Low budget SQ. Pioneer MVH-150UI?

Reaction score
2.287
Για καλο ηχο στο αυτοκινητο πρεπει να χωσεις πολυ χρημα.
Επειδη ομως χρημα δεν υπαρχει θελω να φταξω ενα ηχοσυστημα με οσο δυνατον μικροτερο κοστος.
Το ραδιοCD στο Hundai Getz που εχω εχει χαλασμενο ραδιοφωνο και η αντικατασταση του ειναι επιβεβλημενη.
CD δεν με ενδιαφερουν, περισσοτερο ραδιοφωνο και mp3 απο USB.
Μετα απο μια γρηγορη ματια στο ιντερνετ βρηκα δυο-τρια πολυ φτηνα ραδιο-MP3 players τα οποια μαλιστα εχουν και μερικες ευκολιες που θα βοηθησουν να φτιαξω αυτο που εχω στο μυαλο μου με χαμηλο κοστος.

Πρωτη επιλογη το Pioneer MVH-150UI καθως και το MVH-1400UB ενω υπαρχει επισης και το JVC KD-X30 σε αυτην την κατηγορια τιμης (55ευρω).

Υπαρχει καποιος σοβαρος λογος να μην προτιμισω κανενα απο τα τρια και να παω σε κατι ακριβοτερο?

Η πηγη θα οδηγησει ενα ζευγαρι 3" Tang band W3-881SI που ηδη υπαρχουν (απο αλλο project) και θα τοποθετηθουν στις εμπρος κολωνες ακριβως πανω απο το ταμπλο σε αυτοσχεδιες καμπινες μικρου εσωτερικου ογκου.
Θα μπουν πρωτα σε δοκιμαστικες καμπινες για να βρεθει η καταληλη θεση-γωνια αλλα το πλανο ειναι να μπουν ετσι ωστε το δεξι να κοιτα τον οδηγο και το αριστερο τον συνοδηγο.
Το Pioneer MVH-150UI εχει ενσωματωμενο High Pass ρυθμιζομενο απο 50-200Hz (ρυθμιζομενο στα 12 η στα 6db/octave) κατι που βολευει παρα πολυ λογω του οτι τα μικρα 3ιντσα θα μπορεσουν να παιξουν πιο ανετα.
Στις πορτες το Hyundai φοραει μεγαφωνα 5.25 ιντσων αλλα εκει μαλλον θα γινει πατεντα μαζι με την μονωση της πορτας (σκεφτομαι εκεινο το υγρο αποσβεστικο που μπαινει με πινελο η σπρει) με ξυλινες ροδελες και θα ειναι δυνατη η τοποθετιση woofer μεχρι 6.5 ιντσων.
Τα γουφερ μπορουν να παιξουν με εναν παλιο φτηνο και μαλλον χαλια ενισχυτη Sherwood που μου εχει μεινει απο τα παλια. Ηταν ο πρωτος μου ενισχυτης αυτοκινητου αγορασμενος καπου στις αρχες του 90.
Πιστευω θα ειναι καλυτερος απο τον ενσωματωμενο.
Δυστυχως εναν αρκετα καλυτερο ενισχυτη της Kenwood που ειχα δεν μπορω να τον βρω οποτε μαλον θα μεινω με τον sherwood.
Τα γουφερ μπορει να παιξουν ειτε σαν καθαρα γουφερ μεχρι τη συχνοτητα αποκοπης των 3ιντσων η σαν midwoofer κομμενα με παθητικο τροπο ψηλοτερα αν τα μικρα δειξουν αδυναμια η αν φωναζουν πολυ στα μεσαια (δηλαδη με overlaping).
Σε γουφερ δεν εχω καταληξει ακομα αλλα με δεδομενο οτι δεν προκειται να κληθουν να αναπαραγουν οτιδηποτε πανω απο 1KHz (υπολογιζω στην χειροτερη περιπτωση παθητικο φιλτρο 1ης ταξης στα 300Hz με πιθανοτερο worse case scenario το ενεργο 2ης ταξης στα 200Hz) με ενδιαφερει περισσοτερο η αποδοση του στο χαμηλο αφου μαλλον δεν θα χρησημοποιηθει sub (εκτος αν αποφασισω οτι το 10ιντσο XLS της Peerless που αγορασα για το σπιτι δεν μου κανει και το περασω στο αυτοκινητο).
Στα υποψηφια ειναι το Peerless SDS 164 830657, Το 5.25" Tang Band W5-704D καθως και τα Visaton W170s. Ευπροσδεκτες οι συστασεις και για αλλα γουφερ με κοστος κατω απο 100ευρω το ζευγαρι.

Πολυ υψηλες εντασεις δεν με ενδιαφερουν (γι αυτο εγραψα SQ στον τιτλο) αλλα θελω να ακουω αξιοπρεπως ραδιοφωνο και κανενα MP3.

