Lotus moto?

Reaction score
51
Απάντηση: Lotus moto?

Να σου θυμίσω αγαπητέ Νικόλα ότι monocoque χρησιμοποιεί η Kawasaki αρκετά χρόνια τώρα.....
"Ξεχνώντας" τα αγωνιστικά NR & KR της Honda (τέλη 70's) & Kawasaki (αρχές 80's) αντίστοιχα η (αγαπημένη μου) Kawasaki έχει πλαίσια monocoque από το 2000.
Ξεκινώντας από το ZX12R (1ης γενιάς = 2000 εως 2003)

με το πλαίσιο του να είναι αυτό:

η Kawasaki κατάφερε να βγάλει στην κυκλοφορία μια μοτοσικλέτα
1200 κ.εκ. και φάρδος χιλιάρας! Γιατί βεβαίως το πλαίσιο περνούσε πάνω από το μοτέρ.....
Ισχυρότατο πλαίσιο που "βόλεψε" στο εσωτερικό του τόσο το φιλτρόκουτο όσο και την μπαταρία. Φαίνονται στην φωτό.....

Reaction score
51

Μετά έρχεται η δεύτερη γενιά ZX12R (2004-2005) με διαφοροποιήσεις στα πλαστικά (και φαίνεται ιδιαίτερα στα μπροστινά φώτα και την είσοδο του ram-air), νέα όργανα και....κόφτη στα 300km/h

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747

Μετά έρχεται η δεύτερη γενιά ZX12R (2004-2005) με διαφοροποιήσεις στα πλαστικά (και φαίνεται ιδιαίτερα στα μπροστινά φώτα και την είσοδο του ram-air), νέα όργανα και....κόφτη στα 300km/h

Εισαι ακομη το ''παιδι που τρεχει''?:138::138::138:

Καλα και αγια τα Γιαπωνεζικα αλλα μοιαζουν μεταξυ τους πααααρα πολυ.

Reaction score
51

To ZX12R είχε χάσει ευελιξία όμως σε σύγκριση με τις τελευταίες γενιές R1 κλπ λόγω του πλαισίου που μετατόπιζε το κέντρο βάρους ψηλότερα....

Και έπρεπε να υπάρξουν αλλαγές τόσο στη σχεδίαση της μοτοσικλέτας όσο και στο πλαίσιο για να μπορέσει να κατέβει χαμηλότερα

Οπότε το 2006 βγαίνει η κουκλάρα μου:

με το νέο πλαίσιο για χαμηλότερο κέντρο βάρους...

Reaction score
51

Το ξερω ρε παιδακι μου!:117:
Λοτους ΔΕΝ ειναι ομως!!!:145::145:

Μάλλον καλό είναι που ΔΕΝ είναι Lotus.
Γιατί η Lotus δεν έχει την εμπειρία εξέλιξης και στησίματος μοτοσικλετών και δεν πιστεύω να βγάλει κάτι.
Και αν κυκλοφορήσει κάτι θα είναι υπερβολικά ακριβό!!!!

Reaction score
51

Εισαι ακομη το ''παιδι που τρεχει''?:138::138::138:

Καλα και αγια τα Γιαπωνεζικα αλλα μοιαζουν μεταξυ τους πααααρα πολυ.

Τα τελευταία χρόνια οι Ιάπωνες έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα γραφή στον τομέα εμφάνισης.....
Και μην ξεχνάς ότι πολλά ευρωπαικά έχουν αντιγράψει Ιαπωνικά.
Και δεν μιλάω για τυχαία Ευρωπαϊκά αλλά κουκλάρες όπως την Ducati 916 που ήταν πανέμορφη αλλά αντέγραψε αρκετά την NR της Honda

Reaction score
51

Και σε τελική ανάλυση....
Αν η Lotus είναι τόσο ακριβή γιατί να μην πάρεις αυτήν την καρακουκλάρα???

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Εμενα μ αρεσουν τα ''διαφορετικα'' μηχανακια κι ας εχουν και καποιες ατελειες.
Kατι τετοιο....:137::137::137::137::137:
Βρέ παιδιά είναι απλό γιατί δεν το καταλαβαίνεται? όλα αυτά τα μηχανάκια δεν έχουν αυτό το (κάτι) που ψάχνει ο Νίκος (και εγώ)!!!!

Reaction score
5
Μωρέ ξέρει ο Γιάννης τι εννοείτε...αυτό το κάτι που έχει π.χ. η Alfa και την προτιμάει από ένα Focus (που μπορεί να στρίβει και καλύτερα). Απλά έχει κολλήσει με τα γιαπωνέζικα μηχανάκια, και δεν 'παίζει' με ιταλικά. Ίσως λόγω μεγέθους, και τον καταλαβαίνω γιατί έχω κι εγώ το ίδιο θέμα.
Για ξήγα βρε Ιωάννη! :107:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747
Απάντηση: Re: Lotus moto?

Μωρέ ξέρει ο Γιάννης τι εννοείτε...αυτό το κάτι που έχει π.χ. η Alfa και την προτιμάει από ένα Focus (που μπορεί να στρίβει και καλύτερα). Απλά έχει κολλήσει με τα γιαπωνέζικα μηχανάκια, και δεν 'παίζει' με ιταλικά. Ίσως λόγω μεγέθους, και τον καταλαβαίνω γιατί έχω κι εγώ το ίδιο θέμα.
Για ξήγα βρε Ιωάννη! :107:
Το πιασες:107::107:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.892
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962