Marantz CD-80

Reaction score
72
Προς πώληση το θρυλικό (και 15κιλο !!) δημιούργημα της Marantz (το πρώτο CD του Ken Ishiwata αν δεν κάνω λάθος) και άοκνος μουσικός μου σύντροφος για πολλά χρόνια.

Πολύ καλός ήχος (για τα γούστα μου) ακόμα και σήμερα.

Άψογη κατάσταση, με το remote του.
Μοναδική παρέμβαση (πριν πάρα πολλά χρόνια) η αλλαγή των opamps από NE5534 σε Burr Brown OPA-627 (από επαγγελματία βέβαια με τα κατάλληλα μηχανήματα μετρήσεων / επαλήθευσης) με αισθητή διαφορά στην καλύτερη ποιότητα ήχου.

Για τους "μερακλήδες", λειτουργεί και μέσω του direct out με το motorized Blue Alps που έχει μέσα του, κατευθείαν σε τελικό (χειρισμός volume με το remote).

Η τιμή του στα €270

Κάθε δοκιμή, προφανώς ευπρόσδεκτη.

Και μερικά site που αναφέρουν τις λεπτομέρειες του
http://www.thevintageknob.org/marantz-CD-80.html
http://www.dutchaudioclassics.nl/Marantz_cd80_cdplayer_tda1541_s1/
http://audio-database.com/MARANTZ/player/cd-80-e.html

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Reaction score
72
Καλημέρα,

Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον σας το οποίο βέβαια δεν έχει μεταφραστεί ακόμα σε πώληση (το player είναι ακόμα διαθέσιμο)

Θα ήθελα όμως να κάνω κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με το player που ίσως δεν έγιναν σαφείς στο αρχικό μου post και ζητώ συγγνώμη για αυτό.

a) Λειτουργεί κανονικότατα (με κάποια έφεση -εξ' αρχής - στο tray να κλείνει κάπως γρήγορα) και διαβάζει και original και CD-R και είναι ακόμα (αγαπημένο) μέρος του στερεοφωνικού μου.
b) Λειτουργεί και το remote του και σε συνεργασία με το motorized blue alps αλλά και η οπτική του έξοδος ( χωρίς να υστερεί ως stand-alone, με το MF A3 ως DAC είναι θεσπέσιο).
c) Το ξέρω και το ξέρετε ότι ο μηχανισμός του είναι σπάνιος αλλά ούτε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό αλλά ούτε το θεωρώ και αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
d) Είναι διαθέσιμο για (υποχρεωτική) ακρόαση (Χολαργός) αλλά δεν προτίθεμαι να το μεταφέρω στο δικό σας σύστημα.
e) Λόγω βάρους, δεν είναι το ιδανικό component να μεταφερθεί με MMM.

Τα μετρητά προτιμούνται σαφώς αλλά ανταλλαγές (ίσως με κάποια Network audio players - με πιέζουν τα παιδιά - ή με ορισμένα bluray players) είναι πιθανές.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγγνώμη αν κούρασα.

Πάντα φιλικά,
Κώστας

Reaction score
72
Καίτοι υπήρξε αρκετό τηλεφωνικό και διαδικτυακό ενδιαφέρον, κανείς ακόμα δεν το είδε ή το άκουσε από κοντά.
Γεγονός είναι ότι το CD player είναι ακόμα διαθέσιμο και έτοιμο να ενθουσιάσει τον πιθανό μελλοντικό του κάτοχο.

Στις πιθανές ανταλλαγές, θα μπορούσα να δεχθώ και ζευγάρι active monitor ηχείων.

Σας ευχαριστώ.

Σημείωση: Ίσως δεν είναι ξεκάθαρο στο προηγούμενο μου post αλλά όλες οι έξοδοί του (Coax, rca (var & fix) αλλά και optical) δουλεύουν μια χαρά και απροβλημάτιστα.

Reaction score
72
Καινούριος χρόνος, καινούρια προσπάθεια, καινούρια τιμή.
Στα €250....

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Reaction score
72
Μετά από πολυετή και ευτυχισμένη σχέση, το Marantz άφησε το σπίτι μας στην αγκαλιά άλλου άντρα.
Εύχομαι να του δώσει ανάλογη ευτυχία που έδωσε και σε μένα.

Σε ευχαριστώ Λουκά και καλά ακούσματα! :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.297
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Nassos Makris