Το συνολικο budget ειναι περιπου 200ευρω για ολα μαζι με την εγκατασταση (περιπου 300-350 αν δεν ειχα ηδη τον ενισχυτη και τα 3ιντσα)

Reaction score
2.287
Απάντηση: Low budget SQ. Pioneer MVH-150UI?

Μια ακομα πιθανη επιλογη αλλα καθαρα σαν γουφερ με κρος κατω απο 200Hz http://www.caraudio-store.de/PVI-164,Premium,16cm,Tieftoener,MBQuart::::7992::::5a8c142d.html
Και μερικες ακομα http://www.caraudio-store.de/HG-165...toener,GLADEN,AUDIO::::21187::::11ce0221.html
http://www.caraudio-store.de/HG-165...toener,GLADEN,AUDIO::::21184::::a2e8c0cc.html
http://www.caraudio-store.de/SL-W6,Sound,Line,16cm,Tieftoener,Rainbow::::20047::::5247f576.html
http://www.caraudio-store.de/DL-W6,...itteltoener,Rainbow::::19451::::dae12a82.html
Α ξεχασα ο Sherwood υποτιθεται οτι ειναι 2Χ90 @4ωμ.

Reaction score
2.287

Καταλαβαινω οτι ορισμενοι θα ανατριχιασαν και μονο στην ιδεα της πηγης των 55ευρω.
Αναγνωριζω την αξια της καλης πηγης και να το budget το επετρεπε αυτη τη στιγμη η επιλογη μου θα ηταν μαλλον το 80PRS.
Εφ οσον ομως δεν το σηκωνει η τσεπη μου και αφου ειδα οτι οι περισσοτερες επιλογες απο τα 150ευρω και κατω βραζουν στο ιδιο καζανι, ειπα να παρω την φτηνοτερη πηγη και να επενδυσω σε ενα καλο γουφερ. Αργοτερα ισως να αλλαξω την πηγη και τον ενισχυτη και να αποκτησει το συστημα την ποιοτητα που θα του λειπει.
Το δε 3ιντσο της Tang Band αν και δεν ειναι αυτοκινητου και ειναι και 8ωμο πιστευω δεν θα εχει προβλημα να αποδωσει σωστα (στο μετρο των δυνατοτητων του) στο ρολο που θα του αναθεσω και να επιβεβαιωσει τις πολυ καλες κριτικες.

Επισης μεχρι στιγμης μου εχουν διαρρηξει το αυτοκινητο 6 φορες (δεν εχει συναγερμο) χωρις ομως να εχουν παρει τιποτα (αφου δεν ειχε τιποτα να παρουν) και δεν θελω να βαλω μια ακριβη πηγη και να την κλαιω μετα. Ακριβη πηγη θα σημαινει και συναγερμο οποτε το συνολο ανεβαινει.

Reaction score
2.287

Επειδη γραφω πολλα και μαλλον βαριεται κανεις να τα διαβασει ολα, οι ερωτησεις ειναι:

1) Υπαρχει καποια αισθητα καλυτερη επιλογη σε πηγη που να μην ξεπερνα τα 100ευρω?

2) Υπαρχει καποιος πολυ σοβαρος λογος να παω οπωσδηποτε σε ακριβοτερη (ανω των 100ευρω) πηγη? (Σε καθε περιπτωση η πηγη πρεπει να διαθετει ενσωματωμενο ρυθμιζομενο Hi & Low pass)

3) Εχει κανεις αποψη για καποιο γουφερ εως 6.5" στην κατηγορια εως 100ευρω με δεδομενο οτι θα κληθει να παιξει με εναν μετριας ποιοτητας ενισχυτη 2Χ90W απο [fs-200Hz] (f-3 XO@12db/oct) εως [fs-600Hz] (f-3 XO@6db/oct) το πολυ και κατα πασα πιθανοτητα χωρις sub? (τα λινκ που εβαλα ειναι ενδεικτικα για το τι ψαχνω και οχι περιοριστικα).

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Μάλιστα,
από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το cd, μείνε σε εκείνο που βγάζει 2 pre out ώστε να έχεις έλεγχο μελλοντικά αν θα βάλεις 4κάναλο. Η εμπειρία μου λέει ότι είναι πολύ δύσκολο να φτιαχτεί φίλτρο για 3 σετ μεγαφώνων και ειδικά όταν το ένα εξ αυτών είναι 84,5db. Το να δημιουργήσεις βάσει πινάκων τις αποκοπές είναι εύκολο, αλλά επειδή τα μεγάφωνα αναγκαστικά βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και με διαφορετικές γωνίες, θα έχεις και φασικά προβλήματα.

Το xls είναι "βαρύ" μεγάφωνο, χρειάζεται μεγάλο απόθεμα ισχύος για να δουλέψει σωστά σε καμπίνα 18 λίτρων. Ο ενισχυτής πέραν των watt χρήζει και καλού ελέγχου ως προς αυτό.
Αν τελικά αποφασίσεις στο xls θα σου πρότεινα να συνδέσεις όλον τον ενισχυτή επάνω του και τα εμπρός μεγάφωνα αναγκαστικά θα πρέπει να τα συνδέσεις από την πηγή, χρησιμοποιώντας τα Front & Rear ώστε να έχεις τον έλεγχο της στάθμης από την διαφορά των περίπου 5dB που θα έχουν με τα μεγάφωνα της πόρτας. Ρυθμίζοντας το φίλτρο της πηγής στα 200Hz για τα 3 ιντσών και ελεύθερα τα 6,5 ιντσών θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις για τα μεγάφωνα της πόρτας είναι να έχουν κοντινό χαρακτήρα με τα 3 ιντσών. Κάποιο εκ των 5 που προανέφερες, δεν τον έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό, απλά δεν θα ταιριάζει στο δικό σου σετάπ.

Reaction score
2.287

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Το XLS κατα πασα πιθανοτητα θα μεινει στο σπιτι αλλα αν μπει στο αυτοκινητο θα πρεπει σιγουρα να το οδηγησει αλλος ενισχυτης. Ο Sherwood ειναι πολυ "της πλακας" για να το οδηγησει.
Ουσιαστικα τον θεωρω απλα λιγο καλυτερο απο τους ενσωματωμενους (πλην ομως ειναι αισθητα ισχυροτερος) και ο σκοπος μου ειναι να τον χρησημοποιησω με τα midbass.
Αν καταφερω να βρω εναν Kenwood 2Χ100 που ειχα και δεν εχω ιδεα που μπορει να βρισκεται τοτε θα εχω λυσει τα μισα μου προβληματα.
Τα Tang Band ειναι οντως αναισθητα, δεν σηκωνουν πολλη ισχυ και ειναι γενικα μειωμενων δυνατοτητων αλλα ευελπιστω οτι αν τα κοβω στους 200 δεν θα εχουν προβλημα δεδομενου και οτι θα βρισκονται και σε μικρη σχετικα αποσταση απο το αυτι.
Το σκεπτικο ειναι να ανεβασουν τη σκηνη ψηλοτερα που αυτη τη στιγμη υποφερει οντας στο υψος των ποδιων.
Στη χειροτερη περιπτωση δεν θα μπορουν να παιξουν σε επαρκη ενταση χωρις παραμορφωση. Αν συμβει αυτο τοτε θα αλλαξω πλανο.
Τη διαφορα ευαισθησιας των μεγαφωνων εφ οσον τα midbass θα οδηγηθουν με δικο τους ενισχυτη την ξεπερναμε ευκολα.
Το θεμα ειναι ποιο μεγαφωνο να προτιμισω.
Εκτος απο αυτα που εβαλα σε λινκ ανεφερα και στην αρχη καποια, πιστευεις οτι καποιο απο αυτα κανει? Η αν εχεις καποιο αλλο να προτεινεις πολυ ευχαριστως να το ακουσω.

Reaction score
2.287

Με αρκετη καθυστερηση εγινε σημερα η τοποθετηση του Pioneer MVH150.
Λογω ελειψης χρονου αντικατεστησε απλα το εργοστασιακο ραδιο CD και δεν εγιναν οι επιπλεον επεμβασεις που εχουν προγραμματιστει (ενισχυτης ηχεια κτλ)
Δεν μπορω να πιστεψω το ποσο μεγαλη διαφορα ειχε αυτο το παμφθηνο και ταπεινο ραδιο-MP3 player απο το εργοστασιακο CD radio της Sony.
Τοσο πολυ που σκεφτομαι τελικα να μην πειραξω τα εργοστασιακα ηχεια τα οποια με τη νεα πηγη παιζουν αξιοπρεπως.

Reaction score
65
εχω βαλει σε ενα φλασακι 3 φακελους.
οι 2 με χυμα mp3 και εναν με ενωμενα wav αρχεια,τα οποια ειναι μιξαρισμενα κομματια και τα ενωσα για να μην κοβονται οι αλλαγες.
παταω navigate στο pioneer,βλεπω τους φακελους.στους 2 πρωτους με τα μεμονομενα κομματια παιζει κανονικα,
αλλα εαν επιλεξω τον φακελο με την ονομασια mixed που εχω τα μιξαρισμενα,
τα βλεπει,αλλα με το που πατησω να παιξουν,με πεταει σε αλλο φακελο και παιζει απο εκει κομματι.
εχει καποιους περιορισμους σε μεγεθος Mp3 ή wav?
τα 2 μιξαρισμενα(ενωμενα)που δεν παιζουν,ειναι 90-100mb το το καθενα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT