Magnat supreme 202, επανασχεδιασμός!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.780
Reaction score
12.673
Το Magnat Monitor Supreme 202 είναι ένα οικονομικό ηχείο βάσης δύο δρόμων. Φέρει μια μονάδα μεσο-χαμηλών 6,5 ιντσών και ένα tweeter μιας ίντσας.
Με μια πρώτη ματιά του ηχείου εκπλήσσει η χαμηλή τιμή του, ιδίως με τα σημερινά δεδομένα κόστους. Ειλικρινά απορείς πως είναι δυνατόν να αφήνει κέρδος ένα επώνυμο ηχείο σαν αυτό, όταν μόνο οι καμπίνες του θα κοστίσουν αρκετά παραπάνω, αν παραγγελθούν.
Όπως είναι αναμενόμενο από την κατηγορία τιμής του, περίπου 240 ευρώ, τα επιμέρους τμήματα του δεν είναι ιδιαίτερης ποιότητας, χωρίς όμως να είναι και φτηνιάρικα.

Τα ηχεία έφτασαν στα χέρια μου με καρβουνιασμένα τα tweeters και κάποιο θεματάκι στα crossovers, που δεν με απασχόλησε.
Σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, που έψαχνε κάτι καλύτερο, αποφασίστηκε η αναβάθμιση του ηχείου. Αρχικά έγινε συζήτηση μόνο για τα tweeters, σε συνδυασμό πάντα με τα crossovers, ενώ στην συνέχεια αποφασίστηκε ριζικός επανασχεδιασμός του ηχείου, κρατώντας ουσιαστικά τις καμπίνες και τα παρελκόμενα τους.
UtLzRgTD.jpg
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.780
Reaction score
12.673
Στα ηχεία αντικαταστάθηκαν τα tweeters και τα mid-woofers, ενώ βέβαια σχεδιάστηκε από την αρχή το <<κύκλωμα διαχωρισμού>>, συν οι καλωδιώσεις και κάποια ηχοαπορροφητικά.
Απαίτησε από εμένα και κάποια ξυλοδουλειά, αφού τα καινούρια tweeters έχουν τις υποδοχές σε διαφορετικό σημείο, ενώ τα midwoofers έχουν σασί μεγαλύτερο κατά μερικά χιλιοστά.
Το πριν και το μετά:
before-after.jpg
 


Staff online

  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.991
Μηνύματα
2.924.818
Members
38.118
Νεότερο μέλος
DP6
Top