MΠΑΝΑΝΕΣ ΓΙΑ DENON-3805/6

Reaction score
73
Παιδιά αδυνατω να βρω στην αγορά της Θεσ/κης (ισως δεν ξερω που) ΜΠΑΝΑΝΕΣ για τις μπόρνες...
του DENON-AVR. Oι ατιμοι οι σχιστοματηδες εχουν βαλει μπορνες που δεχονται καρφι μικρότερης
διαμετρου απο τις φυσιολογικές και μου βγαινει η πίστη να σφιγγω και να ξεσφιγγω τις μπόρνες
του DENON.
Στα ειδικά καταστηματα που κοιταξα ειχαν τις κλασσικες μπανανες...

Ξερει κανεις αν μου δωσει πληροφοριες επι του θεματος η εστω καποιο site απο εξωτερικό σαν
τελευταια επιλογή...?? Καθε βοήθεια δεκτή...
Ευχαριστω εκ των προτερων....

Reaction score
0
Φίλε Δημήτρη,
κανονικές μπανάνες παίρνει... Ο δικός μου με κανονικές μπανάνες παίζει... ;-)
Πρέπει όμως πρώτα να βγάλεις τις μαύρες πλαστικές τάπες που έχουν μέσα...
Παίρνεις ένα μικρό κατσαβιδάκι (αυτά που έχουν στα σετ ακριβείας), το βάζεις αρκετά μέσα και πιέζοντας λίγο πάνω ή κάτω τραβάς με δύναμη προς τα έξω...
Πρέπει να βγάλεις ένα μικρό μαύρο σωληνάκι έξω στο τέλος...
Αυτά έχουν μπει στην Ευρώπη για προστασία επειδή εκεί δίνει ρεύμα ο ενισχυτής...
Όλοι οι Denon το έχουν αυτό και μόνον βγάζοντας τις τάπες μπορείς να βάλεις μπανάνες...

Reaction score
73
stergios said:
Φίλε Δημήτρη,
κανονικές μπανάνες παίρνει... Ο δικός μου με κανονικές μπανάνες παίζει... ;-)
:shock: :shock:

Νασαι καλα Στεργιο.... ουτε μου περασε απο το μυαλο αυτό το θεμα προστασιας.... :lol: :lol:
Ευχαριστώ πολύ... Αλλά το λεει αυτό το manual...? τελος πάντων...

Reaction score
0
Το manual δεν λέει τίποτα.
Μπορείς να δεις πως ακριβώς είναι οι μπόρνες χωρίς τα πλαστικά καπάκια/σωληνάκια στην αμερικάνικη έκδοση του manual...
Όπου εκεί γράφει ότι παίρνει κανονικές μπανάνες...

Στο εγγλέζικο το forum http://www.avforums.com/ το είχα ανακαλύψει αυτό το κόλπο...

Reaction score
5
Και δεν το λεει επειδη συμφωνα με οδηγια της ΕΕ για την ασφαλεια δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται μπανανες (για το φοβο μηπως μπουν στην πριζα του ηλεκτρικου δικτυου)

Reaction score
73
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Και δεν το λεει επειδη συμφωνα με οδηγια της ΕΕ για την ασφαλεια δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται μπανανες (για το φοβο μηπως μπουν στην πριζα του ηλεκτρικου δικτυου)
:shock: :shock: :shock:
Aυτό ειναι βλακεια...υπερβολικη ασφαλεια... λετε να παω να παρω πίσω απο τον ενισχυτη τη μπανανα και να τη βαλω στη πριζα...? Η θα πάει το παιδι να ξεστησει
τα καλωδια του συστηματος θα παρει το καλωδιο και θα το βαλει στο πολυμπριζο...? και γιατι να μη ξεβιδωσει τη μπορνα και να βαλει το γυμνο καλωδιο στο
πολυμπριζο...? Υπερβολική αισθηση ασφαλειας νομιζω... μιας και το πισω των ενισχυτων δεν ειναι ποτε εκτεθειμενο....

Βεβαια απο το να βαλεις μια φτηνη μπανανα καλυτερα να βαλεις το καλωδιο γυμνο στη μπορνα... ή άριστη ποιότητας μπανανα ή καθόλου γιατι και η μπόρνα
παιζει ρολο...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
hal9000 said:
Γιωργος Ανδρεαδης said:
:shock: :shock: :shock:
Aυτό ειναι βλακεια...υπερβολικη ασφαλεια... λετε να παω να παρω πίσω απο τον ενισχυτη τη μπανανα και να τη βαλω στη πριζα...? Η θα πάει το παιδι να ξεστησει
τα καλωδια του συστηματος θα παρει το καλωδιο και θα το βαλει στο πολυμπριζο...? και γιατι να μη ξεβιδωσει τη μπορνα και να βαλει το γυμνο καλωδιο στο
πολυμπριζο...? Υπερβολική αισθηση ασφαλειας νομιζω... μιας και το πισω των ενισχυτων δεν ειναι ποτε εκτεθειμενο....

Βεβαια απο το να βαλεις μια φτηνη μπανανα καλυτερα να βαλεις το καλωδιο γυμνο στη μπορνα... ή άριστη ποιότητας μπανανα ή καθόλου γιατι και η μπόρνα
παιζει ρολο...
κι όμως έχω δει άτομο που το είχε κάνει...

περιττό να σας πω το τι έπαθε το woofer...

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.152
με το ενα χερι πιασε καλα τη μπορνα

με το αλλο βιδωσε μεσα μια μικρη βιδα 2-3 στοφες και με μια ταναλια τρσβα σιγα ( με το αλλο χερι κρατα σταθερα τη μπορνα)......

το μικρο πλαστικο θα βγει με την βιδα......

Reaction score
73
Ευχαριστουμε πολυ για τις συμβουλες σας....

Τωρα τι να πω για το IQ... αυτου που εβαλε τη μπανανα στη μπριζα..??. :shock: :shock: :shock:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
hal9000 said:
Ευχαριστουμε πολυ για τις συμβουλες σας....

Τωρα τι να πω για το IQ... αυτου που εβαλε τη μπανανα στη μπριζα..??. :shock: :shock: :shock:

ήταν φοιτητής παιδαγωγικού...

σήμερα θα είναι διορισμένος δάκσαλος...

GTX

Reaction score
39
Το καπάκι πάνω στις μπόρνες δεν είναι τίποτα. Υπάρχουν ενισχυτές που έχουν άλλου είδους μπανάνες τα BFA Plugs, εκεί να δεις ξενέρα (να δεις γέλιο όταν πήρα τον ενισχυτή μου και πήγα να βάλω τις μπανάνες που είχα)!
Και δε τα βρίσκεις εύκολα και είναι σχετικά κακής ποιότητας σε σχέση με άλλες μπανάνες. Για να καταλάβεται το μεταλλικό μέρος της μπανάνας είναι καλυμένο με πλαστικό, αυτό κι αν είναι υπερβολή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.481
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134