Near field

Reaction score
123
Καλημέρα! Στην προσπάθεια μου να βρω την ιδανική θέση ακρόασης στον χωρο μου εχω αλλάξει απειρες φορες και την θέση των ηχείων αλλά και το σημείο που καθομαι.κατεληξα να είμαι περισσότερο ευχαριστημένος ακούγοντας την μουσικη μου σε κοντινη απόσταση!το ερώτημα μου ειναι πόσο κοντά είναι το near field ωστε να εχω πιστη απόδοση της σκηνης;π.χ. η απόσταση μεταξύ των ηχείων μου είναι 1,75μ και κάθομαι τωρα στο 1,5μ.είναι οκ;Υπάρχει καποια μίνιμουμ αποσταση απο τα ηχεια που αν ξεπεραστεί μπερδευονται ολα;π.χ να είμαι στο 1 μετρο απο τα ηχεία;Ευχαριστώ!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.478
Από τον κατασκευαστή κάθε ηχείο έχει προτεινόμενη ελάχιστη και μέγιστη απόσταση ακρόασης.

Ρίξε μια ματιά στο manual. Ίσως είναι οριακή αυτή η απόσταση

Reaction score
123
Από τον κατασκευαστή κάθε ηχείο έχει προτεινόμενη ελάχιστη και μέγιστη απόσταση ακρόασης.

Ρίξε μια ματιά στο manual. Ίσως είναι οριακή αυτή η απόσταση
Το έψαξα αλλά δυστυχώς δεν γραφει τπτα...

Z

Zdimis

Guest
Το ηχειο σου θελει 3 μετρα τουλαχιστον για να ομογενοποιησει τους ηχους που βγαζουν τα διαφορετικα γουφερ και να φτασει στα αυτια σου δεμενο ως μουσικη κ οχι ως ηχοι ξεμπαρκοι εξάλλου τριδρομο οπως κ ολα τα τριδρομα θελουν 3 μετρα .Με διδρομο 1 τουιυερ κ 1 γουφερ απο 1.80 κ πανω ειναι οκ.Ιεροσυλια κανεις.

Reaction score
123
Το ηχειο σου θελει 3 μετρα τουλαχιστον για να ομογενοποιησει τους ηχους που βγαζουν τα διαφορετικα γουφερ και να φτασει στα αυτια σου δεμενο ως μουσικη κ οχι ως ηχοι ξεμπαρκοι εξάλλου τριδρομο οπως κ ολα τα τριδρομα θελουν 3 μετρα .Με διδρομο 1 τουιυερ κ 1 γουφερ απο 1.80 κ πανω ειναι οκ.Ιεροσυλια κανεις.
Και να ειχα τοσο χώρο δεν ξέρω αν θα καθόμουν τόσο μακριά....Θέλω να παιζω με σχετικά χαμηλες εντάσεις ωστε να μην ξεσηκωνω τους γείτονές!

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.441
To ιδανικο ειναι το ισοπλευρο τριγωνο. Απο κει και μετα θα δοκιμασεις με την κλιση των ηχειων.

Reaction score
123
To ιδανικο ειναι το ισοπλευρο τριγωνο. Απο κει και μετα θα δοκιμασεις με την κλιση των ηχειων.
Πανω σ αυτα εκανα τους πειραματισμούς μου...Τώρα π.χ. ειμαι πιο κατω απο την κορυφή του τριγωνου και βλέπω την προσοψη των ηχείων έχουν δηλαδή την σωστή κλιση προς τα μεσα!

Reaction score
123
Πανω σ αυτα εκανα τους πειραματισμούς μου...Τώρα π.χ. ειμαι πιο κατω απο την κορυφή του τριγωνου και βλέπω την προσοψη των ηχείων έχουν δηλαδή την σωστή κλιση προς τα μεσα!
Επισης να συμπληρωσω και κατι ακομη!οταν ακουω μια μπαντα να παίζει απο τα ηχεία μου σε ποιο ύψος περιπου πρέπει να κανω εικονα τα διάφορα όργανα που ακουω(στην περίπτωση μου κιθάρες,μπασο,ντραμς);ξέρει καποιος να μου απαντησει;σαν να παίζουν μπροστα μου ή να είναι πανω σε υπερυψωμένη σκηνη;Είναι θεμα του παραγωγου αυτο;

Reaction score
123
Επισης να συμπληρωσω και κατι ακομη!οταν ακουω μια μπαντα να παίζει απο τα ηχεία μου σε ποιο ύψος περιπου πρέπει να κανω εικονα τα διάφορα όργανα που ακουω(στην περίπτωση μου κιθάρες,μπασο,ντραμς);ξέρει καποιος να μου απαντησει;σαν να παίζουν μπροστα μου ή να είναι πανω σε υπερυψωμένη σκηνη;Είναι θεμα του παραγωγου αυτο;
Μου απάντησαν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ερώτημα μου,με δοκιμές λενε.....τι είχες Γιάννη τι ειχα παντα!Όλα καλά λοιπόν χα χα!

Reaction score
30.022
αν έχει ο εν/της σου loudness δοκίμασε το αλλά μόνο σε χαμηλές εντάσεις ,καμμιά φορά μας ικανοποιεί ο ήχος που ακούμε.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.441
Νομιζω, οτι εφ΄οσον δεν γνωριζουμε τις συνθηκες καθε ηχογραφησης, τις δεχομαστε ως εχουν. (δεν μπορουμε να κανουμε και διαφορετικα)
Αρα ο καθε χωρος, ηχειο, στησιμο, συστημα και τα αυτια μας βεβαια, δημιουργουν μια εικονα, η οποια αλλαζει και αναλογα με την ηχογραφιση.
Παραδειγμα π.χ. η αποψη μου απο τα πανελ της Apogee που στις φωνες μου δινουν την αισθηση του "γιγαντισμου" . Δηλαδη οτι η φωνη του τραγουδιστη βγαινει απο ενα τεραστιο (σε μεγεθος) στομα.

Reaction score
123
Νομιζω, οτι εφ΄οσον δεν γνωριζουμε τις συνθηκες καθε ηχογραφησης, τις δεχομαστε ως εχουν. (δεν μπορουμε να κανουμε και διαφορετικα)
Αρα ο καθε χωρος, ηχειο, στησιμο, συστημα και τα αυτια μας βεβαια, δημιουργουν μια εικονα, η οποια αλλαζει και αναλογα με την ηχογραφιση.
Παραδειγμα π.χ. η αποψη μου απο τα πανελ της Apogee που στις φωνες μου δινουν την αισθηση του "γιγαντισμου" . Δηλαδη οτι η φωνη του τραγουδιστη βγαινει απο ενα τεραστιο (σε μεγεθος) στομα.
Θα συμφωνήσω μ αυτον τον συμβιβασμο-περιορισμο!αν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ηχογράφηση βάζουμε φαντασια!

Reaction score
123
Θα συμφωνήσω μ αυτον τον συμβιβασμο-περιορισμο!αν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ηχογράφηση βάζουμε φαντασια!
Αποσταση ηχείων tweeter με tweeter 1,90 και απόσταση θέσης ακρόασης με tweeter 1,90!τα ηχεία με λιγο toe in και problem solved!

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.290
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.