Panasonic ax 100...ελληνικο manual.?... DA LITE..?

H-D

Reaction score
0
Καλησπερα στους φιλους-φιλες! Γνωριζει καποιος αν ο Panasonic ax 100 , περιλαμβανει στην συσκευασια του και ελληνικο manual ? Επισης , αν υπαρχει DA LITE οθονη 16:9 χειροκινητη 106'' (234χ132) με γκρι πανι και μαυρο φαρδυ border (30-40cm στην επανω πλευρα,φυσικα) κ gain 1,1 και βεβαια made in USA ??? (Ο Panasonic αν αγοραστει απο καταστημα λιανικης στην Ελλαδα εννοειται):pc:

Reaction score
8
Καλησπέρα, οτιδήποτε αγοράζεις στην Ελλάδα, πρέπει να έχει manual στα ελληνικά, υποχρεωτικά.

H-D

Reaction score
0
Φιλε μου το γνωριζω αυτο,αλλα απο το ''πρεπει'' μεχρι το ''οντως εχει'' ειναι μεγαλη η αποσταση καμια φορα.

Reaction score
4
Το gain 1.1 δεν θα το ηθελες γιατι εχει πολυ φως ο συγκεκριμενος προβολεας και οι μαυρες μπαρες πανω και κατω σε 16/9 γκριζαρουν πολυ και δεν δειχνει ωραια. Κραταει φως στα νεκρα σημεια το πανι λογου του gain. Καλυτερα μηδενικο gain ή ακομη καλυτερα αρνητικο.

Reaction score
0
Καλησπερα στους φιλους-φιλες! Γνωριζει καποιος αν ο Panasonic ax 100 , περιλαμβανει στην συσκευασια του και ελληνικο manual ? Επισης , αν υπαρχει DA LITE οθονη 16:9 χειροκινητη 106'' (234χ132) με γκρι πανι και μαυρο φαρδυ border (30-40cm στην επανω πλευρα,φυσικα) κ gain 1,1 και βεβαια made in USA ??? (Ο Panasonic αν αγοραστει απο καταστημα λιανικης στην Ελλαδα εννοειται):pc:
Εγω που τον αγορασα απο τον Ανδρεα ειχε μεσα greek manual....:cool_4:

Reaction score
167
Το gain 1.1 δεν θα το ηθελες γιατι εχει πολυ φως ο συγκεκριμενος προβολεας και οι μαυρες μπαρες πανω και κατω σε 16/9 γκριζαρουν πολυ και δεν δειχνει ωραια. Κραταει φως στα νεκρα σημεια το πανι λογου του gain. Καλυτερα μηδενικο gain ή ακομη καλυτερα αρνητικο.
Το "μηδενικό" gain είναι το 1 (το gain είναι πολλαπλασιαστής), οπότε το 1.1 μικρή διαφορά έχει από το 1 και κάνει μια χαρά για τον συγκεκριμένο προβολέα. Θα διαφωνήσω και με το αρνητικό gain, εδώ κάνουμε κρα να δούμε φωτεινό προβολέα, θα του ψαλιδίσουμε τα φτερά μόνοι μας; Αρνητικό gain θα έβαζα μόνο σε προβολείς με φωτεινότητα πάνω από 3000 Lumens, όπου επηρεάζεται αρνητικά το μαύρο από την υπερβολική φωτεινότητα. Από την άλλη πάλι αν κάποιος πάρει τόσο φωτεινό προβολέα, τότε μάλλον θα την χρειάζεται τη φωτεινότητα...

Reaction score
4
Τωρα πραγματικα ειναι και θεμα γουστου.
Εμενα προσωπικα επειδη εχω τον συγκεκριμενο προβολεα και πανι στα 1.2 μου την "σπαει" που εστω και στο economy και στο cinema 1 που ειναι τα πιο χαμηλα του, φωτιζει ολο το δωματιο και τα νεκρα σημεια ειναι γκρι επειδη μαζευουν φως.
Εχοντας ακουσει απο αλλους που εχουν το συνδιασμο αυτου του προβολεα με πανι με αρνητικο gain να εχουν πολυ καλο μαυρο και ανεβασμενο contrast κατι που το ζηλεψα.
Δεν το εχω δει για να λεμε την αληθεια αλλα αμα αλλαξω πανι μαλλον θα παω προς γκρι γιατι ακουγεται πολυ λογικο. Ειδικα για μενα που ειναι κατραμι το δωματιο που προβαλω και καθομαι σχετικα κοντα :cool_3: νομιζω οτι το εξτρα αυτο φως καλυτερα να το κερδιζα σε μαυρο και κοντραστ.
Τωρα απο εκει και περα ειναι και παλι θεμα τι αρεσει στον καθενα.

Reaction score
167
Αν τα νεκρά σημεία είναι γκρι, γι' αυτό φταίει η ανακλαστικότητα του δωματίου και όχι η οθόνη σου. Βάλε τον προβολέα και την οθόνη σου σε ένα δωμάτιο με μαύρους τοίχους και ταβάνι και θα δεις τη διαφορά. Από κει και πέρα είναι αλήθεια ότι μπορείς να επηρεάσεις και με την οθόνη, αλλά αφενός το gain δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας (άλλο γκρι οθόνη με 1,1 gain και άλλο άσπρη με 1,1) και αφετέρου τα αποτελέσματα που θα έχεις θα εξαρτώνται από τη γωνία θέασης και την θέση του προβολέα.

Reaction score
4
Εγω ειχα στο μυαλο μου μια γκρι 0.8 gain και αυτην εννοουσα και συγνωμη αν δεν το εγραψα σωστα.:crazy_1:
Αυτο που εννοω με το γκριζαρισμα στα νεκρα σημεια δεν ειναι απο την αντανακλαση των τοιχων αλλα και απο την παραμικρη διαχυση φωτος μεσα στο δωματιο.Τις προαλλες αναψα ενα κερακι με πληρη συσκοτιση στο δωματιο και το πανι φωτισε και απο μαυρη οθονη μεσα στο σκοταδι εγινε γκρι και αυτο ηταν επειδη εγκλωβιζε φως απο το κερακι.
Ε αυτο φαινεται και στις μπαρες πανω κατω και δειχνει ασχημα. Θα τις ηθελα κατραμι ετσι ωστε να φαινεται μονο το "παραθυρο" του εργου.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Panasonic ax 100...ελληνικο manual.?... DA LITE..?

Εγω ειχα στο μυαλο μου μια γκρι 0.8 gain και αυτην εννοουσα και συγνωμη αν δεν το εγραψα σωστα.:crazy_1:
Αυτο που εννοω με το γκριζαρισμα στα νεκρα σημεια δεν ειναι απο την αντανακλαση των τοιχων αλλα και απο την παραμικρη διαχυση φωτος μεσα στο δωματιο.Τις προαλλες αναψα ενα κερακι με πληρη συσκοτιση στο δωματιο και το πανι φωτισε και απο μαυρη οθονη μεσα στο σκοταδι εγινε γκρι και αυτο ηταν επειδη εγκλωβιζε φως απο το κερακι.
Ε αυτο φαινεται και στις μπαρες πανω κατω και δειχνει ασχημα. Θα τις ηθελα κατραμι ετσι ωστε να φαινεται μονο το "παραθυρο" του εργου.
Mηπως εισαι ψειρας ? :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Panasonic ax 100...ελληνικο manual.?... DA LITE..?

Mηπως εισαι ψειρας ? :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:
Οχι μωρε:happy_5:
Απλα να φανταστεις οτι με την δικια μου οταν βλεπω ταινια την σταματαω 8-9 φορες για να αλλαξω αναλυση,θεση προβολεα, καλωδια , aspect ratio , μια γυρα απο ολα τα modes cinema 1-2-3.. 10, eco-normal να δω διαφορες μεχρι που με βριζει και φευγει :crazy_3:
Με αλλους ντρεπομαι και δεν κανω τιποτα και καθομαι σε αναμενα καρβουνα ολο το εργο."happy_1""happy_1"
Αλλα ειναι η αρχη πιστευω και θα στρωσω.:cool_1:

Reaction score
0
Απάντηση: Panasonic ax 100...ελληνικο manual.?... DA LITE..?

