Oppo Digital - OPDV971H

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.662
Ανδρέα από που να το αγοράσουμε τούτο?

Σήμερα το πρωί το χαλβάδιαζα και κόντεψα να κλείσω παραγγελία, τώρα είδα το ποστ σου! αλλά δε βρήκα κάποιον να να το πουλάει στην ευρώπη, το άμαζον δε δίνει εδώ και ο άλλος ο κλέφτης ο αμερικάνος θέλει πέιπαλ, κανας άλλος υπάρχει; Μπορείς να το φέρεις εσύ βρε άτιμε;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Γιατρε, τα Kiss(και αυτα δεν ειναι καθαροαιμα DVD players) ειναι η τελευταια μου επαγγελματικη αποπειρα σε αυτη την πλατφορμα.

Απο εδω και περα παμε για αλλα :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.628
Ως επίσημος δοκιμαστής της οικογενείας μιας και ο μεγάλος έχει μετακομίσεις :lol:, από χθες το βράδυ έχω στα χέρια μου το dvd που έχει ξεσκίσει όλα τα test στην Αμερική.

Αργά το βράδυ οι εντυπώσεις :!: :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.628
Σπύρο μου, το ίδιο ακριβώς ερώτημα έκανα κι εγώ στον σπόνσορα Costas EAR που το ψώνισε για την πάρτη του :wink:
Από ότι φαίνεται ο Αμερικάνος είναι καλό παιδί και γρήγορος (3 μέρες παράδοση) και υποτιμολογήσεις κάνει... anyway.

Λοιπόν. Στο σπίτι παίζει ο hitachi pj tx100 και από ότι καταλαβαίνετε είμαι σε αναζήτηση πηγής. Αυτή τη στιγμή παίζει με component από το pioneer 575. Έχω ήδη κάνει test με το Denon 1910 ενός φίλου και είχα μεγάλη περιέργεια να δω το oppo μιας και ενώ ανήκει στην χαμηλή (τζάμπα...) κατηγορία τιμής, έξω λένε ότι παίζει καλύτερα κι από το 2910 της Denon, κάποιοι δε, το βάζουν και με το 3910 με αποτελέσματα που δεν μπορώ απλά να τα πιστέψω.
Τα νούμερα από τα test στο εξωτερικό βγάζουν λοιπόν εντελώς κουφά συμπεράσματα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του την τιμή του player. Φυσικά επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, πρέπει οι εν λόγω κύριοι είναι φασονατζήδες μεγάλων ονομάτων του χώρου... αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία που φυσικά θα εξακριβώσω αργά ή γρήγορα :wink:

So...
Σε κάθε περίπτωση ο προβολέας έχει τις ίδιες ρυθμίσεις και τα DVD έχουν τα πάντα στο default:
- Αρχικά έγινε σύνδεση με σήμα προοδευτικής σάρωσης από component.
Καθολική υπεροχή σε σχέση με το pioneer σε κάθε τομέα. Ευκρίνεια, φωτεινές σκηνές, σκοτεινές σκηνές. Λιγότερο κάψιμο λευκού, περισσότερη πληροφορία σε σκοτεινές σκηνές, με απλά λόγια μεγαλύτερο contrast. Αυτό που κάνει όμως ΜΠΑΜ δεν είναι άλλο από την χρωματική ισορροπία της συσκευής. Η εντύπωση που μου έμεινε είναι απλά ότι είδα περισσότερα και πιο σωστά χρώματα σε όλα τα επίπεδα. Με μια λέξη καταπληκτικά χρώματα, πολύ απλά... καμία σχέση με το pioneer.

- Ακολούθησε σύνδεση DVI. Απ' ευθείας σήμα 1280 Χ 720. Ένα κλικ πιο πάνω σε ευκρίνεια, ίδια αποτελέσματα στα χρώματα. Σίγουρα καλύτερα τα πράγματα από την component.

Κάτι που μου έκανε επίσης εντύπωση και στις δύο συνδέσεις είναι ότι χωρίς να πέσει η ευκρίνεια της εικόνας, το αντίθετο μάλιστα, αυτή απέκτησε μια πιο φλου εκδοχή, κάτι που μου άρεσε ιδιαιτέρως.

Σε σχέση με το 1910. Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά θα το πω όπως ακριβώς το είδα. Μέρα με την νύχτα.
Κατ' αρχάς η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι από σήμα component το denon παίζει όπως και το pioneer, με ελάχιστες διαφορές και όχι απαραίτητα προς το καλύτερο. Με σύνδεση DVI to 1910 παίζει σαφώς πολύ καλύτερα και με μεγάλη διαφορά από το pioneer.
Αλλά σε σχέση με το oppo, το denon μου φάνηκε σαν χαλασμένο, ειδικά στο θέμα των χρωμάτων. Πράσσινο τοπίο, πράσσινα μούτρα, πράσσινοι δρόμοι... ούτε σε προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ να πήγα... Και το κακό ήταν ότι η κατάσταση δεν διορθώνεται εύκολα με τις ρυθμίσεις του προβολέα.

Μερικά άλλα στοιχεία:
Κατ' αρχάς μιλάμε για αμερικάνικα πράγματα. Μπρίζα you know..., default ρύθμιση για NTSC και default region 1. Φυσικά παίζει PAL και το σπάσιμο σε region free γίνεται σε 30 δευτερόλεπτα :wink:
Σε θέματα ήχου δεν άκουσα ακόμα τίποτα. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσα να μην προσέξω λειτουργία του μενού που μπορείς να επιλέξεις 4-5 διαφορετικές συχνότητες δειγματοληψίας για το CD, από την ψηφιακή έξοδο, ήτοι έχει upsampling dac...

Προβλήματα:
Σε κάθε περίπτωση η εικόνα, το κάδρο της ταινίας, βγαίνει λίγο πιο πάνω από ότι πρέπει, μέσα στα όρια του προβολέα. Τι εννοώ. Σε ταινία 1,85:1 ή 2,35:1 το κάτω μαύρο πλαίσιο είναι μεγαλύτερο του πάνω. Δεν μπόρεσα να το λύσω με τίποτα. Μου την έσπασε αφάνταστα :twisted:
Σε σήμα 1080i ο προβολέας μου δείχνει μια ανάλυση 1920 Χ 540 :roll:  Εντελώς κουφό κι αυτό.
Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή, μπας και καταλάβω τι γίνεται και τα λύσω...

----------------------------------
Μετά από αυτά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι στα χρήματα που μιλάμε, απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Φυσικά δεν έχω δει τα kiss, για τα οποία λένε επίσης στο εξωτερικό ότι γ@μ@νε και δέρνουν κιόλας. Κρίμα πάντως γιατί το DVD δεν έρχεται στην Ελλάδα.
Το DVDάκι θα το έχω μέχρι αρχές Ιουλίου και συνεπώς θα σας γράψω κι άλλες εντυπώσεις. Σύντομα θα κανονίσω σύγκριση και με το 2910 και η αίσθηση που ήδη έχω (μιας και το έχω δει να παίζει αλλού το 2910) είναι ότι θα κλάψουν μανούλες.... Για να δούμε όμως τι θα δούμε  :wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.662
Ο μεγάλος χαβαλές ήταν όταν άνοιξα τη συσκευασία και πήγα να το βάλω στην μπρίζα.

Κατ'αρχάς το μέγεθος μετράει. Και αυτό το player δεν έχει μέγεθος. 3-5 εκατοστά συνολικό ύψος, και βάρος ελάχιστο... Σκέτη απογοήτευση... Άσε το συρταράκι που βάζεις το DVD επάνω, έχει πάχος λίγο παραπάνω από το ίδιο το δίσκο DVD, αφού όταν μπαίνει μέσα κοιτάς με άγχος μήπως σκαλώσει το δισκάκι και δε μπεί από την στενή τρύπα μέσα....

Ναι, καλά το μέγεθος, αλλά ούτε στην μπρίζα δε μπαίνει!

Πρόβλημα: Το καλώδιο ρεύματος καταλήγει σε ένα βύσμα αμερικάνικο, με 3 πλατιά άκρα. Η λύση απλή: Κόβω το βύσμα και βάζω μια φυσιολογική μπριζα.

Ο χαβαλές: Στην πίσω όψη του player εκεί που βγαίνει το καλώδιο ρεύματος, οι οδηγίες είναι σαφείς: 110V. χε χε χε, μασάω ρε; Το μπρίζωσα στα 230V, κρατώντας απόσταση από το player, μπας και σκάσει, τουλάχιστον να μη σκάσει στα μούτρα μου! Τελικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου και την ελπιδοφόρα σήμανση στην πίσω όψη για 110 βόλτ αποκλειστικά, δούλεψε κανονικά, σμπάτ δεν έκανε, κρίμα.... Καλό ε;

Ε, μετά του άλλαξα και firmware, μπας και χαλάσει, αλλά μπα, πάλι δουλεύει το σκασμένο...

Που θα πάει όμως, το έδωσα στον brother που (θεωρητικά) θα τα καταφέρει, θα το χαλάσει...

(έχει switching τροφοδοτικό που παίζει από τα 100 έως τα 250 βολτ απροβλημάτιστα, το firmware αλλάζει με CD, του οποίου το image το κατεβάζεις από το site τους και απλά πατάς το "play", το region αλλάζει από το "μυστικό μενού", μια σελίδα στο setup, στην οποία βλέπεις και το firmware... xoxoxo)

Όσο για εικόνα, το λίγο που είδα με εντυπωσίασε με τα πολύ ζωντανά χρώματά του, ιδίως το κόκκινο, που πραγματικά σε σχέση με τα προηγούμενα players που είχα είναι σε άλλο επίπεδο.

Επίσης είδα πολλή περισσότερη πληροφορία στο μαύρο. Μacroblocking δεν είδα.

Το sharpness αν και είναι στανταρ στο low, μάλλον το προτιμώ στο middle.

O panasonic κλειδώνει κανονικά και στις 3 αναλύσεις του DVI και στα 720 δείχνει 750.

Δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ pixel cropping αλλά αφήνει λίγο κενό στον προβολέα γύρο γύρω από την χρήσιμη εικόνα, περί το 1 με 2 εκατοστά. Συγκριτικά το pioneer είχε πάνω από 20 pixels χαμένα από κάθε μεριά.... Τραγική κατάσταση...

Αυτά.

Reaction score
41
Ίσως ο αντικαταστάτης του να έρθει σύντομα και με hdmi.
Και να ανεβάζει αναλύσεις και από component.

Reaction score
12
Κατ αρχην να χαιρετησω το φορουμ (το παρακολουθω πολυ καιρο) και να ρωτησω τα εξης σχετικα με το oppo.Επειδη το ειδα στο site της laserland και βασει των προαναφερθεντων,αξιζει ή οχι περισσοτερο για αγορα απ'οτι για παραδειγμα το denon 1920;(δεν αναφερομαι μονο στην τιμη).Μπορουν να συγκριθουν σε ΗD δυνατοτητες μιας και περιμενω αναλογο προβολεα;Eυχαριστω

Reaction score
6
Ηθελα να ρωτήσω αν αυτό το μηχανάκι μπορεί να δείξει στην οθόνη της τηλεόρασης φωτογραφίες jpeg και από δίσκους dvd εκτός από δίσκουσ cd.
Η ποιότητα των jpeg στην οθόνη είναι καλή? Ρωτάω γιατί σε ΄κάποια φτηνά players η ποιότητα είναι τραγική σε σχέση με την Canon 350D φωτογραφική μου (η οποία έχει παραπλήσια εικόνα με αυτή που βλέπω στο pc) και τελικά καταλήγω να βλέπω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή (αν δε βαριέμαι).

Επίσης αρχεία mp3 τα αναπαράγει και από dvd ή μόνο από cd?

