NEOTION MPEG-4

Reaction score
4.249
Μολις εγκατεστησα στην τηλεοραση (PANASONIC PX80) την εν λογω καρτα (μοντουλα). Επομενη δουλεια προχωραω στο μενου της ψηφιακης τηλεορασης και κανω σαρωση. Αφου ξανακατεβασε τα ψηφιακα της ΕΤ, ωωωπ βλεπω και καινουρια καναλια ALTER, ALPHA, ANTENNA, m.tv. Στα τελευταια εχω ηχο και δεν εχω εικονα. Θα επρεπε? Κατα τα αλλα η εναλλαγη καναλιων γινεται φυσιολογικα και δεν εχω προσεξει κατι παραξενο η αρνητικο. Εννοειται οτι τα ψηφιακα της ΕΤ παιζουν κανονικα οπως και πριν την καρτα.

Reaction score
4.249
Απάντηση: NEOTION MPEG-4

Τελικα το προβλημα με την εικονα βρισκεται στο γεγονος οτι τωρα κανουν δοκιμες απο Χορτιατη και η περιοχη μου εχει ασθενες σημα. Απο αυριο μεθαυριο που θα αρχισει και το Φιλιππειο λογικα δεν θα υπαρχει προβλημα.

Reaction score
800

στο site της neotion δεν υποστηριζε τις panasonic.
Συνεχισε να μας ενημερωνεις φιλε μου!

Reaction score
1

στο site της neotion δεν υποστηριζε τις panasonic.
Συνεχισε να μας ενημερωνεις φιλε μου!
Που λέει ακριβώς ποιές μάρκες υποστηρίζει? Έψαξα και δεν βρήκα κάτι.

Reaction score
4.249

Η καρτα στα καταστηματα κοστιζει απ οσο εχω διαβασει 55 ευρω. Εγω λογω γνωριμιας την πληρωσα ....λιγο παραπανω (60). Λογικα παιζει σ ολες τις τηλεορασεις που εχουν εισοδο CI.

Reaction score
800

ειχα κατεβασει καποια στιγμη ενα pdf με ολα τα μοντελα που υποστηριζε και δεν ειχε τις panasonic.
Δεν μπορω να το βρω...

Reaction score
1

Τέλεια! Νομίζω βρήκα την λύση για την δική μου Samsung. Βέβαια δεν τσακίζομαι να πάω να την αγοράσω από τώρα εν αναμονή των εξελίξεων.

Σε ευχαριστώ Πάνο για την πληροφόρηση.

Reaction score
0

Παιδια καλημερα.
Να ρωτησω κατι,
αν μια TV εχει DVB-T αλλα με mpeg2,αυτη η ΝΕΟΤΙΟΝ μοντουλα κανει downgrade το σημα απο mpeg4 σε mpeg2 για να μπορεσει να το αναπαραγει?
Δεν εχω καταλαβει ακριβως την λειτουργια της.
Ευχαριστω

Reaction score
1

Από ότι έχω καταλάβει αν η TV έχει DVB δέκτη, θα μπορεί μαζί με τη Neotion να αποκωδικοποιεί σήμα mpeg4.

Reaction score
0

παιδια καλησπερα εχω την kdl32p3500 sony bravia εχει σλοτ για καρτα αλλα δεν την βρησκω στην λιστα της εταιρειας ΝΕΟΤΙΟΝ ?????????????

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

απο οτι λέει η κατασκευάστρια εταιρία ...

"Based on NEOTION disruptive technology, the MPEG-4 Plug & Play modules enable integrated digital TVs (iDTV), Digital Cable Ready TVs (DCR) and digital decoders to receive MPEG-4 content. Manufacturers, operators and consumers can easily convert any digital TVs or receivers into a MPEG-4 compatible product and thus access interactive services and video content from the home PC or the World Wide Web.
The Plug & Play MPEG-4 modules are introduced into PCMCIA or CableCARD conditional access slots of any legacy digital TV sets. Users can access MPEG-4 broadcast, Video on Demand, IPTV and many interactive applications.
The MPEG-4 plug-n-play modules are the tailored solution empowering millions of MPEG-2 legacy receivers & DTVs."

Αρα εαν τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε slot , είτε TV είτε κάποιου δέκτη που υποστηρίζει Mpeg2, αποκωδικοποιεί τα σήματα και τα επανακωδικοποιεί σε Mpeg2 για να προβληθούν στην τηλεόραση.

Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιεί όχι μόνο το σήμα Mpeg4 αλλά και τις ψηφιακές υπηρεσίες αντίστοιχα, όπως EPG κλπ.
Προφανώς παίζει με όλες τις συσκευές που έχουν ήδη Mpeg2 δέκτη ΚΑΙ CI slot.

Reaction score
0
Aν η TV έχει DVB δέκτη mpeg4 και PIP, PAP, με την τοποθέτηση αυτής της μόντουλας θα έχουμε δυνατότητα να βλέπουμε δύο κανάλια mpeg4 συγχρόνως ;:118:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: NEOTION MPEG-4

Aν η TV έχει DVB δέκτη mpeg4 και PIP, PAP, με την τοποθέτηση αυτής της μόντουλας θα έχουμε δυνατότητα να βλέπουμε δύο κανάλια mpeg4 συγχρόνως ;:118:
να μια καλή ερώτηση, αλλά η κάρτα αυτη δεν είναι δέκτης, αλλά αποκωδικοποιητής.
Εαν η τηλεόραση σου έχει 2 δέκτες τότε ίσως...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: NEOTION MPEG-4

Αν το MPEG4 το κάνει MPEG2 μήπως έχουμε απώλεια στην ποιότητα της εικόνας;
μα το Mpeg2 είναι λιγότερο απωλεστικός αλγόριθμος απο ότι το Mpeg4.
Χάνει δηλαδή λιγότερη πληροφορία.
Απλώς ο αλγόριθμος του απαιτεί περισσότερο bandwidth, περίπου 1 πρός 3 σε σχέση με το Mpeg4.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo