manual cintroen saxo 98-99

Reaction score
5.934
Εχθες σταματησε να δουλευει η κορνα.
Ψαχνω το manual με τον πινακα της ασφαλειοθηκης ωστε να βρω ποια ειναι η ασφαλεια της κορνας,ωστε να κανω εναν ελεγχο.

Αν καποιος εχει το saxo και εχει το manual,θα με βοηθουσε πολυ.

Ευχαριστω!

Reaction score
1.300
Απάντηση: manual cintroen saxo 98-99

Με ένα πολύμετρο δες αν φέρνει τάση 12v και γή στις 2 επαφές του βύσματος της κόρνας όταν πατάς την κόρνα !
Αν ναί φταίει (έχει καεί ) η κόρνα !
Τώρα αν δεν φέρνεi γή βρήκες το πρόβλημα , είναι το καλώδιο από την κόρνα στην γή ( όπου γή το σασί του αυτοκινήτου)
Κάπου έχει χαλάσει κάπου έχει φθαρθεί.
Αν έχεις γή αλλά όχι τάση τότε πρώτα βλέπεις την ασφάλεια .
Συνήθως δεν υπάρχει μία ασφάλεια για την κόρνα αλλά μία ασφάλεια για 2-3 εξαρτήματα χαμηλής κατανάλωσης οπότε ίσως να μην σου δουλευει και κάτι άλλο !
Βέβαια την ασφαλεια την ελέγχεις με το μάτι ή το πολύμετρο !
Αν η ασφάλεια είναι καμένη , βρήκες τι φταίει ( όχι όμως τι έκαψε την ασφάλεια....) Αν είναι καλή τότε δες αν έρχεται τάση στον ένα ακροδέκτη της ασφάλειας ! Αν φέρνει τότε αποκλείουμε βλάβη στο καλώδιο μπαταρία-ασφαλεια , αν όχι εκεί είναι το πρόβλημα !
Αν έχεις πρόσβαση στο μπουτόν , μπορείς να μετρήσεις την αντίσταση των διαδρομών .
Μήπως υπάρχει ρελέ στην κόρνα ??? ΑΝ ΝΑΙ τότε πρέπει να τσεκάρεις και αυτόν
Το πηνίο του ή και αν είναι κολλημένος !

Ps ! Α στο καπάκι της ασφαλειοθήκης συχνά είναι γραμμένο-τυπωμένο με σύμβολα ποιά ασφάλεια είναι για τί !
Αλλιώς στο βιβλιαράκι

Reaction score
5.934

Oυτε στο καπακι της ασφαλειοθηκης γραφει κατι,αλλα και το βιβλιαρακι δεν το εχω,γιαυτο ψαχνω το manual.
Την κορνα την εβγαλα και την δοκιμασα. Δουλευει κανονικα.

Reaction score
1.300

Το βύσμα έχει 2 επαφές ! Η μία είναι η γή (σασί) . Με το πολύμετρο στα ΩΜ έχεις μηδενική τιμή μεταξύ της επαφής και ενώς γυμνού σημείου της μηχανής-σασί ?
Αν ναί δεν σου φέρνει τάση!
αν έχει τέτοια ασφάλεια

Μπορείς με το μάτι ( κάτω από τον αριθμό των αμπέρ ) να δείς αν είναι κομμένο το συρματάκι ή όχι !

Απο Opel εγώ έχω αρκετά πράγματα από citroen δεν έχω κάποιο manual αλλά 99% θα κάνεις την δουλειά σου και χωρίς αυτό !

Reaction score
4.917

Μηπως να γραφόσουν και στο http://greekcitroenclub.gr/ που εχει πολύ δραστηριο φορουμ για κατόχους Citroen? Ισως ξερουν κατι παραπάνω...

Reaction score
1.300

Με ένα πολύμετρο και απλά βήματα θα βρεί που είναι το πρόβλημα ! Δεν είναι ηλεκτρονικό το πρόβλημα ηλεκτρικό είναι και για αυτό είναι εύκολο να λυθεί !
Μήπως υπάρχει ρελέ για την κόρνα ?
το έχεις τσεκάρει αυτό ?

ps:
Citroen είναι , οχι Cintroen

Reaction score
5.934

Μηπως να γραφόσουν και στο http://greekcitroenclub.gr/ που εχει πολύ δραστηριο φορουμ για κατόχους Citroen? Ισως ξερουν κατι παραπάνω...
Γραφτηκα εχθες, και μου απαντησαν αμεσα τα παιδια εκει.
Ειναι περιεργο που δεν το εχει κανενας το manual εκει μεσα.

Reaction score
5.934

Το προβλημα βρεθηκε!
Ανακαλυψα οτι δεν λειτουργει και ο αναπτηρας. Καμμενη ασφαλεια F5/30A.

Dimpas σε ευχαριστω!!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.356
Μεσ' στα γούστα τ' αγόρια! Και οι Citroen. :tongue:

Reaction score
1.300

Παρακαλώ !
Αν σου ξανακαεί η ασφάλεια τότε πρέπει να βρείς ΓΙΑΤΙ σου καίγεται η ασφάλεια !
Έχε μαζί σου μερικές ασφάλειες καβάτζα διαφόρων Ampere !

Reaction score
5.934

Συμφωνα με το manual βρηκα την ασφαλεια ποια ειναι την εβγαλα και προσεξα οτι ειναι μια χαρα.
Εβαλα για σιγουρια μια καινουργια αλλα συνεχιζει να μην δουλευει η κορνα,και ο αναπτηρας.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747

Γιαννάκη , αν δεν δουλεύει και η λάμπα στο bar , να πας σε ηλεκτρολόγο, κλέφτες θα γίνουν?:biggrin:

Μέτρα αν έρχεται ρεύμα στη ασφαλειοθήκη και βάλε μια άλλη ασφάλεια , ετσι για να είσαι σίγουρος.
Πάντως μου φαίνεται υπερβολή ασφάλεια 30Α για κόρνα και αναπτήρα μόνο.

Reaction score
1.300

Με το πολύμετρο στο χέρι μέτρα να δεις αν έχει κοπεί κάπου ένα καλώδιο ...

Reaction score
5.934

Γιαννάκη , αν δεν δουλεύει και η λάμπα στο bar , να πας σε ηλεκτρολόγο, κλέφτες θα γίνουν?:biggrin:

Μέτρα αν έρχεται ρεύμα στη ασφαλειοθήκη και βάλε μια άλλη ασφάλεια , ετσι για να είσαι σίγουρος.
Πάντως μου φαίνεται υπερβολή ασφάλεια 30Α για κόρνα και αναπτήρα μόνο.
Νικο εδω λεει 30Α για κορνα και αναπτηρα.http://www.saxperience.com/forum/showthread.php?p=875025#post875025
Οσο για τους ηλεκτρολογους....εχεις κανεναν καλο? Δυστηχως δεν τους εμπιστευομαι...περσυ ειχα ενα ηλεκτρικο προβλημα,πηγα σε 3 διαφορετικους και ακομα ψαχνουν να το βρουν. Ευτυχως το ελυσα μονος μου,αν και ασχετος.

Reaction score
250
ΑΣΦΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΤΑΜΠΛΩ F5 30 A ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ- ΚΟΡΝΑ-ΠΙΣΩ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡ ΜΠΡΙΖ-ΘΕΡΜΑΙΝ. ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork