MediaBox

Reaction score
383
Μολις τελειωσα κατι πειραματακια που εκανα στο σαλονι μου, με πολυ καλα αποτελεσματα, και σκεφτηκα να μοιραστω τη χαρα μου με σας.
Χρησιμοποιωντας το παλιο μου PC για server, πηρα ταυτοχρονα 4 διαφορετικες ταινιες σε 4 τηλεορασεις.
Πολυ καλη λυση (και δοκιμασμενη απο σημερα) για οσους εχουν ολες τις ταινιες στο σκληρο τους δισκο και θα ηθελαν να τις βλεπουν σε ολα τα δωματια του σπιτιου.
2 τηλεορασεις πηραν σημα απο 2 Mediabox, μια απο το Transgear DVX-700, και η τεταρτη απο το PC.
Πεμπτη συσκευη δεν ειχα διαθεσιμη, αλλα μεχρι και 5 θα δουλευε. Μιλαμε για ταυτοχρονο streaming παντα. Το μονο που χρειαζεστε ειναι καλωδιο cat5.
Επειδη το ξερω πως δεν θελετε να αρχισετε τα μερεμετια, αυριο θα εχω και 2 απο αυτα τα μωρακια, να τα δοκιμασω...
http://www.devolo.co.uk/uk_EN/produkte/dLAN/dlan200avdesksk.html

Το Mediabox ειναι αθορυβο,εχει την καλυτερη εικονα μετα το PC, ενω το Transgear ακουγεται. Το Snazio θα ηταν κι αυτο μια εναλλακτικη επιλογη. Επισης η Pinnacle εχει ενα αξιολογο προιον, και συντομα θα κυκλοφορησουν τα μοντελα της HP και Linksys.

Με βλεπω απο εβδομαδα να streamαρω μεχρι και στην τουαλετα... :)

Reaction score
383
Πριν ξεχασω, αυριο ερχεται και το Icybox 2000, το οποιο ειναι NFS Server, μιας και θελω να το δοκιμασω κι αυτο σε συνδυασμο με τα 2 Mediaboxes.
Περισσοτερα, tomorrow...

Reaction score
4
Να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί καιρό...

μιλάς για steaming.
Κάνει πραγματικό stream το mediabox (αλλά και τα άλλα τύπου Snazio, ένα της NetGear, και κάποια άλλα που έχουν κατα καιρούς αναφερθεί εδώ) ή απλά διαβάζει τα data μέσω του δικτύου?

Θεωρώ ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, εφόσον στην δεύτερη περίπτωση, το μηχανάκι διαβάζει το αρχείο απο τον (απομακρυσμένο δίσκο) και κάνει το ίδιο το (όπως θέλετε πέστε το) decoding, ενώ στην πρώτη περίπτωση, κάνουν ....streaming

Edit: Για την ακρίβεια, δεν κάνουν streaming, αλλά διαβάζουν το stream....

Ελπίζω να έγινα αντιλητός...... :(

Reaction score
0
Δημητρη το Transgear DVX-700 τι λεει απο εικονα σε dvd(σε upscaling) και σε σχεση με το Snazio ?και αν το εχεις δοκιμασει με usb hdd μεχρι ποσο bitrate δεν κολλαει σε HD ts αρχεια παντα!!!

Reaction score
4
Οκ, νομίζω πάντως ότι τα μηχανάκια αυτά, μάλλον διαβάζουν τα αρχεία απο το δίκτυο κτλ κτλ και τα παίζουν τα ίδια. Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με κανονικούς players.

Το streaming θα ήταν να στέλνουμε έτοιμη την εικόνα απο την πηγή στα μηχανάκια αυτά, ώστε απλά να την απεικονήσουν.. θα έπρεπε πχ το δίκτυο μας να μας παρέχει tranfer rates (στην περίπτωση του HD) τάξεως 20Mbps... πράγμα αδύνατο τουλάχιστον για τα ασύρματα δίκτυα και τα ενσύρματα 100άρια....

Reaction score
383
Τα προιοντα της Devolo δουλευουν υπεροχα!

170 Mbps δειχνει το κοντερακι, αλλα εξαρταται κι απο την αποσταση βεβαια.
Στον κατω οροφο πηρα 150 ενδειξη, αποσταση 10 μετρα περιπου.

Το Transgear αυτη τη στιγμη που μιλαμε δουλευει με SCART. Δεν το δοκιμασα με DVI σαν upscaler, μιας και δεν με απασχολησε το ποσο καλο ειναι. Το πηρα 140 Ευρο για να κανω τις δοκιμες μου...
Επαναλαμβανω, το Transgear δεν ειναι αθορυβο. Το Mediabox exei καλυτερο support και του κανουν αναβαθμισεις firmware συνεχεια.
Εαν σε ενδιαφερει κατι πολυ καλο, κοιτα το Helios X5000. (Δεν το δοκιμασα)

Reaction score
383
To Icybox NAS2000 ειναι κι αυτο απιστευτο. Γινεται πανικος στο σπιτι απο τα καλωδια, αλλα παντως ολα λειτουργουν ρολοι.
Εβαλα και το XBOX 360 στο δικτυο, αλλα δεν ειναι για να δεις ταινια, κανει πολυ θορυβο. Οταν παιζω ομως Call Of Duty δεν ακουγεται. Περιεργο ε? :)

Reaction score
0
Δοκίμαστηκαν τα Devolo με HD ταινίες?
Λογικά θα είναι OK με DVD. Το θέμα είναι τι γίνεται με υλικό HD.
Τα σκέφτομαι για χρήση με το KISS DP-600 και την AMOI αλλά δεν έχω βρεί, ακόμα, κάποια σχετικά reviews.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489