Χμ!!! πρεπει να σε βαλω στο ισιο δρομο του HD :happy_5:
Μετα δεν θα ασχοληθεις ξανα με ολα αυτα που αναφερεις γιατι δεν θα βρισκεις κατι να αλλαξεις καθως θα τα βλεπεις ολα τελεια.....:happy_9: :cool_1: :cool_1:

Σοβαρα τωρα ο Pany με HD γινεται αλλο μηχανακι..... :cool_4:

Reaction score
4
Βρε φιλε μην με πατας στον καλο.:crazy_1:
Περιμενω αυτους τους σκληρους που κυκλοφορυν 2 μηνες τωρα και μαλλον δεν θα τους παρω κιολας γιατι η διαδικασια σταματησε μαλλον. Εχω ξεροσταλιασει να περιμενω και βλεπω τον κακομοιρη τον 100 με τα θολα dvd (αντιγραφες ασφαλειας) και διαφορα avi απο εδω και απο εκει.:pc:
Αν καποιος χριστιανος ακουει και μπορει να του δωσω 2 δισκους να μου τους γεμισει θα του ειμαι πολυ υποχρεος.:beer:

Reaction score
167
Αν θες μαύρο κατράμι εννοείται ότι καταρχήν δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη πηγή φωτός στο χώρο προβολής εκτός του προβολέα. Μην ξεχνάς ότι το πανί σου είτε είναι άσπρο είτε είναι γκρι είτε έχει υψηλό είτε έχει χαμηλό κέρδος, σίγουρα είναι ανοιχτόχρωμο. Όταν λοιπόν φωτιστεί έστω και ελάχιστα τότε η απλή λογική λέει ότι σίγουρα δεν θα το δεις μαύρο. Μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι η επιφάνεια προβολής να είναι όντως μαύρη (είχαν γίνει και τέτοιες απόπειρες στο παρελθόν από κάποιες εταιρείες οθονών). Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μία γκρίζα οθόνη, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακλούν το διαχεόμενο φως εκτός του άξονα θέασης, ειδικά αυτό που προέρχεται από τα δεξιά και αριστερά του άξονα αυτού, διατηρώντας όμως τις ανκλάσεις που προέρχονται πάνω και κάτω από αυτόν (τα σημεία δηλαδή που λογικά θα βρίσκεται ο προβολέας). Μια γκρίζα οθόνη αρνητικού κέρδους αντίθετα (όπως η 0,8 που αναφέρεις), πέρα από τη διάχυση αριστερά δεξιά θα κάνει και διάχυση στον άξονα που βρίσκεται ο προβολέας, κάτι που λογικά δεν θέλεις. Είναι δηλαδή σαν να προσπαθείς με δύο λάθη να φτιάξεις ένα σωστό. Κάνε εξαρχής το σωστό και προσπάθησε να εξαλείψεις όλες τις δευτερεύουσες πηγές φωτός στο χώρο σου, γιατί από τη στιγμή που θα την πάρεις την οθόνη θα την έχεις πάντα, ακόμα κι όταν θα θες όλη τη φωτεινότητα του προβολέα σου, π.χ. όταν η λάμπα έχει γεράσει και η φωτεινότητά της έχει πέσει.

Reaction score
4
Χμμμ..
Καταλαβα πολυ καλα οτι με μονο αλλαγη της οθονης οπως εγω νομιζα δεν λυνεις το προβλημα. Θελει συνδιασμο πραγματων για να δεις αυτο το "μαυρο" που θελω. Θα κοιταξω τι μπορω να κανω μιας και σε αυτο το σπιτι που ειμαι τωρα προσωρινα δυσκολα θα προχωρησω σε χρωματικες αλλαγες. Αλλα τουλαχιστον θα ειμαι ετοιμος θεωριτικα για το καινουργιο που δεν αργει.

Σε ευχαριστω παντως φιλε δημητρη για την απαντηση σου και την υπομονη σου να κατσεις να μου τα εξηγησεις ολα αυτα.:cool_4:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.298
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale