Marantz 1501 ή κάτι άλλο

Reaction score
50
Καλησπέρα στην παρέα

Ψάχνω για νέο AV, οι απαιτήσεις μου είναι:

1. HDMI inputs (οχι 3D)
2. HD-Audio decoding
3. watt όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον χωρο του σαλονιού 12τμ- μέρος ενός ενιαίου χώρου 50τμ

Ηχεία Focal sib&cub

Με βάση τα παραπάνω πήγα χθες καρφί για τον Marantz 1501 ο οποίος ήταν στημένος με 2 κολώνες της crystal audio (τριγωνική καμπίνα) και ο ήχος ήταν ασθενικός (σε ραδιο). Επρεπε να πάει το ποντεσιοόμετρο στην μέση για να ακουστεί σχετικά ικανοποιητικά.
Ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν έχω αλλά το δωμάτιο είναι μεγάλο όπως αναφέρω και παραπάνω και ανησυχώ ότι δεν θα αποδίδει τα αναμενόμενα ο Marantz.
Και στο νετ βρήκα μετά αρκετές αναφορές για αυτό το "πρόβλημα" αν και όλοι λένε ότι κατά τα άλλα είναι αρκετά ποιοτικός (στα πλαίσια της κατηγορίας του)

Τι λέτε?
άλλες προτάσεις με budget τα 400 max ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: Marantz 1501 ή κάτι άλλο

Oι AV ενισχυτές εχουν εκθετικό ποτενσιόμετρο οπότε δεν είναι είναι συγκρίσιμη η θέση του σε σχέση με έναν δικάναλο ενισχυτή.

Reaction score
50

ΟΚ, αλλά αυτό σε συνδιασμό με τα λίγα ανακοινώσιμα watt (50) με κάνουν να ανησυχώ για τις δυνατότητες του σε κάλυψη και ένταση.

Δικάναλο σύστημα υπάρχει οπότε περιοριζομαστε σε ταινίες και ραδιο

άλλη επιλογή μου ο Pioneer vsx 521 τον οποίο όμως δεν έχω ακούσει

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η πραγματική ισχύ του marantz σε πολυκάναλο πρόγραμμα είναι αυτή που δίνουν στα specs του;
Πάντως οι γενικότερες φιλοσοφίες των εταιριών είναι η Mraranta να έχει μια πιό γλυκόηχη προσέγγιση ενώ η Pioneer ακολουθεί μια πιό ''μονιτορ'' στάση.

Reaction score
50

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η πραγματική ισχύ του marantz σε πολυκάναλο πρόγραμμα είναι αυτή που δίνουν στα specs του;
Γιώργο, ακριβώς αυτό φοβάμαι, ότι το 50 θα είναι πολύ λιγότερο στην πράξη.
Σε γενικές γραμμές ο ήχος της Marantz στα δικάναλα δεν μου αρέσει, αλλά το πολυκάναλο είναι φασαριόζικο και δεν θα με χαλάσει μια σχετική διαφοροποίηση αν κατά τα άλλα (ευκολιες, συνδεσεις κλπ) με καλύπτει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Σορρυ για τον Pioneer εννοούσα.
Φυσικά το ίδιο μπορεί να ισχύει και με τον marantz.(Αν και η μέτρηση της φαίνεται πιο ειλικρινής απο της Pioneer,οπότε δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν έχουν σχεδον ίδια ισχύ σε σπιτικες συνθήκες).
Να στο πώ και αλλιώς.
Έχω τον 2020.
Μέχρι τα -30db είναι ψόφιος.
Απο εκεί και πάνω αρχίζει να πέρνει μπρός και απο τα -20db και μετά αρχίζει να γίνεται της πόπης.
Απ ότι έχω δει τα ίδια περίπου ισχύουν σε όλους τους AV ενισχυτές.

Πάντως στην θέση σου θα προτιμούσα ένα μοντέλο προς κατάργηση(περσινο με καλή εκπτωση) παρά κάποιο σειράς του 2011.
Οι διαφορές απ ότι έχω δεί είναι σε δυνατότητες δικτύωσης και συνδέσεων.
Πχ προτίμησε τον 1020 εναντι του 521.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Πάντως έχε τον νου σου στις αγγελίες μήπως βρεις καναν μτχ Harman.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Ή δώσε 450 και πάρε έναν καινούργιο 165

Reaction score
50

ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα το ψαξω λίγο ακόμα

Αν κάποιος έχει ακούσει τον Marantz παρακαλώ να γράψει 2 λογάκια

Reaction score
6

Αυτά που λένε για "ήχο της Marantz" σε A/V απλά ξέχασέ το. Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση ο ήχος της Marantz στους στερεοφωνικούς ενισχυτές με τους πολυκάναλους (έχω έναν SR5005 και παίζει πολύ καλά για A/V ...στα λεφτά του πάντα). Οι πολυκάναλοί της σχεδιάζονται σε κοινή βάση με τους Denon και τα τελικά τους στάδια είναι ίδια. Διαφορές μεταξύ των δυο εταιρειών υπάρχουν κυρίως σε θέματα συνδεσιμότητας ή σε scaler, ισοστάθμιση κοκ.
Διαφορές βρίσκεις στα κορυφαία μοντέλα των δύο εταιρειών (Denon/Marantz) και όχι στα "mainstream".
Από εκεί και πέρα γνώμη μου είναι να διαλέξεις κάτι σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου για συνδεσιμότητα και ισχύ. Στα 400 ευρώ που κοιτάς πάντως έχεις πολύ καλύτερες επιλογές από τον marantz 1501 και τον pioneer 521.

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2198742_-avr-1911-denon.html
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2146054_-tx-sr608-onkyo.html
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2156963_-vsx-920-pioneer.html

Αν και στην περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρει το 3D εγώ θα κοίταζα στο forum για κανέναν μεταχερισμένο μια και αρκετοί τώρα αλλάζουν τους 1.3 σε 1.4 ενώ είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση και θα πάρεις έναν ενισχυτή που θα σε καλύψει πολύ καλύτερα από τους αντίστοιχους μικρούς καινούργιους.

Reaction score
50

Ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Onkyo TX-SR608 αλλά Ελλάδα έχει διπλή τιμή
Επειδή τα Γερμανικά μου περιορίζονται στο ...."ριχά είναι μπήτεν".. μήπως μπορείς να δεις ποσο βγαίνει με μεταφορικά από Amazon?
Ευχαριστώ

Reaction score
6

Και τα δικά μου γερμανικά κάπου εκεί περιορίζονται :116: ας είναι καλά το chrome και η μετάφρασή του... Κάπου είδα για Ελλάδα 6 ευρώ+ 0.5 ευρώ ανά κιλό, για 14 κιλά που λέει ότι είναι το συσκευασμένο βγαίνει στα 13 ευρώ (λίγα μου φαίνονται αλλά δεν ξέρεις) αν τους στείλεις mail στα αγγλικά πιστεύω θα σου απαντήσουν.
Καλή περίπτωση είναι και ο Harman Kardon AVR 155 στα 300 ευρώ από Ελλάδα και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο!

Reaction score
50

Μου απάντησαν, το Amazon.de δεν στέλνει στο (χρεωκοπημένο) Ελλάντα :(

btw φοβεροί τύποι, τους γράφεις αγγλικά και σου απαντάνε σε άπταιστα .... γερμανικά, ετυχώς υπάρχει και το google

Reaction score
6

Μην ανησυχείς πάρε από Αγγλία αυτόν εδώ:
http://www.idealo.co.uk/compare/2283609/yamaha-rx-v667.html
Στα λεφτά αυτά είναι τσάμπα γι'αυτά που προσφέρει. Παιδιά από το forum είχαν αγοράσει από το Amazon Αγλλίας χωρίς πρόβλημα. Δοκίμασε το.

Reaction score
50

Ούτε Αγγλία τον έχουν. (στο λινκ έχει το bdp)
Βρήκα μια σχετικά καλή προσφορά για τον Yamaha 567 από Ελλάδα, φαίνεται να έχει ότι χρειάζομαι σε ευκολίες και επιπλέον HDMI pasthrough που μου είναι αρκετά χρήσιμο.

κάθε σχόλιο καλοδεχούμενο για τον 567!

Reaction score
0

Aγαπητε Κωστα εχω τον εν λογω ενισχυτη συνδεδεμενο με ηχεια roister 5 μπροστα σε χωρο 12 τ.μ. σαλονι. Τα ηχεια ειναι τοποθετημενα στον ενα τοιχο του σαλονιου και εγω καθομαι στον αλλο τοιχο σε αποσταση 3 μετρα, Σε ακροασεις cd αντεχεις να ακουσεις μεχρι το 50 με μεγιστο το 80 στο ποτενσιομετρο της εντασης μετα σου ριχνουν παναγιες οι αλλοι ενοικοι της πολυκατοικιας. Ωστοσο το ιδιο συμβαινει και σε ακροασεις / θεασεις dvd καθως τοτε μπαινουν στο χορο και τα πισω ηχεια (monitor audio brfx dipole) οπου μαζι με το sub velodyne 10'' γινεται πανηγυρι παλι σε εντασεις μεχρι 50 Βλεπω οτι μενεις Αθηνα αν ενδιαφερεσαι ελα σπιτι να τον ακουσεις live και να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα Μακης

Reaction score
50

Ευχαριστώ φίλε Μάκη για την προσφορά σου, έχω αγοράσει όμως εδώ και 2 εβδομάδες τον Yami 567. Εχω γράψει σχόλια σε άλλο σχετικό post.

Reaction score
0

Συμφωνω για την επιλογη σου πιο καινουργιος καλοακουστος...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@