Newbie στις LCD ερωτήσεις για 26LC2R

Reaction score
5
Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να πάρω μια LCD για την κρεβατοκάμαρα. Πηγή της αγοράς δίχως δεύτερη σκέψη η ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ !!

Ο Αντρέας όπως πάντα με εξυπηρέτησε (είδες Ανδρέα? είμαι καλό παιδί ..... τις σκιές τις κρύβω :p) και μου παρείγγειλε την LG 26LC2R

Τα players θα είναι ένα laptop με VGA & Svideo out και ένα progressive scan / component dvd player της panasonic

Έχω κάποιες ερωτησούλες ως νέος στο άθλημα της επίπεδης τηλεόρασης... Πάμε ? Πάμε !!

1) Δεδομένου ότι η τηλεόραση μου έχει HDMI in αλλά και component in, πόσο αισθητή είναι η διαφορά HDMI/DVI με το component progressive scan πάντα λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι η πηγή είναι dvd? Στις 26 ίντσες είναι εμφανής?
2) Τι συμφέρει να συνδέσω για καλύτερη ποιότητα? Laptop ή Dvd επιτραπέζιο?
3) Αν υποθέσουμε ότι στο 2 απαντάτε καλύτερα dvd, το laptop που το θέλω για Divx πως το συνδέω με την τηλεόραση? Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο καλώδιο που πρέπει να αγοράσω?

Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις !!!! και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια

NLS

Reaction score
1
1) δεν νομίζω να δεις τρομερή διαφορά

2) αν έχεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του laptop και έχεις και βλέψεις για περίεργα αρχεία, το laptop είναι μονόδρομος, αλλίως το DVD είναι η απλή απροβλημάτιστη λύση

3) ανάλογα τι εξόδους έχει το laptop σου... αν έχει απλά composite forget it (μπλιαχ)... αν έχει VGA/mini-VGA ε καλύτερα (θες VGA-to-HDMI, δεν είναι πάμφθηνο), αν έχει κάνα DVI/mini-DVI perfect...

Reaction score
5
ok με κάλυψες απόλυτα ομολογώ !!! Ευχαριστώ πολύ !

Κλείνοντας η τελευταία ερώτηση..... εντυπώσεις από το περιβόητο XD ENGINE III της LG που γι'αυτό πολλά ακούω....?

Reaction score
5
NLS said:
3) ανάλογα τι εξόδους έχει το laptop σου... αν έχει απλά composite forget it (μπλιαχ)... αν έχει VGA/mini-VGA ε καλύτερα (θες VGA-to-HDMI, δεν είναι πάμφθηνο), αν έχει κάνα DVI/mini-DVI perfect...
Έχω καλώδιο VGA και ανταπτοράκι VGA σε HDMI. Η ερώτηση που προκύπτει είναι αν υπάρχει νόημα να το συνδέσω έτσι δεδομένου ότι η τηλεόραση έχει VGA in....

Ευχαριστώ

NLS

Reaction score
1
Stelios said:
NLS said:
Έχω καλώδιο VGA και ανταπτοράκι VGA σε HDMI. Η ερώτηση που προκύπτει είναι αν υπάρχει νόημα να το συνδέσω έτσι δεδομένου ότι η τηλεόραση έχει VGA in....

Ευχαριστώ
κοίτα δεν θα έχεις καλύτερη ποιότητα μεν, αλλά θα έλεγα ότι με το HDMI μιλάς "ψηφιακά" πια στην οθόνη (βέβαια δεν ξέρω η παρεμβολή του αντάπτορα πόσο καλό κάνει)

συμψηφίζοντας ότι λες, βάλε το σε VGA απλά

Reaction score
5
Σε ευχαριστώ πολύ NLS...!!!!

Να σε/σας κουράσω λίγο ακόμα ? Έτσι για να μαθαίνω και για να καταλάβω λίγο πιο καλά....

1) Σε HD υλικό (πχ Fifth Element 720p) το laptop από VGA δίνει 720p στην τηλεόραση? Δηλαδή θα μπορώ να δω High Definition? κάτι χάνω right ? .........................
2) Ξέρω ότι είναι λεπτομέρεια, αλλά εγκυκλοπαιδικά, τι είναι προτιμότερο για SD DVD? Dvd player συνδεδεμένο με component ή το Laptop σωστά σεταρισμένο με VGA?

Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια σας.

NLS

Reaction score
1
1) το LAPTOP δίνει την ανάλυση που θα του πεις να δώσει... αν έχει σοβαρή κάρτα με σοβαρούς drivers δεν θα χρειαστεί να κουραστείς για να φτιάχνεις κάποια ιδιαίτερη ανάλυση (όπου εκεί πρέπει να μπλέξεις με μυστήρια προγράμματα για custom αναλύσεις)... όμως ΠΙΘΑΝΑ θα σου έχει overscan (κατ'εμέ λανθασμένα λέγεται overscan μια και είναι underscan), με άλλα λόγια θα χάνεις κάποια λίγα pixel γύρω γύρω αλλά στο video δεν θα το καταλαβαίνεις (εκτός αν είσαι ψείρας και ξέρεις ακριβώς τι υπάρχει στις άκρες τις ταινίας)... στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις 1:1 pixel mapped ανάλυση όσο είναι το panel της οθόνης (πόσα pixel βγάζει;...)

πάντως τέσπα γενικά απαντώντας ναι θα μπορείς να δεις 720p
(βέβαια το πραγματικό HD είναι 1920x1080 ε)

2) μπορεί να διαφωνούνε άνθρωποι για μέρες

Reaction score
5
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια/υπομονή σου !!!!!!!!!!

Η τηλεόραση έχει μέγιστη ανάλυση 1366 x 768 και όπως αναφέρει το Manual του κατασκευαστή προτείνεται για την καλύτερη ποιότητα εικόνας η 1024Χ768 60ΗΖ , ενώ παράλληλα υποστηρίζονται οι κάτωθι αναλύσεις.

1024 x 768 (XGA), 640 x 480 (VGA), 800 x 600 (SVGA), 1280 x 768 (WXGA), 640 x 350, 720 x 400, 1360 x 768

Το Laptop μου με την Ati Mobility Radeon X600 128MB (δεν ξέρω κατά πόσο "σοβαρή" κάρτα είναι να σου πω την αλήθεια.....), υποστηρίζει την προτεινόμενη ανάλυση. Λες να το συνδέσω έτσι ?

NLS

Reaction score
1
λέω αν μπορείς να το βάλεις 1360x768

(για να μη σε μπλέκω με το πόσο μπελάς είναι να πετύχεις 1366x768)

σίγουρα να μην το βάλεις 1024x768 γιατί τότε θα έχεις απλώσει μια ανάλυση 4:3 σε ένα panel 16:9

Reaction score
5
Οκ λοιπόν θα ξεκινήσω το searching για custom ανάλυση ώστε να πιάνει το native της LCD. Ευχαριστώ για την βοήθεια σου.

Χθες λοιπόν κρεμάστηκε στον τοίχο η τηλεόραση και συνδέθηκε με component στο Panasonic S1 dvd player.

Έκανα κάποιες βασικές ρυθμίσεις brightness, sharpness, contrast δίχως να πειράξω τα RGB ακόμα.

Για να μην φλυαρώ, θα αναφέρω τα συν και τα πλην της τηλεόρασης.

ΣΥΝ
1) Πανέμορφη
2) Πολύ καλό μαύρο (Ανδρέα, μακράν καλύτερο από της JVC.....)
3) Άψογη κίνηση
4) User friendly όσο δεν πάει άλλο
5) Πληθώρα συνδέσεων
6) Εικόνα1 (στο matrix έδωσε ρέστα.....)

ΠΛΗΝ
1) Ήχος (δεν με εντυπωσίασε και έχω ακούσει αρκετές τηλεοράσεις)
2) Εικόνα2 (στο 5th element από το δισκάκι του Hi Tech με απογοήτευσε. Τώρα συμβαίνουν 2... είτε εγώ δεν είχα παρατηρήσει τα artifacts και τον κόκκο που υπάρχουν λόγω του ότι η τηλεόραση είναι τόσο σούπερ που μου τα έριξε χύμα, είτε η τηλεόραση σε πολλά χρώματα και καλή ανάλυση δεν τα πάει και πάρα πολύ καλά - όχι απογοητευτικά...αλλά όχι πολύ καλά - )

Σήμερα θα βάλω και το laptop να δω το Fifth Element 720p HD που έχω..... και θα γράψω εντυπώσεις.

Reaction score
5
Τελικά μετά από εξαντλητική ρύθμιση και θέαση 2 ταινιών έχω να πω τα εξής.....

ΓΙΑ ΜΕΝΑ LG από εδώ και πέρα.........ΤΕΛΟΣ η τηλεόραση δίνει ρέστα. Τι φωτεινότητα, τι μαύρο, τι ανάλυση, τι κίνηση. Ούτε ένα ψευγάδι ...... (Μόνο ο ήχος είναι για τα μπάζα.... εντελώς).

Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που αγχωνόμουνα μήπως σταματήσει να παίζει έτσι μετά από λίγο καιρό .......

Μου φαίνεται θα ξηλώσω τον Infocus και θα βάλω καμιά πενηνταφεύγα ιντσών στο σαλόνι..........

Reaction score
1
Παντως ανεξαρτητα απ'τη συγκεκριμενη tv, εχω παρατηρησει οτι οι μικρες lcd -εχω μια 20" no name- "δειχνουν" καλυτερα απο αρκετες μεγαλυτερες! Μαλλον επειδη στις λιγες ιντσες το ματι δεν μπορει να αντιληφθει τις ατελειες.

Reaction score
0
η 20" noname που εχεις, εχει αναλυση 640χ480, και ειναι 4:3 , γι'αυτο δειχνει καλυτερα στο τηλεοπτικο σημα, γιατι πεφτει σχεδον ακριβως πανω στα χαρακτηριστικα του PAL. Ενω σε μια 1366χ768 16:9 πρεπει να γινουν της %$@$#% οι παραμορφωσεις για να δεις τελικα κατι στην οθονη. Το αρνητικο με αυτες τις 20" ειναι οτι εχουν πολυ μεγαλα pixels και απο σχετικα κοντικη αποσταση ειναι ορατα, σαν το Screendoor Effect στους προβολεις σε μικροτερο βαθμο βεβαια.

Reaction score
0
Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για τη συγκεκριμένη τηλεόραση για την κρεβατοκάμαρα θα μπορούσες να με διαφωτίσεις για την ποιότητά της στα τηλεοπτικά προγράμματα? Είσαι ικανοποιημένος ?

Reaction score
5
αν και δεν έχω δει πολύ tv θα έλεγα το εξής

Το καλό το δείχνει πολύ καλό και το μέτριο άθλιο................. Ίσως όμως οφείλεται στο ότι δεν την έχω σετάρει καθόλου για tv signal. Στα dvd όμως απλά δεν παίζεται

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Είμαι ανάμεσα σε αυτή και στη SAMSUNG 26R71 αλλά μάλλον λόγω τιμής θα καταλήξω στην LG.

Reaction score
5
Πάντως ο κολλητός μου που την είδε να παίζει ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που μου ζήτησε να του πάρω μια ίδια. Σήμερα έφτασε και πάω να την σετάρω :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic