score
38

Άλεξ για να μην υπάρχει πρόβλημα βάλε μια τιμή υψηλότερη με την υποσημείωση να σου ζητήσουν καλύτερη τιμή στη ακρόαση.

Θα έχει και περιθώρια για συχνό "up" :)

Reaction score
2.566
5900€ για όλο το σύστημα, δηλαδή ούτε καν στο κόστος των υλικών μόνο...
Επίσης, γίνεται αν και δεν το προτιμώ, να πουληθούν μόνο τα ηχεία με το κρος τους φυσικά, στα 4.900€

Reaction score
2.566
Δε μπορώ ρε γμτ...τα ακούω και αποκλείεται να μπορέσω να τα δώσω...θα δω τί θα κάνω με τη μετακόμιση....άκυρη η αγγελία παιδιά και σόρυ ε!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736
Απάντηση: Re: Linkwitz Orion

Δε μπορώ ρε γμτ...τα ακούω και αποκλείεται να μπορέσω να τα δώσω...θα δω τί θα κάνω με τη μετακόμιση....άκυρη η αγγελία παιδιά και σόρυ ε!
Ετσι, να μας ζητας συγνωμη που μας βαζεις να συμπασχουμε ψυχικα στην πιο "αδικη" κ κριμα πωληση του φορουμ! Να τα βαλεις στην αποθηκη βρε. Και οταν ερθει η καταλληλη στιγμη τα ξαναστηνεις :607:

Reaction score
2.566
Άσε Παντελή, είχα να ακούσω καιρό μουσική, δεν είχα διάθεση με όλα αυτά....και με την ευκαιρία του hiface two που μου φερε χθες ο Ανέστης έκατσα κι άκουσα λίγο και λέω "τι πάω να κάνω!!"

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

Άσε Παντελή, είχα να ακούσω καιρό μουσική, δεν είχα διάθεση με όλα αυτά....και με την ευκαιρία του hiface two που μου φερε χθες ο Ανέστης έκατσα κι άκουσα λίγο και λέω "τι πάω να κάνω!!"
Αστα φιλε, και γω στην ιδια φαση ειμαι, εχω τραβηξει και το πολυμπριζο απ την πριζα. Πανω στη συγχυση με ολα αυτα, μας ερχονται αυτοκαταστροφικες τασεις, λογικο. Χαιρομαι που τα κρατας.:444:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Επιτέλους, συνήλθες!

Reaction score
1.766

ευτυχως που δεν ειχα δη την αγγελια και

στενοχωρηθηκα μονο για λιγο.

κρατα τα αλεξ γιατι ετσι κι αλλιως δεν με την

κριση που υπαρχη θα αναγκαστης να τα σκοτωσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