NetGuard, η εφαρμογή που πρέπει να έχει κάθε νέο κινητό που συνδέεται στο Internet

Μηνύματα
19
Reaction score
18
Σε κάθε νέο android smartphone που έχω πάντα βάζω ένα και μόνο ένα application και μετά κάνω οτιδήποτε




Τι είναι και τι κάνει το NetGuard?

δημιουργεί μια εσωτερική VPN που λειτουργεί ως APPLICATION FIREWALL ως προς του τι πακέτα δικτύου εκπέμπει το κινητό με αποτέλεσμα να δίνει την δυνατότητα να μπλοκάρουμε εύκολα που συνδέεται αλλά και τι πληροφορίες στέλνει το κινητό μας!

Αυτή η εφαρμογή δεν είναι πραγματικό firewall όμως προσφέρει χωρίς τον κίνδυνο να μείνουν χωρις κινητό αλλά και την σπαζοκεφαλιά της rooting διαδικασίας την δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να γίνουν από απλοί χρήστες του κινητού τους που είναι εξ' αρχής, Διαχειριστές και να επιτρέψουν ή να μπλοκάρουν όσες εφαρμογές (ακόμα και τις εφαρμογές του Συστήματος) δεν θέλουν να επικοινωνούν στο ιντερνετ και το κυριότερο... εύκολα!

Α simple way περγραφει ο developer του την εφαρμογή αυτή 👇 και εχει απόλυτο δίκιο γιατί όντως η διαδικασία ειναι ευκολη και συν τις άλλοις εχει δυνατότητα να προσθέσουν οι χρηστες host file* που όμως δουλευει ΜΟΝΟ στην ΕΚΤΟΣ playstore εκδοση (νομίζω καταλαβαίνετε γιατι). Το λινκ που εβαλα αρχικά είναι στο playstore αλλά αν θέλει κάποιος να το κάνει compile o πηγαίος κωδικας είναι αποκάτω αλλά και να κατεβάσει τα debug releases που δουλευουν τα host files.


Εναλλακτική πηγή download (εκτός playstore)


Μπορεί το NetGuard να μην ειναι πραγματικό firewall αλλά σταματάει το "κακό" εν την γέννεση του με όλα αυτά ta bloatwares που ειναι πολλές φορές εφοδιασμένα τα κινητά απο την αγορά τους κιόλας αλλά και σε όσα προσθετουν οι κατασκευαστές με τα updates. Γιαυτό κάθε φορά που βάζετε μια ενημέρωση καλό θα είναι να τσεκαρετε τι προστέθηκε μέσω του NetGuard γιατι να ειστε σίγουροι η πηγη του lag μετά το update ειναι το καινούργιο app που εβαλε ο κατασκευαστής (δεν θα πω ποια εταιρεία έχω τώρα αλλά το κάνει σε κάθε update**).

Προσωπικά με έχει σώσει και απο μηνύματα με κακόβουλα λινκς που μπλοκαρίστηκαν λόγω του host file γιατι δουλεύει ως AD BLOCKER του κινητού πλέον, όχι μόνο του browser!


Κάτι που δυστυχως δεν ισχυει στην περίπτωση των browser που χρησιμοποιούν δικα τους dns. Το netguard δεν μπορεί να σταματησει / μπλοκάρει τους browsers οταν εχουν δικα τους dns και εκει πρεπει να βαλετε αναγκαστικά adblock στον browser πλεον!

* η μορφή του host file είναι:

127.0.0.1 domain1.name
127.0.0.1 domain2.name

φτιαχνεται ενα ή περισσοτερα αρχεια host και τα προσθέτετε (append) sta settings του netguard. ετσι αν θελετε να μπλοκάρετε τα bloatware domains απλα τα βάζετε στο host file + τα domain απο τα ad, malware, social κλπ domains που μπορείτε να βρειτε εδω που ομως ειναι της μορφής

0.0.0.0 domain1.name

το να τα αλλάξετε ειναι πανευκολο. ανοιξετε το αρχειο που θελετε με notepad και επιλεξτε replace (αντικατασταση) και στην 1η γραμμη βάζετε το 0.0.0.0 και στην 2η γραμμη το 127.0.0.1 και μετα πατατε replace all (αντικατασταση ολων)

** πως κάνουμε update? κάνουμε disable το NetGuard, το αφηνουμε να κανει update + restart (κλεινουμε το mobile και το wifi στο ρουτερ οταν τελειωσει το update) και ενεργοποιουμε το netguard και ελεγχουμε ποια εφαρμογή ειναι πρασινη για wifi + mobile ιντερνετ (λογω του οτι ειναι καινουργια) και την κάνουμε disable γιατι σιγουρα κατι να παρει θελει, οχι να δωσει . Αν ειναι να δωσει (χλωμο) την κανουμε πρασινη για το δικτυο που θελουμε να συνδεεται!
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.319
Μηνύματα
2.897.230
Members
38.027
Νεότερο μέλος
d tv
Top