Marantz 7400 ή 7500

Reaction score
1
Σε συνέχεια του topic μου για επιλογή AV ενισχυτή, σκέφτομαι και τον MARANTZ 7500. Η τιμή του είναι γύρω στα 1000 ευρώ.

Ξερει κανείς αν είναι στην κατηγορία του Denon 3805 και του ΗΚ 635;

Επίσης ποιες οι ουσιαστικές διαφορές του σε σχέση με τον 7400 τον οποίο τον βρίσκω στα 756 ευρώ!!!;;;

Αξίζει το κόπο για τον 7500;

Τέλος ποιος από τους NAD είναι στην κατηγορία των παραπάνω μηχανημάτων; Εχετε άποψη για τους NAD;

Με ενδιαφέρει ποιο πολύ η ΜΟΥΣΙΚΗ χωρίς να σημαίνει ότι στο home cinema δεν με απασχολεί. απλά το πιο πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου ακούω μουσική.

Reaction score
5
Προσωπική εκτίμηση θα έλεγα NAD, HK, Marantz, Denon, με αυτή τη σειρά, για μουσική...

Reaction score
50
Για το θέμα της μουσικής συμφωνώ με τον ak1s. Όσο για την κατηγορία του 7500 νομίζω ότι περισσότερο κινείται στα όρια του Denon 2805 παρά 3805 (εκεί πάει ο 8500). Για HK δε γνωρίζω. Τώρα ουσιαστικές διαφορές δε νομίζω να έχει ο 7500 απ' τον 7400, αλλά πάλι δεν είμαι και εντελώς σίγουρος, καθώς δεν τους έχω ακούσει για να σου πω, περισσότερα από άποψη τεχνικών λεπτομερειών μιλάω.

Reaction score
1
Πάντως πιστεύω ως προς έκπληξη και τον δυο σας, μίλησα με κατάστημα με εμπορεύεται NAD, MARANTZ,DENON και κλπ και μου είπε οτι για home cinema αλλά και για μουσική δεν εχει κάτι αξιόλογο η NAD. Εκτός και αν ενδιαφερόμουνα για Stereo ενισχυτή όπου εκεί είναι το δυνατό της σημείο.

Για μουσική μου πρότεινε τον Marantz 7500 και γενικώς MARANTZ περισσότερο και από τους DENON, οπότε η σειρά σας επαληθεύεται εν μέρη. Μένει να ακούσω τον Harman Kardon.

Μπορεί να περάσω καμιά βόλτα από την Lyric....

Reaction score
50
Κοίταξε να δεις, οι NAD πολυκάναλοι είναι σαφώς "υποβαθμισμένοι" στην ελληνική αγορά (για λόγους που δε γνωρίζω). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πολυακούγονται, όχι ότι δεν είναι ποιοτικά μηχανήματα. Το αντίθετο! Ίσως γι' αυτό σου είπε έτσι ο πωλητής. Το βέβαιο είναι ότι σίγουρα η NAD διαθέτει αρκετά μοντέλα πολυκάναλων. Δεν έχω ακούσει κάποιο, αλλά απ' όσο λένε έχουν αξιοπρεπείς οδηγικές ικανότητες (αρκετά σημαντικό) και πολύ καλή απόδοση στη μουσική (για ενισχυτή home cinema). Ίσως κάποιος φίλος που έχει ακουστική εμπειρία να μπορούσε να μας διαφωτίσει καλύτερα...

Reaction score
1
Νομίζω ότι και λόγω φυσικά χρημάτων που είναι ένας σημαντικός παράγοντας τείνω να καταλήξω σε (2) μηχανήματα.

1. MARANTZ 7400
2. HARMAN KARDON 335 ή 435.

Απομένει η ακρόαση του Harman γιατί Marantz έχω ακούσει. Denon είχα, Yamaha δεν
μου άρεσε.

Ελπίζω να μην αδικώ NAD, ROTEL αλλά ίσως ψάξω κάποιο demo room που να μπορώ να τους ακούσω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.740
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88