Onkyo 906 Harman KArdon AVR 745

Reaction score
0
Χαιρετε, ενδιαφερομαι να παρω καποιον ενισχυτη. Χωρις να εχω εμπειρια επι του θεματος εχω ακουσει καλες εντυπωσεις για τα δυο αυτα μοντελα. Σε τιμες εως και 1500ευρω πιστευετε πως υπαρχει καποια κλαυτερη λυση περα εκ των δυο?

Για τα δυο αυτα μοντελα τωρα τι εχετε να πειτε? Συγκεκριμενα ο Onkyo εχω ακουσει πως εχει και καλη ψηωιακα επεξεργασια σηματος βιντεο.

Reaction score
0
Δεν προλαβαινονται αυτα τα μοντελα. Εν πασει περιπτωσει απο οτι εχω καταλαβει τα συγκεκριμενα προκειται για τα κορυφαια της καθε εταιριας στον τομεα των Receivers.

Οι ερωτησεις μου ειναι τι προτερηματα εχει το ενα και τι το αλλο, και αν υπαρχουν και αλλα μοντελα που θα πρεπει να λαβαω υποψιν μου στην ληψη της αποφασης για την αγορα.

Θα μπορουσατε μηπως να με βοηθησετε γιατι δεν γνωριζω πολλα, και δεν θελω να πανε χαραμι τα χρηματα μου και καταληξω να παρω κατι που δεν με ικανοποιει.

Reaction score
0
Τι εγινε ρε παιδια, δεν βλεπω καμμια απαντηση. Περιμενα πως μεχρι στιγμης θα ειχε γεμισει απαντησεις το θεμα.

Ας το παμε πιο συγκεκριμενα λοιπον.

Α)Κατ'αρχας ισχυει πως μπορεις να ανμιγνυεις εισοδους εξοδος και με τους δυο αυτους ενισχυτες? ΠΧ να δωσω σημα απο composite RCA και να βγαλω video απο hdmi και ηχο απο coaxial (λεμε τωρα!απλος φερνω παραδειγμα του τι εννοω)?

Β)Σε επιπεδο προενισχυτη-τελικου ενισχυτη αξιζουν η υπαρχουν καλυτερς λυσεις να αποκτηθουν. Ακομα δεν εχω καταλαβει τι λενε οι AVR σε αντιπαραθεση με συστημα pre-amp power-amp.

Γ)Πιστευετε οτι αξιζει να δινει κανεις τοσα χρηματα για κατι τετοιο?

Reaction score
4.849
εξαρταται απο τον χωρο σου , τα ηχεια σου και τις απαιτησεις σου ...
εαν μας δωσεις λεπτομερειες θα σου πουμε

Reaction score
50
Όσον αφορά προ-τελικό: καταρχήν δύσκολα θα βρεις πολυκάναλο προ σε χρήματα έτσι ώστε με συνδυασμό αντίστοιχου τελικού να φτάσεις τα 1500 ευρώ. Άρα πάμε αναγκαστικά σε σχετικά φτηνό ολοκληρωμένο (που θα παίζει το ρόλο του προ) και τελικό. Τώρα, ο συνδυασμός αυτός (ολοκληρωμένος + τελικός) θα είναι καλύτερος όσον αφορά οδήγηση σε σχέση με ακριβότερο ολοκληρωμένο αλλά λογικά θα έχεις λιγότερες επιλογές σε επεξεργασία σήματος εικόνας, ευκολίες κτλ. Ανάλογα με τις ανάγκες σου διαλέγεις και παίρνεις.

Τώρα αν αξίζει να δώσεις τα χρήματα αυτά είναι κάτι πολύ σχετικό και κατά βάση υποκειμενικό. Εξαρτάται προφανώς απ' το budget σου, τις ανάγκες σου, τι ηχεία έχεις, σε τι χώρο (θα) παίζουν, πόσα θες να διαθέσεις συνολικά κτλ. Παράδειγμα, αν έχεις σύστημα ηχείων 5.1 που κοστίζει 1000 ευρώ ε είναι κρίμα να δώσεις 1500 για ενισχυτή. Όπως είπε κι ο makis δώσε μας μερικές λεπτομέρειες ακόμα...

Reaction score
0
Κατ'αρχας θελω συγκεκριμενα Receiver ωστε να μπορω να χρησιμοποιησω και μεικτους συνδυασμους (αναλογικη εισοδος βιντεο σε ψηφιακη εξοδο κτλ) και σε συνδυασμο με τα καλα chip που ενσωματωνουν οι ενισχυτες αυτοι τους κρατησα σαν προτιμησει.

Συμφωνοι, αν θελω καλυτερο ηχο θα πρεπει να δωσω περισσοτεροι χρηματα και να παω σε λυση ξεχωριστου προ-τελικου, αλλα στην παρουσα περιπτωση θα μπορυσα να επιτυχω ικανοποιητικα αποτελεσματα?

Ηχεια ακομα δεν διαθετω, σκοπευω να κοιταξω συγκεκριμενα ποια ταιριαζουν συμφωνα με την αποφαση του receiver στον οποιο θα καταληξω. Δηλαδη δεν εχω καποια καλα ηχεια προς το παρον που ψαχνω να ταιριαξω.
Προκειται να απασχολησουν μικρο χωρο (Στο δωματιο μου).

Επισης θα ηθλεα να ρωτησω και το εξης. Η εγκατασταση/τοποθετηση του συστηματος ειναι σημαντικος παραγοντας? Για παραδειγμα αν παρω συνθεσω ενα ηχοσυστημα για ενα Α σπιτι, το ιδιο μπορει να το μεταφερω σε ενα Β και να ακουγεται σημαντικα υποδιαστερα?

Επειδη αν οντως αυτο ισχυει σε σκλαβωνει. Ακομα δηαλδη και αν δωσει πολλα λεφτα και παρεις κατι δοκιμασμενο και ιδναικο, μπορει καποια στιγμη να το μεταφερεις καπου αλλου και να μην παραγει εξισου ικανοποιητικα αποτελεσματα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.260
Να σου πω την άποψη μου για τον onkyo ως νέος τυχερός κάτοχος του 876. Το μηχάνημα το πήρα από εδώ μέσα (αγγελίες) στην εκπληκτική τιμή των 900€ και δεν είχε καν ανοιχτεί!
Θαρρώ ο 876 με τον 906 έχουν μία σοβαρή διαφορά. Αυτή που είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα το 876.Την θύρα usb και το ethernet. Κατά τ'αλλα είναι ίδιοι. Με αυτό ως δεδομένο θα σου πω τις εντυπώσεις-εμπειρίες μου για να ξέρεις τι να περιμένεις από τον 906.
Είναι το πιο επιβλητικό μηχάνημα που έχει πέσει στα χέρια μου! Με βάρος συσκευασίας 28,50 kgr :111:πραγματικά μου έφυγε ο πάτος για να τον μεταφέρω στον τρίτο όροφο:142:. Από εκεί και πέρα αρχίζει το πάρτι!
Ο Onkyo έδωσε ένα τρομερό boost στην εικόνα και τον ήχο μου! Στα 4 hdmi in που έχει του έβαλα έναν dm800, ένα htpc και ένα ps3. Στην component in του έβαλα ένα xbox 360. Στα optical in του έδωσα ήχο από pc(προς το παρόν) και ένα σχετικά παλιό cd player που έχω. Στο hdmi out έστειλα το main στην tv, το δεύτερο στον προτζέκτορα. Με τα όμορφα menu του τα τακτοποίηση όλα, τα μετονόμασα και έβαλα να παίξουν. Μέχρι και να καλιμπράρεις την εικόνα ανά συσκευή έχει! Το μηχάνημα έπαιξε τα πάντα απροβλημάτιστα. Μπορώ να πω δε, ότι όπου επέλεξα τον scaler του (και δεν το άφησα throught) είδα βελτίωση στην εικόνα!
Στα του ήχου τι να λέμε; Δεν είμαι hi end τύπος όποτε... Προς το παρόν έχω κάτι φθηνά ηχεία της πλάκας, τα οποία θα αντικαταστήσω άμεσα, αλλά δεν σκοπεύω να ξεδέψω πολλά ευρώ. Με αυτά ως δεδομένο, ο 876 έκανε τα ηχεία της κακιάς ώρας να φαίνονται 3 κλάσεις καλύτερα. Το audisey σύστημα του είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Τα presets που έχει πολλά. Η απόλαυση είναι η ακρόαση αρχείων flac σε stereo mode. Είναι και πολύ μουσικός ο onkyo. Αυτό που ήθελα ήταν να δοκιμάσω τα νέα κινηματογραφικά φορμά ήχου, αλλά θα αντικαταστήσω πρώτα τα ηχεία και μετά θα κάνω αυτό το "δώρο" στον εαυτό μου. Μια ανεξερεύνητη παράμετρος είναι η επιλογή δεύτερης ζώνης μέσα απο τον ενισχυτή, αλλά και αυτό με το καιρό θα το ψάξω (μήπως δώσω και ήχο στο υπνοδωμάτιο).
Τώρα, αν ισχύει ότι η μόνη διαφορά του 906 με τον 876 είναι μόνο το ethernet και το usb, μου φαίνεται ανεξήγητη η τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή τους, αλλά ok.
Επιγραμματικά σου λέω ότι το μηχάνημα τα αξίζει τα λεφτά του μέχρι του τελευταίου cent...

Reaction score
56
Θαρρώ ο 876 με τον 906 έχουν μία σοβαρή διαφορά. Αυτή που είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα το 876.Την θύρα usb και το ethernet. Κατά τ'αλλα είναι ίδιοι. Με αυτό ως δεδομένο θα σου πω τις εντυπώσεις-εμπειρίες μου για να ξέρεις τι να περιμένεις από τον 906.
Είναι το πιο επιβλητικό μηχάνημα που έχει πέσει στα χέρια μου! Με βάρος συσκευασίας 28,50 kgr :111:πραγματικά μου έφυγε ο πάτος για να τον μεταφέρω στον τρίτο όροφο:142:. Από εκεί και πέρα αρχίζει το πάρτι!
Επίσης μία ακόμα (αλλά πολύ σημαντική ) διαφορά είναι ο τοροειδής μετασχηματιστής που έχει ο 906.Σαν κάτοχος του τον προτείνω ανεπιφύλακτα είναι εκπληκτικός και απογείωσε τα Arena σε σχέση με τον Denon 4306 που είχα πριν.Και να φανταστείς ότι ο 4306 ήταν πολύ καλό μηχάνημα!!!!!!!!1

Reaction score
638
Να σου πω την άποψη μου για τον onkyo ως νέος τυχερός κάτοχος του 876. Το μηχάνημα το πήρα από εδώ μέσα (αγγελίες) στην εκπληκτική τιμή των 900€ και δεν είχε καν ανοιχτεί!
Ο Onkyo έδωσε ένα τρομερό boost στην εικόνα και τον ήχο μου! Στα 4 hdmi in που έχει του έβαλα έναν dm800, ένα htpc και ένα ps3. Στην component in του έβαλα ένα xbox 360. Στα optical in του έδωσα ήχο από pc(προς το παρόν) και ένα σχετικά παλιό cd player που έχω. Στο hdmi out έστειλα το main στην tv, το δεύτερο στον προτζέκτορα. Με τα όμορφα menu του τα τακτοποίηση όλα, τα μετονόμασα και έβαλα να παίξουν. Μέχρι και να καλιμπράρεις την εικόνα ανά συσκευή έχει! Το μηχάνημα έπαιξε τα πάντα απροβλημάτιστα. Μπορώ να πω δε, ότι όπου επέλεξα τον scaler του (και δεν το άφησα throught) είδα βελτίωση στην εικόνα!
Στα του ήχου τι να λέμε; Δεν είμαι hi end τύπος όποτε... Προς το παρόν έχω κάτι φθηνά ηχεία της πλάκας, τα οποία θα αντικαταστήσω άμεσα, αλλά δεν σκοπεύω να ξεδέψω πολλά ευρώ. Με αυτά ως δεδομένο, ο 876 έκανε τα ηχεία της κακιάς ώρας να φαίνονται 3 κλάσεις καλύτερα. Το audisey σύστημα του είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Τα presets που έχει πολλά. Η απόλαυση είναι η ακρόαση αρχείων flac σε stereo mode. Είναι και πολύ μουσικός ο onkyo. Αυτό που ήθελα ήταν να δοκιμάσω τα νέα κινηματογραφικά φορμά ήχου, αλλά θα αντικαταστήσω πρώτα τα ηχεία και μετά θα κάνω αυτό το "δώρο" στον εαυτό μου. Μια ανεξερεύνητη παράμετρος είναι η επιλογή δεύτερης ζώνης μέσα απο τον ενισχυτή, αλλά και αυτό με το καιρό θα το ψάξω (μήπως δώσω και ήχο στο υπνοδωμάτιο).
Τώρα, αν ισχύει ότι η μόνη διαφορά του 906 με τον 876 είναι μόνο το ethernet και το usb, μου φαίνεται ανεξήγητη η τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή τους, αλλά ok.
Επιγραμματικά σου λέω ότι το μηχάνημα τα αξίζει τα λεφτά του μέχρι του τελευταίου cent...
Οχι και ιδιοι 1100 watt καταναλωση ο 906 870 o 876

Reaction score
50
@therock003: Κοίτα αν μεταφέρεις το σύστημα σε δυο εντελώς διαφορετικούς χώρους ε διαφορές θα έχεις, εφόσον η τοποθέτηση παίζει ρόλο. Αν είναι αρχικά στημένο π.χ. σε 15 τετραγωνικά και το πας σε 50 όπως καταλαβαίνεις θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις. Στην περίπτωσή σου ποια είναι η διαφορά απ' τον ένα χώρο στον άλλο; Σημασία έχει και το σχήμα εκτός απ' το μέγεθος. Πάντως μην τρελαίνεσαι, λύσεις υπάρχουν αν δε μεγαλώνει (ή μικραίνει) σημαντικά ο χώρος. Εκτός αν πριν την αγορά δοκιμάσεις μηχανήματα και ηχεία στον αρχικό χώρο (επιθυμητό αλλά πολλές φορές δύσκολο) οπότε βασίσεις την επιλογή σου στην τοποθέτηση σ' αυτό το χώρο. Τώρα βέβαια αν είναι να τα στήσεις σύντομα αλλού κάνε τις αγορές βασιζόμενος εκεί.

Επίσης έχε υπόψη σου ότι πιο σωστό είναι να ξεκινήσεις τις αγορές σου απ' τα ηχεία και βάσει αυτών να ψάξεις για ενισχυτή, παρά το ανάποδο. Τα ηχεία είναι ο αδύναμος κρίκος ενός συστήματος, άρα εκεί πρέπει να βασιστούν και τα υπόλοιπα κομμάτια του.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.604
Members
38.347
Νεότερο μέλος
spanosth67