V

VIDEOMIX

Guest
Στην ποιότητα εικόνας παίζει ρόλο και η εγγραφή και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε. Το Movie maker για παράδειγμα που με αυτό πολλοί φτιάχνουν slides show - photo cd, ειναι μέτριο κατ'εμέ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.628
Ηθελα να ρωτήσω αν αυτό το μηχανάκι μπορεί να δείξει στην οθόνη της τηλεόρασης φωτογραφίες jpeg και από δίσκους dvd εκτός από δίσκουσ cd.
Η ποιότητα των jpeg στην οθόνη είναι καλή? Ρωτάω γιατί σε ΄κάποια φτηνά players η ποιότητα είναι τραγική σε σχέση με την Canon 350D φωτογραφική μου (η οποία έχει παραπλήσια εικόνα με αυτή που βλέπω στο pc) και τελικά καταλήγω να βλέπω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή (αν δε βαριέμαι).

Επίσης αρχεία mp3 τα αναπαράγει και από dvd ή μόνο από cd?
Θα το τσεκάρω το βράδυ και θα σου πω... :wink:

Reaction score
6
Αφού εστειλα μεϊλ στην εταιρεία μου απάντησαν ότι το μηχανάκι μπορεί και να εμφανίσει jpeg από dvd αλλά και να παίξει mp3 από dvd.
Οσον αφορά τα jpeg όπως μου είπαν τα δείχνει "with fairly good picture quality" αλλά σαφώς υποδεεστερη από το πισί αφού μετατράπει την εικόνα σε 720*480 (θποθέτω στο PAL θα είναι 720*576).

Οσον αφορά την υποστήριξη ελληνικών υπότιτλων στο DIVX μου είπαν ότι ακόμα δεν έχουν βρει κάποιο σετ χαρακτηρων που να χωράει στην EPROM του μηχανήματος. Οσα σετ έχουν είναι αρκετά μνημοβόρα. Πάντως θέλουν να υποστηρίξουν τα Ελληνικά.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Το εχω στον 900αρη. Εικονα χαρτι αν και με μερικα προβληματακια σε διαφορες αναλυσεις. Κατεληξα στα 576ρ και ηρεμησα. Ενα πραγμα με απασχολει. Μπορει να υπαρξει firmware update για να ρυθμιζουμε την φωτεινοτητα των υποτιτλων? Μιλαμε οτι θα ηταν σωτηριο για την αυτοματη ιριδα του 900αρη... Μπορει κανεις να το κοιταξει???? :cry:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.628
Αφού εστειλα μεϊλ στην εταιρεία μου απάντησαν ότι το μηχανάκι μπορεί και να εμφανίσει jpeg από dvd αλλά και να παίξει mp3 από dvd.
Οσον αφορά τα jpeg όπως μου είπαν τα δείχνει "with fairly good picture quality" αλλά σαφώς υποδεεστερη από το πισί αφού μετατράπει την εικόνα σε 720*480 (θποθέτω στο PAL θα είναι 720*576).
Έτσι όπως τα λες είναι το δοκίμασα κι εγώ. Φωτογραφίες σου δείχνει στην ανάλυση που το έχεις σετάρει. Εγώ με ψηφιακή έξοδο έβλεπα στια 1280Χ720. Σε κάθε φωτο μου έλεγε από κάτω και την αρχική ανάλυση στηνν οποία είναι τραβηγμένη π.χ. 20... Χ 18...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.628
Μπορει να υπαρξει firmware update για να ρυθμιζουμε την φωτεινοτητα των υποτιτλων? Μιλαμε οτι θα ηταν σωτηριο για την αυτοματη ιριδα του 900αρη... Μπορει κανεις να το κοιταξει???? :cry:
Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου... :roll:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Σε σκηνες υποφωτισμενες η παρουσια των υποτιτλων προκαλει αυξηση στην φωτεινοτητα και η ιριδα ανοιγει, με αποτελεσμα να ενοχλει. Σε συζητηση σε ξενο φορουμ μου προτειναν το panasonic που εχει ρυθμιση φωτεινοτητας στους υποτιτλους, ετσι ωστε η ιριδα να μη ξεγιελιεται ευκολα. Επειδη ομως πηρα το Ορρο και αλλα λεφτα γιοκ... Ειπα μηπως...Εξ'αλλου η εταιρια φημιζεται για την υποστηριξη της, ειδικα σε software upgrades.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300