Philips PF9731D... Ας μην κάνουμε "κρεμαστάρια" ότι δεν φτάνουμε...

Reaction score
0
Γειά σε όλους... Παίρνω την αφορμή για αυτό το topic από ένα παλιότερο κάποιου φίλου του site ο οποίος είχε αναφερθεί στην εν λόγω τηλ σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τα συμπεράσματα του... Την Κυριακή που μας πέρασε (1 Οκτ) επισκέφτηκα τον αδερφό μου και είδα από κοντά την εν λόγω τηλ "Live"... Σήμα έπαιρνε από έναν δέκτη της HUMAX με κωδικό αριθμό HD 1000RR αν θυμάμαι καλά και για αυτούς που θα πουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο απλά επισημαίνω ότι αγοράσθηκε από Γερμανία. Ο αδερφός μου έχει κάνει συνδρομή στο Premiere δε κάνω λάθος. Έβλεπα με ποιότητα σήματος μόλις 20% μιας και η λήψη του δορυφόρου στο οποίο εκπέμπει το μπουκέτο είναι πολύ δύσκολη στην Ελλάδα (με κάτοπτρο 1,85 γίνεται) και φυσικά όλοι φαντάζομαι ότι ξέρεται τι περιορισμούς έχει η δορυφορική λήψη. Είδα και τηλ σήμα και επίγειο ψηφιακό σήμα (αντίστοιχο της Nova θα έλεγα ποιοτικά) και είδα σε HD ένα κανάλι που έδειχνε το "Kingdom of Heaven", στο DiskoveryHD το "American Choppers" και σε ένα άλλο σπορ το ματς του CL Βέρντερ-Μπάρτσα...
Οποσδήποτε η τηλ δεν είναι τέλεια... Κανένα μηχανικό μέσο άλλωστε δεν μπορεί να αποδώσει μια εικόνα όπως την βλέπει ένα ανθρώπινο μάτι. Αλλά τα χρώματα της και η εντύπωση που δίνει είναι πάρα πολύ φυσική σαν να βλέπεις δηλ μια εικόνα έξω απλώς με ένα κλικ στην χρωματικότητα πάνω από το κανονικό. Να μη μιλήσω για λεπτομέρεια... Έβλεπα νευρώσεις από φύλλα δέντρων, βίδες από μηχανές να πετάγονται έξω από την οθόνη και τους ποδοσφαιριστές στον αγώνα να μου δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν μπάλλα πάνω στην οθόνη και όχι μέσα σ' αυτήν... Τεράστιο βάθος πεδίου (ανάλογα με το πως γίνεται η λήψη πάντα και του καμεραμαν αλλά και του σήματος, ας μη το ξεχνάμε αυτό) φοβερή χρωματική διάυγεια, μηδεν σπασίματα (αν και δορυφορικό σήμα)... Τώρα όσο για το Ambilight που ο φίλος θεώρησε αργό: έχει ρύθμιση παιδιά... Αργό, άμεσο, σταθερό. Στο άμεσο γίνεται η αλλαγή στα χρώματα "ΑΜΕΣΑ". Να μην αναφέρω αυτά που διάβασα στα χαρακτηριστικά του Manual... Αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε και στο Site της εταιρίας... Και το κερασάκι: η τηλ στοίχισε 3.000 Ευρώ... Ά και κάτι ακόμη: είναι αρύθμιστη. Μόλις θα γίνει η ρύθμιση της με βοήθεια κάποιου φίλου που γράφει και σε περιοδικό του χώρου (όχι το Hi-Tech) θα πάω να δω από HD πηγή πλέον (μάλλον το 360 αν δεν κάνω λάθος)... Η τηλ είναι ένα κλικ κάτω από 'οτι έχω δει μέχρι τώρα με γυμνό μάτι. Χωρίς να γίνεται υπερβολική.... Όσο για μένα, θα περιμένω την νέα 37 AMOI. Αν δεν έχει επάνω DVB-T και δεν στοιχίζει κάτω από 1.500 ευρώ, έχω χτυπήσει την Sharp LC37XD1E. !769,90 Ευρώ από Technixx.gr. Ήρθε επιτέλους και μία πολύ καλή και σχετικά φθηνή για αυτά που προσφέρει τηλ. Αν η Κινεζούλα είναι κάτω από 15 κατοστάρικα και με DVB-T τότε θ' ασπαστώ τον Mao... Και θα ζηλεύω τον αδελφό μου... Με σεβασμό προς τις πεποιθήσεις και τις γνώμες όλων, φιλικά Γιάννης.

Reaction score
164
Η ποιότητα του σήματος στη δορυφορική λήψη δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα της εικόνας. Από τη στιγμή που παίζει, είτε 20% ποιότητα έχεις, είτε 100% το ίδιο και το αυτό βλέπεις.
Όλα αυτά που αναφέρεις τα βλέπεις μια χαρά και σε μια AMOI. Θα τολμούσα να πω ότι το 1080p που δεν έχει η Philips, της δίνει και ένα προβάδισμα. Δεν είναι θέμα ότι "όσα δεν φτάνει η αλεπού", απλά κάποιοι θέτουν άλλες προτεραιότητες. Άλλοι αγοράζουν Mercedes, άλλοι Mitsubishi EVO. Άλλο ψάχνει ο ένας, άλλο ο άλλος...
Το 360 ΔΕΝ είναι πηγή HD, εκτός και αν κάνεις streaming από Media Center PC HD κλιπάκια ή αν βλέπεις τα HD video από το marketplace.

GTX

Reaction score
39
Φίλε spartan2905 την έχεις δει την Amoi να παίζει HD???
Δεν αμφισβητεί κανείς οτι και με χαμηλότερη ανάλυση δεν εντυπωσιάζει το HD απλά στα 1080 η εικόνα απογειώνεται!!!
Όντας κάτοχος της 37άρας Amoi μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι αν τελικά χτυπήσεις την Κινεζούλα ο αδερφός θα είναι αυτός που θα ζηλεύει :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Προσωπικά δεν μου αρέσει το τίτλος του θέματος...

Τα κρεμαστάρια αφορούν την HD εικόνα που δεν έχουμε στην Ελλάδα ή την τηλεόραση;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η τακτική της Philips δημιουργεί ερωτήματα. Από 1920x1080(όχι p) σε 1366x768 γιατί;
Έχω προσωπική εμπειρία από την 9730(όχι δεν την έχω αγοράσει, ευτυχώς).

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
gkontoletas said:
Η τακτική της Philips δημιουργεί ερωτήματα. Από 1920x1080(όχι p) σε 1366x768 γιατί;
Έχω προσωπική εμπειρία από την 9730(όχι δεν την έχω αγοράσει, ευτυχώς).
Είναι προφανές το γιατί:

1. Η 9830 ήταν μία τηλεόραση που έβγαλε πάρα πολλά προβλήματα και το πάνελ δεν ήταν LG-PHILIPS
2. Τα υπόλοιπα "καλούδια" ήταν έτοιμα (PP3HD κλπ) αλλά δυστυχώς το 1080p πάνελ δεν ήταν έτοιμο από την LG-PHILIPS.
3. Να έμενε τέτοια εταιρία χωρίς ΝΕΟ μοντέλο σε μια τόσο καυτή κατηγορία lcd (42'')?
4. Ήταν δυνατόν η Philips να βγάλει προιόν με καινούργια "καλούδια" φθηνότερο από τα περυσινά της μοντέλα; Να χαλάσει την στρατηγική marketing που έχει ρίχνοντας τις τιμές;;;

Τώρα ποιός καταναλωτής ψάχνει τις διαφορές μεταξύ 1366Χ768 και 1920Χ1080? Γράφεις ένα HD Ready και καθάρισες...

Αυτά για όσους ακόμα αναρωτιούνται...

Reaction score
164
Αυτό που δεν χωνεύω στη Philips είναι που γράφει φαρδιά-πλατιά "1920X1080p" όπου p=pixels. Αν ψάξεις μπορείς να βρεις ότι οι τηλεοράσεις τους παίρνουν 1080i μόνο και όχι p. Πόσοι θα την έχουν πατήσει... :?

Reaction score
0
Re: Philips PF9731D... Ας μην κάνουμε "κρεμαστάρια" ότι δεν φτάνο&#965

Γεια σας και πάλι.
Επειδή διακρίνω και μια δόση εμπάθειας στα post μερικών φίλων θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα:

1) δεν είμαι φανατικός υποστηρικτής των μεγάλων εταιριών, ούτε κάποιος που αγοράζει με γνώμονα τα τεστ περιοδικών του χώρου. Αγόρασα πριν από 8 χρόνια μία τηλ που για την εποχή της είχε την καινοτομία να προσφέρει και ολοκληρωμένο πακέτο ήχου (DD Decoder + 5.1 ηχεία) για να γλυτώσω τα επιπλέον έξοδα και επιπλέον κουτιά - ηχεία, γιατί οι απαιτήσεις μου φτάνουν μέχρι εκεί που φτάνει το πορτοφόλι μου.

2) Το "κρεμαστάρια" και φυσικά δεν αναφέρονται στο HD που δεν έχουμε στην Ελλάδα. Άσχετα αν οι περρισότεροι της παρέας απ' ότι έχω καταλάβει πήραν τις τηλεοράσεις τους και μαζί και κάποια διάφορα μηχανήματα από players μέχρι δορυφορικούς αποκωδικοποιητές που έχουν δυνατότητα παροχής σήματος HDMI.
Εκτός κι αν ο "καυγάς" γίνεται για το πιά τηλ έχει την καλύτερη HD εικόνα (ανεξαρτήτως όλου του υπόλοιπου πακέτου) και δεν το έχω αντιληφθεί εγώ...

3) Το κάτοπτρο είναι 1,65 τελικά, και ο αδερφός μου βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και ίσως γι αυτό πιάνει.

4) Δεν ανέφερα ότι το 360 σαν πηγή αναφοράς. Απλά επειδή ο αδερφός μου δεν διατίθεται να αγοράσει και κονσόλα και HD player, θα χρησιμοποιήσει την δυνατότητα του driver που θα διαθέσει η Microsoft να δίνει σήμα 1080i μέσω καλωδίου συνιστωσών.

5) Γνωρίζω ότι η τηλ δεν δέχεται σήμα 1080p αλλά "μόνο"; 1080i, αλλά από κει και πέρα νομίζω ότι είναι και θέμα scaler για το τι εικόνα θα δείχνει τελικά η τηλ.
Να μη μιλήσουμε για τα απλά τηλ σήματα και τα δορυφορικά... Έχω δει τηλ HD ready να παίζουν τηλ και δορυφορικά κανάλια και δεν υπάρχει σύγκριση...

6) Πουθενά δεν είπα ότι έχω δει και άλλες τηλ να παίζουν HD υλικό και τι εικόνα βγάζουν. Απλά διαβάζοντας στα Site το εταιριών τα χαρακτηριστικά των τηλ, βλέπω ότι τον εξοπλισμό και την δυνατότητα δυκτίωσης που έχει η Philips μαλλον δεν την έχει καμία... Άσε που αναφέρω στο τέλος ότι είμαι μεταξύ της καινούριας AMOI και της επίσης νεοαφιχθείσης Sharp. Για μένα θα παίξει ρόλο πια απο τις 2 θα με καλύψει στα βασικά στανταρ που θέτω. Π.Χ: το DVB-T που δεν έχει για την ώρα η AMOI παίζει ρόλο για μένα (πάντα). Όπως και το ότι είναι η μόνη που δέχεται σήμα 1080p παίζει ρόλο για να προλάβω μερικούς. Αν όμως μπορώ να πάρω μια τηλ η οποιά έχει μεγαλύτερη ιστορία στο χώρο και στοιχίζει τα ίδια χρήματα με τις ίδιες δυνατότητες (αν όχι περισσότερες) και επ ουδενί λιγότερες, ε, τότε θα πάρω την Sharp...

Με σεβασμό στις απόψεις και τις γνώμες όλων! Μη βαράτε όμως παιδιά! Αν ξέρει κάποιος φίλος ένα σοβαρό μαγαζί στην Θεσσ/νίκη (όχι πολυκαταστήματα, οι πωλητές εκτός από άσχετοι είναι και εκνευρστικοί μερικές φορές) που να πουλάει την "Νέα" ΑΜΟΙ θα ήταν καλοδεχούμενη η πληροφορία. Την Sharp ξέρω που θα πάω να την δω. Αν και τελικά είδα ότι η τιμή της είναι 2090 ευρω...
Αυτά! τα λέμε...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν υπάρχει εμπάθεια απέναντι σε καμμία μάρκα... απλά όλα είναι θέμα του τι προσφέρει ένα προιόν και σε τι τιμή...

Για ποιά Sharp μιλάς;

Reaction score
0
Re: Philips PF9731D... Ας μην κάνουμε "κρεμαστάρια" ότι δεν φτάνο&#965

LC 37XD1E.
http://www.digitalo.gr/
Δες και μία άλλη της BenQ 37". Λέει για 1080 αλλά δεν αναφέρει ούτε στο site της εταιρίας (http://www.benq-eu.com/products/LCDTV/?product=697&page=downloads&dtype=M) για το αν είναι p ή i... Ξέρεις μήπως που μπορώ να βρω σε ένα μαγαζί με υπεύθυνα άτομα στη Θεσ/νικη να πουλάει AMOI να δω τι γίνεται από κοντα; Αν και κάτι μου λέει ότι όπως έχεις προαναφέρεις σε κάποιο post σου δεν αποκλείεται να δούμε 37"αρια 1080p τα Χριστούγεννα στα 1500 ευρώπουλα... Περιμένω Χρήστο...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
spartan2905 said:
LC 37XD1E.
http://www.digitalo.gr/
Δες και μία άλλη της BenQ 37". Λέει για 1080 αλλά δεν αναφέρει ούτε στο site της εταιρίας (http://www.benq-eu.com/products/LCDTV/?product=697&page=downloads&dtype=M) για το αν είναι p ή i... Ξέρεις μήπως που μπορώ να βρω σε ένα μαγαζί με υπεύθυνα άτομα στη Θεσ/νικη να πουλάει AMOI να δω τι γίνεται από κοντα; Αν και κάτι μου λέει ότι όπως έχεις προαναφέρεις σε κάποιο post σου δεν αποκλείεται να δούμε 37"αρια 1080p τα Χριστούγεννα στα 1500 ευρώπουλα... Περιμένω Χρήστο...
Η Benq είναι i όχι p. Σκεφτόμασταν πέρυσι να οργανώσουμε power-buy για την Benq όταν ψάχναμε τηλεόραση 1920Χ1080 σε χαμηλότερη τιμή από τα 3500 της Philips 9830, αλλά τελικά προτιμήσαμε την ΑΜΟΙ που είναι p και έχει και αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Πάντως στο αντίστοιχο Γερμανικό φόρουμ είχαν γράψει καλά λόγια για την Benq αλλά με htpc τότε κλείδωνε στα 1366Χ768...

Την LC 37 δεν την βρήκα στο κατάστημα που λές...

Τώρα αν θα έρθουν και άλλες 37άρες 1080p στα 1500 Ευρώ το βλέπω λίγο χλωμό... σίγουρα όμως γύρω στα 2000+ θα βγάλουν και άλλες μάρκες 1920Χ1080 τηλεοράσεις τους επόμενους μήνες...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.198
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88