Marantz SR6015 OSD και Setup menu

Reaction score
134
Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω πραγματικά την βοήθεια σας γιατί έχω φάει πόσες ώρες και ακόμα δεν έχω βρει λύση στο πρόβλημα μου.

Αρχικά να σας πω ότι το σύστημα μου είχα εξ'αρχής περιλάμβανε ένα Zidoo Z9X και ένα PS5 τα οποία είχα συνδεδεμένα πάνω στον SR6015 και από εκεί στην τηλεόραση Sony A90J. Με αυτή την σύνδεση τόσο το OSD όσο και το setup μενού του Marantz έδειχναν κανονικά την τηλεόραση.

Επειδή κάποια στιγμή ήθελα να προσθέσω και ακουστικά ώστε να έχω ταυτόχρονα ήχο από αυτά και από τα ηχεία του συστήματος αναγκάστηκα να αλλάξω όλη την συνδεσμολογία του συστήματος μου. Και αυτό διότι στις ταινίες υπήρχε καθυστέρηση του ήχου που πήγαινε στα ακουστικά μέσω Bluetooth. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω το HD-Fury VRROOM και σύνδεσα πάνω του το Zidoo και το PS5. Από τις εξόδους του μία την πήγα στα ακουστικά, μία στον Marantz και άλλες δύο στην τηλεόραση (μία για Dolby Vision και μία για να έχω VRR για το PS5). Με αυτό τον τρόπο όλα λειτουργούσαν ακριβώς όπως ήθελα.

Έχω ένα πρόβλημα όμως....

Με τον τρόπο που τα έχω συνδέσει έχω χάσει τόσο το OSD όσο και το Setup μενού του Marantz και αυτό διότι πλέον δεν πηγαίνω καλώδιο από την έξοδο του ενισχυτή στην τηλεόραση. Μόνο είσοδο παίρνει για τον ήχο, δεν βγάζει πουθενά τίποτα. Μέχρι εδώ πολύ κατανοητό. Όταν όμως πήγα και σύνδεσα ένα καλώδιο στην έξοδο του Marantz και το πήγα σε μία από τις άλλες HDMI της τηλεόρασης περίμενα να δω το σήμα του Marantz. Παραδόξως δεν βλέπω τίποτα. Ότι και αν προσπάθησα δεν μπορώ να πάρω σήμα από τον Marantz στην τηλεόραση για να εισέλθω στα μενού του SR6015.

Δεν ξέρω πόσες ώρες έχω φάει και λύση δεν έχω βρει. Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει τι κάνω λάθος θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων.

Reaction score
379
Καλησπέρα!
Να σε ρωτήσω κάποια <<χαζά>> που μπορεί να σου έχουν ξεφύγει όμως κατά λάθος.
1. Σε ποια έξοδο του 6015 έχεις συνδέσει το HDMI? Το έχεις συνδέσει στην Monitor 1 /ARC ή κατά λάθος σε κάποια από τις άλλες δύο;
2. Δοκίμασες με άλλο καλώδιο μήπως φταίει αυτό;
3. Δοκίμασες σε διαφορετική είσοδο στην τηλεόραση;
3. Η τηλεόραση είναι με android ? Αν ναι, έκανες μια επανεκκίνηση μήπως είναι κάποιο κόλλημα της tv?
4. Μήπως η ρύθμιση του Marantz για τη την έξοδο εικόνας, είναι ρυθμισμένη σε ανάλυση που δεν υποστηρίζει η τηλεόραση σου, π.χ. 8Κ?

Reaction score
134
Καλησπέρα!
Να σε ρωτήσω κάποια <<χαζά>> που μπορεί να σου έχουν ξεφύγει όμως κατά λάθος.
1. Σε ποια έξοδο του 6015 έχεις συνδέσει το HDMI? Το έχεις συνδέσει στην Monitor 1 /ARC ή κατά λάθος σε κάποια από τις άλλες δύο;
2. Δοκίμασες με άλλο καλώδιο μήπως φταίει αυτό;
3. Δοκίμασες σε διαφορετική είσοδο στην τηλεόραση;
3. Η τηλεόραση είναι με android ? Αν ναι, έκανες μια επανεκκίνηση μήπως είναι κάποιο κόλλημα της tv?
4. Μήπως η ρύθμιση του Marantz για τη την έξοδο εικόνας, είναι ρυθμισμένη σε ανάλυση που δεν υποστηρίζει η τηλεόραση σου, π.χ. 8Κ?
Καλημέρα,

1) Είναι συνδεδεμένο στο Monitor 1. Αλλά δοκίμασα και την Monitor 2 μπας και...
2) Δοκίμασα 3 καλώδια τα οποία είναι τεσταρισμένα ότι δουλεύουν. Και επίσης το επιβεβαίωσα και μέσω του cable diagnostic που είχει ο ίδιος ο Marantz.
3) Δοκίμασα και τις 2 εισόδους που έχουν μείνει ελεύθερες στην A90J.
4) Ναι Android έχει. Έκανα επανεκίννηση, καμία αλλαγή.
5) Το setup μενού του Marantz όταν το στέλνει με σήμα στην τηλεόραση αν δεν κάνω λάθος είναι σε ανάλυση 480p. Οπότε αποκλείεται να μην την δέχεται η A90J.

Reaction score
379
Όταν αποσυνδέσεις όλα τα υπόλοιπα από τις εισόδους του Marantz, συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα;
Για να δεις αν δημιουργεί κάποιο bug το HD-Fury VRROOM.

Reaction score
134
Όταν αποσυνδέσεις όλα τα υπόλοιπα από τις εισόδους του Marantz, συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα;
Για να δεις αν δημιουργεί κάποιο bug το HD-Fury VRROOM.
Λοιπόν έβγαλα το καλώδιο που συνδέει το HD-Fury με τον Marantz και για κάποιο λόγο το OSD εμφανίστηκε!!! Τι κουλό είναι πάλι αυτό?????

Reaction score
2.287
Μπελαλιδικο αυτο που θα σου πω αλλα ειναι βασικη αρχη του troubleshooting.
1) Αποσυνδεσε τα παντα απο πανω, κανε factory reset και δοκιμασε ξανα με μονο ενα HDMI καλωδιο στην TV τιποτε αλλο.
2) Αν δουλεψει ξανασυνδεσε το VRROOM και δες αν το προβλημα επανερχεται.

Γραφαμε ταυτοχρονα και δεν ειδα την απαντηση σου.

Reaction score
379
Λοιπόν έβγαλα το καλώδιο που συνδέει το HD-Fury με τον Marantz και για κάποιο λόγο το OSD εμφανίστηκε!!! Τι κουλό είναι πάλι αυτό?????
Τουλάχιστον βρήκες την πηγή του κακού.
Κάνε διάφορα πειράματα τώρα για να δείς τι είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα.

Π.χ. αποσύνδεσε όλες τις υπόλοιπες πηγές που έχεις καρφώσει στο HD FURY.
Αν τυχών και βλέπεις κανονικά το μενού άρχισε να τις επανασυνδέεις μία μία.
Παίξε με τις ρυθμίσεις εικόνας του fury.
Δοκίμασε σε άλλη/ες είσοδο HDMI του Marantz.
Κάνε και καμία επαναφορά του fury αν δε βγει άκρη.

Ρίξε και μία ματιά στο νετ μήπως έχουν κι' άλλοι κάτοχοι το ίδιο θέμα.
Κάτι βρήκα εδώ αλλά δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα, ψαξτο λίγο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam